Paranoyakmıyım yoksa haklı mı?

Yakşlaşık 6-7 aydır tanıştığım bir arkadaşım var oyun oynarken tanıştık. İlk zamanlar çok kişiydik zamanla sadece ikimiz kaldık. bu çocuk zamanla bana sorunlarını vs anlattı. Baya depresif int*hara meyilli birisi olduğu belliydi zaten tek arkadaşı bendim öyle böyle derken benden hoşlandığını belli eden şeyler yapmaya başladı uzun süre en sonunda bana açıldı bende şans verdim. Ama ona aşık değildim onunla konuşurken 1 gram heycan yoktu bunu fark edince onunla konuşmak benim için zulüm oldu 6. Gün ona hisslerimi açtım. Onu kırmadan anlattım özür diledim onu arkadaş olarak sevdiğimi söyledim. Ama bana beni seven herkes yarı yolda bırakıyor gibi şeyler söyledi. Birazdaha denememizi istedi. ben ona karşı hislerim yok dedikçe diretti. en son kesin bir dille reddettim sevmediğim birinin yanında durarak kendimede onada işkence edemezdim. Arkadaş kalmaya karar verdik. bir daha bu konuyu açmayacağımızı söyledik. Ama o günden sonra hali hareketleri değişti itici bir insan oldu. Hatta sorunlarını bana yıkmaya kalktı aslında o depresif değilmiş ama ben ona öyle hissettiriyormuşum (bütün eski arkadaşlarımız bu çocuk depresif diyordu) yani ben ona yardım etmeye çalışıyordum dertlerini dinliyordum ama suçlu ben oldum neyse daha devamı var bana göndermeli bir şarkı attı hikayesine ona bunu sorunca inkar etti şarkıda benim kızım olacaksın gibi bir çevirisi var. Olaylar bitmedi sürekli bana tirip atmaya başladı yok bana geç cevap veriyorsun yok sen beni küçük görüyorsun gibi ama asla böyle bir şey yok her dakika müsait olamamı bekliyor bu konudada onu uyardım ona anlattığım bir sırrım vardı birden bunun hakkında soru sormaya başladı ben konuyu kapattım detay vermek istemedim ama tatlı dil ile soruyor bunları. Fakat artık onun beni manipüle ettiğini düşünüyorum çünkü ne zaman kavga etsek konu kapansa gece 3-4 gibi hayatında yaşadığı zorlukları ailevi sorunları mesaj olarak atıp , o yüzden böyle olduğunu söylüyor. daha sonra hiç olmayacak bir günde bak senin X hesabını buldum diye geldi kafamdan aşağı kaynar sular döküldü X hesabımı ona hiç söylemedim ve bütün attıklarımı okumuş. bunula bitmiyor eski mesajları okuduğunu anladım 1 ay önce sorduğum soruyu mesaj olarak attı cevabını ne diye o mesajları tekrar okuyor bana göre normal değil sonra bende olan onda olmayan bir oyun için benden hesap istedi bende vermek istemediğim için galiba hesap kardeşimin e postasına kayıtlı bulamadım dedim. bana kendi e postamı atıp, e posta bu galiba dedi , e postamı biliyordu ama ne diye gidip e postamı deniyor ne haddine. Kavgaya geliyorum en son ben buna bir reels attım komik bir dizi. bana bu dizi ne bilmiyorum dedi bende random attım dizi komik diye. bana tirip atmaya başladı ailesi yüzünden pek tv izleyemediği için ben onu cahil görmüşüm ondan böyle gülmüşüm neyse ben o bitirdim arkadaşlığı ve şimdi barışmak istiyor ben istemiyorum haklımıyım yoksa çok mu paranoyakça düşünüyorum.

Paranoyakmıyım yoksa haklı mı?