Ben de Almanyada yaşıyorum çok kırıcı olmayın lütfen ahahaha
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılBütün genellemeler yanlıştır ama bir sağlık personeli olarak Ankara’da özellikle Alamancılar daha doğrusu muhattap olduğum alamancıların %100’ü kibirli , egoist, daha içeri girer girmez oy bon yort doşondo yoşoyorom diyip gereksiz bir ego sarfeden kişiler. Tıp ile instagramdan tiktoktan duydukları bir kaç şeyi sayıp duruyorlar ve tıp alanında uzman gibi davranıyorlar. Koyacağınız hiç bir teşhisi kabul etmiyorlar , genellikle kanlarına baktırmak için geliyorlar. Almanya’da sağlık hizmeti pahalı olduğu için Almanya’ya dönmeden önce kanlarına baktırmak istiyorlar , e nabızdan kan sonuçlarına bakıp siyah olan sonuçları Google’dan araştırıp Google’dan tıp bitirip ayyy şu şöyle bu böyle acaba çinkom mu eksik diyip aylak aylak konuşuyorlar. Amerikalı Türklerden kaptıkları D vitamını şeysine kendilerini kaptırıp ayyy bana bir D vitamini yazın diyorlar. Devlet d vitamini karşılamıyor ama reçete edelim ücretli alırsınız dediğimizde ayyyy Almanya’da bedava diyorlar. B0k bedava. Ki bedavaysa git orada yazdır 0 evladı. Hollanda İsviçre Danimarka Amerika gibi ülkelerden de çok fazla hastamız oluyor. Çoğu bilgili entelektüel kibar. Ama alamancıların hepsinde var bir Çomarlık. 3 kuruş para gördüler diye her tarafları ayrı oynuyor da abi bize ne? Kazandığını bize mi veriyorsun. Bana mı kazanıyorsun ne bu tantana.. çok cahiller sonradan görmeler.
09 Yorumla
Soran1 yılİçini dökmüşsün sen resmen ya 😄 seni çok iyi anlıyorum yani dışardan cidden öyle duruyorlar bazıları gerçekten de öyle olabilir ama neden öyle yaptıklarını da biliyorum ben. Çoğu zaman biz türkiyede hastaneye doktora gittiğimiz zaman çok fazla ilgilenmiyorlar işi ciddiye almayan çok var. E Almanyada da tam tersi her şey düzenli planlı şekilde ilerliyor. Biz de milletimizden bunu görmeyince Türklere güvenilmez yine temkinli davranalım diyorlar. Bu yüzden yani
Soran1 yılİşini düzgün yapanı görmeyince de Almanya da böyle değil orada çok kaliteli doktorlar var diye övünüyorlar kendince ama o da yanlış tabi. Eleştirebilirsin ama kendi milletini küçümsemek saçma oluyor
Cevap sahibi1 yılÇok ilgilenmek nedir? Almanya’da bir doktor ortalama 10 hasta bile bakmıyor. Biz 42 muayene 42 sonuç alıyoruz. Aradan gelen, randevusu olmayan, acilden yönlendirilen kons atılan ile beraber toplam rakam 100’ü geçiyor. Mesai sekiz saat. Toplam 480 dakika yapıyor. Yani 4.8 dakikada bir hasta muayene etmemiz ilaç yazmamız varsa rapor yazmamız gerekiyor. 5 dakika bile bir süremiz yokken hasta çocukluğundan geçirdiği hastalığı anlatıyor da anlatıyor. Akrabalarını anlatıyor. Döner yedim rahatsız oldum diyen hasta geliyor. Direkt döner yedim rahatsızlandım demiyor. Konuya şöyle giriyor ; çok sevdiğim bir yer arada sırada eşimle gideriz, aslında eşim çok sevmiyor ama ben seviyorum. Normalde Kızılay’da oturuyorum da bu dönercim sıhhiyede, yürüyerek gidiyorum. Yürümek iyidir doktor bey, her sabah yürüyorum. Bu dönerci de çok iyidir ha , tavsiye ederim. Hatta giderseniz adımı verin indirim de yaparlar. Bla bla. Ulan zaten 5 dakikam var seni muayene etmeye. Senin dönercinin konumunu mu dinleyeyim eşinle gittiğini mi eşinin niye gelmediğini mi? De ki yediğim bir şey dokundu. Biz de tetkik isteyelim ama yok. Her şeyi anlatıyor hastalığı dışında. Biz sözünü kesiyoruz ama ne yediniz ne zaman oldu diyince de bozulup ama dinlemiyorsunuz diyorlar. Ulan gün 24 saat mesai 8 saat ben ne yapayım tüm gün yediğin döneri mi dinleyeyim. Sonra da yok Almanya’da böyle böyle doktorlar çok ilgili. Tabi ilgili. Ona saat başına 1 hasta düşüyor bana saat başına 20 hasta düşüyor. Sen ona tonla para ödüyorsun , burada bedava muayene oluyorsun. Ben burada Türk parasıyla alıyorum 170 bin, oradaki doktor alıyor Türk parasıyla 1-2 milyon tl.
Soran1 yılGenellemiyorum ama türkiyede çok değişik güvenilmez sahtekar insanlar da olduğu için burdakiler de ister istemez bir önyargı oluyor herkese karşı. Ama sen yine de bu kadar takma niye bu kadar gerginsin ahahaha
Cevap sahibi1 yılGergin değilim siz sordunuz ne düşünüyorsunuz diye ben de açıklama yapıyorum. Türkiye’de güvenilmez insan muhabbetine girmeyeceğim. Ama teknik olarak baktığımızda, size vatandaşlık veya çalışma izni veren, iyi yaşam koşulları sağlayan bir ülkede aman benim milletim değil diyip 3 kuruş vermemek için cimrilik yapıp Türkiye’de tedavi olmanız da yanlış. Ben Almanya şansölyesi olsam bu tip insanları sınırdaşı ederdim. Bir Yunan bir Fransız bir İngiliz gelsin ülkemizde yaşasın, bu ülkenin kaynaklarından faydalansın ama Türk hastaneleri 3 kuruş kazanmasın diye gidip kendi memleketinde tedavi olsun, ben bunu ihanet sayarım. Bu ülkenin her şeyini bırakıp ülkeden gidip sadece gerektiğinde sağlık sistemini kullanmanız haksızlık, o ülkenin kaynaklarından faydalanıp aman milletim de milletim diyip oradaki hastanelere 2 kuruş vermeyecek kadar cimrileşmeniz de ihanet. Ben senin milletinden olabilirim ama oradaki doktor benden iyiyse bunu dile getirebilirsin bu vatana ihanet falan değil ayrıca. Türküm diye kan sonuçlarına bir almandan daha mı iyi bakıyorum? Yok. Daha mı iyi ilaç yazıyorum yok. Tıp bilimi ırklardan bağımsızdır. Dolayısıyla orada gerçekten bizden memnun olmayıp alman doktorlardan memnun olan tedavi açısından daha iyi sonuç alan insanlar varsa bizi eleştirebilirler. Ama oturup çay kahve ikram etmedik diye arkamızdan sallayan varsa onların fikirleri zaten umrumuzda değil. Saçmalamaya devam etsinler
Soran1 yılEvet çokkk haklısın gerçekten. Zaten ben de seninle aynı fikirdeyim ben sadece burdaki insanların neden öyle davrandıklarını izah etmeye çalıştım. Aslında sadece önyargı ve çok bilmişlikten kaynaklı. Ondan sonra Türkiye’deki vatandaşlarımız bize neden böyle davranıyorlar diyorlar. Yani o konuda haklısın. Ama şöyle bir kısım da var akrabalarım dahil buna. Avrupa’da yaşadığımız için bizi böyle ultra zengin zannedenler oluyor. Ve sırf para için biz geldiğimizde çok iyi davranıp sonra arkamızdan konuşan kısım da var. Kendi akrabalarım dahil buna. Ben sadece o tür insanları sevmiyorum yoksa oranın insanlarını severim ben buradakilerden bin kat daha doğal ve samimi
Cevap sahibi1 yılYa konu şu ki Türkiye’yi Türkiye’de yaşayan insanları küçük görüyorlar. Konuştukları kişiye bakınca sanki o kişi Avrupa’ya gitmek için çırpınıyor o gidememiş de onlar gitmiş diye bir ego kasıyorlar. Ben bir doktorum, Kürt asıllıyım. Doktor diplomam tüm Avrupa kapısını açar, Kürt kimliğim iltica kapısını açar. İstesem 3 günde Amerika’da olurum. Ama istemiyorum. Hukuk yok, ekonomi kötü, adalet yok falan. Ama çözüm bırakıp kaçmak değil. Ben abimi kanserden kaybettim. Aptal bir doktorun verdiği ve ağrıyı bastıran bir ilaç yüzünden hastalık teşhisi çok geç kondu. Ben öz abimin ölüsünü son bir kez öpmüş biriyim. Dolayısıyla isterim ki benim yaşadığım acıyı kimse yaşamasın. Bu yüzden bu ülkede kalıyorum. Avrupa’da zaten çok iyi doktorlar var. Orada yaşam koşulları iyi. Ama ben zor olanı tercih ediyorum bu ülke insanı için çabalıyorum. Fakat Almanya’da çöpçülük yapan insan bile karşımda küstahça konuşabiliyor. Bu da bu hükümetin ayıbı. Ama kaçmak yok gitmek yok. Ne hükümetler gitti ne liderler toprak oldu. Biz kalmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bin yıldır bu topraklardayız, bu ülkenin insanlarını tedavi edeceğiz onları iyileştireceğiz. Gidene sitem etmiyoruz herkesin iradesi, ama gittiler diye tatile geldiklerinde bize 3. sınıf insan muamelesi yapamazlar. Odamdan kovduğum çok alamancı oldu. Soruşturma bile açılmadı. Tonla cimere şikayet eden oldu ama bir sonuç çıkmadı. Çünkü bu ülke için yaptıklarım belli.
Soran1 yılGerçekten çok güzel anlatmışsın 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
- 1 yıl
Senin bu cümle Almancılari kötülük ile egoistlik ve bencillik ile bir tutmak. Kardeşim Heryerin kötüsüde iyiside var umarimki sırf sadece Almancılar için geçerli değil bu söylediklerin zira hepsi aynı değil.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 8,2b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlara bir yargı oluşturarak ötekileştirme yapmak doğru değil tabi ki, orada bir düzen yaşayış kurmuşlardır, o kültürde yaşamış olmaları negatif bir şey barındırmaz bende aksine gereksiz bir ön yargı olduğunuda düşünüyorum bazen, empati kurmak lazım orada yaşayan ben olsaydım biri bana farklı gözle baksaydi bundan hoşnut olmazdım empati kurmak gerekiyor... herkes hayatında bir tercih yapabilir şartlar ve koşullar bunu gerektiriyorsa bugün bakmış sen orada olmuşsun oradaki Türk kardeşlerimizle aramızda bir fark görmüyorum ben
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBedelli askerlik gibi bir şey Almancılık, onlar nasıl sadece kağıt üstünde TSK'yı temsil ediyorsa Almancılar da kağıt üstünde Türkiye'yi temsi ediyor. Siz asla bir olaya Türkiye'de yaşayan biri gibi yaklaşamaz, Türkiye'de yaşayan bir Türk gibi hissedemezsiniz, ki bu normal. Aksi eşyanın tabiatına ters. Siz Türk esanslı Almanlarsınız.
03 Yorumla
Soran1 yılKabul etmiyorum ben Alman değiliimmm
Cevap sahibi1 yılTürksün elbette ama bir Türkiye Türkü de değilsin his ve kafa yapısı olarak.
Cevap sahibi1 yılAksi olsa zaten Türkiye'de yaşarsın. İmkanlar ne kadar iyi olursa olsun çok elzem bir durum olmadıkça herkes nereye kendini ait hissediyorsa orada yaşar.
- Aile & Toplum konusunda 927 cevap paylaştı.
1 yılBence daha eğitimli ve donanımlı yeyişiyorlar. Adamlar zorla ikinci dili öğretiyor. Okulları zor. Disiplinlik.
Bir de ordan gelen kızlar daha kapalı ve güzel giyiniyorlar. Bizim burada ipin ucu kaçtı sanki. Ben onları daha çok beğeniyorum artık.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 😊 Ben Hayat. Muğla'da yaşamayı seviyorum ama farklı kültürlerle iletişim kurmayı da hep sevmişimdir. Almanya'da yaşayan Türklerle ilgili çok farklı hikayeler duydum. Çoğu insan orada yeni bir hayat kurarak kendini geliştiriyor ve bu gerçekten takdir edilesi bir çaba. Kendine yeni bir yerde hayat kurmak hiç kolay değil ama bir yandan da çok öğretici. Kültür farklılıklarından dolayı bazen zor da olabilir ama bu zorluklar seni daha güçlü kılabilir. Her zaman dengeyi bulmaya çalışmak ve pozitif olmak önemli. Umarım Almanya'da seni mutlu eden bir yaşam sürüyorsundur! 🇩🇪💕
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u 1 yılbir şey düşünmüyorum
00 Yorumla Genellikle Almanya'da b0k temizleyip burada hükümet övüp para yiyen tipler. İlla ki kendini geliştirmiş mantıklı olanları vardır ancak denk gelmesi zor.
48 Yorumla- 1 yıl
Öyle tiplere ben de fena hâlde ayar oluyorum. Yaptıkları işe bir şey diyemeyiz. Ancak anlamadan dinlemeden ve farkı ayırt etmeden hükümeti övmeleri saçma.
Soran1 yılTürkiyede yaşamadıkları için bilmiyorlar
- 1 yıl
Doğru diyorsun, soru sahibi. Kendim bile gittiğimde şöyle bir empati kuruyorum ve kendimi onların yerine koyuyorum.
- 1 yıl
@djfurkan13 Özellikle yaşı büyük olanlar genelde kültür seviyesi düşük ve durumları sağlıklı şekilde değerlendiremeyen insanlar oluyor.
Soran1 yılBöyle insanlar Türkiyede de var her yerde var yani
- 1 yıl
Aynen öyle. Eğitim seviyesi yüksek olanlar biraz daha fazla farkında oluyor.
iki kültür rasında sıkışmış ama bunu yönetebilmiş cefakar insanlaarr
11 Yorumla
Soran1 yılÇok doğruuuu
1 yılBazilari avrupada yaşayıp bir Türkten daha dünyaya kapali olmayi nasil basariyorlar hayret ediyorum
16 Yorumla
Soran1 yılOnlar türkiyeden gelme oluyor ahahah şaka şaka haklısın
- 1 yıl
Fransada bi firmada yetkili bi adamla tanismistim. Ise Türk almak istiyoruz Fransada doğup büyümüş çocuklarda düzgün Fransızca bilen bulamıyoruz demişti. Kendi içlerinde koloni gibi yaşıyorlar gibi geliyor gurvetçiler.
Soran1 yılEvet öyle çünkü türkün türkten başka dostu yok maalesef. Özellikle Fransızlar çok ırkçı oluyorlar
- 1 yıl
Evet. burada Avruoa diye gezenlerin orada 1 ay yaşamalarını çok isterdim bazıları farkında değil azınlık olmak ne demek
Soran1 yılÇok kişi tanıyorum ve hepsi umduğumuz gibi değilmiş diyip hepsi geri döndü. Çünkü Avrupalılar cidden çok farklı yani biz bile ayak uyduramıyoruz ki sizler uydurabilesiniz
- 1 yıl
Benim kişiliğime hiç uygun değil zaten. Azınlık olacağıma fakir olmayı yeğlerim. 😄 güzel yanlarının tadını çıkarman dileğiyle 🖐🏻
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılDoğma, büyüme ve yaşadığım yer Almanya'nın başkenti Berlin. Örneğin, bir cümlede iki dilin karışmasını sevmiyorum. Karşımda bir Türk varsa Türkçe, Alman varsa Almanca, farklı milletten birisi varsa İngilizce konuşuyorum. 😊
10 Yorumla
1 yılKirici olacak bisey yok. Akilli insanlar. Akilli olan insanin Türkiye de ne isi var
10 YorumlaGelirken çikolata getirsinler çok konuşmasınlar hava atmasınlar :D
14 Yorumla- 1 yıl
Aklıma aşağıdaki şarkı geldi. 🎶😃
https://youtu.be/z4JIbQ-4B2E?si=uei6CwfcRpJ6PIG5 - 1 yıl
@djfurkan13 ahahahaha yarıldım gece gece
- 1 yıl
Adam da elektro bağlanmasını çok güzel çalıyor. Dinledikçe insanın dinleyesi geliyor. 😂😅
1 yılKiskanildigi icin alay konusu yapilmaya calisan insanlardir
10 Yorumlaabim berlin de buraya gelince range yi vermiyor dövücem en son
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAlmancilar sadece gelince turkiyeye sürekli avrodan bahsetmeleri sinir ediyor beni. Bir ara aracimda öyle misafirlerimi bir yere götürürken dikkat ettim sürekli avrodan bahsediyorlar. İçimden dedim tamam anladık paranız degerliii.
02 Yorumla
Soran1 yılİşin garip tarafı burada hiç öyle biri yok hep Türkiyeye gidince yapıyorlar bunu 😂
Cevap sahibi1 yılEee avro avroya karşı değerli değil tabi tl ye karşı değerli.
1 yılGenelde çoğunluk taytipci o yüzden sevilmiyorlar. Avrupa'da sol partiye oy verip ülkemiz de de tayibe oy verdikleri için hiç sevilmezler.
10 YorumlaAlmanya'ya alışmışlar ama
Türkiye'yi seviyorlar
14 Yorumla
Soran1 yılYes doğru
Soran1 yılJa var
1 yılbazıları harbiden durumun farkında ülkemize üzülüyorlar. art niyetlisi çok.
11 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle ama hala hükümeti savunduğumuzu düşünüyorlar
Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. bu ulkrnin siyaseti hakkinda ne olumlu ne olumsuz soz hakkina sahip degiller. bu konuda bos yapmasalar yeter.
00 Yorumla
1 yılHayatini kazanmak icin yurtdisinda çalışan insanlar
00 Yorumla
1 yılAzginlar geneli yazin tatillerde baya gorusuyordum 😈
00 YorumlaBiraz havalı oluyorlar wie hayst du
13 Yorumla
Soran1 yılBiraz mı
tayyibi övmelerine sinir oluyorum
11 Yorumla
Soran1 yılArtık eskisi gibi değil ya sevmeyen de çok
- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılvalla yorumsuzum oradan bir arkadaşım varddı deli etti beni engelledim en sonunda :D
02 Yorumla
Soran1 yılNiye kii
- 1 yıl
Akrep burcu gitmiş 3 ay da tanidigi birisiyle nişanlandı yapma dedim olmaz dedim dinlemedi inat bende engelledim
Geneli bakımlı ve hoş oluyorlar
10 YorumlaAlmanyada yaşayan türk vatandaşları
10 Yorumla
1 yılGel nikah kıyalım. Beraber Almancı olalım 😀 Türkiye’den kaçmamız lazım 😊
00 YorumlaEğitimli ve kültürlülerıni severiz kaç yaşındasın ve mesleğin ne
01 Yorumla
1 yılBir şey düşünmüyorum ki ne düşünmemiz lazım ahshshs
00 Yorumla
1 yılsevmiyorum
11 Yorumla
Soran1 yılNeden
Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Gurbette yaşayan yalnız insanlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHeloo , hollandadan selam 🫡
23 Yorumla- 1 yıl
Uyu uyu
- 1 yıl
@Hassas_Dokunuşlar hangi şehirdesin
- 1 yıl
Sen Hollanda'nın hangi şehrindesin
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılBir şey düşünmüyorum ne düşünmem gerekiyor ki
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı. Almancılar, Türkiye’den 100 sene geride
00 YorumlaNiye kin duysunlar ya ben de Amerikadayim
00 Yorumla
1 yılGurbetçi demek istedin
00 Yorumla
1 yılAsimile olmaya yüz tutmuş insanlar gurubu.
00 Yorumlaben isvecteyim seelam
20 Yorumla
1 yılCahil
21 Yorumla
Soran1 yılNeden
Gizli Üye(36-45)1 yılBiraz bencil ve hıyar oşduklarını düşünüyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Zengin, sonradan görme ve maganda...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı.
1 yılÇoğunluk bencil.
02 Yorumla
Soran1 yılNeden ki
- 1 yıl
Tl nin dolar karşısınds değer kaybetmesine sevinecek kadar acizler çoğu
Reiscisin yani
01 Yorumla
Soran1 yılDeğilim
Gizli Üye(18-24)1 yılHayat size güzel
10 Yorumla
1 yılGörgüsüz oluyor çoğu
00 Yorumla
1 yılÇoğu yüzsüz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Hiçbir şey.
00 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt