Ben de İstanbul'da yaşadığım apartmanın dönüşümü için, TOKİ, Kiptaş ve küçük mutahitlerle konuşuyorum.
Bu süreçte sizler mütahitlerle nasıl sorunlar yaşadınız, tavsiyeleriniz var mı?

Ben de İstanbul'da yaşadığım apartmanın dönüşümü için, TOKİ, Kiptaş ve küçük mutahitlerle konuşuyorum.
Bu süreçte sizler mütahitlerle nasıl sorunlar yaşadınız, tavsiyeleriniz var mı?

Uzun zaman ibb nin İstanbul yenileniyor ve bakanlığın yarısı bizden kampanyalarına başvuru yaptım ve takip ettim. İkisi de gayri ciddi davrandılar. Yarısı bizden in reklamı daha oturmamış, plansız seçim yatırımı. Ibb nin de aşağı kalır yanı yok, onlar da ciddiyetsiz teklif verdiler. Apartman geneli o paraları karşılayacak güçte olmayınca ben pes edip evi sattım, yeni ev alacağım. Kolaylıklar dilerim, arsa büyük değilse zor işler.
şu an annemin evinde yaşıyorum , evimiz 1 sene önce kentsel dönüşüme gitti. Hala bir mutahit ile anlaşamadık. Sürekli pürüzler çıkmaktadır. Son bir mutahit ile görüştük , bir kaç gün içinde sonuçlanacaktır. M2 Fiyatları hemen hemen sempatine göre 25.000 ile 30.000 arası değişmektedir. Ayrıca 85 m2 bir evin brütü 70 m2 düşüyor.
Umarım hayırlı bir şekilde sonuçlanır, evinize kavusursunuz. Bu rakamlar inşaat sürecinde artıyor mu? Sabit bir fiyat anlaşması yapılabiliyor mu?
Bana sadece Kiptaş inşaat boyunca sabit bir fiyat garantisi verebildi. TOKİ kredisiyle iş yapacak küçük mutahit artacak maliyetleri isterim diyor.
Cevap
1Cevap
yenilemedim.
Sıkıntılı işler, kolay gelsin.
Konuştuğumuz gibi bizim de başımızada ama süreç uzun sürecek gibi...
Ne demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar