Gizli Üye(30-35)1 yılAnneni babani gorebildin mi peki? Bakicilarda ya da babanne anneanne ile mi buyudun? Asıl zenginlik para degil. 3 gunluk dunyada bugun variz yarin yokuz. Annem babam yanimda olmayacaksa ne anlami var cok paranin? Yani bende hemsire annenin cocuguyum bu konuda cok sıkıntı cektim. Evde bir sure baba yok. Anne yok. Ozluyorsun, istiyorsun onlari. Ben hastayken mesela annem baskalarina bakarken yanimda degildi. Nobetleri hic söylemiyorum.
Okuldan eve girince o ev buz gibi gelirdi bana. Belli bir yastan sonra, bir seyleri halledebilir durumda olduktan sonraartik evde pek kimse de yoktu. Babanne ya da bakici falanda. Kapiyi acan, beni karsilayan bir anne yok. Evde mis gibi kokan yemekler yok. Kek kokusu yok.
Bu yuzden calismak istemiyorum ben. En azindan belki okul cagina kadar. Annemle gurur duyuyor muyum bilmiyorum. Okumus etmis, parasini kazanmis evet ama bunlar benim icin onemli degildi cocukken. Cocuklar paraya, kariyere bakmaz. Ben oyleydim en azindan.
Ev hanimi olan arkadaşlarımın annelerine heveslenirdim. Icten ice cocukken annem neden calisiyor ki bu kadin calismiyor evde işte dusunurdum.
Cocuk en azindan okul cagina gelene kadar anne calismamali bence. Babada eksiklik oluyor ama anne baska. Daha ilk andan itibaren rahme duser dusmez bag kuruyoruz anneyle. Sutunu emerken bag kuruyoruz.
Bilmiyorum 24 yasindayim icimde bosluk var sanki. Anneme doyamamisim boşluğu. Babamda muhendisti bu arada. Para derdimiz de yoktu. Paraya ihtiyaci olan, cocugunu tek buyuten kadinlarin calismasina lafim yok. Ama boyle de cocuklar icin zor oluyor.
Artik ne yazik ki erkeklerde calisan kadin istiyor para icin. Cocugum annesiyle buyusun diyen yok. Bu da sıkıntı. Ben kendi yasamimi gorerekten cocuklarimda bosluk birakmak istemiyorum. Bir depremde, bir selde her sey darmadagin oluyor. Aldigimiz tek nefesi bir daha alma garantimiz yok. Sevdiklerimizde, cocuklarimizda, buyuklerimizde ne kadar vakit gecirirsek o kâr diye dusunuyorum.
Annem calistigi icin biraz nefretim var yalan yok. Yani buyudukten sonra gecti ama kucuk benin anne boslugu var. Guclu ayaklari uzerinde duran bir kadin gibi goremiyorum onu, toplum oyle gorse de.
Annemle babam bana para verdi de ne oldu? Iyi dershanelere gonderdi de ne oldu? Kiyafetim, evim cok daha rahat oldu da ne oldu? Tamam bunlarda onemli ama paranin fazlasi da zarar bence.
Yeme icme, barinma, guvenlik hadi biraz da keyfi harcama vs gibi seyleri rahatca karsiladiktan sonraki para luks ve fazla. Daha ne kadar kazanacagiz, kazanacaklar. Dunyaya civi de cakamiyoruz. Ne bu telas anlamiyorum. Doktor cocugu deyince bir anda onlarla vakit geciremedigini vs dusununce üzüldüm.
Belki sana yetmistir, bazi cocuklara yeter gecirilen vakit. Her cocukta parmak izi kadar farkli sonucta. Ama bana yetmedi. Doyamadim ben. Okulda olan bazi etkinliklere katilamadi ailem. Annem yerli mali haftasinda bazen bir sey yapamadi. Aldi pastaneden gotur dedi.
Calisan kadin olup bunlari yapmaya, en iyisini yapmaya calismak, cocugum boslukta hissetmesin diye kosturmakta anca anneyi yoruyor. Bilmiyorum. Annemin emekliligine az kaldi.(emekli olabilirdi bu son durumlardan dolayi ama istemedi. Alismis galiba, bir anda hareketsiz bir hayata gecmek zor geliyor sanirim)
Daha cok vakti olacak ama ne o beni dogurdugundaki yasta. Ne de ben bebeklik, cocukluk, ergenlik donemindeyim... o benim yetiskinligimle tanisacak, ben onun yasliligi. Oncesi var mi, onceki yaslar var mi cogunlukla yok. Biraz kırgınım sanırim aileme bu konuda. Ama yapacak bir sey yok.
Icimdeki boslugu ve kirginligi bilerekten cocuklarimin yaninda olmak isteyen biriyim. O yuzden insallah calismayisima saygi duyan (bir sure belki. Isi birakir miyim bilmiyorum sartlara bagli) sizi ben gecindiririm diyebilen bir erkek karsima cikar.
