Şoktayım saatlerdir ağlıyorum bu yaşıma kadar bir kere tokat yemedim babam beni terlikle dövdü. Ağlamayı durduramıyorum ne yapacağım bilmiyorum
1 ay
Sakin ol sadece zamana bırak, mümkün olduğunca büyüklerine ters cevap vermemeye gayret et. Bir anne babanın en çok kızdığı şey çocuklarının onlara karşı gelmesi veya ters cevap vermesidir. Çocukların olunca bunu çok iyi anlayacaksın şimdi sen daha yolun başındasın.
Evet ama ne olursa olsun beni bunun için dövmesine gerek yok. Beni itti cam bardak fırlattı yüzüme terlikle dövdü? Neden? Ben çocuk değilim artık yeter diye bağırdığım için
Günaydın Efendim, cevabına karşılık geç cevap yazdığım için özür dilerim. Ayrıca en iyi cevap olarak senmi seçtin site otomatikmi seçti bilmiyorum ama çok teşekkür ediyorum.
Konumuza gelince, Şunu bilmeni isterim ki Ben Anne ve babanı kesinlikle savunmuyorum, yaptıklarınıda onaylamıyorum. Evet ne olursa olsun sana senin söylediklerini yapmaması gerekiyordu ama o kavganın olacağı noktaya gelinceye kadar o kavgayı ateşkeyecek, tahmin ediyorum ki birçok çevresel faktörler vardır ve Biranda öfke patlaması yaşamış olabilir. Mesela maddi yönden sıkıntı içinde olması. ya da işyerinde yaşamış olduğu sıkıntılar. ya da bunlar gibi sayamadığımız birçok şey. Ama şunu bilmeni isterim ki hiçbir Anne ve baba çocuklarının kötü olmasını Kötülüğünü asla ama asla istemez. Ben inanıyorum ki yakında sende özür dileyecek ve pişmanlığını açıklayacaktır. Lütfen üzülme artık.
Benim babam da öyleydi bi ara kedilere yemek vermek için dışarı çıktım kapı açık kalmış cereyan yaptı cok fena sekılde çarptı geldi sinirlendi dovmeye çalıştı bende ona saldırdım sinirlendim. P günden sonra onla konuşmadım kalktım iş buldum kendine çalışmam evden uzaklaşmam gerekiyodu cunku. Zamanla düzeldi aramızdaki soğukluk bi daha da bi sorun olmadı eskisinden daha iyi Şu an aramız. Bunların kafası atıyo ne yaptıklarını bilmiyorlar delirmisler boş ver sakinleş umursama zamana bırak
Evlenip kurtulmayı bekliyorum ben de yoksa çekilmiyor bunlar
Bi yaştan sonra ne kdr iyi olsalarda cekılmezler işte evlenmeyi aileden bağımsız bende vok istiyorum ama sevgili flört bile bulabilen bi insan degılım
Umarım en kısa zamanda bulursun ve çok mutlu huzurlu bir hayatın olur 🙏🏻
İnsallah. İnsallah sende cok iyi bi adam bulur çok güzel bi yuva kurarsın en kısa zamanda🙏🙏🙏🙏
Ne desek sen yine kendi bildiğini yapacaksın, Biraz daha ılımlı ve sakin kalmayı tercih, bu psikoloji ile hiç bir şekilde hayatın ile ilgili karar alma, sakin ol akışına bırak bir kaç gün odanda vakit geçir.
