tanıdığım her 2 kişiden 1i hep ateist deist falan filan ya da başka bir şey oluyor. çıkıyor artık. bazıları sadece kim ne derse onlara ayak uydurup oluyor. araştırma gereksiminde bile bulunmuyorlar. bazıları sırf özgür olduklarını sandıkları falan için yapıyorlar. bazıları hava atmak içi.
bazı müslüman ailede doğan kişiler bile aile baskıları yüzünden dinden nefret ediyor
Kendimden örnek vermem gerekirse yılların birikimiyle oldu. Bilimsel veriler, tarihi kalıntılar, ispatlı kaynaklar... Ben eskiden kendimce inançlı bir insandım. Ateist olduğunu söyleyen 13 yaşındaki veletler gibi bunu hislerimle yapmadım. Yıllarca araştırdım ve evreni, hayati sorguladım. Yüzlerce kitap, makale okudum. Kendimce doğru olana inandım. Insanlar artık daha çok bilim yolunda ilerliyor, hayatı, evreni sorguluyor. Sorgulayan insanlar ise inançsız olmayı secebiliyor. Sorun şu ki kimse kimseye saygı duymuyor. Benim bütün çevrem çok inançlı insanlarla dolu. Bu benim için asla sorun olamaz, olmamalı... herkes inancında ve hayat görüşünde özgür olmalı. Ben kimsenin sınırlarını ihlal etmediğim sürece bunda sorun görmüyorum. Ayrıca inançlı olabilmeyi çok isterdim. Dini inanç bir bakıma meditasyon gibi insanı rahatlatıyor.
Merhaba, Son zamanlarda gençlerimiz arasında da yaygınlaşan apolitik olma ve inançsızlık durumlarının din ve politikayı kendi çıkarları için kullanan insanların varlığından kaynaklandığını düşünüyorum.
Her inanca saygı duymamız gerektiğini düşünen biri olarak her dinde ahlaki ve insani doğru öğretiler bulunduğunu fakat dini kendi çıkarları için farklı şekillerde yorumlayan insanların artması insanlarda dine karşı bir ön yargı oluşturuyor olabilir. Siyasetin içinde yer alan kişilerin de yer yer dinden yararlanıp insanların aklıyla dalga geçiyor gibi görünmelerinin insanların dinden uzaklaşmasına neden olabileceğini düşünüyorum.
Tüm bunların dışında tabii ki tamamen kişilerin tercihlerinden kaynaklı bir durum da olabilir. Herkesin dini anlayışı ve algılayışı farklıdır. Kimisi için inanç sahibi olmak çok şey ifade ederken kimisi için hiçbir şey ifade etmeyebilir.
Dediğin gibi öyle olduğuna inandıkları zaman gerçekten sorumlu tutulmayacağını sanıyorlar aynı yoklama yom diye ünivde dersi asanlar varya sene sonunda bütünlemelerde hatim indiriyorlar amaki ölümden sonra bütünleme yok cehenneme odun lazım
aynen. bence şu devirde bilgiye ulaşmak daha kolay diğe. herke ne var ne yok karakterini internetteki düştüğü farklı mecralar sayesinde şekillendiriyor. bence eski nesle göre psikolojik sorunlar daha fazla oluşuyor. herkesin bir sorunu var
Dinler sonradan varoldugu gibi sonradanda yok olur.. Bir yaratıcı varmıdır? Orası kesin, vardır. PEKİ KİTAP YAZDIRMIŞMIDIR. hayır oda saçma..çünki hiç bir güç, yaratıcının 1 dediğini iki edemez. yani kimse kitabını 3 sefer değişemez.. ben bir robot yapıyorsam ve kurallarımı diğer gelecek olan robotlarada koyacaksam bunu ilk yaptıgım robotla yaparım (ilk insan dediğiniz Ademe kitap yazdırmak)..
bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürür diyeceksin. amener resulu suresinde tüm kitaplara ve peygamberlerine inandık ve itaat ettik diyeceksin.. sonra hristiyanları musevileri müslüman olmazlarsa öldür diye emir vereceksin. sonrada deist inançsızdır diyeceksin.. yemin et?
İnancın Ne Olduğunu, Tanrının Kim Olduğunu İdrak Edemiyorlardır Belki.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Belki de çevremizde dini anlatıp uygulamayan insanlar nedeniyle böyle düşünüyor olabiliriz. Bu aslında şöyle olmalı benim görüş açımda nasılkı kötü doktoru görüp iyi doktordan vazgeçmiyorsak inancımıza da bağlı olmayı deneyebilirz