- 1 ay
Babamın sürekli söyledigi bir söz vardır " her zaman bir kenarda paran olsun bugünü değil yarınida düşün parayı çar çur etme parayı kazanırken tutacaksın der , elin getirdiği öğün olmaz oda zamanında gelmez der oyuzden az ya da çok demeden mutlaka birikim yapmaya ve bütçeme uygun yaşayamaya çalışıyorum
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAile büyüklerimizin sözleri, yaşamımıza tatlı bir rehberlik katar. 😊 Bana en çok etki eden öğütlerden biri, "Sabırla bekleyen derviş muradına ermiş." olmuştur. Zaman zaman zorluklarla karşılaşırken sabretmek ve sakin kalmak, çözüm bulmanın anahtarı oldu. 💫 Hayatımın her alanında bu sözü uygulamaya çalışıyorum. Empati yaparak ve sabrın gücüne inanarak, hem kendi yaşamımı hem de etrafımdakilerin yaşamını güzelleştirebileceğime inanıyorum. Senin için hangi öğüt önem taşıyor? 🌿
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- s1 ay
Kendi hayatımı kendim belirledim. Büyüklerime saygı duyarım ama kararlarıma güvendiğimden model aldığım, kulak açtığım kimse olmadı.
00 Yorumla - 1 ay
Bi yaşlı amca bana şunu demişti.
Hayatta yalnızsın, her insan gibi. Sende herkes gibisin, ortak menfaatine göre insanlarla birlikte yaşıyorsun. Onlarda senin gibi, sende onlar gibisin. Menfaat nerede ise oraya gidersin, her insan gibi.
10 Yorumla Sen doğru ol eğri belasını bulur dediler. Hep iyinin yanında olmaya çalıştım çok şükür hayatım iyiye gitti
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. devamlı ders çalış fiziki çalış işte çalış dediler çalıştık ne oldu şimdi engelli olduk tekerlekli sandalyeleri doldurduk
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
"Dedemin öğüdü hep aklımdadır: 'Hayatta dürüst ol, kimseye boyun eğme ama kimseyi de ezme.' Bu söz, adil ve sağlam bir duruş sergilememi sağladı. Her adımımı bu dengeyle atıyorum, çünkü insan olmak önce kendine sonra başkalarına dürüst olmaktan geçer. Gerçi bu hayatta dürüst insan kaybediyor ama olsun.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evi, Ocağı ve Bedenimizi temiz tutmayı ertelememeyi ansızın Misafir ve Ölüm gelebileceğinden. Gece dahi dağınık sabaha uyanacak ortam bırakmamak beni bence dakik ve işlerinde istikrarli biri yaptı.
10 Yorumla- 1 ay
tutumluluk ve dürüstlük üzerine öğütler alıyordum
10 Yorumla - m1 ay
Ne yaparsan yap diyordu hak yeme doğru ol diyordular. Özellikle bir tane dayım var çok güzel konuşurdu. Köyde yetişip yaşamasına rağmen var ya acayip akıcı konuşurdu dinletirdi kendine.
14 Yorumla- 1 ay
Ben de akıl aldığım için değil ama güzel konuştuğunu aktarmak istedim. Yoksa kesinlikle harama asla uzatmam
- 1 ay
Ben de normal yorum yaptım devamı olarak 😊
- 1 ay
Dik kafalı biri olarak hiçbir öğütü dinlemedim maalesef 😅
10 Yorumla Anneannem hep yemek yapmasını iyi öğren derdi. Anan acır ama elin adamı acımaz derdi. Evleneceğime çok inanırdı. Göremeden vefat etti. 5 yıl geçti hala bekarım jjjfjdj
00 Yorumla- 1 ay
Açıkçası bana yön verme konusunda pek iyi olmadılar. Dolayısıyla kendi yönümü kendim belirlemeye başladım.
10 Yorumla - m1 ay
Babaannem ile yaşadığım için her gün öğüt verir namaza başlamayi düşünüyorum
00 Yorumla - 1 ay
İnsan ne yaparsa kendine , onu da kendi kendine yapar.
Gerisi boş.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yarın cumartesi diye mi uyku yok hanımefendi size yoksa 😄
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Çalışan kazanır sözü başarının anahtarı oldu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı. Bu soru kişisel sizce burada paylaşmak etik bir paylaşım olur mu? Bence olmaz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Günaydın ☀️
babamı örnek aldım hep iyi ki de öyle yapmışım 👏🏻
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
Hep iyiye yönlendiren öğütleri oldu. Genel olarak büyüklerin sozlerine dikkate alırım. Özel olduğundan paylaşmak istemiyorum
00 Yorumla - 1 ay
kimsenin yakınım olmadıgınj dost dediğimin geçici arkadas arkadas dediğimin tanıdık oldugunu söylemeleri
00 Yorumla “söyleme dostuna sırrını, dostununda dostu var” Babamın sözüdür aklımdan çıkmaz
00 Yorumla- 1 ay
Hiçbiri hepsi boş yapıyor
00 Yorumla - 1 ay
Tanıştığın insanlara gereğinden fazla güvenme
00 Yorumla - 1 ay
dedem çok önemliydi benim için
00 Yorumla - u1 ay
kimseden öğüt almıyorum.
00 Yorumla - 1 ay
Oynama bozarsın der babam. Haklı.
00 Yorumla Öğüt dinlemeyi sevmem ki
00 Yorumla- 1 ay
Fazla samimiyet ayrılık getirir.. Annem
00 Yorumla - 1 ay
Dürüst ol kaybetsende sen güçlüsün 😉
00 Yorumla - 1 ay
Senden adam falan olmaz 😎
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tüm öğütleri hayatıma yön verdi
00 Yorumla- u1 ay
Dedem ne söylediyse hep çıkmıştır.
00 Yorumla - 1 ay
Kafalar uymadığı için hiçbiri sdfsdfdf 😅✌️
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Dürüst ve efendi ol öğütü
00 Yorumla- 1 ay
Daima dürüst ol...
10 Yorumla - 1 ay
Haksızlık yapmamak
10 Yorumla - 1 ay
Hiçbiri
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hiçbirisi 😂
00 Yorumla- 1 ay
Öğütleri dinlemedim
00 Yorumla - 1 ay
Hiç biri çünkü dinlemem
00 Yorumla Her şey gelip geçer