Bu ulkede calisan cocuklu ev kadini olmak cok zor çünkü. Erkeklerimizinde pek dahil oldugu yok. Bir tek ise gidip geliyorlar o kadar. Baska da sorumluluk almiyor cogu. Kadin calissa bile. O yuzden her turlu sıkıntı. Kadin işi bir yerde birakmakta zorunda kaliyor aslinda desteksiz olunca.
45 Yorumla- 1 yıl
Şu an sen çalışıyor musun peki
- 1 yıl
Güzel haklı bir yazı yazmışsınız ama Ben tam tersini tercih ederim. Fakirliktense zengin olup ailemi çok sık gorememeyi
- 1 yıl
@Cookieloverfalan Katılıyorum
Cevap sahibi1 yıl@Cookieloverfalan bu ailenizle ilgili olumsuz dusuncelerden kaynakli olabilir. Bazi kisilerin anne baba yaninda olsa da cocuklugu, gencligi zehir eden, cocuk yetistirmeyi bilmeyen kisilerde olabiliyor. Bu dusunceniz bundan kaynakli olabilir.
Calisan ailenin cocugu da bu bagi kuramadigindan cogunlukla kendi kurdugu ailede de baglilik beklemiyor, bekleyemiyor. Kisiye gore degisiyor. Kimi o sicakliga, samimiyete, yuva olma durumuna hasret kaldigindan bunu saglamak istiyor. Kimi zaten bende boyle buyudum. Cocugumda buyuse ne olur, yapacak bir sey yok diyor.
Diger taraftan benim zenginlik algimla sizinki farkli. Benim zenginlik algim, huzurlu mutlu bir yuvam, cocuklarim yanimda olsun. Cocuklarim anne boslugu cekmesin. 3 gunluk dunyada bunun depremi var, hastaligi var, ani bir sekilde ölümü var. Benim istedigim ve tercih ettigim zenginlik sevdiklerimin yanimda olmadsi ve benimde onlarin yaninda olmam. Para bir yerde kazanilir diye dusunuyorum.
Sizin zenginlik anlayisiniz ise para.
zenginlikte kastiniz ne? Is insani olmak mi? Hani doktor, avukat vs de iyi kazanir. Doktor devlette de, özelde de iyi is yapar ve para kazanir. Evet bu tarz meslekler hem statu acisindan hemde gelir acisindan tatmin edebilir kisiyi.
Peki kisi bu mesleklerden birine sahip degilse. Alacagi aylik 40 bin lira ise kucucuk bebegi birakip işe gitmek mantikli mi? 40-50 bin lirayla zengin olunmaz cunku. Bu devirde anca gecinebilirsiniz. Esinizle beraber 80 bin lira da fazla para degil.
Cevap sahibi1 yıl@Cookieloverfalan Benim annemin kazandigi da fazla para degildi. Devlette hemsireydi. En dusuk memur maasindan bir tik yuksek iste. 3 kr eklemede nobetten vs gelir. Bildigin memur maasi yani.
Zengin olsaniz belki calismaniza da gerek kalmaz aslinda. Aylik 40-50 bin lira daha olacak, eve girecek diye bir cocugu hem cocuklugundan hemde annesinden mahrum etmeyi ben pek mantikli bulmuyorum.
Eger gercekten bahsettiginiz zenginlik cok paraysa anne baba, akrabayi tanimamak bir tercih ve secenek elbette ama bu para 40-50 bin liraysa degmez diye dusunuyorum😊
Meslek olarak alacaginiz para gunumuzdeki maas skalasindaki asgari ucret ya da memur maasiysa bir aileyi ozellikle cocuklara bu konuda zorluk yasatmayi pek mantikli bulan biri degilim babanin kazanci yetiyorsa.
4-5 yil cocugun kres ya da anaokulu cagina kadar yaninda olmak zor olmamali bana gore. Ben bu yuzden iki cocuk dusunuyorum ve pes pese dusunuyorum. Aralarinda en fazla 3 yas olacak sekilde. 1-2 yas daha iyi. Beraber buyurler. Okula baslamalari konusunda aralarinda cok mesafe olmaz. Bende birkac yil yanlarinda olur sonra donerim işe diye dusunuyorum.
Sizinde fikriniz bu. Saygi duyuyorum. Herkesin dinamikleri farkli elbette. Kimi icin zenginlik ailesiyle vakit gecirmek, kimi icin para. Para daha da mutluluk oluyor kimi insan icin.
