Bu alanda yasa olmaması ve lisans psikolojinin bazı öğrencisi ile mezunlarının sürekli PDR ve Psikiyatri bölümlerine sallaması ama başka bir şey yapmaması bana aşırı saçma geliyor.
Üstüne bir de ambulansta psikolog olsun demeleri yok mu
sdfuıjxkvjdıfkxghvbuıdfhcngıbutudjfxguıhkrebuıdgfıohruıdfhıovjrefkd
ambulasda psikolog olacakmışşş
dfjhvkhljsfkdlpşvkrfdvewds
gdfjkbvnfdoıkgjvopfsdjgvkporlsldfxöçc
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Psikoloji mezunları anca teorik bilgiye sahipler ve PDR mezunları psikolojinin uygulamalı dalı olduğu için daha öğrenciyken pek. cok insana hem kariyer danışmanlığı, hem bireyle psikolojik danışma, grupla psikolojik danışma, Psikolojik testler uygulama gibi temasta bulunuyo ve oturumlar yaparak mezun oluyo.
Ama bizim psikoloji mezunları daha uygulama yapmayı bile bilmezken bir de PDR ciğere sallayıp bu alanı hak etmediklerini sayıp duruyorlar.
Ben onlara yalnızca bir yerimde gülüyorum 😅
güzel söyledin :d
Pdr ci misin? Yoksa disardan çatışmayı bilen bir halk mı:d
Hiç biri gerçek anlamda yardımcı olmuyor bence, iyi bir sırdaş onlardan daha faydalı olur bence
Aslında danışmanda sırdaş olabilir, güven ortamına inanmayı başarınca fark ediliyor gibi bence
Ambulansta psıkolog mu hdndnd
haha aynen twitter'a gir bak
Ambulansta olmak ıstyeceklerıne okulda olmak ıstesınler gerekırse her mahalleye bı psıkolpg olsun ya da aıle hekımı gbı olsun falan da ambulans neden sjsjs bakcam mutlaka
her aile bir psikolojik danışman şeklinde var aslında adı aile danışmanı. Yerinde bir şey olur. Çünkü psikolojik sorunların kökenine baktığımızda önce %20-30 (değişir) genetik, %80-70 (değişir) çevre geliyor. Çevre ise kendi içinde ayrılıyor. Ve çevrede en başta aile geliyor.
Her mahalle değil de her aile olur. Zaten onun içinde şu an çalışma var. PDR mezunları buralarda çalışabilecek. Belki psikoloji mezunları da çalışabilir. Fakat psikoloji mezunları herhalde ambulansta çalışmak istiyor.
hjckvnmldşföçvdnfkmlöşçvdfvdfyusdhxgfbvnuıearojdfgnuıerodfkpgıduerojkpdf
Hıc aıle danısmanıda duymadım mesela varsa ne guzel , hatta evet abartı olur dıye yazmadım ama her aıle ıcınde guzel fıkır sosyal toplumda olabılcek bısuru alan varken ambulans cok komık sjsj ıtfaıye grubu buna ısyan edeblır djdjdj
dediğim gibi bir çalışma var fakat nasıl oalcak bilmiyorum. Benim düşüncem her aile için bir danışman (pdr, psikoloji, psikiyatri mezunu belki) olmalı. Ama aynı zamanda her aile için bir sosyal hizmet uzmanı da olmalı çünkü aileler ekonomik olarak sorun çektiği zaman direkt olarak danışabilecekleri bir uzmanın olması da çok sağlıklı olur. Çünkü ekonomi olmadan maalesef aile denilen kavram sağlıklı işlemiyor. Ülkemiz bu konularda yani aile'ye yaklaşımı konusunda maalesef yarım fakat yine de iyi yerlerde. Mesela aile hekimi var, mahalle polisi var. Yani aslında bunun psikolojik ve sosyal hizmet alanında da olması aşırı sağlıklı olacaktır.
Bu ülke için üzülüyorum. Umarım sağlıklı bir toplum olabiliriz. Haberlerde ne zaman bir cinayet, kavga, gasp, saçma bir şey vs. görsem acaba ben ne yapabilirim de toplumum iyileşir diyorum. Kendimi suçlu hissediyorum fakat elimden tek başıma bir şey gelmiyor. Tek yapabileceğim şey seneye mesleğimde etik kurallara uyarak ve insanları dolandırmayarak ruh sağlığı hizmeti vermek o kadar.
#ambulanslapsikolog bu arada sana dediğim ambulans'ta psikolog tagı bu twitter'da ararsan bulursun bu şekilde