Babam sevdiğimle evlenmeme izin vermiyor ve beni istemediğim biriyle evlendirecek ne yapmam lazım nolur yardım edin?

Babam aşırı kıskanç biridir beni başkasıyla görmeye dayanamaz kolay kolay ani öfke patlamalarıyla meşhurdur kaç kere meyhanede kavgalar çıkardı sarhoşken karakolluk oldu anneme ve bana zarar verdiğini hiç görmedim fakat bizim dışımızdaki insanlara konu biz olunca çok kaba ve sert davranıyor. Çıkardığı arızlardan dolayı işinden kovuldu sermayesiyle yeni dükkanını açtı orada 4 yıldır çalıştırdığı çırağıyla beni evlendirmek istiyor. Sevdiğim adamı ölümle tehdit etti kızıma yaklaşma diye bide dövdü. Babama soruyorum o adam şiddet yanlısı bi herife benziyo gözüm tutmadı evlenince kadın cinayetlerinde kurban gidersin diyo. Sinirlenince senin gibi saf genç kızlara bu konuda önderlik edecek babaları var benim dediklerime uy diyor. Annemde oralı değil baban ne derse haklı onun söylediklerine uy diyor ne yapacağımı bilemedim. İşin içinde şiddet dahi olsa hayat benim hayatım değil mi kendi sortumluluklarımı kendi üstüme alamazmıyım? Evlendirtmek istediği çocukla tanıştım babamın bildiğin kölesi. Aynı zamanda sıkıcı ve pasif bir çocuğa benziyor kendisini sevemedim. Babamı bu konuda ikna etmemin yolu var mı? Dava açarsam kazanabilir miyim?

Babam sevdiğimle evlenmeme izin vermiyor ve beni istemediğim biriyle evlendirecek ne yapmam lazım nolur yardım edin?