KS gözlemimi paylaşıyorum, bakabilir misiniz?

Evet her güzel şeyin sonu olduğu gibi bu kadar sosyalleşme yeterli diyerek sizlere edindiğim tecrübeleri aktararak, tartışma ortamı yaratmak istedim.

Öncelikle sitede çok fazla abaza mevcut. Hayatlarında bir noktaya yani (alt takımlarına) önem veriyorlar. İlişki esnasında duygu, düşünce, saygı, ilgi bu kişilerde mevcut değil. Gelen soruların geneli bunların eksikliğinden kaynaklı.

Bazı kişiler, ciddi ilişki arayışı içerisine girmiş 30 yaşına geldim, evde mi kaldım?, kuzenim 18 yaşında evlendi, off yaaa. tarzında..

Bazı kişiler, psikolojik buhran içerisinde onlara destek, moral ve yol göstermek gerekli (ki ben elimden geleni yaptığımı düşünerek, bazı kişilerin mutlu olduklarına dair geri dönüş aldım.)
Bir bakımdan bu insanların rehberleri olmadığını anladım. Moral, motivasyon, kendi benliklerinden uzak ve özsaygısını kazanımı hakkında bir kitap yazma kararı aldım. Süreç nasıl işler bilinmemezlikle beraber, samimi ve içten bir duyguyla aktarmak istiyorum.

Gelelim evlilik ve aldatma kısmına,
Arkadaşlar siz hayatınızda mutlu, huzurlu, çocuk sahibi olup bir yere aidiyet duygusu olsun istemiyor musunuz? Ne diye evli olduğunuz halde bunu sonlandırıp, başka ilişkiler yaşamıyorsunuz? Çocuğunu bahane eden mi dersin, yok ben onu hala seviyorum diyen mi dersin.. Geçiniz bunları efenim. Kendinize saygısı yok bu kişilerin. Aldatarak nefsinizi tatmin ederken günün sonunda sevdiğinizi sandığınız kişi ile beraber oluyorsunuz. Bu nasıl bir midedir ki, kaldırabiliyorsunuz? Hayretler içerisindeyim.

Eğitim hayatında sorun yaşayan kişiler,
Sistem zaten bozuk, yokuş aşağı gitmiş durumda. Doktor, mühendis, mimar, yazılımcı, dilci kişiler dışında mezun olduğunuz an yapacağınız şey şartları zorlamak olsun. Burada a101-bim gibi yerlerde çalışan potansiyeli yüksek çok kişi var. Kabullenip, bu potansiyelinizi öldürmeyin. Siz başarabilirsiniz.

Düşüncelerimi önemsemeyenler olabilir. Kendinize iyi bakın. Hayat yaşamaya değer, canınızı hiçbir şey için sıkmayın. An'ın tadını çıkartın. 👋