İş bulmak neden bu kadar zor bıktım artık?

2018de saglık meslekten mezun oldum. Hemen özellere başvurdum. Tek geri dönüş alamadım sonra işkura başvurdum yine olmadı. Bi kaç ay sonra o hastaneye acile gitmistim baktım tanıdık bi arkadas calısıyo. Torpille girdigini anladım. Cunku hastane 1 kısı alıyodu o kadar kisiden nasıl girecek. Ben basvurdugumda tecrube bahane edildi. 18dim ama bi suru staj tecrubem vardı. Aradan yıllar gectı ve ben takıcı tokacı kozmetık her turlu seye basvurdum. Kimi asgarı vermem dedi kimisi sigortayı hemen yapmam dedi. 15bine gun boyu ayakta duracak kölr arıyolar resmen. Bazı yerlerde 4 yıllık mezunların bile neler yasadıgını görüyorum. Ama ben meslek lisesini ve bölümün devamını hızlıca meslek hayatı icin okumustum. Nereye vurdu bu is cidden bıktım. Ailem anlayıssız gecen kıs bi sürü is basvurularına gitim biz sizi ararız diyip dönmüyorlar. Ben hic bi zmn saglık okumak istemedim onların zoruyla oldu. Bazen cok üzülüyorum lisede dilim cok iyiydi simdi farklı bi hayatım olabilirdi :( geldım 26 yasına bu saatten sonra ne olacak. Saglık problerimde var ve en üzücüsü bu is bulamama yuzunden siddet gördüm. Dayısı torpili olanlar kpssden giriyor veya özele. Ben napayım sıfır tanıdık sıfır referansla hic bi yer almıyo. Bi yer alıcaktı ama sigorta yapmak istemedi. Bunu söylüyorum ne is olursa yap diyo sigorta yapmasın önemsiz diyo. Böyle bi annelik olmaz cidden ben erkek miyim arkadasımın babası özellikle patronlarına kadar arastırıyo özel sektör hersey olur diye. Normalı budur ne aileler var kızını calıstırmayan gerek yok diyen 3 kurusa rezil etmeyen.
İş bulmak neden bu kadar zor bıktım artık?