Sokakta kaldınız, paranız yok, kimse size iş vermiyor, toplum tarafından dışlanmışsınız, yakınınız yok, tehdit ediliyorsunuz, düşmanlarınız var ve düşmanlarınız bu duruma neden oldu
Bu durumda ne yapardınız?
Sokakta kaldınız, paranız yok, kimse size iş vermiyor, toplum tarafından dışlanmışsınız, yakınınız yok, tehdit ediliyorsunuz, düşmanlarınız var ve düşmanlarınız bu duruma neden oldu
Bu durumda ne yapardınız?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ne olsun istiyorsunuz?😂 Bu soruyu şu anki kişiliğimle cevaplayamam, çünkü bir sosyal statüm ve yaşımın verdiği ağırlık var. Bir şekilde iş bulur ve yaşamıma devam ederdim.
Sorudaki durumda olsaydım ki zor bir durum, düşmanlarım yaşamımdaki insanlardan birine taraf olduğum için olurdu. Bana düşmanlığı; eski eşlerim (yenisine Allah Kerim😂) veya psikolojisini düzeltmeye çalıştığım benimle yaşayan veletten dolayı olurdu heralde. Düşmanın yenilir yutulur bir teklifi olursa ki bu paradır, ödeyebilirsem satınalırdım. İlla canıma kastediyorsa ben 92'sine kadar yaşayacağım için ölen o olurdu.
Nasıl cevap ama?😂
Ben şöyle düşündüm:
- sokaktan hapishaneye düşmek
- hapishanede işkence ve tecavüzlere uğramak
- işkencelere ve tecavüzlerin de etkisiyle acılar içinde ölmek falan.
Senaryoyu yazmışsınız, bize de ölmek düşer. 😂
İnsan zorluklara bir şekilde alışır. Ölene kadar işkence edeceklerse mutlaka ajan veya milli boyutta bir esir olmak lazım. Bir yerde alıkonuluyorsam ki büyük ihtimalle namus durumudur, uzlaşma veya kaçma yöntemleri arardım. Edinebilirsem bir telefonla konum atmak, birine haber vermek veya içlerinden birini tarafıma çekmek gibi yollar arardım. Şartlara bağlı yani.
hapishanede işkence, tecavüz, cinayet falan oluyor diye yazdım.
Ölene kadar kurtulmanın yollarını arardım. Cevaplarımdan beğendiğiniz olmadı mı?
İnsanlardan onay almayı seviyor musunuz?
Muhatabım olduğunuz için sordum.
anladım, teşekkürler
önce para kazanmak için ne olursa olsun yapardım yatılı işler öncelikli olurdu sokakta kalsam bile benim durumumda olan insanlarla az da olsa iletişim halinde olurdum bi şekilde kendimi güvence altına almaya çalışırdım ilk önceliğim birileriyle ya da tek başıma bir eve çıkmak ve para kazanmak olurdu. Daha sonra kısa süre içinde birikim yapabilirsem başka bir şehire giderdim.
Ama toplumdan da dışlanmışsınız ve kimse size iş vermek istemiyor. Ayrıca diğer insanlar da size düşmanlık yapabilir, düşmanlarınız var şeklinde düşünün.
Zaten sokaktayken ister istemez savunma halinde olursun ama güvenebileceğim insanlar bulmaya çalışırdım yine de. Kimse iş vermiyosa simit satardım kağıt toplardım günlük işlerle yaşamaya çalışırdım yine de bi şekilde para kazanmaya devam ederdim tek fark saf değil tetikte olmaya çalışırdım yani insanlara yaklaşımım kendimi düşünerek olurdu saflığımdan değil. Esas düşmanlarım için de peşimdelerse ve uzaklaşamadıysam kılık değiştirebilirdim ve aynı yerlerde olmamaya özen gösterirdim. Ama 9 insan düşmanlık yapsa 1i yardım eder böyle bi durumda o yüzden çabalayıp bi şekilde önümü görmek için pes etmeden devam ederdim.
bunun üzerine psikiyatrik sorunlarınız da olsa, depresyon, anksiyete, paranoya gibi.
Aşırı değilse sorunlarım büyük bi fark olmazdı hatta takıntı durumları daha iyi bile olabilir tetikte kalmak için
depresyon: halsizlik, hissizlik yapabilir, enerji lazım
anksiyete: korkuların üzerine de gidebilir kişi, ama gidemezse.
paranoya: aşırı tetikte olmaya yol açar, herşeyen şüphe, mantıksız düşüncelere yol açabilir ama aşırı özgüven de verebilir.
1. İş bulurdum
2. Kendime çeki düzen verirdim.
3. İnsanlar umrumda olmazdı.
ama soruda, "kimse size iş vermiyor, toplum tarafından dışlanmışsınız" diye bir kabul de var.
O zaman bir yerden para bulur mecbur başka şehre giderdim ama benim birikimim var o birimkim var sokağa atılsam altınlarımı bozdurup başka şehire giderdim o saydıklarımı yapardım ya da devlette çalışırdım.
1) bana ait olanları satar başka şehire giderdim.
2) devlete başvuru yapardım
1 ya da 2 yi yapardım
hmm o da doğru