1 yılBu durum, toplumun geçmişten gelen bazı kültürel norm ve alışkanlıklarından kaynaklanıyor. Erkekler, özellikle evde yabancı birinin olduğu durumlarda kadının "gözlerden uzak" kalmasını ve özel alanın korunmasını istemek gibi bir içgüdüyle hareket edebiliyorlar. Bu davranış bazen saygı ya da koruma gibi algılanırken, kimi zaman da gereksiz kısıtlama olarak görülebiliyor.
Aslında, herkesin kendi alanında özgür olması önemli, yani ustanın geldiği bir durumda kendini rahat hissediyorsan kapatılmana gerek yok.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılUstalara olan saygıdan. Şaka şaka kendine ait bölgeyi koruyor adamlar. Ustaların senin nerene baktığı nasıl yaklaştığını bilmiyor güvenmiyorlar. Genel olarak erkekler erkeklere güvenmiyor
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. tedirgin oluyorlardır. bizimde kombide sorun olunca evde babam varsa çağırıyoruz zaten bizim apartmanda bir olay oldu o yüzden adam tedirgin olur başkasının evine girerken
01 Yorumla- 1 yıl
Ne oldu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılKıskanmak suç mu gadası
10 Yorumla
1 yılKültürel. Bizim akraba ailelerde kapıya kargo gelse bile bu saklama huyu var ailenin kadın üyelerini. Baksak modernlerde ama kültürel normlar varlığını bu konuda yitirmiyor.
Oysaki adam sanki içeri mi dalacak kapıdan kargoyu verip gidecek😄
Kaldiki ustalarda hiç istememeleri artık normal geliyor.
60 Yorumla
1 yılEve usta gelince farklı bir etkileşim ve hava oluyor. Evdeki erkek kadını yabancı erkekten korumak istiyor muhafazakâr olsa da olmasa da. Yalnız yaşayan kadınlar da eve usta çağıracakları gün mutlaka en iyi kadın ve erkek arkadaşından eve gelmelerini ister zaten.
50 Yorumla
1 yılKadınlar ev haliyle ustaya şov mı yapsın şortlu askılı kıyafetleriyle? Benim kardeşim tesettürlü, evde başı açık geziyor. Usta gelince kahve servisi mi yapacak?
90 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılKültürle alakalı. Yaşadığım diğer 2 ülkede kadın evde tek iken usta gelir. Ama ahlaklıdırlar. Off kadınla evde yanlızım off naptım dur suna yürüyeyim gibi bir zihniyetleri yok. Böyle olanlar toplumun onları döve döve öldüreceğini bilir öyle bir niyeti varsa da asla belli edemezler. Bizde insanların zihniyeti belli. Karııı karııı karııı evli mi birisini annesimi falan umrunda değil. Ondan.
33 Yorumla- 1 yıl
İlk kelimelerde tam inanıyordum , sallamanın çıtasını çok hızlı yükseltmişsin. Hepsi çöp olmuş
- 1 yıl
@1Dehliz1Zirve @Gof34 geldi bir tanesi :D Yavru ceylanım insanlar insanları tanımadan sokakta sıkıstırıyor. Kaldı ki karıyla baş başa mı bırakacan? Hepsi böyle değil ama böyle olma olasılığına karşı korunuyoruz ya hani. Bir kere ölürsün, bir kere tecavüze uğrarsın. 1000 kişiden biri bile sana bu zararı verebilecek kapasitede ise kendini koruman son derece normal...
- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
1 yılTedbirli davranırlar. Sonuçta yabancı bir erkek. Bu devirde her şey beklenir bence. Abim bile çok korumacı davranıyor bu konularda. İlerde eşimden de aynısını beklerim açıkçası.
83 Yorumla- 1 yıl
Yapılması gereken bu
Bazı ustalar sapık oluyor ve bunu bakışlarıyla belli ediyor. Gelince hayatında ilk kez kadın görmüş gibi bakıyorlar. Erkek adamda bu durumu hazmedemez. Sakatlık yaşanmaması için böyle oluyor
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılUsta geldiği zaman bende odaya kaçıyorum kimse kapatmıyor. Adamlar i oturup sohbet edip çay mı içecez napacaz
50 Yorumla
1 yılAbisiii benim evime usta gelecek ister istemez eşime gözü kayacak erkek bu evli olanada bakar bekarada bakar onun için canım sen odaya geç usta gelecek işi bitince çıkarsın der erkek bukadar neden düşünüpte birde soru sormuşsun anlayamamışsın erkekleri heral
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 843 cevap paylaştı.
1 yılBir dönem beyazeşya servisinde çalıştım sanki yicez arıyoruz ben evde değilim sonra gel diyor abi kimse yok mu evde diyordum eşim var ama ben şu an yokum sonra gelin diyor deli oluyordum 😃
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yoo kadınlar kendi isteğiyle odaya kapanıyor, edeptendir o. Kaldı ki ortada olmalarını gerektirecek bir durum da yok, ustaya iş tarif edecek değiller.
47 Yorumla- 1 yıl
edep mi 😂 sokakta veya misafirlijte erkek kadın karışık gezmiyormu ak salaı
- 1 yıl
ayrıca erkek mi ustaya iş tarif edecek o kadar iyi bilse usta çağırmaz :d
- 1 yıl
Öncelikle s@lak sensin. Herkesin yaşam tarzı kendine. Senin ev haliyle karşısına çıktığın elin adamının ne düştüğü senin erkeğini bağlar. Kıskanmayın g@vatlığı da kendine kalmış. Gerçi senin gibisiyle evlenenin kıskanma duygusu olduğunu da zannetmiyorum orası ayrı. Ve evet eve gelen ustaya nerenin tamir edileceğini erkek tarif eder. Her evin tesisatı farklıdır, herkes usta diye lodoslama dalamaz. Gelen teknisyen kadın olsaydı evin kadını yardımcı olurdu. Ha gerçi sen de kadın g@vatı olduğun için erkegini kıskanmazsın orası ayrı tabi 😘
- 1 yıl
Ben evime gelen kadın erkek fark etmez rahatsız olduğum için daha babam söylemeden kendimi odaya kapatırım tamirci mi ne kimse babam haber verir zaten gitti diye öyle çıkarım anca. Güvenli diyebileceğin bir yerde tanımadığın birinin gelmesi hali hazırda rahatsız edici ablacım sende boş yapmışsın ya
- 1 yıl
Helal hocam Türkiye olduğunu unutuyorlar buranın maalesef evde dahi tek başınayken usta çağırmak risk
- 1 yıl
@meraklımiracle tamam anladık senin amacın farklı , lakin neden fikirlere ve özellikle gerçek ve fikirlere karşı saygın yok? Biraz sakin ol.
Ustalarda bir çalışan ekmek parası kazanan insanlar halbuki, kültürümüzde yabancı erkekleri evimizde agırlama yok yaa en fazla akraba erkek olarak geldigi için , yabancı bir erkek geldiginde odalara kapatılıyoruz bence :D
00 Yorumlahdjdjd cok tatli bi soru ve dusundum de bizde de oyle ya hahshsh gecen bizim eve birisi perde teslim etmek icin gelecekti, babam aradi diyor ki ben eve geleyim istersen? adam kapidan perdeyi verip gitti sadece iceri girmedi bile 😀
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben kendim odaya gidiyorum. Ustayla benim ne işim olabilir? Ayrıca adam işini yapıp gidecek, tamam sapıkları da var ama herkese de etiket yapıştırmayın.
10 Yorumla
1 yılEdep. Yanlış Anlama Beni Bazı Ustaların Gözü Oynuyor Bunun Olmasını İster Miydin. Kaldı Ki Kadın Tek Yaşa Dahi Bir Yakınını Çağırıp Yanında Olmasını Sağlıyor
14 Yorumla- 1 yıl
Usta kadıni tek görüp dikmesin diemi 😃
- 1 yıl
@osmancorapcı Yani Öyle :)
- 1 yıl
@osmancorapcı ne kadar iğrenç bir üslubun var.
- 1 yıl
İgrencle ne alakasi var ben olan şeyi söyledim o zaman neden usta geldiğinde ew sahibi kadın yanında durmuyor? @Kaptanhayaliolanbiri
1 yılBizim ailede o pek söz konusu değil. Ama ben mesela evde biraz rahat giyindiğim için kendim kaçarım genelde
22 Yorumla- 1 yıl
En doğrusu
- 1 yıl
Bence de
1 yılGüven meselesi , eşe değil ustaya. Şerefsiz çok malum. Görür sonra rahatsız eder falan
10 Yorumla
1 yılUstanın altına yatırsa uyar sanırım sana. Bi KS kadını olarak..
Yaşın 32 olsa kim olduğunu da tahmin ederdim de..
Ben bişey sormak için nadir çıkarıyom eşimi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılÖyle miymiş? Ben bir kere usta cagirdigimda sevgilim geldi yalnız bırakmamak için. Ben salonda keyfime bakarken sevgilim ustaya yardım ediyordu. Işte kerpeten falan uzatiyordu 😅
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. bilmem de babam da öyle amcam da öyle bizim ailede herkes öyle 😅 zaten ben istemem ne işim var onların yanında işini yapıcak ben telefon ile oynarım biraz 😅😅😂
00 Yorumla
1 yılMahrem alışılmışılık kültür. Tesisatçı fantezisi zaten dolu. Annem de hep der bana sen olunca ya da babam olunca gelsin diye tek naşına hiç istemez haklı kadın
05 Yorumla- 1 yıl
Yahu bir kadın yabancı bir adamla miye kalmak istesin
- 1 yıl
😅😅😅 ama olur mu olur sonuçta yaa devir kötü napıyımmm
- 1 yıl
Hep bunlar p*rno filmlerin etkisi desene 😃 @Mericeyn10
Yooo ne alakası var balkondan aşagı atanlarda var sadece odaya kapatanlar değil
Aileyi tamirden geçirmesinden korkuyorlar bende ustayım bu arada 😁00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılBen evde yabancı varsa odama çekiliyorum. Kimse kapatmıyor, ben kendimi korumak için yapıyorum kendi tercihim.
10 Yorumla
1 yılEv özəl alan olduğu için və insanlarda sapıklık da olduğu için kadınlara sonra musallat olmasınlar diyə.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
1 yılAhjnfhfsh kahkaha attım, ustanın cezbedici çatalını görmenize kocalarınız dayanamıyor belki de :D 😍
12 Yorumla- 1 yıl
Ne catallar gorduk biz bi bilsen 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
- 1 yıl
@wkertenkele Eksik kalsın bizden efendim :P
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılustanın çatalını görmeyelim diye :))))) çatal sevdiğimizi düşünüyorlar sanırım :))))) hahah
25 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel ve eğlenceli yorum için teşekkürler 😃😃
- 1 yıl
@1Dehliz1Zirve sizin sorunuz değildi ama bi şey değil diyeyim 😄
- 1 yıl
@saskinomayra evet benim sorum olmadığını biliyorum , yorumunla bizlere yaşattığın mutluluk için teşekkür ettim. Bu teşekkürü bırakmasam haksızlık olurdu 😊😉🌹
- 1 yıl
@1Dehliz1Zirve peki teşekkür ederim 🥰
- 1 yıl
Rica ederim 😊🥰🌷
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim eskisi de aşırı kıskançtı. Arkadaşı evdeyken odadan çıkarmıyordu beni yüksek sesle konuşmama izin vermiyordu falan. Kişiden kişiye değişir. Türk erkekleri çok kıskanç genelde
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
1 yılbaska erkekler gelınce genelde kıskanır sahiplenirler
22 Yorumla Ustanın ne halt edeceği, nasıl biri olacağı belli değil. Risk almamak için.
20 Yorumla
1 yılAnlamıyorum cidden babamda bizi kapatıyor çıkmayın diyor. Demek ki bir bildikleri var jsjsjsj
21 Yorumla- 1 yıl
Sen çok güzelsin ya ondan güzellik
1 yılKıskandıkları için eşim de böyle hatta bazen sırf eve birini çağırmamak için babasını çağırır 😄😄
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 934 cevap paylaştı.
1 yılİçgüdüsel bişey bence erkek korumacıdır hane bilinmeyene karşı herzaman korunur herzaman bu böyle olmuştur
01 Yorumla Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. Hani kadınların şöyle bir sözü var , (erkekler bizi anlamıyor ) tam burada o söz devreye giriyor kadınlar da bizi anlamıyor de geç
01 Yorumla- 1 yıl
Aslında her ikisinin debirbirilrin tarafından gelceklesir annasil mamazlik
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Kapatma demek saçma olmuş ama gelen kişi illa bakacağı için kıskanıldigi için odada beklemesi istenir mecbur durumlarda kadında bekler başında ztn
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBizde tam tersi olur, hem evde hem is yerinde ustalarla hep ilgilenir ben muhattap olurum. Mimar olmanin gereklilikleri bunlar da 😊😊
00 Yorumla Caner sayesinde gündem değişti yemin ediyorum 😅
02 Yorumla
Soran1 yılDün babamla yaşadık 😁 Caner kim
1 yılülkede sütçü, musluk tamircisi , elektrikçilerin hikayeleri çok :) e hergün müge anlı esra erol hikayeleri de bunda etkili tabi
00 Yorumlabu zamanda kimseye güven olmaz çünkü. Ayrıca kıskana adam sevdiğini saklar tabi
10 Yorumla
1 yılUstanın yaptıklarını sadece biz öğrenebiliriz, size yok.
10 YorumlaKapatmasa bile erkek işi kadınlarin olması doğru olmaz
13 Yorumla- 1 yıl
tek yaşayınca napcan
- 1 yıl
daha neler
Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı. Totem ve tabu xd
Eski bazı kabileler de çalıların arkasına saklanıyordu15 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kız kardeşlerime bende bu şekilde davranırdım böyle gördüm büyüklerimizden.🙂
10 Yorumla
1 yılBi tek bizim evde böyle dglmis 😄😄😄
Hatta babam odadan cikiyorz fie kıyameti kopartio10 YorumlaAdam kadını görmesin muhatap olmasın mantığı var.
14 Yorumla- 1 yıl
Ne catallar gorduk bi bi bilsen 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
- 1 yıl
@wkertenkele ne manada :d
- 1 yıl
Ay pardon canım yanlis yere yazmisim ben yorumu 🤓🫣
- 1 yıl
Gizli Üye(36-45)1 yılSiz muhattap olmayın diye işimiz varsa eve gelmiyor muyuz biz, elin adamıyla yalnız kalmayın diye. Yani ustayı görsen ne olacak, yanında dolansan ne olacak.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
1 yılÖyle mi oluyormuş
Bizim eve hiç usta gelmediği için bilmiyom
00 Yorumla
1 yılUsta bacak ayak görüp tahrik olmasın dikkati dağılmasın die 😉
00 Yorumla
1 yılEvli değilim eve usta gelince de rahmetlı babam odaya kitlemezdi hiçbir zaman
00 YorumlaEve gelenlerin başka hangi hususlarda usta olduklarını bilemiyoruz çünkü 🤷🏻♂️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvdeki kadına yan gözle bakmasın diye 😅 kıskançlık psikolojisi 😊 ayrıca haremlik selamlık diye bir şey de var, hiç duymadın mı? Tamirci p*rno da mı izlemedin Avrupa'da?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı. Hangi kafa o
Belki ustanın çatalını görmeyin diyen kafadır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSu her bka tabu tapu topu diyen sllkklarin kafasina iki yumruk atasim geliyor mk
00 Yorumla
1 yılBabam ustalar gelince beni yanına çağırıyor yönlendirme yapmam için tabi kombi ise vs girmem
00 Yorumla
1 yılÖyle odaya falan kapatmam. Ustanım gtü yiyorsa yşn bsksınds göreyim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
1 yılO kadar erkek gördün mü cidden? Büyük genelleme yaparsan büyük cevap gelir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 629 cevap paylaştı. Usta bu prezervatifsiz eve gelmez, cantada alet edavat vardır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı. Hiç tanımadığı bir insan mahremine giriyor, kıskanır insan doğal olarak.
00 YorumlaTek bırakılmaması gerek aslında odaya kapatmak nedir
00 Yorumla
1 yılUsta kafasında hayallere dalmasın düşüncesi oluyo heralde. Herkesin aklı orada
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Bizim evde öyle bir şey yok aksine sorun neyse annem veya ben muhatap olurum ustalarla.
03 Yorumla- 1 yıl
Annenize damat lazım mı diye bir sorar mısınız, size zahmet 😊
- 1 yıl
Turbanlidan dahi tahrik olan ustalar var dikkat et 😉 @mervems91
- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası