• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Türkiye'deki evlilikler neden hep pişmanlık?

Blacksksksk
Blacksksksk Takip Et
Xper 7 Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
520
Yapay Zekaya Sor

Neden?

Türkiye'deki evlilikler neden hep pişmanlık?
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
25 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Bunun nedeni kadın tarafından kadın da kendini bilmeden kendi isteklerini arzularını kararlarını keşfetmeden evlenmek istemeleri Bunun sebebi de küçüklükten gelen aile baskısı toplum baskısından kaynaklı Kadın diyor ki evleneyim bir tek Kocama hesap veririm Lakin evlendikten sonra işin öyle olmadığını görüyor birinci pişmanlık burada ikinci pişmanlık Sadece sevgi gözüyle baktığı için eşinin karakterini tam anlamıyla çözemiyor çözse de görmek inanmak istemiyor ya da ben bunu değiştiririm kafasına gidiyor adam değişmediği için mutsuz evlilikler mutsuz bir kadın ortaya çıkıyor erkek açısından da erkek sorumluluk verilmeden büyütülüyor faturaları aile bireyleri karşılıyor maaş bir yerde toplanıyor ve adam ev nasıl yönetilir bilmeden geliyor 30 yaşına sonrasında bu evlenince düzelir kadın bunu düzeltir mantığıyla evlendiriliyor ayrı bir eve atılıyor adam evliliğin gerçek mantığını bilmediği için gerçek amacını bilmediği için bu sefer hem duygusal Hem maddi olarak tökezliyor karakteri değişiyor eşine karşı eşinin kolay kolay boşanamayacağını bildiği için ve elinde garantili olduğu için eşinin canını yakmaktan geri kalmıyor Çünkü ona Ailesi Kadın dediğin çile çeker Kadın dediğin ailesine geçindirir Kadın dediğin isterse her şeyi yapar diye diye sadece kadınlar üzerinden hem toplum hem de dini baskı kurduğu için mutsuz evlilikler kaçınılmaz oluyor evlilikte sorumluluk paylaşımı sıfır sadece kadınlar üzerinden dönen bir muhabbet Hem din olarak hem toplum olarak bu yüzden dolayı ne kadın mutlu olabiliyor ne erkek mutlu olabiliyor bunun sonucunda da mutsuz çocuklar gerekirse boşanmış Ama mutsuz çocuklar Gerekirse de evli Ama keşke ailen boşanseydi diyen çocuklar ve bir nesil türüyor Bu yüzden dolayı da evliliğini adı bu şekilde karalanıyor bunu düzeltmek Tabii ki de kendi elimizde Lakin yüz evliden en fazla iki tanesi gerçek manada evliliği yaşıyor

5
    4 Yorumla
    • Uslanmaz070770
      Uslanmaz070770
      1 yıl

Okurken s8kılmadım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Uslanmaz070770 sevindim 🙂

Yorumla
    • Uslanmaz070770
      Uslanmaz070770
      1 yıl

Kaç yaşındasın sen

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Uslanmaz070770 30 yaşında bir evladı olan 10 senelik evli biriyim o yüzden bu kadar kesin görüş belirtebildim

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

12 yıllık evliliği 3 ay önce bitmiş bir deneyim olarak söylüyorum. Avrupa modeli olacak. Bir kaç sene nikahsız birlikte yaşanilacak. Oluyorsa sonra nikah masası. Avrupa modeli olacak. Başka türlü boşanmaların önüne geçmek zor. Sosyal yapimiza ve dini hassasiyetlerimize uygun değil ama.. bu uygulanabilirse sağlıksız evlilikler ve boşanmalar azalacaktır.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

97

Cevap

168

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.

aşk olmadığı içindir

1
    0 Yorumla
  • CappuccinoGibiyiim
    CappuccinoGibiyiim Takip Et
    Master Yaş: 32
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 9,9b cevap paylaştı.

Bunun sebepleri çok. Gördüklerime ve duyduklarıma göre şöyle:
    - Kadınlar aslında sevmeyerek zorunluluk olarak evleniyor. Aile evinden kaçıp kurtulmak için.
    - Yine kadınlar çalışma hayatını tercih etmeyerek kocam para kazansın getirsin diye evlenmek istiyor.
    - Birbirlerini daha iyi tanımadan yapılan hızlı evlilikler
    - Cinsel uyumsuzluk en başlarda bu var
    - Evlilikte kadınların diğer evli kadınlarla yarış içinde olması
    - Erkeklerin onu seven karısını sevmediği için fazla ilgisiz olması
    - Yine erkeklerin karılarına karşı yaptıkları inatlar
    - Kadınların kötü erkeklerle birlikte olması

13
    5 Yorumla
    • Yanlayici
      Yanlayici
      1 yıl

Hocam haklısın Boşanma Oranları Çok Yüksek Ve Evlendik diyelim sonra Boşandık Nafaka Çocuk Kadında Kalıyor Yaşa Bakalım Yaşayabilirsen Çok Zor Ve İki Taraf Anlayışlı Olması Gerekir Kadın Anlayışlıdır Erkeğin Anlayışlı Olması Gerekir Tam Tersi İçinde Geçerli Ve Ekonomik Şartlara Göre Ayağını Yorganına Göre Uzatmak Gerekir İlerisi İçin Birikim Vs Yapmak Lazım Yarınlar İçin Kastım Cimrilik Değil Tutumluluk dan bahsediyorum

Yorumla
    • garavel_usta
      garavel_usta
      1 yıl

+ Aile yapısını bozan f*minizm..

Yorumla
    • kırmızırujlukızzzz
      kırmızırujlukızzzz
      1 yıl

Akıllı olan bir erkek

Yorumla
    • Yanlayici
      Yanlayici
      1 yıl

@garavel_usta Bunları Toplumun Yapısını Bozmak İçin Birileri Dürtüyor Böyle Giderse Bekar Kalacağım

Yorumla
    • garavel_usta
      garavel_usta
      1 yıl

@Yanlayici Harbiden, bunlar fonlanıyor da.

Yorumla
  • helene1
    helene1 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 24
    1 yıl

İnsanlar çok aceleyle evleniyorlar, sürekli sosyal medyaya aldanıyorlar çoğu şeyi gösteriş için yapıyorlar, tahammülsüzlük empati eksikliği vs pişmanlığa yol açıyor

7
    3 Yorumla
    • Blacksksksk
      Blacksksksk
      1 yıl

Kesinlikle evlenmek için evleniliyor çoğu kişi böyle.

Yorumla
    • Romeooo434
      Romeooo434
      1 yıl

İstanbul sözleşmesi kalktığı gün tiktok kapandığı vakit her şey yoluna girecek..

Yorumla
    • Yanlayici
      Yanlayici
      1 yıl

Haklısın Kimsede Sabır Yok Hemen Olsun İsteniyor Herşeyin Vakti Saati Var Bir Birey Tahammülsüz Empati Vs Yapmıyorsa Kadın Veya Erkek Evlenmeyin Ve Bunu Evlenmeden Önce Gizliyorsa Vay Halimize

Yorumla
  • babysharkSmom
    babysharkSmom Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 99%
    1 yıl

Türkiye’de iki kişi evlenmiyor da ondan. Dünürcülük diye bir olay var. Sülalecek evleniyoruz ve çoğu evlilik bu sebepten yürümüyor. Bir de Türk toplumunda erkek çocuklara temizlik yemek vs. ev işi dediğimiz hiçbir sorumluluk verilmiyor. Bu da ekonomik koşullardan dolayı, iki tarafın da çalışıyor olduğu evliliklerde sorun haline geliyor. kadın yıpranıyor ve pişmanlık başlıyor. Aynı evde bir de kadın, hem çalışıyor hem de bütün evi çekip çevireyim üstüne çocuk da bakayım diyor, erkeğe yeterince vakit ayıramıyor. Adam da malum hiçbir işi yok bekliyor ki karısı gelip ilgi göstersin, eee o da olmuyor. Al şimdi adam da pişman.
    Velhasıl evlilik zor bir müessese daha çoook sebep yazarım uzaaar gider

4
    1 Yorumla
    • Tabdukun_yunusu
      Tabdukun_yunusu
      1 yıl

Tam öyle değil bence. Dediklerini eskilerde daha çok vardı boşanma az. Sebeb bence evlenirken mantığa bakmıyorlar. Birini tanıyorum seviyorum dedi 1 göz odaya da razıyım anneside bizle yaşasa olur dedi evlendi sonra razı değilim dedi sonuç hüsran

Yorumla
  • Pocahontesss
    Pocahontesss Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Neden biliyor musunuz, eğer daha yaş ve zihin olarak olgunlaşmamış kızlar mobilya takımı için pinterest mutfağı düzmek için evleniyorsa, baba evinde rahat gezemediği için gezmek için evleniyorsa, henüz annesiyle göbek bağı kopmamış erkekler evlendikten sonra"Annemler böyle istiyor, anneme git hizmet et, anneme hayır diyemedim hayatım, bu izinde de annemler köye bekliyor"diyorsa, kadınlar henüz oğullarını başka bir kadınla paylaşma olgunluğuna erişememişken oğullarını evlendiriyorsa bu evlilikler baştan sona pişmanlıktır.

3
    1 Yorumla
    • Pocahontesss
      Pocahontesss
      1 yıl

Not:Her ülkede bunlar olabilir fakat Türkiye'de örf, adet gelenek adı altında dayatma fazla olduğu için bizim ülkemizde pişman olunan evlilikler oldukça çok.

Yorumla
  • TOKAREV
    TOKAREV Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

Pişmanlıktan ziyade, yanlış kararlar ve tanımamak üzerine kurulduğu için. Bazen aileler olmaz diyor. Gençler inat ediyor. Sonuç olarak genelde bitiyor. Hissi yaklaşımlar yanlış sonuçlara götürüyor. Bazen denklik olmuyor kültürel olarak. Bunlar zamanla yıpratıyor. Zevkler aynı olmuyor ve görmezden geliniyor. Ha elbette uyuşmamaya çalışmalı iki tarafta ama bazı şeyler olmayınca olmuyor. Aldatma veya geçmişte olan şeyler ortaya çıkıyor. Sonra bizim gibi insanlarda zamanla zor güveniyor ve evlilik uzak diyarlarda kalıyor. Evlilik güzel bir şey ama doğru kişi sayısı azalmakla birlikte doğru insanların yolunun kesişme oranı düşüyor

3
    0 Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Erkekler yok totosu büyük yok memesi dik diye evleniyor. Kızlar evi var mı arabası var mı diye bakıyor. Karaktere bakan yok, aileye bakan yok, bu adam eviyle ilgilenir mi diyen yok. Karaktere bakarsan ailesine bakarsan pişman olmazsın. İş gezisine gittiğimde eve geldiğimde eşim yemek yapmıştı, bulaşıklara bile elletmedi. Çalışıyorum diye kayınvalidem haftada en az 2 gün yemeğe çağırır, bulaşık bile yıkatmaz en fazla "bi kahve yap içelim" der. Kayınbabam bi şey lazım olsa koşar. Eşim akşamları saçımı okşayarak uyutur. Fakirler mi? Hayır. Zenginler mi? Hayır. Ama neden pişman olayım mesela, parasına baksaydım bu muhteşem insanları kaçırırdım.

2
    0 Yorumla
  • Adem23
    Adem23 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

çünkü islamiyete göre evlilik olmuyor pislik dizileri izliye izliye sosyal medya yüzünden aile şeref namus kalmadı evlilik islami şekilde olur Allah Cc bakara süresi 221. ayette şöyle buyurmuştur

Müşrik kadınları, iman edinceye kadar nikahlamayın; iman eden bir cariye, -hoşunuza gitse de- müşrik bir kadından daha hayırlıdır. Müşrik erkekleri de iman edinceye kadar nikahlamayın; iman eden bir köle, -hoşunuza gitse de- müşrik bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar, ateşe çağırırlar, Allah ise Kendi izniyle cennete ve mağfirete çağırır. O, insanlara ayetlerini açıklar. Umulur ki öğüt alıp-düşünürler.

evlilik sünnettir helaldir pişmanlık değildir

2
    0 Yorumla
  • Escanorkhun
    Escanorkhun Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Herkes evlilik öncesi takılıyor rahat rahat ilişki yaşıyor.

Özellikle erkekler bir sürü kadınla yatıyor sonra geçmişi kendisine nazaran daha düzgün bir kadınla evleniyor o sevgisizleşen ilgisizleşen ruhunu kadın evlilikte çekiyor.

