Sizce Doğu Karadenizliler safkan Türk müdür?

Ben Doğu Karadenizliyim. Türkiye'de safkan Türk kalmadığını söylüyorlar. Doğu Karadenizlilerin soyu, Oğuz Boyu Çepni Türklerinden geliyor. Doğu Karadeniz'deki ilk Türk yerleşimleri, 14. yüzyılda Giresun Kalesi civarında olmuştur. Daha sonra 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethetmesiyle Trabzon'a Türkler yerleşmeye başlamıştır ve şehirdeki Müslüman oranı artmaya başlamıştır. Trabzon'a yerleşen Türkler, Oğuz Boyu'ndan Çepni Türkleri olmuştur. Fatih Sultan Mehmet, şehirde yaşamakta olan Hıristiyan halka asla dokunmamıştır, onların inançlarını özgürce yaşamalarına izin vermiştir. Trabzon'a Türklerin yerleşmesiyle beraber, Hıristiyan halkın çoğu Müslüman olmuştur ama aralarında hâlâ az miktarda Hıristiyan vardır. Şu anda Doğu Karadeniz'in nüfusunun çoğunluğu Müslüman, bir kısmı ise Hıristiyan'dır, bölgede Yahudi nüfus yaşamamaktadır. Fatih Sultan Mehmet zamanında Ordu, Giresun ve Rize, Trabzon'a bağlı sancaklar olarak geçiyorlardı; şimdiki gibi, Trabzon'dan bağımsız müstakil şehirler değillerdi. Şu anda Doğu Karadeniz bölgesinde Türkler haricinde; Lazlar, Rumlar, Gürcüler ve Müslüman Ermeniler yaşamaktadır. Benim köyümde eskiden Hıristiyan Rumlar yaşıyormuş ama Türkler, onlarla hiç evlilik yapmamış. Dolayısıyla, benim soyumdan da onlarla evlilik yapan hiç olmamış. Daha sonra Mübadele ile Türkiye'den ayrılmışlar zaten. Köyümde şu anda sadece Türkler yaşıyor. Bu bilgiler ışığında, ben safkan bir Türk olabilir miyim? Safkan Türk olup olmadığımı nasıl anlayabilirim?

Sizce Doğu Karadenizliler safkan Türk müdür?