Belki ben hakliyim, belki de siz. Belki ben boyle dusundugum icin ilerde keske param olsaydi daha iyiydi diyecegim, belki de siz keske parayi degilde ailemin cocuklarimin yaninda olsaydim pismanligi yasayacaksiniz. Insanogluyuz ve nankoruz. Elbet begenmedigimiz, keske soyle yapsaydim diyebilecegimiz cok sey var ve olacak.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılAna baba zenginliği seni kapsamıyorsa fakirsin.
Mesela lüks araban var mı? ya da araban var mı? Aylık ne kadar veriyorlar sana harçlik? Senin adına kayıtlı ve sana ait bir arsa daire vs var mı?
Bunlarin hiçbiri yoksa sen tok evin aç kedisi olabilirsin.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılbilemeyiz paran varsa zenginsindir
01 Yorumla- 1 yıl
Var
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılBenim için önemsiz bir detay gadası
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bilmem zenginlik biri icin evi olmazi bir baska kisi villada otururken Saray değil diye üzüle bilir... zenginlik düsüncelerde baslaya bilir sanki. Allah helal ve bol risk/para nasip edip doğru ve helal yerde harcamak nasip etsin!
13 Yorumla- 1 yıl
Aminnnn
- 1 yıl
Güzel yazmışsın. Fakirlik övünülecek bir şey değil. Zenginlik de hakeza öyle Milyarın olur açlık çekersin. Aç gözlü ve hırslıysan hep fakirsin çünkü doymazsın.
Şanslı olmuş oluyor. Devlet memuru sayılıyor. Devlet memuru değilse eğer çalıştığı mevki bölüme göre zengin ya da orta halli olmuş olurusn
14 Yorumla- 1 yıl
Özeldeler
- 1 yıl
Çok haklısın
Kim bilir bu platformda daha kac tane abuk subuk soru görücez
20 Yorumla
1 yılSen değil onlar.
32 yaşta bu soru.. bu ülkede erkek olmak şansızlık arkadaşlar, yazık size.
06 Yorumla- 1 yıl
20 yaşındayım
- 1 yıl
Kendinizi büyük gösterme öerakınızı anlamıi değilim. Genç görünmek isteden neyse de, neden yaşlı görünmek?
- 1 yıl
Size ne?
- 1 yıl
Demek istediğin "ben olgun yaprak istiyorum." Kastın o. Ergen ergen soru soruşundan belli zaten, anne babanın bi s. k faydası olmamış sana
- 1 yıl
hadi ordan git
- 1 yıl
Bak burada mütahit bi amca war,55 falan. eşek görse sarıyo yokluktan, onu bul
1 yılHayır alakası yok orta gelirli de olabilirsin belki annen baban sana bu parayla yatırım yapmak yerine başka şeylere harcıyor bilemeyiz. Ve ayrıca bu soru biraz 13 14 yaşında bir kız çocuğunun soracağı bir soru o yüzden saçma yani.
12 Yorumla- 1 yıl
20 yaşındayım
- 1 yıl
O zaman niye bu sorular aman Allah'ım sen zengin ol onların zenginliği seni kurtarmaz
- Aile & Toplum konusunda 579 cevap paylaştı.
1 yılEstetisyen kbb saç ekimi diş hekimi gibi şeyler paranın hamına koyuyor. Aile hekimi de eh işte.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılZenginliğin tarifi sınırı yoktur hyaşama kalieniz iyidir ama özel uçağın olmadığı sürece zengin sayılmazsın
00 Yorumla Zenginlik göreceli bir kavram. Neye göre kime göre zenginsin?
03 Yorumla- 1 yıl
Genel olarak
- 1 yıl
Haklısınız
1 yılDeğilsin ama zeki bir ailen olduğu kesin sen de onlar gibi misin
02 Yorumla- 1 yıl
Evett
- 1 yıl
Sen de doktor olursun o zaman
Gizli Üye(45 üstü)1 yılonlar doktorda. net olan bişii varsa oda sen hastasın
22 Yorumla- 1 yıl
Hahahahaahhahahhawhhaah
Cevap sahibi1 yıl😉
1 yılŞimdilik değilsin. İleride miras kaldığında zenginsin demek oluyor bu :)
00 YorumlaZengin içerikli gıdalar tuketebiliyorsundur tabii ki zenginsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBilmem zengin misin ama zengin olmak için sanırım fabrikatör filan olmak gerekmiyor mu? Buna çok emin değilim.
Tamam fakir olmadığınız çok belli. Ama orta halin de yukarisindasinizdir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılDoktor bir sevgili hayatimda dusunemiyorum baksana hersey dengine evlilikler bile dengine
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılpara vardır ama harcayamazsan kullanmazsan değilsin
00 Yorumla
1 yıln doktoru ona bakmak lazim pratisyen de kalmış olabilir aile hekimi de veya doç profda 😂
00 Yorumla
1 yılZeynep bebeğim 34 bedenli küçük memeli isen Evlen Benimle 😛
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılAslında ailenin zenginliğidir o ama sizde bu imkanlardan yararlandığınız için sayılırsınız.
