iyi akşamlar 💞 bugun size anlatacagim kavram, "weaponized incompetence" yani "silahlanmış beceriksizlik" bu ne anlama geliyor? erkekleri ilgilendiren bir kavram, daha dogrusu erkeklerin hareketleri dogrultusunda ortaya cıkmıs, hani bir erkege bir isi yapmasini söylüyoruz, mesela evi viledayla silmesini. ama o erkek bunu ya cok gec yapıyor ya da yaptiginda cok kötü ve bastan savma sekilde yapiyor, biz kadinlar da "sana yaptıracagıma kendim yapariz" diyoruz ya, iste bu olay erkegin "beceriksizlik silahina sarilmasi" sebebiyle ortaya cıkıyor. erkeklerin agzindan cikan, "ben senin gibi yapamam, ben bunu nasil yapayim, sen benden daha iyi yaparsin, ben beceriksizim" cumleleri ya da yapacaksa bile sizin yalvarmanızı beklemesi, yalnizca bir silah.
sevgili erkekler, silahlanmamanızı tavsiye ediyorum. eger hayatinizdaki kadina "hizmetci" gibi bakacaksaniz da, evinize her gun gelip yemek yapacak, temizlik yapacak bir kadin yardımcıyla anlasmanız maddi anlamda evlenmekten daha ucuza mâl olacaktir. sevgiler 💞
Yemek, temizlik gibi ev işlerini yapabiliyor musunuz, yoksa anneniz/eşiniz/yardımcınız sizin yerinize mi yapiyor?
Ütü işini ve odamı temizleme ( detaylı ) işini kendim yaparım sadece. Bunun haricinde de yemek vesaire gibi işleri annem yapar. Ama teksem, yemeğe de ben el atarım.
Ütüyü gerçekten beceremiyorum hiç fakat temizlik ve yemek konusunda iyiyimdir. Sağlıklı beslendiğim için bazı gıdaları yemediğim için büyük çoğunlukla kendi yiyeceğim şeyi kendim yaparım, bir de bulunduğum ortamın temiz ve hijyenik ve düzenli durmasını isterim. Bir ortamın düzenli olmayışı odaklanmamı engelleyebilir. O yüzden bu işler bana angarya veya zahmetli gelmez. Türk toplumu erkeğinde bu kompleks var yemek yapmayı temizlik yapmayı kadın işi gibi görüp uğraşmak istemiyorlar. Halbuki bir insanın yediği yemekten tut, bulunduğu ortama kadar her şey kendisine saygısını gösterir. Sen pis bir ortamda oturmayı kendine layık görüyorsan o zaman pisliğe layık bir insansındır.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yemek, temizlik gibi ev işlerini yapabiliyor musunuz, yoksa anneniz/eşiniz/yardımcınız sizin yerinize mi yapiyor?