Canım, bu yaşta böyle bir deneyim yaşamak kesinlikle çok sarsıcı olabilir... 😔 Anladığım kadarıyla çok zor bir durumdasın. Öncelikle fiziksel olarak güvende olmanı sağla. Sonra, duygularını rahatça ifade edebileceğin biriyle, belki bir arkadaş veya bir profesyonelle konuşmaya çalış. Bu tür olaylar aile dinamiklerinde derin sorunların işareti olabilir. Empati kurarak, belki babanın neden böyle bir tepki verdiğini anlamaya çalışabilirsin ama bu asla onun davranışını haklı çıkarmıyor. Yeni yıl yaklaşırken 🎄, bu dönemin sağlıklı iletişim yollarını aramak ve hem kendin hem de ailen için daha iyi bir gelecek kurmak adına bir fırsat olmasını dilerim. Her şeyin yoluna girmesi için sabır ve sevgi en önemli anahtarlar. Yeni yılın daha huzurlu ve mutlu geçmesini umuyorum. 💚
Bi daha dovsun
Cevap
31Cevap
Terlik mi😲 Bu erkekler iyice dişilleşti. Annelerin aracıydı o bee😮💨
Şaka bir yana, bu yaşta çok zor. Gerçekten çok da içine atmışsındır. Ne yaşadınız bilmiyorum ama günün sonunda baban ve unutmanız gerek. Başka yolu yok gerçekten. Hatta olmamış gibi bile davranmalısın haksızsan.
Cam bardağı falan yüzüme fırlattı bunları nasıl olmamış gibi davranabilirim?
Üzüldüm.. Umarım sizi aynı siz gibi seven biri çıkar karşınıza... Dilerim mutlu bir yuvanız olur.. Takmayın bunları aileler her zaman çocuk olarak görürler evlatlarını.. Büyüdüklerini kabullenmezler..
5 6 yaslarimdan beri surekli dayak yiyordum ta ki 16 yasimda darp raporu alip aileme dava acip çocuk esirgemeye gidene kadar artik asla dokunmuyorlar cunku 5 yil ile yargılanıyorlar siddet devam ederse darp raporu almaktan dava acmaktan asla cekinme bu senin hakkin
Tamam babanın yaptığı doğru değil ama senin için endiseleniyo onun için böyle tepki vermiştir
Haberlerde hergun olayları az çok duyuyosun kafasını kesip atanmi takıntılı manyaklarmi neler neler kötü zamana denk gelmisiz işte 🥺
Mevzu o değil ki ama. Ben sürekli ters konuşuyor muşum. Benim onlar yüzünden sosyal hayatım yok sürekli evde geçiriyorum. Sürekli odamdaymışım anneme hiç yardım etmiyormuşum. Ben anneme sürekli yardım ettiğim için evden çıkamıyorum zaten. Artık bunalıyorum sıkılıyorum ters konuşuyorum evet ama neden böylesin diye bir kere sormadılar
Yaa benimde ailem böyle geri kafalılar işte zamanın ve kirdiklarinin farkında bile değiller ki sana gelip sorsunlar 🤷
Ayrıca cidden bu devir zor geçim sıkıntısı dediğim gibi haberlerde çıkan şeyler etrafın saçma sapan konuşması çok şey var bide onların tarafından bakmak lazım üzülme balım geçer hepsi 😇
Olsun boş ver bazen öyle olması gerekiyor dövmeyenler dizini dövüyor
Cam bardak falan yüzüme fırlattı olması gerekiyor dimi
Demek ki adamım çok kızdırmışsın
Sürekli ters cevap veriyormuşum sebebi buymuş. Ama niye bu haldeyim diye bir kere bile sormadılar. Onlar yüzünden sosyal hayatım yok
Emin ol bir çoğumuz aynıyız senin burada yatman gereken şey kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmak
Gücü nasıl yetti ya, fiziksel olarak bu kadar güçsüz müsünüz yoksa trol soru mu?
Keşke trol olsa da bu soruyu sormasan dimi? Çok kırıcısın ama ben yatağımda oturup ağlarken dövdü oldu mu?
Garip.
Hayır, babası 30 yaşlardaki kızı nasıl dövüyor. Yaşlı ya hani
senin gücün babana yetiyormu 😬
terlkle mı dovdu, annenın terlıkle dovmesı lazım normalde asfsafasf
Bunu neden yaptı bilmiyorum ama devamı olursa şikayetçi olmalısın çok üzgünüm
Ben en son dayağımı yedim o yaşta.
Sen gene ilk yemişsin.
Aman geçer takma millet neler yaşıyor sen 1 Tokat'ta yıkılma
Kadına şiddet ten şikayet ci olabilirsin cimer numarasından arıyorsun sadece uzaklaştırma verirler en azından darp çok varsa hapis cezası da alır
Dayak cennetten çıkmıştır. Yarın elini öper barışırsın
Anne babanın gözünde halen çocuğuz evlenip ayrılsak böyle olmazdı üzülme üzülme geçecek bir gün. Daha ciddi biri ol
Niye dövdü ki?
Hiç vurmayan adam vurmuşsa ciddi birsey vardır. ya da alkollü falandır.
Ailem çok baskıcı sürekli şunu yap bunu yap diyorlar ben de en sonda patladım bağırdım sen kimsin bana bağırıyorsun diyip dövdü sırf bu kadar
He öyleli, yazık olmuş aranızdaki ilişki bi daha eskisi gibi olmaz.
Ailen tarafındanda bakmaya çalış mantıklı insanlarsa, ortam kötü korumak istemişte olabilirler seni.
Tabiki bunun çözümü dövmek değildir de. Bazen perde iniyor insanın gözüne anlam veremediğimiz asla yapmam dediğimiz şeyleri bile yapabiliyoruz.
Ya sürekli ters cevap veriyormuşum da o yüzden artık dayanamamış da dövmüş. Beni bu hale sokan onlar ama niye ters konuşuyorum diye sormazlar hiç
Uçman gereken zaman da uçacaksin yuvadan abi sonunda böyle oluyor işte. Ama kime guveniliyor ki artık, evlensen o evde yaşayacağın da meçhul. Kimseye bulaşmasan kendi evine çıksan bu sefer yalnızlık bitiriyor adamı. Burdan çıkarılacak ders şudur ki her simülasyon bir ders. Bu dünya rahat etme yeri değil.
Peki dışarıdan kendini şöyle bir çek ettiğinde. Babana ters cevaplar verdiğin doğru mu? Buna sebep olan şey sence ne? Bunu nasıl duzeltebilirsiniz? Bu üç konuda uzlaşı saglarsan bir orta yol bulursunuz bence.
Evet ters cevap verdiğim doğru ama Allah aşkına ben 26 yaşındayım sosyal hayatım onlar yüzünden sıfır. Sürekli şu ev işini yap bunu yap sıkılıyorum daralıyorum ters cevap verince de niye böylesin diyorlar. Ama neden böyle acaba diye sormuyorlar
Tamam siz fark etmelerini sağlayın. Bağırıp çağırarak tansiyon artar. Sakın kafa ile konuşmak karşılıklı daha etkili olur.
Sonuçta yapacağınız işleri kendiniz biliyorsunuzdur. Söylenmeden de yaparsınız. Anlatın işte bu durumu, kendi alanınız olması isteğini de söyleyin. Uzlaşmak gerek, çekişerek iki tarafta zarar görür.
Evet çok haklısın yani mantıklı olan da bu ama artık o kadar bunaldım ki ve bir çocuk olarak bunları ben değil onlar yapması gerekiyordu şimdiye kadar. Benim hiç gücüm falan yok bu olaydan sonra hiç yok. Ama çok teşekkür ederim
Rica ederim, üzülme bazen olur öyle şeyler. Babadır, oda üzülmüştür gelir özür diler,
hatasını anlayınca.
Yani böyle sorumsuz insanlar olabiliyo ne diyim bilemedim bnmde böyle bi ailem olduğundan sadece bi aylık tanıdığım sevmediğim bi adamla 16 yaşında kaçtım ailemizi secemiyoruz
Bir de bunun erkek versiyonu var ben ağız burun kavga edip evi terk etmiştim bir süre orada burada kaldım babam zorla eve getirdi beni
Ne yaptın da dövdü. Bir baba kızını kolay kolay dövmez
Ailem çok baskıcı sürekli şunu yap bunu yap diyorlar ben de en sonda patladım bağırdım sen kimsin bana bağırıyorsun diyip dövdü sırf bu kadar emin ol
Şunu yap bunu yap dedikleri şeyler neler mesela
Ya ben 26 yaşındayım tamam mı onların yüzünden doğru düzgün ne sosyal hayatım var ne bir şey. Annem ayağından biraz rahatsız sürekli misafir geliyor ve o yorulmasın diye sürekli yemekleri ben yapıyorum. E ben de sıkılıyorum ters konuştuğum oluyor. Sürekli ters konuşuyormuşum anneme hiç yardım etmiyormuşum falan. En sonda bağırdım yeter artık dedim sinirlenip dövdü
Ne yaptın ki adam sana bu yaşından sonra dayak attı
Ailem çok baskıcı sürekli şunu yap bunu yap diyorlar ben de en sonda patladım bağırdım sen kimsin bana bağırıyorsun diyip dövdü sırf bu kadar emin ol
Benim Ailem Hadi annem neyse belki küçüklüğümde vurmuştur 1 2 tane de Babam bu yaşıma kadar bana 1 kere bile el kaldırmamıştır tek baskici oldukları kısım erkek arkadaş ve bide konuşma üslubu onun dışında giriş çıkış saatlerim giyimim kuşamım olsun asla laf etmezler zaten bende kendimi bilir yerine göre giyinirim Ailemide çok severim sen ilk defa dayak yedim diyince senide kendim gibi sandım ondan şaşırıp öyle sordum kusura bakma lütfen
Yok sorun değil ne kusuru. Zaten ben de ters konuştuğum için böyle davrandı. Sürekli ters konuşuyor muşum güzel konuşmuyor muşum ona bağırdı ilk önce. Ama neden böyleyim diye sormuyorlar beni bu hale getiren onlar. Ben de ilk defa doldum bağırdım sen kimsin bana bağırırsın diye başladı öyle
Kendini savunmak en büyük hakkın sürekli susup köşesine çekilen bir insan olursan hayat ile baş edemezsin hayat çok zor hayatı zor kılanda insanlar..
Çok üzüldüm. Umarım şu an iyisindir.
Pek değil ama teşekkür ederim
ama neden gerçekten üzücü..
Sürekli ters cevap veriyormuşum. Ama neden böyle olduğumu bi kere gelip de sormadılar. Onlar yüzünden sosyal hayatım yok?
aileler artık bu durumları aşmalı ama maalesef
ne yaptın acaba
Sürekli ters cevap veriyormuşum ama neden böyle olduğumu bir kere bile sormadılar. Onlar yüzünden sosyal hayatım yok?
Geçer geçer. Babadır o
Yüzüme cam bardak fırlattı ama baba ya evet haklısın
Teşekkür ederim
Babanın senı terlıkle dovmesı cok komık
Ciddi bir sorun var o zaman
şikayetçi olun bence
Ne yaptın acaba onu merak ettim
Ailen seni düşünüyor zaman kötü. Kızım geçen bana göz devirdi tokat patlat mamak için kendimi zor tuttum direk yatak odasına kaçtım. Öyle anne babalar var 10 yaşında çocuk tüm şehri turluyor benim kızda bana bir zamanlar arkadaşlarım her yere gidiyor ben neden gidemiyorum dedi. Aldım karşıma konuştum şoyle şoyle senin için endişeleniyorum onlar asıl evladını sevmiyor baksana endişelenmiyorlar. Ve takip etmiyorlar zaman aşırı kötü eminim ilerde bende annen baban gibi olacağım o yüzden asla kınamıyorum. Vurmamalıydı evet ama evlat insanın yüzüne kakınca insan kontrolü kaybederim ve ona bişey olur diye korkuyor. O vurduğu tokat bile seni sevdiği için evlat çok farklı bişey ya
Evet anlıyorum ama benimle bir kere bile konuşmadılar böyle ne derdin var niye böylesin demediler direkt bağırdılar. Ben de yani doldum artık 26 yaşındayım sonuçta çocuk değilim ki. Sürekli ters konuşuyor muşum ama niye böyleyim demiyorlar. Bir şeyi elli kere söyledikten sonra bıkıp ters konuşur insan. Bunun için dövülür mü ya
Evet yarın siniriniz geçince anneni al karşına konuş. Anne olduğuna göre oda anlar elbet babadan yenilen bir tokat bile ne kadar yara açar genç kızken hele bazen kızım delirtir beni eşim hemen fırlar araya gırerım bir tokat bile vurdurmam ben vursam ayrı eşimin vurduğu daha daha derin etkiler. Annenle konuş böyle böyle konuşup derdimi sormadan bu tepkiler ne vs diye tatlı tatlı
Teşekkür ederim tavsiyen için ama ben bunların hiçbirini yapmayı düşünmüyorum. Bunu onlar yapması lazım diye düşünüyorum ben. Aman neyse çok teşekkür ederim vaktini ayırdığın için 🙏🏻
Rica ederim.
Çokta takma kafana olur böyle şeyler
Bardağı yüzüme fırlatması normal yani öyle mi
Ters cevap vermişim bu kadar
Sen yine mi geldin yaaa fake
Bilemicem biraz uyumlu ol derim.
Ağlamayı nasıl durduramıyorsun 😂
Ne yaptın kimbilir
Diğer yorumları oku bakalım ne yapmışım
Neden ne oldu ki
Sürekli ters konuşuyor muşum ama o da sürekli bağırıyor yine bağırdı ilk kez çıldırdım çocuk değilim ben sürekli bağırıyorsun bana dedim o daha çok çıldırıp dövdü işte cam bardak falan fırlattı. Emin ol bu kadar
Anladım kötü olmuş geçmiş olsun umarım en kısa sürede gönlünü alır ve barışırsınız ya
Ben gönlümü almam şahsen ama teşekkür ederim
Babalar kızlarını severler bence o senin gönlünü alır ama anladığım kadarıyla sen çok kırılmışsın kıyamam yapabileceğim bişey olursa elimden ne gelirse yardım ederim insanlık namına.
Çok teşekkür ederim düşünmen yeterli 🙏🏻
Tekrardan geçmiş olsun iyi geceler
Sağol sana da iyi geceler
Konuşmak iyi gelecekse konuşalım
Teşekkür ederim düşünmen yeterli
Niye dayak yedin?
Baban normal mi
sorun neydi de dayağı yedin.
Neden yedin
Sebep
Neden dövdü?
Evli kadını baba neden döver
Sebep?
Ailem çok baskıcı sürekli şunu yap bunu yap diyorlar ben de en sonda patladım bağırdım sen kimsin bana bağırıyorsun diyip dövdü sırf bu kadar
Hic bisey yapmayipta simdi boyle olmasi hic olmamis. Koskaca kadinsin. Evlenmene de mi kariisyorlar ki
Sosyal hayatım hiç yok ki onlar yüzünden nasıl evleneyim?
Ooohoo senin is zor mus
Ya sürekli ters konuşuyor muşum. Ama kendileri çok baskı yapıyorlar onların yüzünden ben bu haldeyim bi kere gelip de kızım neden böyle konuşuyorsun demediler. Bağırıyor sürekli ben de dayanamayıp geri bağırdım iyice çıldırdı dövdü ne varsa fırlattı
Buda yapılmaz ki
Sebebi nedir
Sürekli ters cevap veriyormuşum. Bağırdı ben de geri bağırdım yeter artık çocuk değilim sürekli bağırıyorsun dedim. Sen bana nasıl bağırırsın diyip çıldırdı. Ama ben ilk defa bağırdım ve neden böyle olduğumu gelip de bi kere bile sormadılar bana. Onlar yüzünden sosyal hayatım yok evde oturup çürüdüm. Böyle olmam normal değil mi?
Almanyadayım ben
Tamam öyle de beni itti tokat attı cam bardak fırlattı yüzüme bunlar normal mi şimdi
niye dövdü ki
@ymrarss ya niye ağla diyosunuzz
@ymrarss duyarlı birisin sevindim. Uygulamada yeniyim konuşup fikir almam gerek vaktiniz varsa tabi, yoksa da birazdan uyurum zaten
Sebebi
üzücü
Günahlarını düşün
Evden ayrıl
İyi misin şimdi