- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
1 yılCamiler kilitli canım öyle kafana göre giremezsin kütüphaneler de kapalı sen belediyeye git onlar yer bulur sana sokakta kalırsa diye hayal ediyor ama hiç kalmamış nasıl olacağını da bilmiyo böyle saçma şeyler düşüneceğine mantıklı şeyler düşün başına gelirse görürsün orada kalırım burada kalırım demeyi
310 Yorumla
Soran1 yılHayal etmiyorum insanın başına her şey gelebilir tabiki hiç kalmadim ama ne kadar zor olduğunu düşündügum için zaten olası durumu sorguluyorum
- 1 yıl
Benim bu yaşıma kadar da öyle saçma bişey gelmedi yani dışarda kalmam gider otelde yatarım
Soran1 yıl7-24 açık kütüphaneler varmış İstanbul dayım Google gösterdi yerlerini ama bana enn yakın olana baktım da orada da dikkat çekmeden sabahlamak nasıl olur diye düşündüm. Ayrıca camiler de gece kapalı olur da bir şekilde saklanılir mi diye düşündüm geceleri için
Soran1 yılBirkaç gün OK ama ya sonra? Devamlı kalacak yer için soru?
- 1 yıl
Yok öyle bi kütüphane
Soran1 yılVar İstanbul da Google bak
- 1 yıl
Yahu oturduğum yerde var açık dediklerine bakma güvenlikten başka kimse girmiyor biliyorum onları ben biliyorum diyorum o Google bak diyor yazanla yaşanan bir değil
Soran1 yılAaa 😅 peki belediyeler ne yapar bu durumdaki birine? Çözüm ne bulur sence, ya da bulur mu?
- 1 yıl
Belediye de sığınma evleri var
Soran1 yılO zaman iyi fikir bu da
En İyi Cevaplar
1 yılSokakta kalmadım ama yine gidecek yerim yok. Ben bunu yaşamak isterim aslında. Bir başına, hiç bilmediğin bir ülkede beş parasız kaldığını düşün. O günün sabahında hissettiğin kadar nerede kendini özgür ve öz güvenli hissedebilirsin ki?
22 Yorumla
Soran1 yılYa sen şaka mısın, alırlar paçanı aşağı neyin özgüveni bu konu güvenlik yoksa özgüvenin alası var bende ama gündüz bir şekilde geçer de bunun gecesi sorun zaten
- 1 yıl
Gerçeğim. Farkındayım zaten bu yüzden dedim. Kolay olsa herkes uyur uyanır sabah olur. Alıngan insanlarda da öz güven eksikliği oluyor..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
1 yılCamide yatarım o olmazsa belki arkadaşımı arar bir çaresine bakarız. Hadi o da olmadı sokakta bir yerde yatarım
312 Yorumla
Soran1 yılSokakta bir yer neresi işte, Tekin degil sokaklar? Ayrıca nereye kadar sokaklar?
- 1 yıl
Yatacak bir yer bulana kadar sokak da yatarsın. Ne bilim kimsenin olmadığı sakin bir yer. Havaalanında bir yerde yatardım belki. Yani yatacak yer bulunur illa ki
Soran1 yılHavaalanı her yer kamera sorun olur mu bilmem ama iyi fikir bu bak 😅 en iyi çözüm bu çıktı
- 1 yıl
Git orada yat bir şey olmaz bence. bir şey olsa bile kamera var her yerde
Soran1 yılYa kamera olması iyi de, kameradan görup ne işin var burada ne yapıyorsun derler mi diye sorun olur mu dedim. Hay aklınla bin yaşa çok iyi fikir bu, camiler hoca müsaade etmeyebilir, kütüphane açık bulmak zor, belediye çözüm olur mu bilemem derken bu en iyi çözüm ☺️
- 1 yıl
Ne işin var deselerde farklı bir şey denemek istiyorum havalanında yatarak falan 😂 ya da gerçeği söyle
Soran1 yılGerçeği söylersen polisi ararlar bence 😅 en iyisi uçak bekliyor gibi bir kenara sivişmek bir koltuk bulup
- 1 yıl
Aynen 😂
Soran1 yılUnutturma seni eic seçeceğim bu en iyi fikir
- 1 yıl
24 saati mi beklicem 😂 istediğin kişiyi seç
Soran1 yılBilmiyorum ki 24 saat mi 48 mi. Yok senin hakkın ben seni seçeceğim 😅
- 1 yıl
İnşallah 😂
Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Gidecek bir çok yerim var ama kimsenin yanına gitmem
114 Yorumla
Soran1 yılÇözüm ne o zaman?
Soran1 yılİşte orası neresi?
Soran1 yılDoğa vahsidir unuttunmu? Gece Tekin olmaz
Soran1 yılValla ben cesaret edemem buna olmaz
Soran1 yılYok yok
Soran1 yılE yok işte, herkesin olmayabilir
Soran1 yılGuncelde cevabı vermiştim
- 1 yıl
Sizin için en güvenli yer evliyseniz ailenizin kardeşlerinizin ya da en iyi arkadaşınızın yanında kalmak olacaktır. Bekarsanız yine güvenli bir yer olarak arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Evsizler için belediyelerin konaklama yerleri var orada kalabilirsiniz geceyi atlatmak için. Paranız varsa otelde ya da pansiyonda kalabilirsiniz. Günlük ev kiralayabilirsiniz. Otobüs yolculuğu ile başka bir şehre gidip oradan geri dönebilirsiniz. Dün boyu sokakta kalmak hava kararana kadar iyi olabilir ama hava kararınca bambaşka bir hayat karşınıza çıkacağı için hiç güvenli olmaz.
Aile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Erkekler için sıkıntı değil de bayanlar için çok sıkıntılı.
110 Yorumla
Soran1 yılİşte ne yapmalı kadın?
Soran1 yılYok ise?
Soran1 yılPolise gitmek gerek onun için. Polis de tutup insanı evine geri göturmez mi?
Soran1 yılNe bileyim öyle demeyle götürürlerse iyiymiş, tabii ki yaşım büyük gördüğün aralık
Soran1 yılYok nette oraların adresi bulunmaz gizli yerler. Yok sıkıntım şu an ama insanın başına her şey gelebilir hazırlıklı olmak ne yapacağını düşünmek lazım bazen. Bu yüzden konuşuyoruz
1 yılsokakta kalmam. evim var. basar evime giderim.
113 Yorumla
Soran1 yılEvinden gitmek zorunda olsan diye soru?
- 1 yıl
bu soruyu erkeklere sormamışın o zaman. hiç bir erkeğin sokakta kalmak zorunda olacağını sanmam.
Soran1 yılErkekler her durumda işi daha kolay tabii ama herkes kendi adına cevaplar diye düşündüm
- 1 yıl
işte dünya böyle bir yer. erkek için sorun yokken kız için en büyük sorun.
Soran1 yılE ne yapacak bir kadın sence?
- 1 yıl
parası yoksa sığınma evi. parası varsa ev ya da oda kiralar bi iş bulur geçinir gider. her şey cesarete bakar.
Soran1 yılSığınma evi için polise gitmek lazım o da tutup evine geri göturmez mi insanı?
- 1 yıl
evi neden terk ettiğine bağlı. polisi ilgilendiren bir konu ise gerekeni yapar. götürmez. yok sebepsiz yere terk ettiyse bir kadın evi o zaman her şeyi göze almış demektir. hazırlıksız terk etmez hiç bir kadın evini. evsiz kalmak ayrı bir konudur. iş bulamamıştır kira ödeyememiştir. diğer yandan iş bulmak zorundadır ödeye bilmek için ki türkiye de işsiz kalmak diye bir sorun görmüyorum şahsıma. sadece işi beğenmemezlik vardır. oda kendi sorunudur.
Soran1 yılMesele işsizlik değil, gece kalacak yer, ise gittin iş bitti ee nereye dönecek kadın, geceyi nerede geçirecek onu konuşuyoruz
Soran1 yılOtel dersen ona para mı dayanır çalışıyor bile olsa insan
- 1 yıl
ben apart ta kalıyorum. gecesi 200 tl ye tekabül ediyor. apart ta mutfak, banyo, lavabo şahsıma özel. internet, su, elektrik ve ısınma faturaları ücretsiz. üstelik ücreti aylık ödüyorsun. maaşın beşte biri. hemen para istemezler zaten çalış öyle öde derler. bana bakma ben peşin ödemişim. her kolaylığı sağlar insan olan apart yetkilisi.
Soran1 yılApart bulmak kadin için sorun olur mu sence? ya da güvenli mi bir kadın için
- 1 yıl
kaldığın apart kadınlara ya da kızlara özel. veya erkeklere özel. erkek aparta kız girişi yasaktır. kız aparta erkek girişi yasaktır. diğer yandan misafir kabul edile bilen apartlar da vardır. erkek apartlarında erkek misafir kabul edilmeyeni olduğu gibi kız apartlarında kız misafir kabul edilmeyeni vardır, aparta dönmek için süre şartı yoktur. gecenin her hangi bir saatinde giriş yapa bilirsin. iki anahtar verilir. biri apart giriş kapısı diğeri oda giriş kapısı. misafir kabul edilen apartlarda extra ücret istenir.
1 yılDüşündüğüm zamanlar oldu ve eminim başımın çaresine bakarım.
12 Yorumla
Soran1 yılNasıl işte soru da bu?
- 1 yıl
Bilmiyorum 😂
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılGideceksin memleketine. Ne camisi ne kutuphanesi. Binlerce evsiz var yahu. Kalinsa onlar kalirdi. Benim var iki adet evim. Kalirsamdam memlekete giderim. Orada kimse olmasa bile yasanir. Akraba cok. Tarlalar var onlari eker bicer yasarim.
017 Yorumla
Soran1 yılYok oraya gitmem. Burada çözüm bulmalıyım
- 1 yıl
Neden gitmiyon
Soran1 yılOlmaz işte
- 1 yıl
Bk mu var buyuk sehirde.
- 1 yıl
Koyun sokagi sehrin evinden iyidir anasini satim
Soran1 yılO zaman sen niye bk varsa oradasin defol köyüne. Hem ben akraba ile kimse ile görüştüğüm yok gitmem başımın çaresine bakarım daha iyi
- 1 yıl
Agzini yirtarim senin duzgun konus benimle. Sen kime defol diyon ollum.
- 1 yıl
Sehirde basinin caresine bakicakmis. İki yumurta kirip yiyemezsin ne basinin caresine bakmasi.
Soran1 yılNiyeymis o. Yemek sorun değil onu söylersin
- 1 yıl
Al iste soylersin diyor. Olum okadar paran varsa soyleyecegine ev tutarsin 😂😂
Soran1 yılLa 100 liraya yemek söylerim ama ev tutulur mu kafayı mı yedin🤣
- 1 yıl
100 tlye ne kaldiki be 😅
Soran1 yılValla ben kuponla söylüyorum sık sık netten
- 1 yıl
Olmuyo iste. Limit koyuyor sirketler. Adam Doner e 99.9 yaziyor limite 100 tl yqziyir hadi siparis et bakalim ,😅
Soran1 yılYa o kadarı önemsiz üçün beşin hesabı mi olur düz olsun diye 100 dedim, 120 olsun kusurat önemli değil yani
- 1 yıl
Yahu 100 tl yemek yok tatlim. 😅 Onu anlatmaya calisiyorumm en az 250 tl. Benim maddi sorunum yokki. Ben kendim icin demiyorum. Senin sorundan yola cikarak konusuyoruz
Soran1 yılTamam da bende diyorum ki dürüm 150 lira lahmacun 90 lira mesela kupon kulaklık kullanınca 100 kusur ödüyorsun. Daha iki gün önce 90 liralık lahmacuna 100 lira kupon ile getirden 100 lira ödedim. Yani yemek konusu kolay önemli olan gündüz de değil gece kalacak güvenli yer. Soru da bu
1 yılsokakta sabahlamıştım annem evden kovmuştu kaldırımda oturarak sabahlamıştım
14 Yorumla
Soran1 yılUzağa gitmemissin ki o bir şey değil ama yine de korkmadın mı yani gece karanlığı ortalık her türlü kötülüğe açık
- 1 yıl
evet ğstelik telefonum evde kalmıştı üzerimde pijamalarım rezil bir halde ağlamıştım sonra hiç bişey olmadı allahtan
Soran1 yılAğladın da tedirgin olmadınmi yoldan geçenlerden? Telefon olsaydı ne olacaktı? Ben bir kez kaldım senin gibi telefon da vardı ama kapı önünden kim geçer gören bir şey yapsa diye korkmuştum bu yüzden soruyorum
- 1 yıl
hayır korkmadım bütün savunma sporlarında dünya birincisiyim? sadece muay thaide 3. cuyum yani biri bişe yapmaya çalışsa mühtemelen yanan o olurdu
1 yılKoca camide yalnız başıma kalamam ama hastaneler olabilir.
06 Yorumla
Soran1 yılHastane de pis sağlıksiz hem neresinde nasıl uyuyacaksin? Cami de en azından hali var uzanirsin diye düşündüm ayrıca daha mı tekin belki diye
Soran1 yılBirde hasta olsan hastanede kim bakacak daha kötü olur eyvah
- 1 yıl
Gece vakti ıssız olur, içerde olduğunu bilen iti kopuğu gelebilir. Zaten olay başıma gece vakti gelirse bir gece idare etmek gerekir sadece, sonrası hallolur.
Soran1 yılGece gelmez de içeride olduğunu hoca dışında kim bilebilir ki, ondan da saklansan koca cami hallolur ama tabi kamera vardır oradan görürse sıkıntı
- 1 yıl
Düşündüğün şey gerçek olur o yüzden şimdi hastane savunamayacağım 😂 sadece zorda kalırsan aklında bulunsun
Soran1 yılEvet ama oralar yatak nasıl bulunur bilemedim birde temiz değil acil önü de iyi olur ama beklemek için bak bir hasta yakını gibi oturulabilir belki
1 yılHer yerde oturacak bi sandalyemiz var çok şükür ben gidecek yer bulurum.
011 Yorumla
Soran1 yılSandalye kolay da uzun süreli kimseye sığınılmaz
- 1 yıl
Uzun süreli olmaz tabii ben 3-5 gün için söyledim.
Soran1 yılYa sonra?
- 1 yıl
Sonra or@spu olunur herhalde.
Soran1 yılAllah korusun be, o nasıl söz
- 1 yıl
Ne olacak hayatım başka dünyanın haline baksana dostun akraban bile bi iyilik yapınca hemen karşılık bekliyor. Sokaklarda kalan bir kadına karşılıksız kim yardım eder? Etse bile kaç gün eder? Her şeyin sonu oraya çıkıyor paran varsa tek başına bir kadında olsan otel vs idare edersin ama sokaktaysan paranda yoktur parasız sokakta bir kadın sence söylediğim şey dışında başka senaryo var mı?
Soran1 yılİşte senaryo arıyorum. Kütüphane camii dışında belediyelere sığınmak acaba çözüm olur mu? Gerçekten olsa ne yapılır başka diye aaa bak karakol olsa onlar bir çözüm bulmaz mı? Ama adresi sorup bulup eve geri getirirler o da olmaz dimi
- 1 yıl
Kaç yaşındasın askım sen
Soran1 yılSenin gibi canım
- 1 yıl
36 yaşında mısın?
Soran1 yılCivar ama yaşın ne önemi var ki
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Camide kaldım bir kaç sefer
112 Yorumla
Soran1 yılDiğer seferler?
Soran1 yılGündüz gezdin zaten, gece insanın uykusu gelmez mi nasıl gezilir? Vücut yenik düşer
Soran1 yılSabah namazına kadar zor olmadı mı? Konu güvenlik birde? Ayrıca sonra çözüm nasil buldun yani kalıcı çözümü?
Soran1 yılŞimdi iyi misin artık bu durumlar var mı ya da hayatın nasıl?
Soran1 yılAman iyi. Böylesi daha iyi, şu an kaç yaşındasın takma pederi salla
Soran1 yılEn iyisi, yazan belki yanlıştır diye sormuştum. Dikkat et teşekkürler yorum için
- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yılEvle ilgili her hangi bir problemin var mı❓
027 Yorumla
Soran1 yılYok şu an ama insanın başına her şey gelebilir, bu yüzden cevap?
- 1 yıl
Haklısın ne olacağı belli olmaz
Soran1 yılE cevap, çözüm?
- 1 yıl
Aklından bile geçirme evime davet edemem
Soran1 yılEtsen de, edene de gelemem zaten konu güvenlik
- 1 yıl
Şaka yapıyorum 😄
- 1 yıl
Çözüm olarak bir fikir düşünüyorum
Soran1 yılDüşün valla ben bazen düşünüyorum ama çok da güvenli ve tam çözüm çıkmıyor
- 1 yıl
Yatılı otel işi falan bulabilirsin meselâ
- 1 yıl
Araştırma imkanın var mı
Soran1 yılHa deyince bulunmaz ki, hem evsiz olduğunu bilen kim bilir ne düşünür bu da güvenli değil gibi
- 1 yıl
Daha önce bir yerde çalıştın mı
- 1 yıl
Mesleğin var mı
Soran1 yılÇalışıyor olan birine göre düşünelim ya da o an işten de ayrıldı çözüm ne olur
- 1 yıl
Tamam da ne iş yaptın daha önce
Soran1 yılBunun ne önemi varki, sanki iş verecek🤣 ayrıca iş bitti mesai bitti ya sonra? Bunu konuşuyoruz
- 1 yıl
Ofisimde iş düşünüyodum senin için ama olmaz ya
Soran1 yılAynı şehirde bile değilizdir ama işte yine de insan nasıl güvenir ilk anda kimseye hem konu iş değil ki dediğim gibi. Mesai sonrası gece kalacak yer
- 1 yıl
Evet işte problem kalacak yer Beykoz'da ofisim ya
- 1 yıl
Kirada mümkün değil yapamazsın
- 1 yıl
İş ilanlarını araştırdın mı
- 1 yıl
İşkur ya da bağlı bulunduğun belediyenin kariyer merkezi gibi
Soran1 yılİş kolay diyorum sana🤣 bir türlü anlaşamadık iş bitince gece uyumak için kalacak yer konu. Neyseki şu an böyle bir düşüncem yok sağol yine de. Güven konusunu asmak kolay değil yoksa Beykoz iyiymiş gelinir gidilir
- 1 yıl
Sana kalacak yer bulucam bekle bakalım 😅
Soran1 yılO zaman gelirse sana yazayım o zaman ilk desem de nasıl güveneceğim birine hemde erkeğe😏
- 1 yıl
Benle irtibata geçmiceksin ki
- 1 yıl
Kız kıza kalabileceğin birini bulabilirim belki hani medipol kız öğrenci arkadaşlarım var abi kardeş gibiyiz bir konuşurum onlarla belki bir şeyler ayarlayabilirim kız kıza ortak ev
1 yıloteller ne güne duruyor
03 Yorumla
Soran1 yılBirkaç gün sonra?
- 1 yıl
ev bulup taşınmış olunur
Soran1 yılBu piyasada hemde ev tutmak😅 şaka gibi eskiden olsa belki
1 yılGelirsen söyle en lüks yere yollarım seni
02 Yorumla
Soran1 yılAllah nasip etmesin senin gibileri
- 1 yıl
Kötü bir şey mi dedik
Gizli Üye(25-29)1 yılNişanlımda kalırdım
12 Yorumla
Soran1 yılİyiymiş sen yırttin da herkesin nişanlısı yok, genel bir çözüm bulsan?
Cevap sahibi1 yılSokakta kalsan dedin ben kendi çözümümü söyledim diğerlerinden banane
Gidecek yerim yok
09 Yorumla
Soran1 yılTamam yok ama ne yapardın? Çözüm?
Soran1 yılNereye kadar kaç gün? ya da gelip güvenlik vs necisin dese? Ne yapacaksın
Soran1 yılHayır cek git der ya da polise haber verirse?
Soran1 yılPolis geldi ya sonra?
Soran1 yılKamera vardır her yerde
1 yılo kadar da ölmedik
01 Yorumla
Soran1 yılÖlümle eşdeğer görüyorsun dernek
Gizli Üye(18-24)1 yılGit öğretmenevine
01 Yorumla
Soran1 yılAlırlar mı öğretmen olmayanı? ya da ne kadar süreli? Hem neden öğretmenevi?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat