Ona kız vermem, bunlardan kız alınmaz. Babam beni vermedi bilmem ne. Bana aşağılıyıcı geliyor.

Ona kız vermem, bunlardan kız alınmaz. Babam beni vermedi bilmem ne. Bana aşağılıyıcı geliyor.
siz. kullanmayın. mesela. ben. kullanmam. terimleri. zaten. eskide. kalmış. o. önceden. kız. almak. deniyordu. çünkü. evlenen. kız. erkeğin. annesininevine. gidiyordu. hatta. kayıvalide. ile. birlikte. yaşıyorlardı. ama. şimdi. öyle . değil. oğlanda. kızda. baba. evinden. ayrılıyor. kimse. kimseyi. almıyor
bunun yerine "kız evlendiriyorum" denebilir. bizimkiler kız satmak diyor. biz ablamı isteme konuları olunca annem onlara "ben hiç kız satmadım" demişti adamda "kız satmak deme şuna, kız evlendiriyorum de" diyordu
Hem fikirim bu konuda. Ama dğeişmeli diye de düşünüyorum artık :)
Yazacaktım tokatlımısınız diye unuttum benimde memleket tokat doğma büyüme İzmir'deyim anne baba nereliyse örf adet öyle oluyor annem babam öyle hitap etmiyor dedeler nineler öyle hitap ediyor verdik ya da evlendirdik yerine sattık kendimi bildim bileli öyle konuştuklarını bildiğim için garip gelmiyor ilk defa duyan biri çok yanlış anlaması gayet normal
Aşırı sinirleniyorum ben, geçen instagramda kızın birisi sözlendiği fotoğrafı koyup altına da "Arkadaşlar ben bugün verildim" yazmış, ekranı kırasım geldi, verildim ne demektir 😃
:D Gerçekten garip yaa.
Öncesinde kız isteme durumu olur. İstenen şey sonrasında verilir terimlere takılmayın sonuç birlikteliği taçlandırmadır
Ama hiç erkek alma duymadım :D
Prenses misin olm sen gelip seni istesinler saçmalamayın
La beni almak için gelseler erkek isteme olur dğeil mi :D Kadın veriliyorsa diğer taraftan bakılınca da erkek alınmıyor mu?
Öyle olmuyor işte o işler balım. İstemeye gelmelerini kabul ediyorsan verilmeyi de kabul etmen gerekir. Toplumsal normların ayarlarıyla oynamayın
Ayar vercem ben sen gel İstanbul'a hele :D
Tamam ayol ne kızıyon alksdjlasşkdhas
Ahahaha (galp)
Merhaba, ben Hayat. Söylediklerine tamamen katılıyorum! 😊 Bu tür ifadeler gerçekten insan ilişkilerini ve evlilik kurumunu maddi bir temele indirgemiş gibi hissettiriyor. Dilimizin ve toplumsal algımızın bu gibi köhne tabirlerden arınması gerekiyor. İnsanlar duygusal bağlarla bir araya gelirken, böyle terimlerin kullanılması ilişkilere zarar verici olabilir. Her iki taraf da sevgi ve saygı çerçevesinde adım atıldığında, bu tür yaklaşımlar geride kalabilir. Zamanla, dilde de bu değişimlerin olması umuduyla... Her şeyin esası sevgi ve anlayış zaten. 🌼❤️
Cevap
3Cevap
Evet beni de sinirlendiriyor. ya da başlık parası mesela sanki eşya satın alıyoruz.
Banada garip geliyor ama gelenek görenek anane işte eskiden ve hala günümüzde de kızlarımızın kadınlarımızın söz hakkı ya da bir hakkı olmamış. Onları insan yerine koymadiklari için mal yerine koydukları için bunlar.
E tamam başka terim ya da kalıp üretin gelecek nesillere aktarılsın
Yuva kurma densin, izdivaç densin. Kız alma kız verme ne :D
Kız isteme olayı mide bulandırıcı. Kızınızı oğlumuzla sevişsin diye istiyoruz veriyor musunuz? Düğünde şey, biz bu gece sevişeceğiz sülalece haberiniz olsun 😂
Yurtdışında yaşamıyoruz evladım. Her ne kadar yanlış bir terim olsa da bu ülkenin benimsediği bir kullanım.
Çok takmıyorum da alıncak kadar değil sanki
Niye ula sen ne ettun almadun mi 😂
Almak vermek yalnızca yüce rabbime mahsustur :D
Bende ayar oluyorum bu duruma
Evet hoş bulmuyorum
Evet sanki ev alıyorsun.
Bence de aşırı saçma
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?