Özgüvenli biriyim. Ön planda olmayı, insanlar ile konuşmayı ve iş yapmayı seven bir insanım.
Bu yüzden de çok fazla yardım talebinde bulunan insanlar oluyor. Bu benim için gerçekten sıkıntılı bir durum değil, hatta yardım etmeyi gerçekten de çok seviyorum, çünkü beni buna layık görmeleri benden yardım istemeleri beni mutlu ediyor. ama beni mutsuz eden bir durum var. O da ; İnsanların beni kullanıyor olduğunu hissetmek… Normalde selam vermeyen kişiler işleri düştüğü zaman bana yazıyorlar, şu an birisinin yaptığı gibi…
Ben onlara yardım etmeyi istiyorum ama içimden bir ses yapma diyor, çok kararsız kalıyorum.
Ama o içimdeki sesi dinlediğim zaman da vicdan azabı çekiyorum. Bir müslüman olarak, islama iman ettim. İslamda da güzel ahlak ön planda ve bu yüzden çok vicdan azabı çekiyorum, benden yardım isteyenlere de yardım ediyorum.
Ama işte bu durum beni rahatsız ediyor. yanlış mı düşünüyorum? Yani hayır mı demem gerekiyor? o kadar kararsızım ki…
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Bu yüzden de çok fazla yardım talebinde bulunan insanlar oluyor. Bu benim için gerçekten sıkıntılı bir durum değil, hatta yardım etmeyi gerçekten de çok seviyorum, çünkü beni buna layık görmeleri benden yardım istemeleri beni mutlu ediyor. ama beni mutsuz eden bir durum var. O da ; İnsanların beni kullanıyor olduğunu hissetmek… Normalde selam vermeyen kişiler işleri düştüğü zaman bana yazıyorlar, şu an birisinin yaptığı gibi…
Ben onlara yardım etmeyi istiyorum ama içimden bir ses yapma diyor, çok kararsız kalıyorum.
Ama o içimdeki sesi dinlediğim zaman da vicdan azabı çekiyorum. Bir müslüman olarak, islama iman ettim. İslamda da güzel ahlak ön planda ve bu yüzden çok vicdan azabı çekiyorum, benden yardım isteyenlere de yardım ediyorum.
Ama işte bu durum beni rahatsız ediyor. yanlış mı düşünüyorum? Yani hayır mı demem gerekiyor? o kadar kararsızım ki…
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ne alaka ya İslam sana seni kullananlara hizmet et mi diyor. Kendi iyi niyete bence başka bahaneler bulma ve insanlar hayır demeyi öğren. İşine gelince yazan insanlar "ay bu ne kadar iyi bir insan" demiyorlar sana enayi gözüyle bakıyorlar ve gözlerinde hiçbir şekilde değerin olmuyor. Bence kendi değerinin farkına var, içindeki o sesi dinle. İlk başlarda vicdan azabı çekebilirsin zamanla o da biter.
hayır et demiyor benim anlatmak istediğim farklı bir şeydi aslında, o yüzden yorumunuza saygı duyuyorum. İnsanlara hayır diyebiliyorum, benim sınırımı geçenlere çok güzel bir şekilde bunu ifade edebiliyorum. Anlatmak istediğim şey çok farklı bir şeydi ama yanlış anlaşıldı. Zaten bana yazan kişiye hayır cevabını verdim. Kendi değeriminde farkındayım. Yorumunuz için teşekkür ederim
Süper egon baskın dengelemeye çalış
bunu nasıl sağlayabilirim
Psikoloğa gidebilirsin ben öğrenciyim daha
anladım ama maddiyat pahalı neyse kendim halletmeye çalışacağım teşekkür ederim
Kendin halledeceğini sanmıyorum da hayırlısı
arkadaşımın ablası bu bölümden mezun ondan yardım alacağım, seans olmaz ama en azından kitap ile halledebilirim belki. bu arada o kişiye hayır dedim.
Arkadaşının ablası seni tanıyorsa terapi veremez kitaplarlada halledemezsin 😬
hadi ya 😅 neyse o zaman
Benlik saygısı düşük insanlar genelde hayır diyemezler kendini öyle mi tanımlarsın
Kesinlikle hayır. Benim tek sıkıntım, islam dini güzel ahlak üzerine kurulmuş ve bende bunu yaşatmayı seven bir insanım. Tek sıkıntım sanki dini açıdan yanlış yapıyorum gibi yani o kişilere yardım etsem mükafat alacakmışım gibi ama istemeyince de vicdan azabı çekmemin nedeni bu. Yoksa hayır demeyi çok iyi biliyorum
Kendini mecbur hissetmemen gerekiyor
anladım. Açıkçası az önceki kişiye güzel bir dille hayır dedim ve bu beni rahatlattı. Size teşekkür ederim sanırım kendimde geliştirmem gereken çok şey var.
Kendini gerçekleştirme kavramını araştır biraz bakalım her insanın eksiklikleri var
teşekkür ederim. Bir sorum olacak, önerebileceğiniz kitap var mı?
Canım hiçbir kitap sen kendini değiştirmek istemediğin sürece işe yaramaz. İçgörü kazanmaya çalışı
hayır ben bu konuyla alakalı demek istememiştim genel bir kitap var mı, insan psikoloji üzerine merak ettiğim bir alan çünkü
Hmm o zaman insan doğasının yasaları sana uygun bir kitap
Teşekkür ediyorum, iyi günler dilerim.