Kendi fikrim islam dinine bir hakaret ve çelişkidir. Dinde zorlama yoktur olamaz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Dinde zorlama vardır, yok diyen kafir olmuş demektir çünkü son din İslam oluncaya kadar savaşın diyen, müşrikleri nerede bulursanız öldürün diyen Ayetleri inkar etmiş, yok saymış, uygulamamış sayılır. Eğer müşrikleri katletmiyorsanız veya farklı inançtan insanları keserek kendi inancınıza sokmuyorsanız kısacası farz kılınan cihadı yerine getirmiyorsanız Allah'ın emirlerine karşı çıkıyorsunuz demektir. Boşuna mı diyoruz İslam cinayeti emreder diye? O yüzden tekrar ediyorum, dinde zorlama vardır, dinden dönen yani mürted olan dahi katledilir. Onu geçtim, Müslüman olduğu halde namaz kılmayan bile sahih hadislere göre katledilir. Namazını kılsa bile yine sahih hadislere göre sakalını kesen erkek yine de katledilir. İyice araştırmadan din gibi kaygan bir zemin üzerine ahkam kesemeyeceğinizi öğrenmelisiniz.
03 Yorumla- 1 yıl
Beyefendi öncelikle cihat sadece öldürmek değildir bu konuda bir anlaşalım. Kimseye zararı olmayan bir insanı öldürerek nasıl cihat etmiş oluyorsunuz? Dinimiz sadece savunmayı emretmiştir. Asla ve asla savaşı ve katletmeyi emretmedi. Yanlış şeyler söyleyerek bilgisi olmayan insanların da hakkına girmeyin gerçek sanacaklar!
- 1 yıl
Bir imansız ile yaptığın sohbet, dine yaklaştırman, en azından aklında ya acaba islam doğru din olabilir mi sorusu bile bırakıyor olman bile cihattır. Din uğruna yaptığın her bir adım her bir emek. Kusura bakmayın sizin gibiler sadece terörü savunuyor islamı değil. İSLAM TERÖR DİNİ DEĞİL!
- 1 yıl
Maalese İslam dini terör dinidir, boşu boşuna kıvranmayın ve küçülmeyin, yıllardır atadan kalma saçmalıklarla barış dini dine kafa sallamayın yemiyor artık kimse, 5 yaşında çocukları kandırırsınız ancak. Savunma hee? Slak olsak yiyecektik az kalsın, haram aylar vardır 4 tane bildinn? Heh işte, müşrik diye hakir gördükleriniz bile o aylarda silahlarını ağaca asar kanlı kanlısını öldürmez, tüm ailesini katledeni yolda görse dokunmazken sizin peygamberiniz o haram aylarda 10 ve üzeri baskın ve katliam yapmıştır. Haram aylarda öldürdüğü yetmez tabi, durduk yere dağdan gelip bağdakini kovmuş, Mekke'deyken el açıp yalvardığı Medine'li Yahudi kabilelerin tamamını ya katletmiş, ya yerlerinden etmiştir zorla, size anlatılmaz bunlar uykuda kalmanız için ama bize yediremezler. Beni Kureyza, Beni Nadir, Beni Kaynuka, Hayber vs. hepsini biliyoruz, karşınızda çocuk yok boş yapmayın. ""Savaş, hoşunuza gitmediği halde üzerinize yazıldı (farz kılındı). Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. Ey müminler, hoşunuza gitmediği halde, din düşmanları ile savaşmak üzerinize farz kılındı."" Bakara 216. Çoğu Ayette öldürüşün der, müşrikleri nerede bulursanız öldürün der, savunun demez ki zaten Bedir dahil hepsi Müslümanlar yüzünden olan olaylardır. Zırvalamayı kesin ve gerçek hayata dönün, İslam'ı övmek cihad sayılırmış, hadi oradan kulaktan duyma Müslüman.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılŞeriat Kur'an daki hükümlerin hepsidir. İran Arabistan gibi ülkelerde uygulanan şeriat değildir. Seriata karşı olmak demek Kur'an a karşı olmaktır ki bu da küfürdür. Dinden çıkar. Önce kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenin kullanmadan önce Allah muhafaza dinden çıkmış olursunuz farkında olmadan eğer müslümansanız.
Dinde zorlama yoktur ama müslüman olmayanı zorla müslüman yapamayız bu konuda evet. Ama müslüman için de Allah'ın ayetlerine uyanlara cennet, uymayanlara cehennem vardır. Şimdi Bu dinde zorlama değil midir inananlar için?
