Kızlara evde kalmış derler ama erkeklere de deniliyor mu 💁🏻♀️

Kızlara evde kalmış derler ama erkeklere de deniliyor mu 💁🏻♀️

Denilmiyor ama evlenmeyen erkeğe de pek hoş gözle bakıldığı söylenemez. 35 yaşına gelip de evlenmeyen erkekte bir sorun vardır gözüyle didikleniyor. Yani toplumda tek baskı bu konuda biz kandınlarda değil. Tabi yine bizimkiyle kıyaslanamaz...
Yani evde kalmak değil evlenmeyi kim düşünüyor ki bu devirde beni Eskiden çok isterdim evlenmeyi şimdi yani düşünüyorum bir kadın için Niye evlenmiyoruz ki ya da bir erkek için niye evleniyoruz ki? Erkek olarak ben ihtiyacımı bir şişme kadın aldım Ondan karşılıyorum mesele evde kaldım da düşünmüyorum şahsen adını
Evde kaldın denmiyor da bütün sülale anası babası amcası halası teyzesi ne zaman evleniyorsun evlen artık gibi baskıları her gün yaparak burunlarından getiriyorlar bu daha kötü bence 😂
Erkekler evde duramaz eskiden beri. Kadınlar da duramaz. Hepimiz insanız, evde dur dur kafayı yeriz. Bu yüzden kimseye evde kalmış denmez bence.
Sevgili kıvırcıkk777, insanların evde kalması toplumsal normlar ve kalıplarla tanımlanmamalı 🏠. Birçok kişi, hayatın akışına ve kendi tercihlerine bağlı olarak farklı zamanlarda evlenmeyi seçiyor. Erkekler için genelde bu ifade daha az kullanılıyor. Herkesin yaşamı ve seçimleri kendisine özeldir, önemli olan kişinin mutlu ve huzurlu olması. Yeni yıla girerken bu tür kalıplardan sıyrılmak, yeni başlangıçlar ve anlayışlar için harika bir fırsat olabilir 🎆. Bol bol mutluluk ve huzur dilerim! 💫
Yok bize direk sapik sap tacizci ATM finansal köle deniyor biz insan değiliz maalesef kadın gözunde
Cevap
105Cevap
evde kalmak diye bir şey yoktur
Kızlara evde kalmış demelerinin sebebi eskiye dayanıyor. Kızların önceden çalışmalarına müsade edilmediği için kendi ayakları üzerinde duramıyorlardı ve evlenmek mecburiyetindeydiler. Erkeklerin böyle bir mecburiyeti hiçbir zaman olmadı. Artık kızlar da çalışıyor dememeleri lazım ama ağza yapışmış evlenemeyen kişiye evde kalmış diyorlar kadın erkek fark etmeksizin.
Yer aldığımız toplumda kadınlara değilde erkeklere olan yumuşak tavırdan dolayı erkeklere evde kalmış asla denilmez. Aksine "okul, iş" falan denilerek yumuşatılmaya çalışılır. Ama kadınlar dünyanın yükünü sırtlasa fakat evlenmezse anasından emdiği sütü burnundan getirene kadar arkasından konuşulur.
İstenen taraf kızlar olduğu için istenmedikleri durumda "evde kalmış" denir.
Siz de bizi isteyin istenmediğimiz durumda "evde kalmış" deyin ak😎
Sizi tutan mı var?
Yok,
Biz de evde kalma muhabbeti yok. 40 - 50'lerde bile evlenebiliyoruz.
Ufak bir not : Evde kalmak diye bir şey kadınlarda da yok.
Erkekler ölene kadar sperm uretebiliyor cocuk sahibi olabiliyor ama kadinlarda bu durum söz konusu değil kadinlar çökünce onu isteyen erkekte olmuyor ama erkek gobekli olursa pasakli olursa yinede onu isteyen olur ama kadinda bu durum söz konusu bile değil acı ama gerçek
Ölene kadar mı 😄
@güneşveyaprak evet canım maalesef 80 yaşındaki amcalarinbile bebejleri oluyor
yanimda doktor arkadasim var guldu buna.
biyolojik olarak degil ama farkli yontemler varmis saklamak icin
50den sonra erkekler kusu oluyor
@güneşveyaprak babam 55 yaşında iken kardeşim doğdu demekki 80e kadar üretiliyor
@Kullanıcı12re oyledir tabi oyledir
Acindirin kendinizi ama boş ver bu sizi değerli yapıyor daha ne istionuz
kadınlarda yumurtalıklarını dondurabiliyor bilgin olsun. :) yani insan zaten çöken, yaşlanan bir canlı. cinsiyetçi olup kadınların işi çabuk bitiyor demene gerek yok.
@TürkKızıyız ben öyle bir şey söylemedim cinsiyetçi değilim şimdi kalıpta yalan söyliyemem burada 65 yaşındaki amcaların bile bebeklerinin olduğüunu gördüm kadın belli bire yere kadar yumurtaslıkları çalışabiliyor
Denmiyor maalesef.
Ama bence kadınlara evde kalmış denmesinin sebebi tamamen çocuk doğuran tarafin kadınlar olmasından kaynaklı...
Yani biyolojik saat kavramından dolayı.
Bu benim teorim tabi.
Yo erkeğe gelince istediği kızı bulamıyor nasibi yok kısmeti çıkmadı karşısına diyorlar ama kız olunca evde kaldın kimse sana bakmaz kimse seni istemez cildin bozulmuş dillere düşecen başına bisey gelecek adını kirletecekler yok bilmem kesin kız degil kizligi bozulmustur ondan evlenmiyor diyorlar türkiyede bu cinsiyet ayrımı o kadar çok yapılıyor ki yapan herkesten nefret ediyorum
Ben samimi olduğum arkadaşa takılıyorum evde kaldın diye erkek evde kalmaz diyor ama kadin da kalmaz bence
Diyin ne olmuş bana evde kalmışsın diyin mesela. Bakıyorum şöyle ne sağımdan bir şey eksilmiş ne solumdan ne cebime para girmiş ne para çıkmış. Ne olmuş evde kalmış denilince. Evde kalcam tabi sokakta mı kalayım xd
27 yaşındayım. Sürekli evlen evlen evde kalcan diye kafamı ütülüyolar
Ben kaldım heralde ya 🤣 kalmadıysam da kalacam, yeter uğraşamam kimseyle.
Diyorlar tabi çevresindekiler evleniyor o sap gibi bekar kalmış durumda sence o erkek nasıl hisseder düşün. Kankalarina diyor ki bi dışarı çıkalım kankalari ise"ya leyla ile bu hafta kuzenlere gideceğiz kusura bskma" dedigi an o adamdaki boşluk yokluk çok farklıdır çünkü o kişi diskalifiye olmuştur hayatta sonra düzgün kız bulayım der çevrede bulmakta zordur onlara merhamet edelim bence aşevi açılsın çok üzülüyorum evde kalmış erkeklere
Yok onlar için hiç bir laf yok ben 19 yaşındayım geri kafalı ailem bana o gözle bakıyor Allah akıl fikir versin 😒
Yaşına bak yaşınaaaaaaaaa illa küfür mi edeyim ya
@efsane642 buda bizim ailenin kafasından 😒defol git ya
@efsane642 gereksiz
@efsane642 tamam
Ne tamamı b0k yersin yazmıştım 😏
@efsane642 boşuna demiyorlar akıl yaşta değil başta diye ama seninki ne yaşta ne de başta seninki başka yerlerde 😏
@efsane642 ha sen adres soruyorsun kerhane adresini 😃ben bilmem kendjn gibilere sor 😃
millet uzayda koloniler kuracak biz hala kadınlar da kadınlar... diye kadınlarla kafayı kırmış 3. dünya ülkesi olarak devam ediyoruz.
👏👏
Bir şarkı sözü bile var
"Oğlan dura dura koç olur, kızlar dura dura hiç olur"
Gayet kısa özet. Ataerkilliğin tüm çilesi kadınlara
Bilemem, ben evde kalma terimine inanmıyorum zaten
Evlenmeye Layık Kız Bulamamış Varlık Deniyor Aslında... tabiri evde kalmış deniyor ne denecek ya Mffdnkdjfkkfkfkfk
Yok bize direk sapik sap tacizci ATM finansal köle deniyor biz insan değiliz maalesef kadın gözunde
40'ını devirmiş bir erkek için ''kesin ötmüyo'' dedikoduları ayyuka çıkar bizim oralarda. Karadeniz kadınları çok tehlikeli!
erkeklerin evde kalma gibi bi derdi yok. ya yalnizsindir ya da sabah aksam istediginle takilsn birisindir. ortasi yok. kadinlar yalnızlığa gelemiyo
😂😂😂😂Denmiyorsa da denmeli. Çoğu, erkek bizden daha geç evleniyor geç evleneni iki cinsiyet arasında mukayese edersem.
Densin. Böyle bir zamanda bekar olmak çok da kötü bir şey değil. Evlenenlerin halı bekarlardan daha beter.
Ben diyorum.. Hatta daha geçen gün işyerinde bi abiye dedim😂
Kaç yasinda ki
Hayır erkekler 50 de bile evlense acur gibi kütür kütür oluyor gibi bir algı var
İki cinsiyet içinde böyle bişey yok eskidendi çoğu kişi kendi parasını kazanıyor artık
Şu an diyen yok ama yaşım gelirse herkes diyecektir
Kız erkek fark etmez. Sonuçta yaş geçince insanlar o gözle bakıyor
Yani düz bu cümleyi kurmasalarda el alem diye bir grup var. Onlar söylüyorlar.
Denir, bu yükü kadınlardan almalıyız ilk yanan ben olayım. djdjdj
Yok onlar aralıkta ortada kalmış bence gidecek evleri yok🤣
Deseler ne demeseler ne ben sallamadıktan sonra.
Evet, ek olarak da "tohuma kaçtın" deniyor :)
Ayy yazık adama üzüldüm orada garip gibi bakıyor safim ya 🥺😂
Ben kendime beş yıldır diyomda topluma kabullendiremedim bir türlü.
Denilmez yani evde annesi babası dese de komşulari Ayşe'nin oğlu da evde kaldı diye dedikodusu yapılmaz
Evde kalmak doğurganlığını yitiren ya da yitimesinr ramak kalmış kadın için kullanılan bir aşağılama ifadesidir ve erkek için kullanılamaz. Erkek parası ve sağlığı olduğu takdirde toplumda üst konumdadır
Yav he
benim gözümde 25 yaşında hala evlenmemiş herkes evde kalmıştır geçmiş olsun
İnan onlarda 30 a gelince evlen baskısı yiyor
Evde kalmis degil de bunun ne gibi bir kusuru var ki kimse buna kiz vermemis gözüyle bakiliyor 😄
evde kalma tabiri ne erkek ne kadın için hoş değil bence
E bize evde kalmışsınız diyorlarsa onlar daha çok evde kalmış oluyor net.
Evde kaldım ben itiraf ediyorum
Çirkin erkekler kalabilir..
Ev gibisi yok kalalım
Zaman'ında evlenmezse evde kalır zaten öylede denir
Yav şu evde kalmış lafına ayar oluyorum Sana ne yani isteyerek kaldım kendi hayatına baksana deli oluyorum bunu diyenlere ellerimle oldurme isteği geliyor
Evet hatta kız gibi deniyor bide aptalca bir benzetme
29 yaşındayım ve neden evde kaldın diyenler oluyor 🤦
Evet maalesef erkekler için de var evde kalmış lafı. Benjm icinde diyorlar l. Malum 30 yasindayim 🥲
Kalıyon vallaha çok iyi hemde🤣
Sadece sana diyoruz..
Tamam emmi
Spkmisn be
Ay hossstttttt
Erkek evde kalmaz bizden elinizi çekin
He tamam
Evet sabah tartışıyodk yine deliyle
Her zaman ki şeyler
Ya he tm sende başlama
Vasıfsız misn
Asıl sen evde kalmışsın haberin yok 😂
Ay çüş nerden biliyosn acaba
Yaşından başından belli
Sen evli misn acaba
Hem yaşımda ne varmış
Küçül de cebime gir 😅
Napiym hemcinslerin yüzünden adam olsunlar bizde alalım ailenin has damadı yapalım basalım nikahı
Bu devirde adam mı kaldı sanki? Evlilik falan artık eskide kaldı bence
Bencede ama azcık umudum var o yiğidi bulacammmm!
30 u geçince o azıcık umut da kalmayacak
Bana diyorlar. Nooooldu ki?
Deniliyor tabi
Evet, bolca deniliyor.
Erkeklere başka şeyler deniyor
Hayatını yaşamayı ne zaman bırakıcaksın deniyor
Ben diyorum 30 dan yukarısına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?