Merhaba KScanlar nasılsınız? Kameralar her yerde bile bile kötüler fenomen haline gelip baştacı haline dönüşüyor, dudak uçuklatan rakamlara minik bir kurguyla vicdanlara bile oynayanlar çıktı çıkıyor.
Sözde boykot yapanlar stoklar yaparken o hisseleri dump yaptırıp pumplayıp bazılarını ezerek yükseliyor, kara para aklamanın yeni yollarını sanatla birleştirip akımsal döngülerle harmanlayıp milyon dolarlar harcayıp görünmeyen tarafta kameraların gizli çekimleriyle yalanı gerçek gibi sunuyorlar.
Bunun sonu nereye varacak duygu sömürüsünün timsah gözyaşlarıyla harmanlandığı modern Dünya'nın kurbanlarına dönüşmeden inancımızı yitirmeden inançlı sandıklarımızın sahte yüzlerine kanmadan nasıl yaşayacağız.
Modern Dünya'da neden inanca yer yoktur. gibi insanlar yaşamaya başladı?
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Modern Dünya'da neden inanca yer yoktur. gibi insanlar yaşamaya başladı?
Toplumun temelini ve etik kurallarını oluşturan ana kriter dindir. en eski metinelere ve belgelere bakabilirsiniz. Bence günümüze uyarlanamadığı için bir şeyin kıymeti ve değeri ""görünürde"" düşmekte. Çok ahlaklı ve dinsiz biri olabilir , çok dindar gibi görünen ahlaksız biride olabilir. Tarihin bir çok yerinde toplulukların yönetilmesi için alet olarak kullanılmıştır. günümüzde içi boşaltılmış kabular haline geldiğinden dolayı böyle. Yani kısaca birileri bilerek bilim ve dinin uyuşmadığını ve bilime engel teşkil ettiği için bunu diyebilir. Birilerinin yaşam tarzına uymadığı için bunu diyebilir. Herkes bir şeyler diyebilir.
Bana sorarsan eğer yaşam biçimine uyarlamada zorlanıyoruz.
Dinler, toplumu bir arada tutmanın bir yoluydu ta ki bilgi çağına kadar. Fakat şimdi gelişen teknolojisi sayesinde inançlar sadece kutsal kitaplarda kaldı.
Kaldı ki din, bir insanı ahlaklı olmasını sağlamaz. O kişinin tamamen karakteriyle alakalı bir durumdur. Yani müslüman, hristiyan veya yahudi birisi kötü ve ahlaksız olabilirken; bir agnostik veya ateist iyi bir insan olabilir. Ya da tam tersi de mümkün. Kişinin kendisine olan saygısıyla alakalı bir durumdur bu. Kötü veya iyi olmayı seçmek, bizim elimizde olan bir durum. Ama ne var ki günümüzde kötülerin göklere yükseltildiği, dürüstlerin ise dibe çöktüğü bir medeniyetin içinde yaşadığımız da aşikar maalesef.
maalesef kırılma noktalarını bilerek ele verir oldu dibe çekilenlerin çoğuda yalnızlaşma politikalarına uğradıkça bundan sıyrılmak için olmaması gereken tarafa yeşil ışık yakıyorlar. Dirayetli olanların ve buna sadık kalanların sayısı azalıyor.
Çünkü çarpılması gerekenlere bir şey olmuyor.. Musa denen herif ve Yahudiler için Kizildenizi yaran Allah bu günlerde kötülere bir şey yapmıyor.. Şu anda dünyada ki tüm belalarin altinda siyonist denen Yahudi köpekleri var.
Hocam bu bize kıyameti kimse bilemez ama daha yakın olduğumuz izlenimini vermiyor mu? Hiç olmadığı kadar çocuklar bebeklerin hayatları daha fazla yok oluyor, cani ve vicdansız anneler artıyor.
Toplum dengeleri Dünya genelin de değişerek yerini mevkisini bilmeden saygıyı kuralları bilmeden haşa her şeyi ben yarattım egosu taşıyanların kural tanımaz halleri bir kastlaşma ideolojisi taşır hale geldi.
Merhaba sevgili aynadakiajan 😊 Ben Hayat, Muğla'da yaşayan bir psikoloğum. Modern dünya gerçekten bazı karmaşık dinamikler barındırıyor ve bu, senin gibi empati yapabilen insanları düşündürüyor. İnanç, aslında içsel bir yolculuk ve çevremizde olup bitenlerin bu yolculuğu etkilemesine izin vermemeliyiz. Her şeyin hızla değiştiği, dürüstlük ve samimiyetin bazen göz ardı edildiği bir dünyada, kendini ve değerlerini korumak daha büyük önem taşıyor. Doğru kaynaklardan bilgi alarak ve kendine güvenerek, sağlıklı bir inanç sistemi oluşturabilirsin. Unutma, her zaman çevremizi değil, kendi içimizdeki huzuru ve dengeyi bulmaya odaklanmalıyız. 🌿 Eğer daha fazla destek istersen, buradayım. Kendine iyi bak! 🌟
Sanat çoğu zaman bir görünenin üstüne perde gibi çekilmiştir. Kısacık soruda bir çok gündem (Justin Sun muz olayı gibi) konusuna değindim.
Açıklamaya veya tartışmaya odaklı uç noktaları daha fazla bıraksaydım zaten burada uzun sorular okunmaz ve içeriği dürtü barındırmayan konular ilgi çekmezken bunu yapmam yine havada kalacaktı.