Fazla fedakarlık yapmaktan kendi özgüvenini yitiriyor olabilir mi kadınlar?
Bu yüzden her türlü şiddete maruz kalsalar bile canlarını hiçe sayarak bulundukları konumu terk edemiyor olabilirler mi?

Fazla fedakarlık yapmaktan kendi özgüvenini yitiriyor olabilir mi kadınlar?
Bu yüzden her türlü şiddete maruz kalsalar bile canlarını hiçe sayarak bulundukları konumu terk edemiyor olabilirler mi?
Evet öyle. Özellikle evlilik durumu varsa boşanmadılarsa ve çalışmıyorsa anne umutsuz ev kadınına dönüşüyor. Hayatından şikayet eden biri haline geliyor hatta aldatıyor kimiside. Sosyal medyada tanıdığı erkeğin iki çift sözüne tav bile olabiliyorlar.
Bu hemcinslerine karşı acımasızca bir bakış açısı oldu psikolog hanım.
İlgisiz kalan bütün kadınlar aldatmıyor sonuçta.
Ayrıca kadınını ilgisiz sevgisiz bırakan erkeğin hiç mi suçu yok?
Erkekler kadını özellikle anne olduktan sonra doğru şekilde destekleseler bunların çoğu yaşanmaz.
Çünkü kadın en çok desteğe yeni anne olduğunda ihtiyaç duyar.
Ne hikmetse erkekler sanalda gördükleri kadınlara ilgi ve sevgi vermeyi eşlerine ilgi ve sevgi vermeye tercih ederler🙂
Sevgili @firu_zen tüm kadınlar değil kısmen bazı kadınlar için dedim. Erkek çok daha suçlu oluyor o raddeye getirene kadar zaten:)
İşte bunları söylemeliyiz.
Bu şekilde hataya düşen kadına yeterince vuran var zaman. Bir tekme de biz vurunca hemcinsimize elimize bişey geçmez))
Kimiside demişim cümlemde hepsi demedim. Hepsi demek zaten gaddarca olur:)
Aldatan kadınlarda haklı sebepler erkeklere oranla daha fazla oluyor. Kadın huzur bulduğu yerde eğer herhangi bir psikolojik sorunu yoksa kolay kolay aldatmıyor☺️
🫠🌺
Aynı frekansa geldik işte. Budur🫶
Aynıyız tatlı @firu_zen bazen yazı dilinde cümleler örtük kalabiliyor veya anlaşılabiliyor. Bu konu hassas ve sesli konuşsam saatler belki günlerce deneyimlerimi meslekten çevremden akataracağım konulardan. Her zaman yurduyuz hemcinslerimizin zihniyetim💞🌹🌷
Günün güzel geçsin güzellik 🥰
Teşekkür ederimm seninde güzelim🥰
Rica ederim 😍
🌸❣️
Gerçekten fedakarlık mı yapıyor yoksa bunun ardına mı saklanıyor bu önemli... Çevremde annemde dahil bir çok fedakar kadını biraz takip ettiğim zaman arada çok büyük farklılıklar görmüşlüğüm var.
Kimisi fedakar olduğunu söyleyerek aslında kendi korkularından kaçıyor mesela. Aman çocuğum var ailemi dağıtamam, çocuğum için çalışamam, ona vakit ayırmak için şunu yapamam tarzı söylemler fedakarlık değil, fedakarlık ardına saklanmış korkulardır. Aynı zamanda bu durumdaki anneler genelde çocuklarını kendine bağlamak için bu durumu kullanma eğilimi gösterirler.(Gerçekten elinden bir şey gelmeyen nadir kadınları tenzih ediyorum bu arada, lafım tamamen bu durumu öyleymiş gibi gösterenlere)
Bir de kimi anneler var ki çocukları o baskı ortamında zorluk çekmesin diye zorluğu çıkaranın karşısında durur. Her ne kadar elalemin ne dediği konusunda çocuklarını uyarsa da çocuğuna laf ettirmez siper olur. Sırf çocuklarını korumak, güzelce yetiştirmek ve özgür bireyler olabilmelerini sağlamak için çabalarken ne zorluklar çekerler de yine çocuklarına her türlü desteği sağlarlar. Hatta bazen en büyük zorluğu çocukları çıkarır da yine desteği kesmezler. Amaçları gerçekten çocuklarının geleceğini aydınlık etmek isteyen kadınlardır bunlar. Asıl fedakarlık onların yaptığıdır ve böyle anneler tam tersine çok güçlü profil olurlar.
Yani uzun lafın kısası, önemli olan gerçekten fedakarlık mı yapıyor yoksa arkasına mı saklanıyor diye bakmaktır. Fedakarlık insanı düşürmez çünkü yüceltir...
Farkındalığı olmayan ve farkındalığı olan anneleri özetledin aslında.
Yok ben direk bilinçli ve planlı bir şekilde mağduru oynayanlara değinmek istedim aslında 😂
Ha anladım 😄
bir anne için çocuklarının mutluluğu her şeyden önemlidir
zaten bir annenin görevi çocuklarına bakmak ve mutlu etmektir
fakat şu da vardır evladının nasıl bir insan olduğu da önemlidir
eğer ki kötü bir alışkanlığı varsa kötü bir insansa annenin fedakarlığını görmüyorsa
hayatı kendisine ve ailesine zindan ediyorsa tabiri caizse o zaman anne bu fedakarlığı ortadan kaldırabilir
çünkü bu fedakarlık çocukta sorumsuzluk ve şımarıklık ortaya çıkaracaktır
Neden peki?
Anne olunca insan üstü bir varlık mı oluyor kadın?
"Annenin görevi mutlu etmektir. Çocuklarının mutluluğu herşeyden önemlidir. "
Peki ya annenin mutluluğu?
kadın anne olunca koruyucu bir varlığa dönüşür
yani bi nevi melek olur
annenin görevi çocuklarını yani emanetini korumakla yükümlüdür
annenin mutluluğu da budur zaten
koruyabiliyorsa anne mutludur
koruyamıyorsa annenin varlığının bir anlamı kalmaz
Anladım 😄
Tespit gibi tespit.
Bunu pek çok kadında gören ve maalesef üzülen birisi olarak tamamen katılıyorum. Gerek büyüdüğüm yer gerek diğer akrabalarda gördüğüm şey tam olarak budur.
Yanlış hem de çok yanlış. Böyle yaparak hem kendilerine hem de çocuklarına çok kötü örnek oluyorlar. Güçlü annenin çocukları da güçlü oluyor, böyle olunca da silik tipler maalesef.
Silik tip olmayı reddetse bile annesinin öğretisi söz konusu olduğu için huzursuzluk çeker.
Silik tip olduğunda değersiz, reddettiğinde huzursuz duygu durumu karmaşası yaşayan mutsuz bir birey olarak yetişir.
Aynen öyle.
Yazdığımı yazma jdjdkd
Ek olarak şunu yazayım. İnsan genel olarak onu ne kadar iyi durumda tutarsak o da o kadar iyi olur diye düşünüyor ama yanlış.
Biz rol yaparak öğrenen canlılarız. Anneye bakıp ögreniyoruz o bizi iyi etmemeli kendini iyi etmeli biz zaten onu görerek ögreneceğiz.
Öğreneceğiz değil mi, O (l) rgorik😂
Ben bunu farkettim zaten. Çok güzel aynalama yapıyorlar😄
Ahaha Olric karakteriyle seni benzeştirmiştim O (l) rgorik olarak😂
Olric'i de anlamazsan bayılırım bak🤣
Kahkaha attım buna🤣🤣
Benzer ifadeyi, adını da benzeterek kullandım sjj
Yeterince benzetememeşim demek ki 😄
Puhaha
Cevap
6Cevap
Mutlu olmayan bir annenin çocuklarını mutlu edebileceği gibi olumlu bir düşüncem yok. maalesef ilerde o çocuklar üzerlerinde büyük bir minnet borcuyla yaşıyor annem benim için bunu yaptı diyerek ve bu bir kısır döngü haline geliyor, nesillerce aktarılıyor. Kadın anne olduktan sonra geriye kalan tüm sıfatları kaldırılıyor en önemlisi onun da bir insan olduğu unutuluyor. Ofis temizliğine gelen bir ablamız var durumunun iyi olmadığnı anlattı çocukları vs bir arkadaş oje sürmesin cocuklarına çikolata alsın madem dedi!!! Bir kadın hemcinsi dedi yani hem annelik, hem fedakarlık yapacaksın ama kendine oje süremeyecek kadar kadınligini unutacaksın demekti o cümle bana göre.
O çocukların babalarından da aynı fedakarlık bekleniyor mu acaba?
Malum kadınlar bu çocukları tek başlarına yapmıyorlar..
Kadın erkek farketmeksizin zihniyet hep ataerkil maalesef
Fazla fedakarlığın farkında olan kaç anne var ki bu soruya evet desin! Genellikle yok olur mu canım bu bizim görevimiz diyenler daha fazladır inan bana 😅 çocuğu 20 yaşına da gelse kendine muhtaç yaşasın istiyor bu fedakar anneler ne yazık ki 🤷♀️
Sadece 20 mi😂
Fazla pozitif bir yaklaşım 😅
20 lerindeki o ergen+yetişkin karışımı rest çekmeye başlıyor pozitif sayılmaz 😆
Çocuklarıyla tehdit edilen bir anne el mahkum katlanıyor. Çaresizlik çok kötü..
Çocuklar da bu fedakarlığa karşılık anneye saygı ve sevgiyi veriyorsa anneden mutlu kimse yoktur;işte fazla fedakarlığın meyvelerini yiyebiliyorsa ne mutlu..
Boyun eğdiği sürece çaresizlik devam ediyor işte.
Acı patlıcanı kırağı çalmaz. Gerektiğinde o içindeki dişi aslanı herkese gösterecek kadın..
Kesinlikle öyle , çocuklar arada kalıyor!
Evet her anne fedakardir ve çocukların mutlu olsun istiyorsan sen de mutlu olmalısın. Çocukların kötü bir babayla kötü psikolojiye sahip olurlar. Yani sırf çocuk için boşanmamak kadın için mantıksız. Eğer erkeğin kabul edilemeyecek hataları varsa ayrılmak gerek
Anneliğin fıtratında var bu. Fazla fedakarlık. Babalık gibi sonradan öğrenilen bir şey olsaydı, belki anne de kendine zaman ayırmayı, kendini önemsemeyi bilirdi.
Fedakarlık bizim topluma özgü, başka toplumlarda bu kadar değil. kadını erkeği farketmiyor hergun birşeyler birileri için feda ederiz kendimizi. Annelik ayrı bir boyut
Eh biraz öyle tabi ki. Anneler de insan ve kendine vakit ayırmalı ayrıca fedakarlık yaparak özellikle çocuklarının hazıra alışmasının önünü açıyor. O yüzden sorumluluklarını öğretmeli
Özgüven değil de önce çocuk dedikleri için kendi gerçeklerini unutuyorlar haliyle ruhsuz, duygusuz birisine dönüşüyorlar kendilerine sıra geldiğinde takatleri kalmadığından
Evet ben annemle bu yüzden kavga ediyorum yapma etme şımartma diye sonra en kötü ben oluyorum
Bütün insan ilişkilerinde alma ve verme arasında denge olması lazım bunun istisnası ebeveyn ve çocuğu arasındaki ilişki olabilir. Çok fazla kendinden verince çok fazla beklentiye giriyor insan ve beklenti karşılık bulmayınca mutsuz oluyor.
Evet, bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülüklerden biri
Detayına romanlar dizilecek bir konu. Çok da haklısın ayrıca
Bence evet ve bunu gören çocukta ilerde onu yapar kötü örnek bence
olabilir..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?