Sürekli dışlanmak?

Kendimi bildim bileli dışlanan bir insan oldum. İç dünyamda çok sorguladım ama sebebini hiç anlayamadim. Küçücük çocuktum mesela sokakta diğer çocuklar benimle oynamazdi. Arada yalnız kalanlar oynardı. Sonra diğer çocuklarla barisinca giderlerdi. Halbuki onlardan farkim yoktu. Bende çocuktum. Okul hayatı başladı. Yine aynı. Arkadaşım olmadığı için derslere asildim. Notlarım yükseldi ama bana daha çok düşman oldular. Yazililarda arka sirama oturmak için yarışan insanlar teneffüste yüzüme bakmazlardi. Teneffusleri hiç sevmezdim o yüzden. Çünkü tek başına olan sadece bendim. Ve bu kader adeta bana yapışmış gibi okul hayatım boyunca sürdü. İş hayatına başladım. Ama yine aynı. Odalarda kahve muhabbeti toplanırlar haberim olmaz. Öğle arasi yemeğe vs gidilir yine haberim olmaz. Benim odamda ya da benim işimde gözü olanlar olur. Duzenimi bozmak isteyen. Vs vs. Bu böyle uzar gider. Dedim ya sebebini bulamadım. Küçük yaşta başladığı için içime kapandım gittim yıllar boyu. Sessiz hassas duygusal bir insan oldum. Zor durumda bir insan gördüğümde ya da netteki acı haberlerde gözlerim dolar. Gözyaşım içime akar. Sanırım onlar gibi bu dünya insanı olamadım. Şu şunu yapmis bu bunu yapmış muhabbetlerine giremedim. Kahkahalar savuramadim. Zaten uzun yıllardır hayatın yükü tek başıma omzumdaydi. hep mücadele hep mücadele. Sanırım eğlenceli değildim onlar için. ya da sebep her neyse işte. Biliyorum uzun oldu. Ama okumak zorunda değilsiniz. Hem içimi dokeyim dedim hemde varsa çevrenizde benim gibi disladiginiz yapmayın onyargiyla yaklasmayin. İnsanların neler yaşadığını hayat şartlarını bilemezsiniz. Hayat herkese adil davranmıyor. Arkadaşlık yapmasanizda kimsenin kuyusunu kazmayin. Geldik gidiyoruz iste. Hepi topu 3-5 m lik kumaş degilmi.

Sürekli dışlanmak?