Arkadaşlar 4 kardeşiz bi tanesi şehir dışında üni okuyor. Yaklaşık 3-4 senedir biz 3 kardeş çalışıp tüm maaşı babamıza veriyoruz. Birimiz 2800 veriyor diğer ikisi de 3500 veriyor. Karşılık olarak da bize günlük 30 tl veriyor aylık da birimize verirse 300 tl. Kendisine yaptığının yanlış olduğunu söylediğimizde herkesin evladı böyle ailesine veriyor diye karşılık veriyor. Bu arada aldığı parayla bize güzel bir hayat da sunmuyor, sunsa gıkımız çıkmaz belki. O kadar para vermemize rağmen rutubet olan ters dubleks evde yaşıyoruz. Benim merak ettiğim şu, siz ailenize para veriyor musunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Maddi durumunuzu bilmeden yorum yapmak olmaz ama ailenin ihtiyacı varsa elbette yardım edilebilir bu konuda bir şey diyemem bu saflık değildir vefadır. Soruna gelince babam çalıştığım paranın 1 lirasına bile dokunmaz, istemez hal böyle olunca faturaları ondan önce ben ödüyorum ya da aylık mutfak masraflarını ben çekiyorum ha azarlıyor o ayrı ama kıyamam onlara ben.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılParayı kazanan; emek sarf edip mesleğini eline alan; o mesleği elde edebilmek, kurduğun hayali gerçekleştirmek için uğraşıp didinen kişi sensin. Garson bile olsan çalışarak o azmi sen gösteriyorsun. Sonucunda kazandığın o maaş da senin hakkın. Bunu nasıl değerlendirdiğin sana kalmış. Elbette ki bulunduğun konuma tek başına gelmedin ailen destek olmuştur muhakkak. Ama bu demek değil ki tüm emek onların. O yüzden ben olsam emeğimin tümünü onlara vermem. Evin eksiklerini birlikte tartışıp görev dağılımı yaparak gidermek en mantıklısı. Onun dışında kazandığın parayı değerlendirmek senin yükümlülüğünde sadece kendin için olmadığı takdirde çünkü kendini geliştirmek isteyeceksin, bilgine bilgi gücüne güç katmak isteyeceksin, birikim yapacaksındır belki ve bunlar babanın 30 liralık harçlığıyla olacak şeyler değil.
30 Yorumla
+1 yılenayilik diyeceğim kusura bakmayın lütfen ailenizle güzelce konuşup en az 500 en fazla 1000 TL çıkarın harçlığı burası Türkiye onu hatırlat ailene güzel bir dille çünkü günlü 30 TL neye yetecek dışarı çıkıp bir çay içsen 50 tl aşağı Yok döner yesen yol ücreti vs cepte bir kuruş kalkmaz kaldı ki kurtarmaz zaten
00 Yorumla
Yani ailenizle paylaşımlarda bulunabilirsiniz onlarda bunu bekleyebilir ama bu şekilde değil. herkesin gönül rizasiyla kendi ihtiyaçlarını karsiladiktan sonra kalan miktardan istediğiniz kadarını bir zorlama bir baskı olmadan olmalı bu ve ailenizin durumunu bilmiyorum ama sizin destek olduğunuz para da yine sizin ihtiyacınız için kullanılır. Tüm bunları yapmadan zoraki bir şekilde gibi sizinde yararınıza kullanılmayacak bir şekilde değil. Ayrıca 20-30 TL nedir anlamis da değilim sonuç itibariyle belli yasa gelmiş ihtiyaçi olan bireylerlersiniz isteyebileceğiniz şeyler var isteyemeyeceginjz şeyler var
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
42Cevap
Babam abime çok kızardı kazandığı paraları babama vermiyor diye ancak sonradan şu oldu kazandığı tüm parasını babasına veren babam bizzar babası tarafından miras hakkı verilmedi. Diğer iki kardeşi arasında bölüştürdü.
Bir evladın yükümlülüğü ailesini muhtaç durumda bırakmamaktır. Maaş aileye mi verilmeli? Bu duruma göre değişir ihtiyaç vardır vs kötü durumdan kurtulmak için çalışan aile bireyleri bu açıdan bir birlik oluşturabilir ancak böyle bir şey söz konusu değilse bence yapılmamalı. Kardeşler ev ihtiyacını ortak giderip aileye de bir pay vermeli ancak tüm maaşı tek bir kişiye vermek gereksiz bence.10 Yorumla
+1 yılAileye yardım elbette yapılır ama her zaman değil genç bir kızsın ilerde evleneceksin düğün yapcaksın bir hayat kuracaksın ve paraya ihtiyacın olacak şimdiden bunu düşünerek hareket etmelisin, hiç verme demiyorum ama çok ihtiyaçları yoksa verme bence alıştırma senden para istemelerine
20 YorumlaHerkes şahsi harcama yapsa ailenin ayakta durması zor olur. Baba da toplanması demek ilgili şekilde sizler için taksimi yapması, evlilik bişey durumlarına hazırlık ( sizin bilmediginiz) şeyler. yapmasi da sözkonusu. Bence bu şekilde günlük vermesi, idareli harcanması ve ailenin ayakta kalması birlik olması adına iyi
00 Yorumla
+1 yılZamanında maddi sıkıntılar nedeniyle "mecburen" çok verdim. Hatta evi benim geçindirdiğim dönemler bile oldu. İnsanın zoruna gidiyor seni çok iyi anlayabiliyorum. Umarım en kısa zamanda kendi paranı keyifle harcadığın zamanlar gelir. Kendini saf gibi falan hissetme size güzel imkanlar sunmasa da sen ailene destek oluyorsun. Üzücü de olsa bununla gurur duy 👍
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen gelirimden bir kısmı veririm çünkü yemek ve kira ortak yani ben gidipte kendime ayrıca erzak alışverişi yapmıyorum. Bunun dışında tabikide benim param benimdir. Benim kazandığım paranın üç kuruşunu nasıl bana harçlık verebilir?
Bence sen bak evde senin yemek masrafın ne kadar ve kiradaysanız kirayı kişi sayısıyla böl ve kendi kısmını bir tık artırarak ver ki faturalardaki senin harcaman da çıksın.
Ailen bile olsa kimse kimsenin hakkına giremez.30 YorumlaBurada yanlışlık var dostum şindik şöyle söyleyeyim maddi destek çıkmak ayrı bir kavram kazandığın paranın hepsini vermek ayrı sizler artık ayaklarınız üzerinde duran insanlarsınız kendiniz harcayın gezin yiyin için ama bir sorun oldumu paraya ihtiyaç duyduğunda ailenizi verin bence şahsi fikrimdir
00 Yorumla
+1 yılBaban bencillik ediyor bütün paranızı alıp harcıyorsa bu size büyük haksızlık. Maaşlarıniz çok yüksek değil ve sizin de masraflarız için paranızın yarısını vermeniz normal ama hepsini veriyorsunuz sizin için birikim yapması gerekir size ilerisi için birikim yapıyor mu
00 Yorumla
+1 yılVeririm ama bütün maaşımı vermem. İkincisi asla kendi maaşımı komple verip harçlık alır gibi yapmam. Maaşını ailenle paylaşman kötü bişey değil ama kullanıldığı yer yanlışsa ben tutup bunu sorgular söylerim kime verdiysem. Dediğim gibi ailene destek çıkmak güzel ama para nereye harcanıyor o önemli.
00 Yorumlaben vermem :) sen parayı yedirdikçe karşındaki ailenden de olsa rahat paraya alışır 1 ay vermeyecek ol seninle senin paran için kavga eder ;) para felan verme bende de kaç senelerdir çalışırım babama gönlümden koparsa 200 tl veririm
04 YorumlaYok hic vermedim cünkü o zaman Abim okuyordu ve benim parami almak olmaz dediler ailemler. Alanlar var olduğunu biliyorum. Ve dügününüde borcla yapanlarda var. Allah hepimizi hayirli Anne ve baba olmak nasip etsin inşallah.
10 Yorumla
+1 yılBence hepsini verme mesala elektrik internet faturası su bana ait de diğerlerine karışma. Sonuçta sende Bir yetişkinsin kendi ihtiyaçların var. Birikim yap. İlerde evden ayrılmak isteyebilirsin ya da evlenmek istediğinde paraya ihtiyacın olacak. İşden çıkabilirsin. Dünyanın Binbir türlü hâli var. Ve
00 Yorumla
+1 yılGüzel hayat sunmuyor değil de sunamıyor olabilir. Anneniz varsa 6, yoksa 5 kişi kalıyorsunuz. Bu kadar kişinin masrafı çok olduğu için anca geçindiriyor olabilir.
02 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum belki kiranız fazladır ya da varsa araba masrafları zorluyordur ya da sigara ya da alkol gibi şeyleriniz varsa yetmiyor olabilir. Ya da sık kuaföre gitmek vs.. Ama bu tarz şeyler yoksa yetmesi lazım tabii ki.
Vallahi ben çalışsam yardım ederim, para veririm. Ailem sayesinde üni okudum, tüm sınavlardan geçip mezun oldum. Yarın iş bulursam da yine onların yardımıyla iş bulacağım.
00 YorumlaÇocuk mu büyütmüş, işçi mi yetiştirmiş anlamadım. Tamam bende kazandığım parayı aileme veririm ama ihtiyacım olanı alırımda veririm. Paranın tamamını alıp da çocuğa harçlık verir gibi 20-30 lira vermek nedir. Tabi birden baş kaldırır gibi karşı çıkılmaz bu duruma ama alıştıra alıştıra bu mantığı yerleştirmek lazım kafalarına.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl0 TL veriyorum. Ha evi bırakıp gittikleri için doğal olarak evin işleri bende bir de böyle ekstra ekonomik şeyler çıkarsa genelde severler bana kitlemeyi
00 Yorumla Hepsi senin olmalı, bir şey verip vermemen senin kararın bana kalırsa. Bizimkiler bana 1 kuruş ödetmiyor, ara sıra tabi veriyorum ama her ay değil.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 661 cevap paylaştı. Peki parayı ne yapıyor babanız. Aileniz için kullanmıyorsa Kendi de çalışmıyorsa vermeyin
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. ailemle yasıyorum 1 kurus para verdiğimi hatırlamıyorum bazı babalar bu durumu kullanıyor sizin paranız güme gidecek gibi duruyor
00 Yorumladuruma kişiye koşullara göre değişir zira memnun değilsen bu konuyu ciddi olarak gündeme alıp işi bitirin
00 YorumlaNeden saflık olsun? Erkek arkadaşına verip uyuşturucu mu alsın?
03 Yorumla
Soran+1 yılbabamıza verdiğimizde de hergün kendine alkol alıyor
+1 yılŞaçmalamayın ne alaka enayi millete vermiyosun ya babana ya da annene seni büyütene veriyosunuz Sorunuz çok saçma olmuß
00 Yorumla
+1 yılAyri eve cikin kardeslerinle hep paranizi biriktirirsiniz rahat bi sekilde hem de elinize daha cok para gecer
00 Yorumla
+1 yılvermek enayiliktir net. biz seni doğurduk biz seni büyüttük diyorsa yapmasalardı 5 dakikalık zevk uğruna madem?
00 Yorumla
+1 yılEvet kazandığım parayı aileme veriyorum ama babanın yaptığı yanlış. Beni yanlış anlama köle gibi kullanıyor sizi
00 Yorumla
+1 yılBenim evimde kirasız oturuyorlar, temel masraflarını karşılıyorum, ben ayrıyım. Fakat baban yanlış yapıyor
00 Yorumla
+1 yılAsla vermem. Bugüne kadar kendilerinden ne maddi ne de manevi doğru dürüst bir destek görmedim
10 Yorumla
+1 yılAnne babanın çocuklarına bakması lazım.. şimdi sizin kendiniz için birikim yapmanız lazım
00 Yorumlaailem para da vermez paramı da istemez. ben de çalışıyorum kendim yiyorum
00 Yorumla
+1 yılHayır değil, ihtiyacı varsa verilir yani ne var bunda.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeş kendi harcadığını kendin ye diycem ama benim kardeşim de çalısıyor hep eve harcıyor geçim zor elinizden almasın ama yine de yardım edin ama o kdr da değil
00 YorumlaEvet saflık eve yardom yaparsın o evde yaşıyorsun ama gidip bütün paranı da vermezsin yani
00 Yorumla
+1 yılAileye verilen maaş saflık değildir bu zamana kadar büyütüp bakmışlar
00 YorumlaVermeyin ayrı eve çıkın öyle saçma şey mi olur kendisi de çalışsın
00 Yorumla
+1 yılVermeyin o sizi para olarak görüyor he cocuk benim için para ediyor anlamında
00 YorumlaBen yalnız yaşadığım için bişey vermiyorum ama masraflarını karşılıyorum onların
00 Yorumla
+1 yılPardonda herkesin ailesi bunu yapmıyor? Bu nerden çıktı. Onlar sizi doğurdu size bakmak zorunda. Siz onlara bakmak zorunda değilsiniz ya da para vermek zorunda değilsiniz.
12 Yorumla- +1 yıl
@esmaa42 bence sen abartma vefa borcu diye bişey yok. Aile yaşlanınca kendine bakamayacak halde olunca çocuklar hem maddi hemde manevi bakmalı. Ama anne baba genç ise kimsenin parasını alamaz. Tam aksine elden ayaktan düşene kadar aile çocuğa destek çıkmalı maddi ve manevi. Onlar istedi ve yaptı. Anne baba çocuğa bakmakla yükümlüler.
Akıl vermek gibi olmasın ama kardeşlerinle konuş anneni al yeni bir ev tutup o evden çıkın. Krallar gibi yaşarsınız.
010 Yorumla- +1 yıl
Sen hangi kafadasın? Akıl vermiyorsun zaten akılsızlık veriyorsun
- +1 yıl
İmkan meselesi, kendi evi mi kira mı bilmiyorsun, belki çocukları için ilerde kullanacak bilmiyorsun hemen klasik KS kızı kafası aileyi kafanda parçaladın, rutubetli evi dağıttın
- +1 yıl
Daha ne yapıcan Esra Erol gibi babaya uzaklaştırma verdin gerisini gönderdin
Soran+1 yıl@parmaksizpiyanist Birikim yapmıyor, hatta o paranın yetmediğini söylüyor çünkü kendisi hergün alkol içer. Bu arada evimiz kira, ama 1300 civarı çünkü heryer rutubet ve ters dublex biz bodrum kattayız kendisi yine camı olan hava gören üst katta.
- +1 yıl
Birikim yapmıyorsa 10 bin TL artı kendi çalıştığını mı yiyor bence abartıyorsun okuyana gönderiyor mu para olayları karıştırma
Soran+1 yıl@parmaksizpiyanist Çocuk kitap parası olarak 750 tl istedi, vermedi. Haftalık 200 tl yolluyor okuyan kardeşime. Ayrıca çalışan kardeşimin üzerine de kredi çekti. Kendisi en iyi alkolü içer. Anladın mı şimdi?
- +1 yıl
anlamadım, bir şey diyemem, ben vermedim hiç
Baban parayı karı kız ile yiyor ise ya da içki kumar varsa eyvallah. Yok aldığı para ile ancak geçim sağlıyor ise biraz utan be. İnsan ailesine verdiği parayı konu eder mi
05 Yorumla- +1 yıl
Biraz o kızın yerine koysana kendini kaç yaşına gelmiş günlük 30 lira ne demek o kadar para kazanıyorsun hem o kadar maaş alıp nasol ev gecinmez hepsini almak yerine biri kirayı ödesin biri elektrik su ödesin biride mutfak masrafını ödesin bu şekilde olsa herkse rahat para kalır
+1 yılEvet. Sonuçta bize bakmış, büyütmüş. Bizim de ailemize bakmamız, kardeşlerimize destek olmamız gerekir. Zaten onların malı bizim malımız. Tutupta mezara götürecek değiller.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen verirdim ama abilerim vermiyor kendileri harciyor, şehir dışın da okuyan kendini kurtarmış gene
00 Yorumla
1 yılvalla ben verdim. şimdi saflık diyorum. çünkü kendi paranın kendi dilencisi oluyorsun. dışarıdan yemek yesen gözlerine batıyor resmen
00 Yorumla
+1 yılBen almanya da yaşıyorum ailem konya da nasil gonderiyim ki zaten durumlari iyi çok şükür
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu an üni okuyorum çalışmaya başladığımda paramı sana veririm sende kalsın dedim babama o istemedi hesap aç hesapta kalsın dedi bence sende hesap aç
10 YorumlaBu soru gerçek olamaz olmamalı
10 Yorumla
+1 yılUct3 birini vermen gerekiyor. Yanlis yapiyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılEvet öyle kusura bakma
00 Yorumla
+1 yılKendi hayatınızı kurun bence birikim yapın
00 Yorumla
+1 yılAilen hakediyorsa değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir dönem veriyordum veremeyince işten aldı çalışmıyorum şu an
00 Yorumla
+1 yılBenim ailem asla benden para almaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVermem hele babama hiç vermem paramı
116 Yorumla- +1 yıl
hayırsız evlat
Cevap sahibi+1 yılErkeklere bi kuruş verilmez
- +1 yıl
evi geçindirecek kişi erkektir yatırımı tasarrufu yapar, tabii aklı başında biriyse
Cevap sahibi+1 yılErkekler aldatır sadece
- +1 yıl
iyi yapıyoruz
Cevap sahibi+1 yılYazık umarım karıları da yapar
- +1 yıl
yapsın bak ne oluyor :)
Cevap sahibi+1 yılSen yapınca bir şey yoksa kadın yapınca da bir şey olamaz
- +1 yıl
tamam bir şey olmayacaksa yapsın bakalım olacak mı olmayacak mı garanti veriyorsun ya hani :)
Cevap sahibi+1 yılUmarım evlenmesin ya Aldat sonra karım aldatınca sonu şudur dersiniz
- +1 yıl
:) derim
Cevap sahibi+1 yılSEN NİYE ALDATIYORSUN KAFAYA bak
Cevap sahibi+1 yılİnş dahasını yapar kadınlar
- +1 yıl
canım öyle istiyor sana ne
Cevap sahibi+1 yılKadının da canı istiyor sanane
Cevap sahibi+1 yılŞimdi s g
Para & Ekonomi konusunda 639 cevap paylaştı. Kimse vermiyor. Babanız sizi yiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok temiz enayilik görüyorum. Çok ciddiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılhepsini vermek saflik
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 627 cevap paylaştı. Hayır değildir onların emeği büyük
00 YorumlaHayır
00 Yorumla
+1 yılBen ne kadar istersem o kadar veririm
00 Yorumla
+1 yılhayır değil
00 Yorumla10 bin i napiyor bu adam kendi çalışmıyormu
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz