Bir daire aldık içini bir İç Mimar ile anlaşıp yaptırmayı düşünüyoruz adamın kendi ekibi var ve kendisinden emin konuşuyor sizce pahalı olur mu? Daha önce İç Mimarla çalışan var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Mimar işin başında duracağını söyledi her işle o ilgilenecekmiş ve bize projeye başlamadan bitmiş halini bilgisayardan gösterecekmiş
Kesinlikle bir bilenle çalışmakta fayda var fakat tabiki de fiyat olarak kesin daha fazla vereceksin. Malzemeleri ucuza alacak ama sana piyasa fiyatından gösterecek. Fakat aman kafam ağrımasın , evim güzel çıksın en azından sadece 1 kişi ile muhattap olayım dersen kesin mimar. Fakat bence fiyatını da tadilatimkacpara. com adresinden hesapla. Burda fiyatını kendin hesaplayabiliyorsun piyasa ortalamalarında. Yani seni de bilgili biri olarak görüp ona göre fiyat versin
Kendi ekibi olması iyi fakat biraz uçuk olabilir bana kalırsa zevkine güveniyorsan kendi malzemeni kendin al ve bir kaç video izleyerek yeteneklerini kendi evinde sergileyebilirsin
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu işler öyle birkaç video ile yapılacak işler değil tesisattan tutta duvar kırımına kadar birçok kalem de iş olacak ayrıca ustalar genelde kandırıyormuş ve organize etmek zor diyorlar zamanında yapmayabiliyorlarmış
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çevre de tanıdık yerel ustalar varsa daha ucuza getirebilirsin, mimar biraz tuzlu kaçar.
Adamın da kendi ustaları varmış
Malzeme vs hepsini daha ucuza alırım dedi anlaşmalı olduğu yerlerden dedi
Ucuza alır ustalara da az verir farkını kendisi yer. Sana ucuza yapacak değil ya. 🙂
Tüm masraftan %20 komisyon alırım dedi
Çok. 😨
Yani birçok kişi bu adama yaptırmış herkes memnun kalmış diğer türlü ustalar kaytarıyor, kandırıyor vs diyolar bilemedim ki
Rezidans gibi yaparım dedi evini
Kendinden de çok emin konuştu
İşinin ehli ise yaptır madem.
Peki sence kendi başıma yapsam çok zor mu olur işin içinden çıkmak?
İşi ustasına yaptırmakta fayda var. Makul bir şekilde en uyguna maal ederek yaptır gitsin.
Nasıl yani İç Mimara mı ver diyorsun?
Bütçen yeterliyse mimar sağlamsa yaptır. Bütçen kısıtlıysa her iş için usta bulur yaptırırsın makul fiyatlara. İşçilik ödersin malzemeyi sen alırsın.
Kesinlikle bir bilenle çalışmakta fayda var fakat tabiki de fiyat olarak kesin daha fazla vereceksin. Malzemeleri ucuza alacak ama sana piyasa fiyatından gösterecek. Fakat aman kafam ağrımasın , evim güzel çıksın en azından sadece 1 kişi ile muhattap olayım dersen kesin mimar. Fakat bence fiyatını da tadilatimkacpara. com adresinden hesapla. Burda fiyatını kendin hesaplayabiliyorsun piyasa ortalamalarında. Yani seni de bilgili biri olarak görüp ona göre fiyat versin
Kendi ekibi olması iyi fakat biraz uçuk olabilir bana kalırsa zevkine güveniyorsan kendi malzemeni kendin al ve bir kaç video izleyerek yeteneklerini kendi evinde sergileyebilirsin
Bu işler öyle birkaç video ile yapılacak işler değil tesisattan tutta duvar kırımına kadar birçok kalem de iş olacak ayrıca ustalar genelde kandırıyormuş ve organize etmek zor diyorlar zamanında yapmayabiliyorlarmış
Dostum kolay olmadığını düşünebiliyorum alternatif sundum sadece bi kaç araştırma daha yap o zaman ne dim :)
İç Mimar mantıklı mı sence?
Mantıklı armut. com bi bak bakalım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!