İlgisiz, sevgisiz kalıyor bu yalnızca bir yanı

İkinci yanı ise empati eksikliği

Ev içi kuralsızlık ve ev işlerinde görev bölümü olmaması

Ten uyumu olmayan insanla yapılan evlilik

Bunu farketmek için illa yatağa girmeye gerek yok *

2
    3 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Çok doğru

Yorumla
    • Escanorkhun
      Escanorkhun
      1 yıl

Ama bir çok nedeni var bu temel nedenlerden sadece birkaçı

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Evet hepsinin farkındayım. Asıl temel nedeninin de insanların helale harama dikkat etmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Fıtratımızda gereği nasıl mutlu olacağımız, hayatı nasıl daha güzel yaşayacağımızı anlatan bir kaynak var zaten. İnsanlar bunu kenara bırakıp kafalarına göre yaşadıkları için sonuç bu oluyor

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Çünkü derdimiz doğru kişiyi bulmak değil, tek derdimiz biran önce evlenip kocamla kahve keyfi strorysi atmak

ilk bulduğunuz kişinin bedenine hayallerinizdeki adamı monte edip aşk sanıyorsunuz, evlenince bi bakıyorsunuz adam yabancı, halbuki siz adama değil hayallerinize aşık olmuşsunuz…

Bırakılmalı artık şu heves evlilikleri ve gelinlik hayalleri, şatafatsız olsun gelinliksiz olsun, arkadaşların kıskanmasın kimse gıbde etmesin, ama doğru kişiyle evlendiğinizden emin olun, tek mesele bu

5
    3 Yorumla
    • Bora_ss
      Bora_ss
      1 yıl

Çok haklsınız kesinlikle böyle

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Bora_ss teşekkür ederim

Yorumla
    • Bora_ss
      Bora_ss
      1 yıl

Benimde başıma bir olay geldi gözlemleriniz o kadar doğru ki

Yorumla
  • dogan22
    dogan22 Takip Et
    Guru Yaş: 34
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.

Doğduğumuz yaşlardan beri bizi kodluyorlar. Evlen mutlu ol, evlilik mutluluktur vesaire. Bir de aşk denen bir yalan var; olmayan ideale duyulan arzu diye özetleyebiliriz aşkı da. Lakin kadın ve erkeği bir birine çeken duygu cinsel arzudur. Kadın ve erkeğin dini veya hukuki cinsel ilişki kurmasına evlilik diyoruz. Filmler, diziler, romanlar bunu hep kutsadı. Evlen mutlu ol, evlen mutlu ol diye. Bizim insanımız devamlı bir mutluluk peşinde. Bir insan devamlı mutlu veya devamlı mutsuz olamaz. Evliliği kutsamayı bırakıp ne olduğunu, ne olmadığını daha iyi bilirsek mutlu oluruz diyemem ama daha az mutsuz oluruz. Bir de bizim insanımız mutlu veya mutsuzluktan Başka bir his olan memnuniyetin pek farkında değil.

Ben 32 yasında yalnız ve hayatından memnun bir insanım.

3
    4 Yorumla
    • Onurgür
      Onurgür
      1 yıl

Sadece evlenmek için evlenen bir toplum var.. ve insanoğlunun doğasında vardır bu elde ettiğin hiç birşeyin kıymeti ve değeri kalmaz.. evlilik büyük bir sorumluluk zaten zorlaşan bir hayatta. Üzerime ağırlık yüklemek istemem. Evliliği saçma buluyorum. İstediğimi yiyorum içiyorum. Aldığım kendimin. Kimseye verecek hesabım eyvallahım yok patron şunu şöyle yapma dese başlarım işine der çıkar giderim. Cins... k içinde evlenilmez bir ay aynı yatağı paylaş bikarsin ikinci aya.. çocuk içinde evlenilmez bu zamanda. Zaman nesil çok kötü çok berbat. İlerde çocuğum neden beni böyle berbat bir dünyaya getirdin diye hesap sorar... İlerde kim bakacak diyede evlenilmez.. düştüğünde Allah'tan başka kimsen yok bu zamanda erkek olsun kadın olsun kimse kimseye bakmaz. Onun için bekarlik en iyisi

Yorumla
    • Sananegjnn
      Sananegjnn
      1 yıl

@Onurgür çok doğru her cümleniz. çevremdeki insanlar evlilikten bıkmış it gibi kavga ediyor kocasıyla hala niye evlenmiyorsun diyorlar. Mutlu olursun bir bakanın olur diyorlar ama bilmiyorum toplum da garip

Yorumla
    • Onurgür
      Onurgür
      1 yıl

@Sananegjnn mutluluğu bir başkasında arayan onların izin verdiği kadar mutlu olur.. herkes mutluluğu bir başkasında arıyor kendimizle ne kadar yabancıyız. Hep bir başkasını mutlu etmek için geçiyor ömrümüz

Yorumla
    • Sananegjnn
      Sananegjnn
      1 yıl

@Onurgür çok haklısınız

Yorumla
  • saçmabirkişilik
    saçmabirkişilik Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 81%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Ya bu sorunun üzerine tez yazılır onun için şimdi laps diye şudur ya da şundandır diyemeyeceğim.

Fakat benim gözlemlediğim kadarıyla Türklerdeki evlilik, cinselliğin ne olduğunu bilmeyen genç kızların, sadece sevgi, saygı ve değer görmek istediği fakat cinsellik harici hiçbirşeye kafası basmayan, dünyayı yatak odasındaki bir kaç dakika zanneden aç gözlü adamlarla evlendiği bir kurum. Kadın sevgi gösterdikçe sevgi göreceğini zannederken, erkek iyice elini ayağını bütün evin ve yapılması gereken işlerin üstünden çeker. Birde çocuk verir kucağına, al büyüt der. İşte sonrası derin bir depresyon kadın için.

Kimsenin hayali olmayan ama herkesin yaşadığı b0k gibi hayat.

1
    0 Yorumla
  • Hasan-ARSLAN
    Hasan-ARSLAN Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.

Günümüzde bir çok insanın amacı doğru insanla evlenmek güdüsü taşımıyor ne yazık ki, insanların içine düştüğü bu durum aile baskısı ve toplumun "evde kalmış" düşünce yapısı yüzünden iki insanın birbirleri ile evlenmek istemelerinde ki maksadın, aşk ve sevgiye dayalı duygular üzerine değil, evlenmek adı altında aile baskısı ve toplumun olumsuz düşüncesinden kurtulmak için yapılan evlilik olduğu apaçık ortada. Fakat bu durumdan kurtulmak adına böyle bir düşünce üzerine kurulan evliliklerin pişmanlıkla bittiğine bir çok kez tanık oluyoruz.

1
    0 Yorumla
  • YalnizAkincı
    YalnizAkincı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Türkiye’de evliliklerin çoğu pişmanlıkla sonuçlanıyor çünkü insanlar bazen aceleyle, kendilerini ya da karşısındaki kişiyi tam anlamadan evleniyorlar. Toplum baskısı, yaş, ailelerin beklentileri gibi dış etkenler yüzünden bireyler kendilerini hazır hissetmeden ya da doğru kişiyle olup olmadıklarından emin olmadan evlilik kararı alıyorlar. Zaman geçtikçe aradaki uyumsuzluklar, yanlış anlaşılmalar, beklentilerin farklılaşması derken, evlilik bir yük gibi hissettirmeye başlıyor ve pişmanlık kaçınılmaz hale geliyor.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Yurtdisinda dogmus buyumus son yillardada Turkiyede yasayan bir kadinim. Turkiyede insanlar asiri egolu, Kadinlar cocukluklarindan itibaren prenses gibi yetistiriliyorlar ve anneleri en buyuk akil hocalari. Kadinlarin dogustan gelen kadinsal ozelliklerinden baska bir ozellikleri yok kendilerini gelistirmemisler. Ailesinde gormedigi seyleri erkek evinden istiyorlar. Kocasini kendine rakip olarak goruyor. Baska erkeklerdende ilgi gorunce kendi kocasini eziklemeye ve yetersiz gormeye basliyor. Dizilerin ve filmlerin cok etkisinde kaliyor kadinlarimiz.

Turkiyedeki erkeklere gelirsek, kadinlara sirin gorunmek icin olmadiklari birine donusuyorlar. Kadinlara karsi asiri tavizkarlar. Her gordukleri kadina sarkiyor ve ac gozluler. Evinde karisi ile ilgilenmek yerine gozleri baska kadinlarda. Evine yeteri kadar ilgi gostermiyorlar.

5
    3 Yorumla
    • birKarasevdali
      birKarasevdali
      1 yıl

Sabret onlar da güzelliği bitecek mezara girecekler Aldıkları ahlar onları mahvedecek. Sabret.

Yorumla
    • Fesli
      Fesli
      1 yıl

Ne güzel yazmışsın. Üstüne Türk kadınını memnun etmek mümkün değil. Erkek ne yaparsa yapsın yaranamıyor. Sebebi de bahsettiğin gibi şımarık olmaları.

Yorumla
    • birKarasevdali
      birKarasevdali
      1 yıl

@Fesli boş ver sakin kalıp izliyorum. Benim dönemim kadınlar iyice yaşlandı. Ben de yaslandim. Kadına saygı duyacaksın sadece sessizce izleyeceksin. Kadın kendi kendini bitiriyor.

Yorumla
  • Yanlayici
    Yanlayici Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    1 yıl

boşanma Sebepleri ekonomik sebepler tahammülsüzlük anlaşamama empati yapamama saygı nezaket göstermeme sabırlı olmama Toplum Baskısı Tüketim Topluluğu Olma Sosyal Medya İnsanı Olmak Medya Televizyon Film Dizi Oradaki Karakterlere Özenme Vs Bireylerin Kendini Düşünmesi Benim Dediğim Olsun Vs Aşırı Kıskançlık Manipülasyonlar İnsana Rahatlık Batması Yüz Bulma Yüz Verdikçe Üste Çıkma Ego Kibir Narsislik Kaba Davranma İyi Kadınların Kötü Erkekle Evlenmesi İyi Erkeklerin Kötü Kadınlarla Evlenmesi Hür Ve Özgürlük Düşüncesi Uyuşmayan Kafa yapısı Sevgiliyle Rol Yapma Gerçek Yüzünü Göstermeme Gizleme Vs Benim Aklıma Gelen şu an Bunlar İki Taraftada Var Erkektende Kadında da Ve Şunu Anlamış Kadın Erkek Farketmiyor Doğruyu Konuşunca Hoş Karşılanmıyorsun Yalan Konuşsam İnanılacak insanlar Yalandan Hoşlanıyor Cümleler Eksik Hatalı Olabilir Şimdiden Özür Dilerim Hoşçakalın 🙂

1
    0 Yorumla
  • Dubbelgeest
    Dubbelgeest Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 99%
    1 yıl

Evlenmiş olmak için evlenmek, evlilikle alakalı gerçekçi olmayan beklentilere sahip olmak, kendini tamamlayacak bir eş yerine dış görünüş, para gibi özelliklere bakmak, ailelerin sürekli evliliğe burnunu sokması, evliliğin getirdiği sorumlulukları taşıyacak olgunlukla olmaması taraflardan birinin, Türkiyedeki zorlu ekonomik şartlar.

7
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Anlatıyorum : asgari ücret 18.000 tl ve çogu insan asgari ücret alıyor. Özellikle yeni mezunlar. Okulu bitirince hemen evleniyorlar. Maddi durumu yok çocuk asgari ücret alıyor ve hemen evleniyor Kredi borcuna giriyor 30 -40 bin tl kitleniyor. Bir dügün ve nikah , nişan kına gecesi yapmak için 100.000 hatta 30000 kadar kredi çekiyor. Ev, araba, vs. derken evleniyor ve hayatı boyunca kredi ödemeye çalışıyor ve asgari ücretle aldıgı krediyi ödeyemiyor ödeyemedigi için evlendigi insanla kavga ediyor ayrıca çocuk sahibi oluyor max 2. Mutsuzlugu beraberinde getiriyor çünkü borçlar arttı ve evi geçindiremiyor ve mutsuz. Aksini iddia eden yalancıdır durumları aynen böyle.

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ayrıca söylemeden yapamayacagım. Siz degil Ülkeyi bu hale getirenler utansın . Adam diyor ki ülke kalkınıyor? Ne kalkınması batıyor aksini söyleyen birisinin ya çıkarı vardır ya da yalancıdır.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Şöyle açıklayabilirim kendimce

İlk olarak Evliliğe aşık bir kesim var evlilik olsunda eli yüzü düzgün insan olsun tamam ama ne oluyor sonuç hüsran

İkinci olarak ise başıma gelen yakın örnek bir yıllık güzel ilişki saçma sebepten gitti ayrıldı ayrılığın 3-4 haftasına nişan yaptı gayet mutlu hissediyor kendini ama sonuç ona da hüsran olacak acele hızlı karar

Diğer örnekler ise tahammülsüzlük ego aile etkileri tüketim çağı bunlar yanlış ve aceleci kararlar

Birde günümüzde nişan atmak sevgiliden ayrılmak gibi basitleşip boşanmalarda hemen basitleştiği için

1
    0 Yorumla
  • Alexander01
    Alexander01 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Çünkü artık insanların birbirlerine saygıları kalmadı eskisi gibi sevgileri kalmadı kadınlar dersen paragöz oldu erkeklerde sen ayrı bir ironi daha ne olsun yani bir de erken yaşta evlenmek var işin içinde karşıda huyunu suyunu bilmeden evleniyor gençler daha sonra pişmanlığını yaşayıp ayrılıyorlar

4
    0 Yorumla
  • pambıkpremsesss
    pambıkpremsesss Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Bunun bir çok nedeni olduğunu düşünüyorum. İnsanların birbirine tahammül seviyesi azaldı. Saygı sevgi ve sadakat kavramları bitti. Bunun yanı sıra kadına şiddet ve cinayette artmış durumda. Başta severek evlenseler de sonu hüsranla sonuçlanabiliyor ne yazıkki.

3
    0 Yorumla
  • Sevda2310
    Sevda2310 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Çünkü “elalem neder, evde kalmıış” derler korkusuyla hala kurbanlık koyunlar gibi aile büyüklerininde iteklediği kurallara göre birini doğru düzgün tanımadan, acaba aynı evi aynı hayatı paylaşabilirmiyiz diye düşünmeden körü körüne kendimizi yalnış zamanda yalnış insanın kollarına atıyoruz. Sonuç hüsranla bitiyor.

2
    0 Yorumla
  • silentfly
    silentfly Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    1 yıl

1) tarafların birbirini tanıdıklarını sanmaları ve aynı evin içine girince birbirini tanımaya ve birbirinin gerçek yüzünü görmeye başlamaları
    2) her ne kadar sevip aşık olsanızda aşkın ve sevginin birgün elbet bitiyor olması
    3) zıt kutuplarin evlenmesi sonucu birbirini tatmin edememeleri, birbirini mutlu edememeleri sonucu başlayan çatışmalar ve huzursuzluklar.
    4) tarafların birbirini dinlememesi haklı çıkmaya çalışmak narsist veya bencil bir kişiliğe sahip olmalarından vede çözülmeyen sorunların gitgide büyümesi
    5) maddi veya manevi doyumsuzluk
    6) gösteriş , özenti veya başkalarıyla yapılan kıyas
    7) evliliği kurtuluş olarak görüyor olmalari veya evlenmeden sanki düzenleri olmayacakmış gibi evlenince bir düzeninin olacağını düşünmeleri
    8) duygularına göre hareket edip yapılan evlilikler
    9) Aile veya çevre baskısı, evlenmedi diye kendini eksik hissetmeler veya duygusal boşluklar
    Vb... sayabiliriz...

2
    0 Yorumla
  • alonewithsilence
    alonewithsilence Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 97%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.

Tamamıyla sevgililik dönemi içerisinde süreyi çok uzatmaktan kaynaklı bir durum. Sen helali ve haramı yok sayacaksın ama ondan sonra işler yolunda gitmeyince Allah'ım ne oldu bize böyle diye dua edeceksin, mutluluğu da huzura da haram da ararsan yıllar boyunca sevgililik dönemi yaşayıp da yıllarını nikâhsız geçirirsen hiç kusura bakmasın kimse biter evlilikler, çünkü heyacanı kalmıyor.

2
    9 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Heh işte şunun farkında olan insan yok denecek kadar az maalesef piyasada. İnsanlar bu kadar bilinçsizken evliliklerin bu kadar kısa sürmesine ben şaşırmıyorum açıkçası

Yorumla
    • alonewithsilence
      alonewithsilence
      1 yıl

@Nightwalk35 Öyle ama artık yeni modern dünyaya ayak uydurdular, bir şey söylüyorsun bırak şu sığ düşünceleri ee tamam hadi bıraktık diyelim sonrasında ise erkeklerin hepsi aynı, hepsi kötü, erkekler de kalp yok diye klişe sözleri ortaya atıyorlar. Hâlbuki efendi ve ahlâkî özellikleri adam gibi olan insanları seçseler kesinlikle bu sorunları dışarıya lanse etmeyecekler.

Yorumla
    • alonewithsilence
      alonewithsilence
      1 yıl

Bir de ek olarak da, burçlarla kafayı sıyırmış millet. Karakterine bakmıyor mesela atıyorum işte balık burçları çok duygusalmış her burçla yapamazmış mesela ona iyi gelmeyen burçları silermiş acayip acayip saçma sapan şeyleri çıkardılar, bu burç özellik meselesi değil tamam Kuran'da da burçlar geçiyor buna bir şey demiyorum ama yok yükselenmiş yok olmazmış sonra neyse...

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Evet sığ düşünceler zaten bunlar. Benzer şeyi erkekler de kadınlar için yapıyor. Yok kadınların hepsi şöyle kötü, böyle kötü sanki dünyada tek tip insan var da herkes aynı yani.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Burçlar konusunda da seninle benzer fikirdeyim. Burçların insan üzerine etkisi vardır ama karakteri direkt olarak burçlar belirlemez. Eğer öyle olsa dünyada sadece 12 tip karakter olurdu. İyice saçmaladılar artık. Biraz akıl ve mantık lazım

Yorumla
    • alonewithsilence
      alonewithsilence
      1 yıl

@Nightwalk35 Bir kez sağlama uyanmadan bu sorunlar asla bitmeyecek ama o uyanmanın ise çok büyük bedelleri getireceğini hiç kimse bilmiyor bilenler de görmemezlikten ve umursamamazlıktan geliyorlar.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

İnsanlar sorgulamadan, neye neden inandığını bile bilmeden yaşıyor. Daha ötesi var mı? Düz sürü psikolojisiyle hareket ediyorlar. Kim kimi nereye isterse, kim hangi algıyı olusturursa onun peşinden gidiyorlar. Asıl sorun bu

Yorumla
    • alonewithsilence
      alonewithsilence
      1 yıl

@Nightwalk35 Doğru söylüyorsunuz ama ne diyelim Allah hepimizin sonunu aydınlıklara çıkarsın.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Amin. En çok ihtiyacımız olan şey bu

Yorumla
  • imbackbitchezzz
    imbackbitchezzz Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Cunku kisiyle evlilik yapilmiyo. Basmakalip evlilik dusuncesiyle evlilik yapiyo insanlar. Yuzukler kisilere degil, evlilik klisesinin kendisine takiliyo desem daha dogru.

Bu boyle oldukca, insanlar ne icin cocuk yaptiklarini bilmedikce de her zaman pismanlik olarak kalacak.

Evlilik kotu bisey degil, yanlis insanlar yanlis tercihler yaparak pisman oluyolarsa, bu durum evlilik kotudur sonucunu cikarmaz..

1
    0 Yorumla
  • 3_FourLeafClover_2
    3_FourLeafClover_2 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 520 cevap paylaştı.

Sorun evlilik de değil evlenen insanlarda yürütmesini bilmiyorlar tamamen sorumluluk taşıdığını bilmeyip sorumluluğu üstlenmiyorlar evliliği heves olarak görüyorlar sevmeden evleniyorlar az da olsa sevip saygı gösterseler bi şekilde yürür gider evliliği olması gerektiği gibi ilerletmek yerine kafalarına göre yaşıyorlar en ufak şeyde problem çıkartıyorlar

1
    0 Yorumla
  • _Forlorn_
    _Forlorn_ Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 56%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı.

En büyük etken aile ve çevre baskısı çoğu çift zorlama bir şekilde evleniyor, günümüzün en büyük etkilerinden biri sosyal medya. İnsanların daha karakterleri ve kişilikleri oturmamışken sosyal medyada gördüklerinden gaza gelip evleniyorlar. Zorlama ile veya mantıksaldan uzak duygusal adımlarla evlenen çiftlerin çoğu sonradan pişman oluyor.

1
    0 Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 94%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.

Sadece evlilikler değil ki , ilişkileri de buna dahil etmemiz lazım.
    Neden , sebep ve sonuçlar çok net değil mi?
    Kadının erkeği , erkeğin kadını hangi kriterlere göre seçtiği ve tercih ettiğine bakarsak her şey gün gibi ortaya çıkıyor.

Aksini iddaa etmek istesek bile.

1
    0 Yorumla
  • Italyanaygiri0102
    Italyanaygiri0102 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    1 yıl

Çünkü şimdi ki kadınlar paraya pula önem veriyor sevdiğim adam isterse beni dövsün ister hastanelik etsin ister ö*düresiye dövsün hakaret etsin ama olsun onun parası var ben ondan ayrılmam mantığı ile bakıyorlar ilişkiye evlenince de sırf nafaka koparma derdine düşüyorlar ve bundan dolayı da evlilikler pişmanlık ile sonuçlanıyor geçmişini bildiğim nice k*sarlar evlendi 10 15 sene önce sevgilisi ile bekar bekar aynı evde kalıp iliski yaşayanlar babası yaşında adamdan gebe kalıp çocuk aldıranlar İnternete düşenler hep evlendi e bunları görünce de kimse evlilik falan düşünmüyor bırak evlenmeyi kimse ile tanışmak bile istemiyorsun

1
    0 Yorumla
  • bayhickimse34
    bayhickimse34 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Ülkenin ekonomik durumu, enflasyon ve gecim zorlugu gibi sebepler ikili iliskileri sarsabiliyor. Bunun uzerine bir de hukuk anlaminda adaletin gücü yerine gücün adaleti hüküm sürünce insanlar da deliriyor. Ulkede normal bir insan bulmak neredeyse imkansiz. Dolayisiyla boyle bir ortamda ne evlenmek ne de boyle bir ulkede dunyaya cocuk getirmek mantikli değil bence.

1
    0 Yorumla
  • bayanagresif99
    bayanagresif99 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 97%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Doğru kişi meselesi tamamen bahane doğru kişi değilse neden evleniyorlar sorunlar en başta başlıyor ama görmezden geliniyor bir çoğu da maddiyat doyumsuzluk yüzünden boşanıyor yetinmeyi bilmiyorlar sürekli kendi yaşantılarını başkalarının yaşantısıyla kıyaslıyorlar saçma sapan şeylerden çekememezlikten evlilikler bitiyor yok onun evi şunun arabası komşunun koltuğu markası bilmem nesi.. Evliliğinin uzun ömürlü olmasını istiyorsan elinde olana rıza göstereceksin fazla beklentiye girmeyeceksin..

1
    0 Yorumla
  • Peçorin34
    Peçorin34 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 98%
    1 yıl

Hep pişmanlık değil. Sevgi-saygı, iş bölümü, müşterek vsvs çok şey denmiş sebep olarak. Bunların her biri zamanla rayına oturur. Asıl mesele bu rayı oturtacak irade-otorite ile teamüler ve kişisel alanlara duyulacak anlayış. Özetle evlendik diye sürekli yan yana olacağız diye bir kural yok. Insan ne olursa olsun bir yerden sonra sıkılmaya başlar. Bu sıkıntıyı aşınca zaten herkes mutlu olur

1
    0 Yorumla
  • Baymini34
    Baymini34 Takip Et
    Yoda Yaş: 48 , eic 91%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı.

selam.. öncelikle bilmen gereken en büyük sorun kişiler arasında güven eksikliği ve ardın da yatan yaşadığımız ülke ve toplum mali olarak yaşanan büyük çiftler arasında yaşanan sıkıntılar.. yani artık hayatta kalmak ve geçim gücü ve bunun la beraber istekler de eklenince bunu karşılamak var olan yuvayı ayakta tutmak bazen kişiler asrasın da sorunlar yaşata biliyor yani zor bir durum..

1
    0 Yorumla
  • konusmayinbenimle
    konusmayinbenimle Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Evlilik yapılması gereken bi şeymiş gibi cünkü. Türkiyede her sey böyle. Üniversite okumak, ehliyet almak. Hepsi yapılacaklar listesine yazılmıs sanki yapmazsan garipsiyorlar. Evlilikte acele etmek, evliliğin ne olduğunu bilmemek

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Şerefsiz çok var. Ekmeksiz adamlar var her yerde. Vallahi beni de soguttu ülkemiz.

Patronluk taslayan patronlar, evli kadınlara bakan adamlar, elde edemeyince kadınlara iyi davranmayan adamlar.

Gerçekten çok sıkıldım ve her geçen gün keşke Türk olmasaydım diyorum.

3
    0 Yorumla
  • cetin2861
    cetin2861 Takip Et
    Bilge Yaş: 38
    1 yıl

Kadın milleti doyumsuz o yuzden. Herseyleri olsun istiyorlar. Gunumuz Turkiye ekonomisin de bu olmuyor maalesef. Ihtiyaciniz olmayan 2 gun kullanacaginiz seylere dunya para veriyosunuz. Tabiki herkes istedigini alsin rahat bi hayat yasasin ama maalesef oyle bi dunya yok bu ulke de.

1
    0 Yorumla
  • BuzPüskürtenEjder
    BuzPüskürtenEjder Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Çünkü kadınlar prenses olmak, erkekler prens olmak istiyor. Kimse kimseyi alttan almaya çalışmıyor, herkes kendine eş değil köle seçiyor, doğal olarak evlenen herkes karşısında köle göremeyince pişman oluyor.

4
    0 Yorumla
  • Oluştur
    Oluştur Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 74%
    1 yıl

Aptal toplumsal normlara göre evlendikten sonra tanımak zorunda olduğun için. Önce tanıyıp sonra evlenilir sağlıklı ülkelerde, bizde önce evlen sonra tanırsın kafası hakim. Bu ülkede evlenenin mercimek kadar beyni yoktur :d

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    1 yıl

Yasal seks yapma hakkına resmi evlilik denir. Gelelim gerçek evlilik ve beraberlik olayına neden pişmanlık dersek çiftler birbirlerini iyi tanımadan erkekler seks kadınlar ise sosyal statü için evleniyor birbirlerini iyi tanımadan oluyor genel de Beklentiler çeşitli sebeplerle yerine gelmeyince anlayış ve diyalog ta olmayınca sonu hüsran oluyor.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Çünkü yaşın geldi evlen diye insanlara baskı kurup kendilerini eksik hissettiriyorlar, birbirlerini tam tanımadan evleniyorlar ya da evlenesiye kadar güler yüz gösterip sonra asıl yüzünü ortaya çıkarıyor erkek tarafı kaynana vs, bunun örnekleri çok, bunların dışında maddiyat da en büyük sıkıntıların başında

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Yani normal degilmi? Annemizle bile anlaşamıyoruz kaldiki elin bin kat adamı ile nasıl anlasacagiz. Ne olursa olsun en önemli sensin senin hayatın başkası için hayati bir odaya evlilik adı altına sokarsan işte pişman olursun. Evlilik tamamiyle kolelik başka bir şey değil kadınlar için erkeler için öyle değil onlar sitediklerini yapabiliyorlar eve gelip yan gel yat. Sadece ise git gel. Çocuk bakmazlar sadece bı alisveris kadınlar bu sorumluluğu sevmiyor artık

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Aslında bir çok sebebi var çok kısa sürede evlenmek yani tanımadan ya da yaşı geldiği için evlenenler ya da karşısında ki insan temiz olduğu için evlenenler. Baba evinde görmediğini kocasından isteyen kızlar birbirine sadık olmayan yalan dolan dolu ilişkiler vs vs

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

aslında sevgi kavramı bozuldu yani insanların sevgi anlayışı farklı…

Bir kere aşık olayım sonsuza kadar seveyim kavramı kalmadı insanlar bunu sıkıcı buluyor… Sanırım finaller gibi aslında savrulmak istiyor entrika mutsuzluk böyle şeyler daha çekici ve daha marjinal daha farklı ve daha havalı geliyor

Düşünsene evlendin ve mutlusun bu kadar ne kadar sıkıcı bir şey…. Halbuki sıkıcı olmakta tüm sır…

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Sebebi çok açık hala toplum olarak anlamak istemeseler de. Konu tüm yükün sadece kadına yüklenmesi, erkeğin Sultan kadının köle durumuna gelmesi hemde bir ömür çocuk çoluk ev yüklü olması. Erkeğin zaten ailesine tapan tip olması da cabası. Kadın bunu inzadan önce aşk sevgi uğruna göremiyor ya da görmek istemiyor ama işin renginin ortaya çıkması çok sürmüyor ve kadın soluğu mahkemede alıyor. Eskisi gibi kadınlar iyi ki oturup hem erkeği hem ailesini çekmiyor doğrusu da bu

2
    0 Yorumla
  • Forezz55
    Forezz55 Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.

Tüm ekonomi erkeğe yüklenir evlenirken, beraberken, sevgiliyken. erkek çalışur ama bazı kadınların herşeyden fazlasıyla isteme ihtiyacından fazla şey isteme eşini başkasıyla kıyaslama azla yetinmeme huyu ve inat huyları hem boşanmaların sebebi hemde yeni evleneceklere referans olup evlenmemeleri olumsuz etkimektedir.

2
    0 Yorumla
  • Onlygirl_
    Onlygirl_ Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 67%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

İnsanlar evlilige eski önemi vermiyor. Çocukken oynadıkları evcilik oyunlarından zannediyorlar. İçlerindeki bir anlık olan o çocukça heyecanla evleniyorlar. Sonra birbirlerinden heveslerini alıyorlar ve birbirlerinden ayrılıyorlar.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Erkekler kafalarina göre kizlarla gezip tozarlar içerler sıcarlar kafalarina göre cinselkik yaşarlar sonra gidip görucu usulu veya ailenin istedigi kızla evlenirler. Kafa hiç uyusmaz sonra gözleri dısarda olur. Çünkü evde kız arkadasina sevgilisine davrandigi gibi davranirsa sapık damgası yerler. Adam içip gezip eylenmek istiyor evde karisi ilahi açmış oluyor durum bu

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Çağımızda kadınlar görünmez bir cinsellik devrimi yaptılar. Artık cinsellikten beklentileri o kadar yüksek ki hiçbir erkeğin hiçbir şekilde karşılaması mümkün değil. O nedenle her erkeğin bir diğeriyle boynuzlanma ihtimali çok yükseldi. Kabul edelim ya da etmeyelim Z kuşağı kızlarının yüzde 90'ı gayriresmi olarak çok eşli...

1
    0 Yorumla
  • Eylulemira
    Eylulemira Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Çünkü sevgiliyken gösterilen hayat ile evliyken görülen hayat aynı değil örneğin yakın arkadaşım sevgiliyken dünyanın en iyi eşi olur dediği sevgilisi ile şimdi boşanmak istiyo evlenınce gerçek yüzünü görmüş öyle değil

2
    0 Yorumla
  • F1F2F3F4F5
    F1F2F3F4F5 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 100%
    1 yıl

Gerçekten severek evlenmedikleri için. Severek evlenseler anlaştıkları insanla evli olurlar.
    Sırf evlenmek için evlenenler, doğru düzgün tanımadan etmeden evlenenler olunca haliyle pişmanlık oluşuyor.

2
    0 Yorumla
  • Need4Read
    Need4Read Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

Erkekler evlenirken kendisine anne, kadınlar da baba figürü aradığı için.. Tabii bu olay bilinçaltında gerçekleşiyor, kişi eş seçimini yaparken başka kriterler kullandığını düşünüyor ama gerçek sebeplerden biri de bu maalesef..

2
    0 Yorumla
  • 55Muatafaa55
    55Muatafaa55 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Çiftlerin birbirine tahammülü olmuyor bu da evde kavga çıkartıyor kimse alttan almayınca keşke evlenmeseydim diyor eskiler okadar zorlukta bile zabrediyorlsrmis şimdi ne erkek ne kadınlar sabretmiyor boşanmaya gidiyorlar

2
    0 Yorumla
  • rekreasyonistt
    rekreasyonistt Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.

Hepsi olmasa da var pişmanlık olanlar.

• Ev ekonomisi bilmiyorlar.
    • Elalemi fazla umursuyorlar.
    • Çocuk yapma hatasına düşüyorlar.
    • Evlenmeden önce birlikte yaşamıyorlar.
    • Sağlıklı iletişim nasıl kurulur bilmiyorlar.
    • Evlenmeden önce cinsel uyuma sahip olduklarından emin olmuyorlar.
    • Başkalarından gördüklerini yapıyorlar, kendilerine uygun olanı değil.

0
    0 Yorumla
  • Sadecegonca
    Sadecegonca Takip Et
    Xper 5 Yaş: 47 , eic 92%
    1 yıl

bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? hepsi derken

1
    2 Yorumla
    • Blacksksksk
      Blacksksksk
      1 yıl

%85 yalan mı

Yorumla
    • Sadecegonca
      Sadecegonca
      1 yıl

Kim len kım yapmıs o istatistiği :))

Yorumla
  • MmartKedisi
    MmartKedisi Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 92%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.

Sevdanın ne olduğunu bilmeden aşık olduğumuzu zannediyoruz... Bence en büyük sıkıntı kendimizde! Ya sevdiğimizi sanıyoruz ya da ailenin uygun göreceği insanlarla evlenmenin doğru olduğunu düşünüyoruz :/

1
    0 Yorumla
  • bjkkk124567
    bjkkk124567 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    1 yıl

Sebep ve istekler birince hayallerindeki gibi yaşantı olmayınca boşanma çoğalıyor Benim gördüğüm kadarıyla daha çok kadınlar çok istekçi oluyor doymuyorlar ellerinde ekonomik özgürlük de varsa ben niye buna katlanayım deyip boşanıyorlar Eskiden kadınlar hemen pes etmiyormuş görmezden geliyorlarmış Benim fikrim bu yönde

2
    0 Yorumla
  • YorgunBirCicek
    YorgunBirCicek Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 98%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Insanların birbirlerine tahammülü yok herkes artık evlenmiş olmak için evleniyorlar olan çocuklara ve ailelere oluyor
    Ekonomik sıkıntılar da cabası..

2
    0 Yorumla
  • yarenimsii
    yarenimsii Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

insanlar sorumluluk almak istemiyor, cogu kisinin gozu disarida, sadakat huylari yok, aileler cok dahil oluyor evliliklere, ekonomik sebepler etkili. cok fazla sey var maalesef

2
    0 Yorumla
  • AsyaSedaaa
    AsyaSedaaa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 98%
    1 yıl

Erkeklerin rahat büyütülmelerinden çoğunlukla para kazanmak dışında sorumluluk almayıp sorumluluktan kaçmalarından. Başka sebeplerde vardır illa ki ama genelde böyle.

2
    0 Yorumla
  • ÇiçeğiburnundaAnne
    ÇiçeğiburnundaAnne Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 88%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Çünkü kimse birbirine tahammül edemiyor sabretmeyi bilmek gerekiyor her insan hata yapar kusursuz insan olmaz bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor 💁‍♀️

2
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (205)
Devamını Gör(250)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türkiye'deki evlilikler neden hep pişmanlık?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Türkiye’de neden evlilikler böyle? 10 cevap verildi
Turkiyede evlilikler neden saçma? 9 cevap verildi
Türkiye’de ki evlilikler mantık evliliği kafasında değil mi? 4 cevap verildi
Türkiyede evlilikler neden genel olarak mutsuz? 15 cevap verildi
Turkiye de evlilikler neden zorlastiriliyor? 9 cevap verildi
Türkiye’de Evlilikler neden mantık evliliği olarak yapılıyor? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sabah uyandığınızda sevgilinizden bir şey isteseniz bu ne olurdu?
  • Her bağ sevgi midir?
  • Birinden etkilenmemizin asıl sebebi o kişi mi, yoksa hakkında bilmediklerimiz mi?
  • Günaydıınn. Günaydın beklediğiniz birisi var mı?
  • Böyle bir bahçeniz olsa ne Eker ne dikersiniz?
  • Hiç yapay zekaya resminizi çizdirdiniz mi ✨️?
  • Günde birden fazla makyaj yapanlar acemi mi sayılır yoksa normal mi?
  • İnsan hayatında kaç kez aşık olur?
  • Sevgilin için arkadaşını siler misin?
  • Güzel olanlar neden estetiğe bu kadar karşı, estetik yaptırmak ayıp mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