- 1 ay
Hay Allah yine çalıştığım yerden geldi soru 😂 ben istenmeyen gelindim zaten ben görücü usulü evlemiştim eşimle şahsi hiç bir sorunumuz yoktu çokta iyi anlaşıyorduk , taki kaynanam bizimle yaşamaya başladı benim hayatım değişti eski kaynanam beni bir türlü benimseyemedi kabullenemedi naptiysam ne ettiysem bir türlü sevdiremedim kendimi. Kendi evimde misafir gibi oldum, oğlunu mu kıskandı kaybetmiş gibimi hissetti bilmiyorum , sürekli beni ezdi , üzmek aşağılamak için elinden geleni yaptı geldi gitti bir laf soktu her yaptığım şeyde bir kusur buldu. sürekli zamanla değişir umuduyla hep alttan alttan aldım çok mücadele ettim birşeyleri düzeltmek için ama olmadı , geceleri ağlayarak uyuyup sabah kalktım işime gittim ben , bu şekilde 10 yıl mutsuz bir evlilik geçirdim eski eşim tam bir ana kuzusuydu bir duruşu yoktu herşeyi görmesine , duymasına rağmen bu konuda hep sessiz kaldı ya beni susturdu sırtını dönüp uyudu ya da konusu olunca çıkıp gitti hep bana haklısin ama idare et idare et söylediigi tek şey buydu bana ve yuvasına sahip çıkamadı tek taraflı mücadele ettigimi ve çok yıprandığımı fark edince sabır sabır bir yere kadar diyip en sonunda ailemin de desteğini alarak boşanmaya karar verdim kadının istediği de buydu zaten onları ana oğul başbaşa bıraktım umarım mutlu olmuştur. , hayatım da verdigim en zor ama en doğru karar buydu belki yuvam yıkıldı ama kendimi buldum desem yeridir, insan evlenirken sadece eşiyle değil meğer ailesiyle de evleniyormus bunu yaşayarak tecrübe etmiş oldum çok şükür şimdi daha huzurlu ve mutluyum nasipten öte yol yok demişler 🙋
23 Yorumla- 1 ay
Sorularım senli gün olmuş maviş desene💙
Talihsiz günler geçirmişsin. Senin gibi tatlı kadına da nasıl kıyabilmiş yahu kadın?🥺
Buradan tanıdığım kadarıyla uyumlu ve orta yoluda bulan biri gibi duruyorsun. Şans işi aile de gerçekten. Eski eşinin tamamen duruşunu gösterememesinden aslında ona da fırsat doğmuş. Böyle aile istememe durumlarında her şey eşin kendisinde başlıyor ve bitiyor kendi ailesinin karşısında.
Sen mutlusun ya şimdi. İyi olmuş iyi ki de bitmiş gitmiş🍫🫶🏻🌼
- 1 ay
Aynen öyle 👍 Teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️🥰
- 1 ay
♥️♥️🌸🌸
En İyi Cevaplar
- u1 ay
Hayır ben düşünmezdim tabi ki de.. eşimle evliyim ailesi ile değil. ailesi beni sevmiyorsa sorun onlardadır. ben burada eşimin davranışlarına bakarım beni gerçekten seviyor koruyorsa ondan ayrılmayı düşünmem
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- u1 ay
Eşimin olaylara karşı olan tutumu önem teşkil eder.
Evlenmekte boşanmakta öyle kolay olmamalı diye düşünüyorum.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.
Herkes yerini bildiği sürece eşim de gerekli duruşu sergilediği sürece boşanmam.13 Yorumla- 1 ay
Harika yorumladın yine🩷
- 1 ay
Yaaa 🫠
- 1 ay
🤍🫶🏻
- 1 ay
Ben eşimin tutumuna bakarım. Mesela benim ailem eşime dair seni istemiyoruz diyemezler. Ben ana kuzusu değilim çünkü. Belirli bir yaşına gelmiş insanlar sırf anne babası diye başını eğip sevdiğim dediği adama kadına karşı duruyorsa öyle bir ilişki ve evlilik zaten olmasın. Herkes haddini bilecek ne ailem eşime laf edebilir, ne eşim aileme laf edebilir
21 Yorumla- 1 ay
Çok doğru
- 1 ay
ya evlilik icin aile cok onemli en bastan istemiyorlarsa ben zaten o aileye hic girmem ama en basta tabirleri farkliysa sonradan farkli olduysa o onlarin sorunu kocamla arama bu konuda bir problem girmiyorsa bizim iliskimizi etkilemiyorsa bu durum ben gormezden gelirim ayrilmayi dusunmem. ama etkiliyorsa ikimizi de rahatsiz edip birbirimize karsi tavrimizi degistiriyorsa o zaman evet dusunurum cunku saglikli bi aile ortami olabilecegini sanmiyorum sonrasi icin
10 Yorumla - 1 ay
Ailesinin değil de eşin vereceği tepki mühim, herkesin ağzına bakan birisiyse zaten olmasın, zaten eş değildir o, zira eş birbirinin hayatına eşlik edenler için kullanılan bir kelimedir, karısını atıp ailesini tutan kişi ailesinin eşidir, ailesiyle evlidir karısıyla değil , karımla böyle konuşamazsınız, ben onu seviyorum, bana saygınız varsa karıma saygı duyarsınız, ona yapılan saygısızlığı kendime yapılmış sayarım'' diyen adam karısının hayatına eşlik edendir
10 Yorumla - m1 ay
Son kararı verecek olan kişi yine benim eşim ailesinin çenesini kapatacak olan kişi yine benim eşim yani olay eşimin benim arkamda durmasında ya da durmamasında bitiyor durmuyorsa zaten ayrılırım isterse o ayrılmak istemesin
11 Yorumla- 1 ay
Yani ötelesin öyleleri bir zahmet😌
Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı. Ailesiyle evli değilim sonuçta, eğer eşim onlara gereken tepkiyi gösterip sessiz kalmıyorsa boşanmam ama hiçbir şey demeyip sessiz sedasız izliyorsa, yolcu yolunda gerek 🤣
23 Yorumla- 1 ay
Pısırık, korkaksa ne o öyle durulmaz. Her şeyde ezdirir kendini😅
- 1 ay
😅😅
- 1 ay
Eşimin tavrı önemli. Ailesinin karşı tavrına göre yaklaşımı çok çok önemlidir. Ağızlarının payını ya da kapatmasını eşimden beklerim. Baktım eşim de tıkk yok, ayrılırım
12 Yorumla- 1 ay
Kesinlikle eş her zaman savunabilmeli.
- 1 ay
Balık baştan kokar 🍂
Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı. Evlenmeden önce belli eder böyle insanlar kendilerini. Bu karar evlenmeden de gayet verilebilir. Aile önemli bir konu o sebepten yok sayabileceğimi sanmıyorum
13 Yorumla- 1 ay
Belli ediyorlar. Ama evlenmeden çok geçiştirilen bir konu istenilmese bile.
- 1 ay
Ayneenn öyle çok doğru tespit.
- Gizli Üye(18-24)1 ay
Sadece bizim ülkemizde aileler her seye karısıyor bu durum cidden cok sinir bozucu. Evlensem evli oldugum kisi esim olur sonucta ailesi beni istese ne istemese ne. Keske herkes kendinden sorumlu olsa cok iyi olur her sey
13 Yorumla- 1 ay
Öyle ama Türkiyede dediğin gibi böyle aile çok zor.
- Cevap sahibi1 ay
Allah iyi kaynana ve kayınbaba nasip etsin diyorum nxkdnddkd
- 1 ay
Amin 🙏🏻♥️
- 1 ay
Böyle olmadı ama hem gitmemi istemediler hemde hakettiğim saygı sevgi çerçevesinde kalmadılar boşadım.. sınırlar önemli herkes haddini bilmeli..
13 Yorumla- 1 ay
Evet haddini bilmeyip, biz büyüğüz kafasina giren aile fertleri çok itici.
- 1 ay
İticileri itiyoruz😂
- 1 ay
😝😅😅
- 1 ay
Eşimin eski ailesinin ne dediğinin önemi yok önemli olan eşimin isteyip istememesi bu yüzden boşanmam
14 Yorumla- 1 ay
Eski aile derken? Soruda dememiştim ama☺️
- 1 ay
Evet, siz dememişsiniz ama siz demeden de diyebilirim. Eşin ailesi demek eski ailesi demek çünkü insan evlenince ailesinden ayrılıp biriyle hayatlarını birleştirip yeni bir aile kurar. Evlenmek demek hayatları birleştirmek ve aileden ayrılmak demek olduğu için ilk aile eskir. Evli barklı insanlar eski ailelerinden ailem diye bahsediyor ama asıl aileleri eşleri varsa çocukları.
- 1 ay
Anladım teşekkürler yorumunuza öyle oluyor🙏🏻😌
- 1 ay
Rica ederim ne demek :)
- m1 ay
Kimsenin söz hakkı yok bu konuda biz bir birimizi seviyoruza kimse umrumda olmaz ha eşim korkak gibi susup ailesinin dediklerini dinliyorsa boşarım
15 Yorumla- 1 ay
Ayneen öyle korkak bir erkekse asla durmam. Anne babası eylesin dursun derdim😂
- 1 ay
Ne istediğini bilen, karısının dağ gibi arkasında duran, prenses gibi hiss ettiren, bebek gibi bakan erkekler>> mamass boyyyy
- 1 ay
Whuuu bebek hissine okurken bile girdim 🙈😅☺️🐣
- 1 ay
Bende ya 🤭😂🌸
- 1 ay
🌸🌸💜🩷
- 1 ay
Eşim bunu söylemelerine engel olacak kadar erkek değilse, boşanmam kadar doğal bir şey olamaz diye düşünüyorum 🙃
13 Yorumla- 1 ay
Katılıyorum. Erkekliğini göstermeli. Kadında bu durum varsa o da erkeğinin yanında durabilmeli.🫶🏻
- 1 ay
Eğer eşim gerekli tedbirleri alıyorsa tam tersine bağlılık sebebidir. Ama dediğim gibi sessiz kalıyorsa beni hak etmiyordur.
- 1 ay
Hak edene layık olabilmeli ve kalınabilmeli🌼
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır eşim ailesine giderken ben şoförlüğünü yaparım onu bırakırım dönerim böyle durumlarda arada kalmamak lazım hep 1 adım öncesini düşünmeliyiz ula yoksa yıpranırız
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 16,6b cevap paylaştı. Eşimin ailesiyle değil eşimle evleniyorum ben birileri istemiyor diye sevdiğim kadından ayrılacak değilim ayrıca eşiminde ailesine karşı tutumuda önemli bu konuda
13 Yorumla- 1 ay
Önemli tabi. Aile karşısında eşini savunmayıp, sinik kalıyorsa hiçbir yerde destekleyemez.
- 1 ay
🙏🏻😌
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evliyim ve ailesi beni istemiyor 🤔 nasıl oluyor bu 🤷♂️
16 Yorumla- 1 ay
Baştan beri istemez, evlilikte de süre gelir. Genelde zaten evlenmeden önce istememeler başlar varsa bu durum ama hep evlenince kabullenirler zaten mantığıyla ilerlendiğin yanlışa düşülüyor.
- 1 ay
İlerlendiğinden*
- 1 ay
Eş ailesine karşı savunabiliyorsa ve duruşu koruyorsa ortada sevgi de varsa bir aile yüzünden bitip yitmemeli diye düşünürdüm şahsen.
- 1 ay
Aynen öyle eş de bitiyor yine her şey😊
- 1 ay
Böyle kayınvalide olursa diline acıbiber sürerim.. 😅😅
12 Yorumla- 1 ay
Ahahah kadın gariban yemek yiyorum diye sevincek sonra bir bakacak yemek ateş gibi acı😅😅
- 1 ay
😅😅
- 1 ay
Üzülürdüm ama önce eşimle konuşur sorarım onu muhatap alırım
12 Yorumla- 1 ay
Olması gereken🌸
- 1 ay
🌸🙏🏻
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ekmeğime yağ çalarlar ama maalesef herkes beni çok seviyor.
12 Yorumla- 1 ay
🌸🌸
- Gizli Üye(18-24)1 ay
sevgilimin annesi beni istemiyor hareketlerinden anlıyorum ama şimdiden şunu farkettim bu muameleyi haketmediğimi farkettim bence bunu kimse haketmez. o yüzden de değmez. herkes bana saygı gösterecek çünkü ben bunu hakediyorum annesi de ona göre davranmalı. ha yok davranmazsa ayrılırım. sevgilim annesini uyarsın değil mi? ha yok halledemiyor o zaman bay bay derim.
13 Yorumla- 1 ay
Sevgilinle aran iyiyse ve sevgilin senin yanında durabilecek biriyse böyle durumlar karşısında hiç ciddiye bile alma onları. Sadece saygı ve mesafen olsun en iyisi.
- Cevap sahibi1 ay
evet sevgilimle iyiyiz ama anneside bana karşı saygı duymak zorunda. sonuçta beraber vakit geçireceğiz
- 1 ay
Haklısın ama bazen işte enerjiler tutmuyor. Sevincede ilişkiden kopmak istemeyebiliyor insan.
Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı. Önemli olan beni de eşimin istemesi. Hayır onlar konuşsun dursun umrumda olmaz.
12 Yorumla- 1 ay
Evde uzak olursa zaten karışmaları zor olur😄
Aile & Toplum konusunda 843 cevap paylaştı. Eşimin düşüncesi önemli istemiyorlarsa görüşmek zorunda değiliz hadlerini aşmasinlar yeter.
19 Yorumla- 1 ay
Öyle eşle evli olunuyor nihayetinde aile değil.😁
- 1 ay
Ana babası eylesin derdim uğraşmazdım bir de korkaksa eşim olacak kişi.😅
Hahaha demekki sorarken istenmeme hissini başarılı geçirmişim😅😅
- 1 ay
Aahaha şu an hikayede sorudaki gibi biri yok ama hayatıma öyle biri giremezdi. Evlenmeden önce anlaşılıyor da zaten ailesine tutumu😄
- 1 ay
Teşekkür ederim. Kimsenin olmasın🙏🏻🙂
Ben neden sürekli istenmedigimin söýlendiği ortama giriyorum diye bi sorarim kendime ve onlarla mesafr koyarım. Esim eger ailesini ikna edemezse ve onlarla da görüşmem icin baskı kuruyorsa evliligimin de pimi çekilmis olur.
10 Yorumla- 1 ay
Eğer başka şehirde yaşıyor ve eşim arkamda duruyorsa umrumda olmaz. Hata üstüne beş çocuk yaparım
14 Yorumla- 1 ay
Hadi bakalım gör elinin tersini der gibi ahahah alemsin😅
- 1 ay
Hahaha en güzel cevap olurdu
- 1 ay
Sevdim sevdim güzel cevap🌸😅
- 1 ay
💞☺️☺️
- 1 ay
Hayır düşünmem. Ben en ufak ev içi tartışmalarını dışarıya yansıtanlara bile sinirleniyorum. Evime müdahale ettirmem. Ama ediyorlarsa bile eşim umursamadığı müddetçe umursamam.
21 Yorumla- 1 ay
Evlensen ailenle ne sıklıkla görüşursün?
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hayır boşanmayı düşünmem eşimin bir suçu yok ama onlarla da samimi olup benimsemem acılarını paylaşmam tam bir aile kapsamına girmem sadece karımın hatrına merhaba merhaba yaparım.
10 Yorumla- 1 ay
Evet söylüyorsa istemiyordur zorlamaya gerek yok, hayatımın sonuna kadar aynı kişiyle olma zorunluluğum yok neden beni sevmeyen istemeyen bir adamın yanında olayım?
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 20,5b cevap paylaştı. Gelecekteki eşiimin ne dedi önemli onları susturmalı :) , ikiside aynı şeyi yaiporsa alsın kızının turşusunu kursun küpün içene :D
12 Yorumla- 1 ay
Ahaahah sonrada koksun dursun.😅
- 1 ay
Öyle bir şey olsa eşimi seviyorsam cepheyi inadına bırakmazdım ben istemeyen anten taksın, eko yapmasınlar derdim sdfsdfdf 😅✌️
10 Yorumla - 1 ay
Hayır tabiki böyle bir saçmalık için bosanacaksam niye evleniyim
Ama günümüzde bu tarz nedenler ile boşanan çok fazla kişi var maalesef10 Yorumla - 1 ay
esim beni severse ailesi umrumda olmaz ya ayrilirim esimle baska eve ya da umursamadan yasarim zaten umursamaz olmayi cok iyi bilirim)
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı. Eşim istiyor ve gereken tepkiyi veriyorsa sıkıntı yok, ama tepkisiz kalıyorsa evlenmeden kaçarım :D
10 Yorumla- 1 ay
eşimin ailesi beni zerre ilgilendirmiyor. eşim kendi ailesine tavrını koymussa ve benimle iyiyse devam ederim. evlilik 2 kişilik sonuçta
10 Yorumla - 1 ay
Hayır. Ben eşimle evliyim, onlarla değil.
Umurumda olmaz20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Başkasının lafı için sevmedim sonuçta evlendiysem sevmişimdir sevmissem de lafa bakmam
10 Yorumla- 1 ay
Bnde size bayılmıyorum derim eşim dışında hcbiryle muhatap olmam
10 Yorumla Hayır eşimle konuşur onlarla aramıza mesafe koyarız
10 Yorumla- 1 ay
Başta evlenmem sadece çiftler değil aileler de evleniyor nikahta
12 Yorumla- 1 ay
Ben buna inanmıyordum ama dogruymus
- 1 ay
@nutellam94 evet doğru maalesef o yüzden evlenmeden önce bazı şeyler konuşulmalı
- 1 ay
Eşim ailesine nasıl davranması gerektiğini biliyorsa çok önemli bir konu değil
10 Yorumla Görüşmem gitmem bu şekilde kabul ederse tamam etmezse ayrılırım
10 Yorumla- 1 ay
Eşimin tavrı ve ne düşündüğü önemli olur. Benim yanımda olursa boşanmam..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yani sebebini sorarım duruma göre boşanırım zorla değil
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
Evet düşünürüm huzur kalmaz isterse oğlu istesin beni kimse değersiz hissettirmez benim eşin beni istiyordu zamanla ailesinin yanında oldu
10 Yorumla Eşimin ailesi sürekli beni istemediğini dile getiriyor. Böyle bir durumda, eşime ailesi ile bizim aramızda seçim yapma hakkı tanırım. Ailesini seçerse kendisi bilir...
10 Yorumlatamamen eşimin tavrına bağlı. sırf anne babası onaylamadı diye onların isteklerini kendi isteklerinin yerine koyacak bir insanla birlikte olunmamalı. tabi neden istemediklerine de bağlı çok haklı sebepleri varsa ayrı konu.
10 Yorumla- 1 ay
Esimin ailesiyle gorusemiycegim kdr uzak bi yere tasinirdim😍🥰
11 Yorumla- 1 ay
Kestirme yol🥰😅
- 1 ay
Eşimle konu üzerinde fikir alışverişi yaparım. Ya onlardan uzağa taşınma yoluna giderim ya da uzun bir süre evlerine gidip gelmeyi keserim. Karımla aynı fikirde olduğumuz sürece boşanmak söz konusu olmaz.
10 Yorumla - u1 ay
Düşünürüm, evet.
25 Yorumla- 1 ay
Eş korkak ve savunmasız biriyse çok kötü durum.
- 1 ay
Ailesiyle benim aramda gidip gelmesi beni üzer 😕
- 1 ay
Üzücü gerçekten kimseler karşılaşmaz umarım🥺
- 1 ay
Umarım canım 🌸
- 1 ay
🤍
- 1 ay
Ben size ölüyorum sanki der bosarim 😃
12 Yorumla- 1 ay
Öldüm, bittim, düşüyorum sanki dersin yani🤣
- 1 ay
He tabiki ben kimseye katlanamam 🤣
- 1 ay
Evet, hiç düşünmeden hem de..
13 Yorumla- 1 ay
Eş bu konuda pasif bir tutum sergiliyorsa bencede.
- 1 ay
Ya ben ailesi kelimesini okumamışım.. 😄
Yani ailesi beni ilgilendirmiyor asla.. Dediğin gibi, arkamda duramıyorsa katlanamam.. - 1 ay
Olsun olur öyle şeyler😄
Aynen öyle katlanılmaz bu durumda. Öyle biri zaten hiçbir koşulda yanında durmaz eşinin.
- 1 ay
Düşünmek ne kelime boşanırım ahahsh
12 Yorumla- 1 ay
Dertler derya olsa bile sandal misali yüzerim diyorsun😅
- 1 ay
E yanii😄
- s1 ay
Hayır düşünmem, onlarla görüşmeyiz
11 Yorumla- 1 ay
Evler uzak olsa en kesin çözüm😬
- 1 ay
Vücudumun %98’i inat , %2 su 😅😅
11 Yorumla- 1 ay
Ahahah ya 😅
- 1 ay
Hayır tabi ki bu yeterli bir sebep değil
11 Yorumla- 1 ay
Bende tınlamazdım bile. Ama burada eşim olacak kişide ailesinin karşısında pısırık olmamalı😂
- 1 ay
Eşim beni emrinde istediği sürece eşime boyun eğmeyi sürdürürdüm
10 Yorumla Kesinlikle düşünmem çünkü ben onlarla değil kızıyla evliyim
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Çevremdeki insanlara hep söylerim kimse sevmek zorunda değil ki sevemezde ama saygı göstermek zorundalar yoksa biricik oğullarını göremezler
00 Yorumla - 1 ay
Eşimin bu durumda tutumu önemli
20 Yorumla Düşünürüm tabiki gerek yok
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
İstemeyen sadece aile mi bu önemli, eşin tavırları falan
Diğer türlüsünü amaan salla10 Yorumla - Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi