Anneme neden yetemiyorum ve benimle neden sürekli yarışmaya çalışıyor?

ne yapsam yaranamıyorum, evin tek kızı olduğum için söylediği her şeyi yapmama rağmen asla yetmiyor. kendisi 20 yaşında evlenmiş ve o dönemin şartlarınca üniversiteye gerek kalmadan bir işe girebilmiş. ancak bu dönem böyle kolay meslek edinebileceğimiz bir dönem değil.

bunu biliyor ama her kavgada evde ne varsa ziyan ettiğimi, iş bulamadığımı çünkü aptal olduğumu (bu sene lisansımı yeni bitirdim ve yüksek lisans sınavlarına hazırlanıyorum), kendime ne yaparsam yapayım bana yakışmadığını, onun parasıyla okuduğumu yaşadığımı ve alakasız bir şekilde kıskanç fesat ve sinsi biri olduğumu söylüyor. ve böyle söyleyerek beni babama karşı bilerek kötülüyor. kendimi babama açıklamaya çalıştığımdaysa konuşmamam için bağırmaya başlıyor. beni kendisine düşman zannediyor ki ben gerçekten uyumlu ve sakin mizaçlı bir insanım kendi kendime takılmayı bir şeyler yazıp çizmeyi severim.

çok acil olmadıkça ailemden para da almıyorum, ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. eve geç gelme huyum yoktur nadiren dışarı çıkarım ve akşamları en geç 7 8 gibi evde olurum. elimden geldiğince onunla iyi anlaşmaya çalışıyorum çünkü gerçekten bana sahip çıkan bir anneye ihtiyacım var. ama bu durum hep böyleydi, ben kendi kendimi büyütmek zorunda kaldım.

neden böyle yapıyor? sürekli rencide edip beni üzüyor. hani birinin kızına karşı bu kadar mesafeli olup gaddar davranması normal gelmiyor bana.

Anneme neden yetemiyorum ve benimle neden sürekli yarışmaya çalışıyor?