Ilk buluşmada bana maaşını verir misin diye sordu ben de vermem dedim. Kim haklı?

Bir arkadaşımın aracılığıyla evlilik niyetli biriyle buluştum. Konu açildi ve ben ona ev geçindirmek , ev almak erkeğin görevi dedim. O da kızdı. Ilk buluşmada bana dedi ki ;" Bir arkadaşım var karısı çalışıyor 60 bin maaşı var ama kocasina hiç vermiyormuş. Adam evin tüm ihtiyaçlarinı tek başına karşıladıği için hic harçlığı kalmıyor ve arkadaşlarla buluşunca bizle yemeğe gelemiyor bize çay bile ısmarlayamıyor. Bu konuda ne düşünüyorsun?" dedi.

Ben de bişey düşünmüyorum, borcu varsa öderim ama borcu harcı yoksa evi geçindirebiliyorsa al bu da benim maaşim sağa sola harcarsın diye ona para verecek değilim" dedim. Aslında böyle düşünmüyorum. Yani karı koca eşit standartta yaşamalı misal ben ne marka giyiyorsam o da giyebilmeli, ben nasıl bir arabaya biniyorsam o da öyle bir arabaya binmeli, ben nasıl heryerde rahat harcıyorsam o da harcamalı ama ilk bulusmada tanimadığım bir adam bana bunu sorunca tuhaf oldum ve ona maddi bir fayda vaadetmek istemedim. Yani beni kabul edecekse parasiz kabul etsin istedim. Yoksa o kadar bencil değilim ben ailemden birinin yokluk çekmesine dayanamam kaldı ki kocama neden yokluk çektireyim?

Neyse adama benden borcun olmadığı müddetçe hiçbir koşulda para bekleme anlaminda biraz umursamaz konuştum. Ben sana para veririm merak etme demek de saçma olurdu.

Sonra dedi ki madem ben evi tek başina geçindireceğim ben senin denize plaja gitmene rızam yok zaten yüzmeyi sevmem tatile gitmem dedi. Hani sen deniz tatillerini severim demiştin ya işte kocan olarak rizam yok dedi. Ben de "Kocam deniz tatillerini sevmiyorsa veya işyerinden izin alamıyorsa yoğun çalışıyorsa tatile gitmek istemiyor ya da gidemiyorsa ben tek başima tatile giderim. Kimsenin boyunduruğu altinda değilim. Hayatta bir yüzme hobim ve keyfim var. Yıl boyunca çalışıp tatili bekliyorum kimsenin keyfi için kendimi mahrum edemem. Benim hobilerimi benden alırsan bana ne kalacak? 3 günlük dünya , kimse kimseye hayatı zehir etmemeli" dedim

O da benim bana kimse karışamaz istediğimi yaparım diyen , bencil ve paracı biri olduğumu, zengin birini istediğimj söylemiş arkadaşa ve olumsuz cevap vermiş tekrar görüsmeye gerek yok demiş.

Sizce kim haklı?

Ilk buluşmada bana maaşını verir misin diye sordu ben de vermem dedim. Kim haklı?