Halamın oğlunun borcunu ödesem bir şey kaybeder miyim?

Halamın oğlu almanyada ve bankaya 17 bin euro borcu var ve şansa da işsiz kaldı. Bizim ailenin birbirine inanılmaz derecede hayri var. Mesela ben üniversitedeyken herkes babam 300 dolar göndermişti oysaki maddi durumumuz iyi yani. Halamın oğlu da hayırlı bir evlat abim gibi görüyorum yani abim olsaydı ve borcu olsaydı ben net yardım ederdim. Başta yardım etmeyi düşünmedim ama var ya halam ve halamın kızı kendi çocuğuna asla acımıyorlar adamın 17 bin euro borcu var. Hala seyahatlere gidiyorlar üstünde beyninde kitle var ve geçen yaz karaciğer kanserinden suphelendiler hiç umurlarında değil. 17 bin euronun tamamını ödeyemem ama 1 sene 1 buçuk sene aylık taksitlendirebilirim. Yardim etmek istiyorum ama bir yandan 17 bin euroyu birine vermek enayilik gibi geliyor. Acaba sadece bir kısmını mi versem yoksa tamamını mi?

Güncellemeler
1 yıl
Babam diyorki bir kısmını ver. 5 bin euro falan ver diyor. Annem de diyor ki borç olarak ver parayı ve yıllar içinde taksitle geri versin sana dedi. Yanı 4 5 senede falan ya da en azından iş bulana kadar
Halamın oğlunun borcunu ödesem bir şey kaybeder miyim?