Sizce kim hatalı? Bu saatten sonra beni arar mı?

Görücü usulü bitiyle taniştim. Ilk buluşmada kavga ettik. Çünkü bana "Buluşmadan önce evi var mı diye sormuşsun benim evim olmasa görüşmeyecek miydin?" dedi. Ben de sinir oldum ve "Evet görüşmeyecektim" dedim. 25 yaşinda değilsin ki 46 yaşındasın. Tabi ki bir evin olması lazım. Bu yaşina gelmiş ev alamamış adamın sorunları vardır. Ben maddi sıkıntı çekmek, bu yaştan sonra emekli olana kadar borc ödemek istemiyorum" dedim. Adam bide evlenmiş boşanmış kisa bir evliliği olmuş, çocuk yok. Ben hiç evlenmedim bile. Tip olarak da o yaşlanmıs çökmüş, ben halen çok genç ve güzel görünüyorum. Yaşımdan çok küçük görundüğümü herkes söylüyor. Onunla yanyana gelsek beni onun kızı sanırlar. Aramizda 6 yaş var ama sanki 20 yaş var gibi duruyor. Yaşlarimiz yakın, inanç, eğitim, kültür , statü, aile, maddi durumlarimiz yakın diye bana uygun görmuş herkes. Bence de uygun aslında ama iletişimimiz kötü başladı.

Bu bana dedi ki madem öyle bana ev sordun, buyur say senin neyin var dedi. Ben de hiçbirşeyim yok dedim. Aslinda var birseylerim hem birikim hem miras ama söylemedim. Maaşim zaten 60 bin. Ama hiçbişeyim yok dedim. Zaten olmasina da gerek yok ben erkek değilim ki, ev geçindirmek ev almak bunlar erkeğin görevi dedim. Buna çok şaşirip kizdi ve "Madem geleneksel muhafazakar görüşü öne süruyorsun o halde ben de senin üzerinde hüküm sahibi olabilirim. Benim istemediğim yerlere gidemezsin misal deniz tatillerini severim demiştin ben sevmem gitmem sen de gidemezsin" dedi.

Ben de eşim eğer tatile gitmek istemiyorsa ya da vakti yoksa ben gerekirse tek başima tatile giderim kimsenin egosu ve keyfi için kendimi mahrum edemem. Bir yıl ben çalısıp tatil bekliyorum hayattan keyif aldiğim tek aktivite deniz dedim. Benim hobilerimi benden alırsan bana ne kalacak? dedim.

Sonra bu dedi ki ; "Benim bir arkadaşim var eşi aylik 60 bin aliyor ama kocasina vermiyormuş. Adam tek başina çalışıp ev gecindirdigi için cebinde harçliği kalmiyormus. Bizle buluşunca yemeğe gidemiyor parasi yok, çay bile ismarlayamıyor. Bu konuda ne düşunüyorsun?" dedi.

Ben de ; "Bişey düşünmüyorum borcu varsa yardim ederim, borç harc icinde birakmam ama maaşimi da vermem" dedim. Çok bozuldu. Görüsme bitti.

Aracı olan arkadaşıma olumsuz cevap verdim ama o onu çok övdü ve aranizda yanliş anlaşilma olmuş o öyle biri değil çok merhametli iyi huylu biridir herkes onu çok sever , herkes ona kefil, böyle birini gerçekten bulamazsin, tekrar görüşün inatlaşmışsınız, terslik olmuş dedi. Ben tamam tekrar görüşelim dedim ama o istememiş.

Güncellemeler
1 yıl
Sonra arkadaşım bana ; "Adamin gözunü korkutmuşsun, o da hatalı sen de hatalısın kendini olduğundan farklı göstermişsin sen öyle dik konuşan, adamı aşağilayan gicik biri değilsin, adama "Erkek dediğin çok konuşmaz herşeye müdahil olmaz" demişsin. Niye böyle dedin dedi. Ben de kendimde de hata aradim. Farkinda olmadan adamı biraz aşağilamıs olabilirim. Ben de telafi etmek için mesaj attim adama ; "Aramizda bir inatlaşma oldu. Ikimiz de kendimizi ifade edemedik. Istersen tekrar görüşebiliriz"dedim
Güncellemeler
1 yıl
Ama o çok sert cevap verdi ve "Ben kendimi çok iyi ifade ettim, siz edemediniz. Siz kendinize zengin ve her dediginizi yapacak birini bulun, ben o değilim. Allah yolunuzu açık etsin" yazmış. Ben de " Belki göründüğünden daha naif biridir ben yanilmişimdir diye düşünmüştüm ama göründüğünden daha kaba biriymişsiniz. Zengin birini arasam sizle görüşmezdim bir ev sordum bir ev ile zengin olunmuyor. Ben de aldim bir ev. Bin pişman oldum bu mesaji attiğima zaten dedim
Sizce kim hatalı? Bu saatten sonra beni arar mı?