Şeriat Allah'ın kanunların tümüdür, Allah'ın mülkünde Allah'ın kanunları geçerlidir. Tıpkı kıçı kırık bir devlet dairesinin bile kendine has kuralları olduğu gibi Allah'ın da hiç yoktan var ettiği insana koyduğu kurallar vardır. Bir insan eğer hem Allah'ın yarattığı dünyada yaşar, Allah'ın yarattığı şeyleri yiyip içer ve hatta Allah'ın yarattığı ruh ile yaşar da buna rağmen isyan ederse o nankör ve haindir. Velhasılı kelam şeriat elzemdir00 Yorumla
çok komik ya gerçekten düşüncen, doktor olmak istiyorsun demi diyelim ne yapman gerek önce iyi bir lise sonra iyi bir üniversite gerek değil mi napman lazım çalışmalısın ama kimse seni zorlamıyor demi, çalışmadın noldu doktor olamadın. cennete mi girmek istiyorsun o zaman şeriat kurallarına uyacaksın. o zorlama yoktur kelimesi dinler arasında yoktur demek. kuranda yazılanların meali değil tefsiri önemli.
00 Yorumla
1 yılŞeriat isteyen gitsin şeriat ile yönetilen ülkelerde yaşasın burası cumhuriyet ülkesi. Laik bir ülkede yaşayıp öyle boş keseden atıp tutmasın herkes şeriat diye.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
27Cevap
1 yılŞeriat Kur'an daki hükümlerin hepsidir. İran Arabistan gibi ülkelerde uygulanan şeriat değildir. Seriata karşı olmak demek Kur'an a karşı olmaktır ki bu da küfürdür. Dinden çıkar. Önce kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenin kullanmadan önce Allah muhafaza dinden çıkmış olursunuz farkında olmadan eğer müslümansanız.
Dinde zorlama yoktur ama müslüman olmayanı zorla müslüman yapamayız bu konuda evet. Ama müslüman için de Allah'ın ayetlerine uyanlara cennet, uymayanlara cehennem vardır. Şimdi Bu dinde zorlama değil midir inananlar için?10 YorumlaBu yorumumu gören herkese cevabım siz şeriatı neye göre değerlendirip biçiyorsunuz? Günümüz dünyasındaki şeriat mı peygamberimizin döneminde ki şeriat mı.. neden toplumumuzda araştırma soruşturma kıyaslama yapılarak değil de kulaktan dolma bilgilerle düşünce kirliliği çok yaygın... çok üzücü
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılMezhep, Şeriat, Tarikat ve Cemaat İslam'ı paramparça bölüyor. Ayrı görüşler... Farklı fikirler... Yüzlerce çeşit farklı yapılanmalar... Kendi içinde "İslam" ı tartışıp, paylaşamamalar...
11 Yorumla- 1 yıl
Çok çok çok katılıyorum🙏🙏🙏
- Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı.
1 yılŞeriat ile yönetilen ülkelere gitse 1 hafta duramayacak tiplerden burada şeriat övgüsü dinleyelim biraz. . şdfkjgdflks
14 Yorumla- 1 yıl
+1.. alıştık hocam bunlara
- 1 yıl
şeriat övenlerin profillerine gir, aşağıya doğru kaydır, cevapları incele. şeriat olsaydı ne olurdu sorusunun cevabını kendileri versinler. İslam dinini yaşamadan savunan insanlar insanları bu dinden en çok soğutan tipler. Kızmıyorum onlara. Bir ateist olarak hoşuma bile gidiyorlar.
- 1 yıl
Hatırlatın eig vereceğim size..🙏🙏🙏
- 1 yıl
teşekkürler.
Şeriatı doğru ama bu çağda ahlaksızların cirit attığı bir rejim düşünemem sahtekarların dini kullanıp özgürlüğümden taviz veremem ha evimde ve seriata yalnızca kendim uyarım herkes özgür olsun ama
10 YorumlaŞeriat dediğin dinsel kurallar bütünüdür. Yaptırımı olmayan norm/kural olmaz dolayısıyla şeriatın zorlama içermemesi gibi bir olasılık dahi yokken senin dinde zorlama olamaz demen bir halt bilmeden konuştuğunu gösteriyor
28 Yorumla- 1 yıl
Dınsel kurallar bütünü fakat bu kurallara aynı toprakları paylaşan vatandaşlar uymak zorunda değil? Aynı dini inancı paylaşmak zorunda değil? Sırf senin ilr aynı havayı soluyor diye böyle bir zorbalığı yapamazsınız. İslam dini ile yakından uzaktan alakası yok bu şeriatın. Oda ayrı konu tabi..
- 1 yıl
Aynı toprakları paylaşabilirsiniz. Fakat aynı inanca sahip olmak zorunda değilsiniz.. bunu bir türlü anlamak istemiyor sizin gibiler
- 1 yıl
Serıatle yönetilen ülkelerin yüzde yüzü de mi bile isteye başını örtüyor sence? Çoğunun inancı Bile yok. Benimle yakın perdeden konuşmazsan sevinirim. Arkadaşın değilim
- 1 yıl
İnançla örtü kuralının alakası yok. Bu ülkede çıplak gezebiliyor musun hayır şeriat var mı hayır dolayısıyla örtünme kuralının şeriat ile veya dine inanmakla veya inanç özgürlüğü ile doğrudan bağlantısı yok. Konuşma düzeyi samimiyetten değil seviyenin basitliğinden geliyor maalesef
- 1 yıl
Seninle aynı düşünceleri paylaşmıyorum diye bu yakışıksız yorumlarını duymak zorunda değilim. Seviyesiz olan sen ve yorumların. Hesabımı terk edersen sevinirim.
1 yılŞeriat Allah'ın kanunların tümüdür, Allah'ın mülkünde Allah'ın kanunları geçerlidir. Tıpkı kıçı kırık bir devlet dairesinin bile kendine has kuralları olduğu gibi Allah'ın da hiç yoktan var ettiği insana koyduğu kurallar vardır. Bir insan eğer hem Allah'ın yarattığı dünyada yaşar, Allah'ın yarattığı şeyleri yiyip içer ve hatta Allah'ın yarattığı ruh ile yaşar da buna rağmen isyan ederse o nankör ve haindir. Velhasılı kelam şeriat elzemdir
22 Yorumla- 1 yıl
Din ve devlet farklıdır. Kimseye zorla bir şey dayatılamaz dayatılmamalı. Allah’ın hükümleri ve kuralları net. Onda hiç bir şekilde farklı düşüncem yok zaten.
- 1 yıl
Devlet dinin hizmetkarıdır, devletler yıkılır yok olur gider. Din ise ilelebet baki kalır. Biz devleti ilah edinenlerden değiliz, üç beş müptezelin kafasına göre koyduğu o kurallar bizim için yok hükmündedir. Ben devlete 6 yıl hizmet ettim, birçok sınır ötesi operasyonda görev aldım. Yeri geldi canımı hipotek ettim. Ama o devlet 6 yılın sonunda bana kafasına göre uyguladığı bir prosedürü bahane ederek tazminatımı dahi vermedi. Hatta görev süresinde aldığım maaşı dahi geri talep etti. Bu şekilde gözünü, kolunu, bacağını kaybedip gazi olan ve gazilik maaşı alan birçok gaziden bile ödenilen maaş geri talep edildi. Git açık kaynaklardan araştır, bunun gibi binlerce örnek bulursun. Devleti siz çok yanlış tanımışsınız.
Dinde zorlama, Kâfir iken olamaz. Sen Müslüman atfediyorsan kendini zaten Şeriata uymak zorundasın. Kur'an da yazan tüm emirler Şeriattır, tıpkı namaz ve oruç gibi.
18 Yorumla- 1 yıl
Allah yerine hükmü niye biz veriyoruz haşa? Müslüman müslümana kıymalı mı?
- 1 yıl
Hakkıma giriyorsun. Böyle şeyler demen sadece incitiyor yakıştıramadım
- 1 yıl
Allah namaz kılmayan kullarımı ezan okunurken müzik dinleyen kullarımı incitin mi diyor? Allah yerine ne de güzel hüküm veriyorsunuz. Allah hepsini görüyor
- 1 yıl
En’am 107: Eğer Allah dileseydi onlar ortak koşmazlardı. Biz senin onların üzerine bir bekçi yapmadık. Ve sen onlara üzerine bir vekil değilsin…..
Peygamber efendimiz için bile insanları zorlamaması gerektiği vurgulanmışken sizlerin bu şeriat aşkı beni sadece güldürüyor. Hayırlı akşamlar. O yavrum lafını da yedirirler sana. Senin arkadaşın değilim. Edebini takın. - 1 yıl
Hala seviyesiz yorumlar yazıyorsun. Seninle uğraşamayacağım. Engelliyorum. At gözlüklerinle bakmaya devam et. Sana gerçekler ile geliyorum ama işine gelmiyor muhakkak.
Şeriat Allahın emir ve yasakları yani anayasasıdır... dinde tabi zorlama yok ama iman edip müslüman olduktan sonra o şeriatı kabul ettim diyorsun anladın mı
04 Yorumla- 1 yıl
Ben demiyorum. Allah’ın kurandaki hükümlerine uymaya çalışan bir kulum sadece.
- 1 yıl
Evet bunu diyebilirim. Uygulananı değil. Ya da uygulanmaya çalışılana
Bu söz hep yanlış anlaşılmıştır. Dinde zorlama yoktur derken kimseyi zorla dine sokamazsın demektir bu. Yoksa dine girdikten sonra şeriat hükümleri uygulanırsa bal gibide zorlanır insan
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSeriat Allah'in kanunlari demek ancak gunumuzde bunu yùrùtmek pek mumkun degil biz sozde mùslùmaniz islamiyeti savunuyoruz ama yalandan islamiyete uygun yasayan bi ulke bile degiliz
Haram ve helal karisti yapmadigimiz sey yok00 Yorumla
1 yılSamimi bir Müslüman şeriatı destekler. İlla "şeriat gelsin, halife olsun" diye slogan atmak zorunda değil. Gerçekten adil bir toplum olursak şeriatın gelmesini isterim.
00 Yorumla
1 yılBu ülke anayasasına uygun değil. Kimse heves kurmasın şeriat bu ülkeye gelmeyecek.
11 Yorumla- 1 yıl
👏🏻
1 yılSeriiatta maldan vergi alınır şimdiki sistemde farkı yüzde 20 vergi veriyor hatta daha fazla zengin vergi kaçırıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Keşke gelse. Giyinmeden sokağa çıkan kadınları görmek zorunda kalmazdık. Hiç ar namus ahlak kalmadı millette.
00 YorumlaŞeriatı uygulayabilecek bir sistem olmadığı için saçma
01 Yorumla- 1 yıl
Uygulanabilmesini sormuyorum. Mantıklı mı sence şeriat bunu soruyorum
1 yılDevlet yönetiminin laik olması daha iyi bence.
00 YorumlaŞeriat Allah'ın kanunu ama isteyen Afganistana gitsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı.
1 yılİnanç ile ilgili sonuçta inanlar isterlerse yonetimi değiştirsinler ama öteki köşede mümkünse skksjd
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bizim ülkemize asla uygun olmayan bir yönetim biçimi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİyi yönü kadar kötü yonude var ayrıca bizim ülke Afganistan beter olur şeriat gelse oyuzden gelmesin
00 YorumlaŞeriat Kuranın uygulamasıdır. Başta güvenilir, Allahtan korkan biri varsa en güzel yönetim şeklidir
13 Yorumla- 1 yıl
Adalet olmayan bir ülkede şeriat uygulamaya kalkarsan Suriye ve ırak gibi olursun
- 1 yıl
Ben oralarda şeriat var demedim zaten :)
Gerçekte iyidir ama gerçek şeriat hiçbir ülkede olmadığından kötü
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı.
1 yılSaçmalığın daniskası
14 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
- 1 yıl
Benim dini inancım yok zaten dinlerin yoldan çıkmış toplumları baskı altına almak kontrol etmek için var edildiğini düşünüyorum
- 1 yıl
Uzun süre bende böyle düşünüyordum
- 1 yıl
Sonra ne oldu
1 yılGelmesi lazım ölüyo insanlar
06 Yorumla- 1 yıl
Şeriatle ölmüyor mu insanlar yani
- 1 yıl
Suçlu olanlar ölüyo bebek katilleri tecavüz cüler katiller ölücek iyiler nıe ölsün
- 1 yıl
Sen inanıyor musun kurunun yanında yaşta yanmayacak..
- 1 yıl
Evet inanıyorum Allah'ın kanunlarında yanlış olmaz insanların düşünceleri yanliş ve hatalidir
- 1 yıl
Allah’ın kanunlarında bir eksik olmadığına tüm kalbimle inanıyorum bende. Fakat mevzu bu değil
- 1 yıl
tamam sorun yoksa iyi 👍
1 yılIslamdan haberin yok o zaman😄
02 Yorumla- 1 yıl
Kendi düşüncen tabii saygı duyuyorum
- 1 yıl
Kendi düşüncem değil ki. "Dinde zorlama yoktur" nerde ne anlamda geçiyor biliyor musun?
Şeriat tr ye gelse dahi yine masumlar asılırıd
13 YorumlaAdı batsın İslam'ın da şeriatında
00 Yorumla
1 yılherkes istediği dine inanabilir
00 Yorumla
1 yılO kızı övme işte övme
00 Yorumla
1 yılŞeriat Allah'ın kanunları demek tatlım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılS2e s2e kapancaksın
01 Yorumla- 1 yıl
Sizin gibi insanları rol model alıp islamı yanlış anlamasalar bari. Terbiyesiz seni. Önce sen bir insanla nasıl konuşulur onu öğren.
Adam kalmaz
11 Yorumla- 1 yıl
Ahahahaha
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri