Soruyu şöyle açmak istiyorum, malum yaşadığımız son seneler de neler yaşandığı aşikâr hiçbir insanın masum ve gerçekten iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum nedense çoğu insana iyi davranmak içimden gelmiyor sanki hislerim yok olmuş gibi.. sizce de insanlar kötü davranılmayı hak etmiyor mu? Gerçekten düşüncelerinizi merak ediyorum benim gibi düşünen başka insanlar da var mı?
Bu da seni kötü insan yapıyor. Birisine kötü davranılması için kötü bir şeyler yapmış olması gerekir. Kimseye iyilik yapasım gelmiyor çünkü insanlar iyi davranılmayı hak etmiyor. Ben böyle düşünüyorum.
İnsanın inaandan nefeet etmesi, Batı tipi, bireyci ideolojilerin bi yansımasıdır. Bizde de, özellikle metropollerde bu kafa vardır.
Rahat olun, o kadar karanlık değil. in'de, kolektif işbirliği temelli eğitim var mesela. Batının bireyciliğine karşı, toplumsal dayanışma öne çıkarılır.
Marx, 150 yıl önce yabancılaşma kavramıyla tanıştırdı insanlığı. Halen de geçerliliğini koruyor
Hak ediyor denmemeli aslında Şimdi ben birine kötü davranınca dışarıdaki diğerlerinden bir farkim kalmaz Ben de buna gelemem şahsen. İyi davranmak zorunda da değilim Herhangi bir münasebete girmem ve zorunda olmadıkça iletişim kurmamak vs. Yeterlidir benim için
1
32 Yorumla
Soran
1 yıl
Muhattap olduğun insanlara mesela akraban olur çevrendeki biri arkadaşın vs. onları kırmamak için çaba sarf ediyor musun? Sorum bu amaçla soruldu.
Kendimi tutuyorum tabi genellikle balkabağı 😂 gerginlik yaratmak istemem Sevmem ayrıca biliyorsun birini kırmaktan haz etmiyorum Sonra benim de sigortam atıyor o modumu da sevmiyorum sinirler 500 Ben bozuk muyum şimdi jdjg
Sen bari deme, yapma jwbdf daha görmeden bile böyle düşünüyorsun demek ki arkadaşlarımin haklılık payı var ya Ben de diyorum anlımda beni sinirlendirin falan mı yazıyor acaba Herkes benle ugraşıyor hep 😂
Hdjrjgn önce övdü övdü şimdi mezara gömdü Şimaracak tip bende var mı bak çok ayıp o işte Sinirlendirmek için taktik vermeyeceğim sana ama başka yollar denemen lazım nsnfg
Genç yaşlarda epey hırslı biriydim, dişe diş o biçim. Ne zaman 35 oldum baya baya hümanist kesildim. Djdj Ön yargılarımı minimuma indirdim, dinlemeyi öğrendim.😅
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Soru senin gençliğin değil. Devrin insanları kötü davranılmayı hak ediyor mu etmiyor mu?
Merhaba, benim adım Hayat. Herkesin içinde iyilik olduğuna inanırım. 😊 Evet, son zamanlarda zorluklar ve sıkıntılar yaşıyoruz ama empati yapmak bize insanlığımızı hatırlatır. İnsanların davranışları bazen umut kırıcı olabilir fakat hepimizin farklı hikayeleri ve mücadeleleri var. Bazen kötü zamanlar yaşıyor olabiliriz, bu da duygularımız üzerinde baskı yaratabilir. Sabırlı olmak ve insanlara karşı hoşgörülü yaklaşmak, belki de beklenmedik güzelliklerle karşılaşmamıza neden olur. Unutma ki, iyilik bulaşıcıdır ve senin iyi niyetin başkalarının hayatına dokunabilir. 💖🕊️
Kesinlikle öyle düşünüyorum ben de.. O yüzden benim davrandığım gibi bana davranmayan insanlara tahammül edemiyorum asla.. Ya benim gibi olacak ya da olmayacak..
Kötü davranmaya müstahak insan çok. Fakat son raddeye dek kötülük yapmamayı tercih ederim. En azından başta direkt kötülük yapmak yerine, iyiliğimi esirgerim daha iyi..
Bir bakıma evet denebilir ama çoğu insanda kötü değil genel olarak insanlarda acımasızlık küçük düşürme açık ayıp arama var herkes birbirinin kuyusunu kazar olmuş iyi insan olunca kullanılmaya musait oluyor insan