00 Yorumla Bir sürü insanın hastane kapılarında rezil olduğunu düşünürsek şanslısın diyebiliriz
00 Yorumla
1 yılAldığın harçlığa bağlı da.. Daha önemlisi kültürlü yetişiyorsundur diye düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılsenin cocuklugun iyi gecer. onlar gibi olmadigin surece bir halta yarayacagini zannetmem
00 Yorumlazengin 100se orta direk 50 se sen 82 falansın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHer biri en az 80k desek ayda 160k? Ve çok çocuk yaptıklarını da sanmıyorum ayda en az 20-30k sana kaliyodur zenginsin bence
07 Yorumla- 1 yıl
2 kardeşiz
Cevap sahibi1 yılAylık 50k?
- 1 yıl
Daha fazla
Cevap sahibi1 yılZengin hissetmiyor musun yani şimdi
- 1 yıl
Hayır parayı ben almıyorum ki
Cevap sahibi1 yılAilen elbet sana belirli bi miktar veriyodur demi
- 1 yıl
Tabii ki
Önemli olan senin ne olacağın ya da olduğun ahabsjs
00 Yorumla
1 yılBu ülkede zengin olmak için doktor evladı değil neyse bişey demiyorum
00 Yorumla
1 yılZengin olabilirsin.. ama bunu dile getirme ihtiyacı hisseden biri net duygusal açlık yaşıyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZenginliği geç dünyaya şanslı gelenlerden olduğunun umarım farkındasındir
01 Yorumla- 1 yıl
Farkındayım
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim sadece babam doktor 30.000€ kazanıyor zengin gibi sayiliriz 😅
00 YorumlaAnne baban hayattaysa ve seni seviyorlar destekliyorlar onemsiyorlar yaninda oluyorlarsa evet oldukca zenginsin
00 YorumlaBenim annem ve babam öğretmen , zengin değilim :)
Zengin olma ihtimalin var evet.03 Yorumla- 1 yıl
İnşallah dndmdndnddnddndnd
- 1 yıl
Sağol kanki
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Anne baba işiyle kendinizi tanımladığınıza göre…
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. nerde çalıştıklarına bağlı...
02 Yorumla- 1 yıl
Özelde
Değilsin. Hasta olduğunda avantajlısın xd
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılDeğilsin ünlü olmadiktan sonra
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yoooo ne ilgisi var 🤔
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSor bakayım ananlara damat istiyorlar mi 😂😂😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Annen baban zengin de seni bilemem.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı.
1 yılBiriktirdiklerine bak arsa ev döviz nakit
00 Yorumla
1 yılmaşallah soridn yere gelemz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılsende tip fakultesi ogrencisi olmalisin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı. Zengin sin evet güzel maaş alırlar
00 YorumlaEvet tatlim alsana beni
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBoyle soran birinin ana babasi doktor olmaz.
06 Yorumla- 1 yıl
Vallaha doktor
Cevap sahibi1 yılNe ask dokturu mu yoksaam.
Cevap sahibi1 yılKiz sen 13 14 yasinda misin yoksa
- 1 yıl
20 yaşındayım
Cevap sahibi1 yılTamam tamam hadi doktorvuluk oyna sen
- 1 yıl
Pekiii
Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı. Saylırsın ama sen değil annen baban
01 Yorumla- 1 yıl
Hahahahahahhaahahaha
Gizli Üye(25-29)1 yılMaddi durumu iyi diyelim
10 Yorumla
1 yılŞanslısın
01 Yorumla- 1 yıl
Bence de
1 yılZenginsin mutlu mu sun
01 Yorumla- 1 yıl
Değilim
Bunu bize mi soruyorsun gerçekten
01 Yorumla- 1 yıl
Evet
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılDeğilsin
01 Yorumla- 1 yıl
Peki
Yorumlar kıskançlık kokuyor 😂😂
02 Yorumla- 1 yıl
Hahaahahhahhaahahah evetttt
- 1 yıl
Kudurtmaya devammm
1 yılEvet
02 Yorumla- 1 yıl
Ne doktoru
- 1 yıl
Göğüs ve acil
Bence sanki biraz görgüsüz gibisin
09 Yorumla- 1 yıl
Biraz kdmdmdmdmdmddm
- 1 yıl
Ben de gayet mütevazi bir insanım
- 1 yıl
Allah Allah
- 1 yıl
Kendini sorgula bence önce
- 1 yıl
Aferin
- Aile & Toplum konusunda 802 cevap paylaştı.
1 yılYani maddi durumun iyidir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. zenginsin
10 YorumlaEvet
10 Yorumla
1 yılEvet
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı. Vay be
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Maalesef
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri