Yatağın altına bıçak neden konulur?

Ablam her gece himalaya tuzunu ısıtıp bir kesenin içinde yastığının altına koyuyordu. Bana tuhaf geldi. Migren ağrılarına ve ruhsal sıkıntılara iyi geliyormuş. Sonra bir gün gece odaya bıçakla girdi baya büyük ve keskin. Gece karanlıkta yarı uyku arasında korktum. Bağırdım sonra ablam ışığı açtı korkma canım benim dedi ve yatağının altına bıçak koydu. Karanlıkta duvara vuran gölgesiyle hırsız sandım. Bıçağı neden yastık değil de yatağının altına koydu. Herhangi bir tehlike için mi ya da batıl inanç olan kabus görmemek icin mı koydu. Geceleri ablam çok tuhaf gece başım diyip saçlarını çekiyor ensesine sıcak su torbası koyuyor. Başı ağrıyor ama gece birden tuhaf davranmaya başlıyor. Gece uyurken ağlama sesi ile uyanıyorum. Ablam camın önünde sigara yakıyor. Son zamanlarda mutsuz iş hayatı yolunda gitmiyor. Ben hâla bıçak ne işe yarıyor bilmiyorum ablam da boş ver diyor söylemiyor. Son zamanlarda yalnız takılıyor kimseyle konuşmuyor. Bazen sad videolar izliyor depresyonda sanırım. Konuşmaya çalışınca bağrıyo ve bir şey diince bazen hiç konuşmuyor donuk bir şekilde duvarı izliyor. Mal gibi geziyor ortada.
Yatağın altına bıçak neden konulur?