- Aile & Toplum konusunda 586 cevap paylaştı.
1 yılYani 21 yaşında tek yasamanı. Maliyetini karsilayabiliyorsan öncelikle seni tebrik edeyim. Dilersen masraflara geçelim. En kötü ev 13 bin bin tl doğalgaz. 14 etti. Bin elektrik su 15 etti. Evi temizlemek için minimum aylık 1000 tl harcarsın 16 etti. İşyerinde oglen yemeklerini yedin sabah akşam toplam öğüne 1000 tl desen en dandik ekmek arası hali aylık 3 bin tl yapar masraflarda 19 bindesin ayda kendine tek parça elbise alsan sadece bir adet ikinci yok bin tl olsa ki bin tl ye bir şey kalmadı. Masraflarda 20 bindesin. Haftasonlari biraz gezeyim desen bir yemek iki de bira içsen bin tl. 4 hafta sonu var 4 bin. Masraflarda 24 bindesin. Aylık 500 600 tl de ulaşım giderin olsa 400 de cep teli faturan 25 bine ucu ucuna dönersin. Kuaföre falan asla gidemezsin. Telefonun bozulsa baba yardım et diye ağlarsın bu minimum sana lazım olan gelir
Birde minimum kurulum maliyeti var en bok yatak odası 50 bin en bok koltuk 50 bin en boktan masa sandalye takımı 25 bin en kıytırık elektronik eşyalar tanesi 15 binden televizyon çamaşır makinesi bulaşık makinesi etti 45 bin önceki maliyetlerle 170 bindeyiz
. Halı perde fon makinesi süpürge ocak 20 binde bunlar 190 bindeyiz daha çok varda mal sahibi girerken 3 aylık peşin iki aylık dopozit ister emlakçı bir kira bedeli komisyon ister 6 kira oldu. kira bedel de bin tl yapar 78 bin eder İstanbul’a gelince de 170 de önceki maliyet 250 bin kurulum maliyeti
Birde İstanbul’a geldiğinde otelde kalacaksın ilk bu işleri halledene kadar 15 gün otelde kalsan 25 binde otelci alır 275 bin tl kurulum maliyeti
yani İstanbul’a gelirken cebinde 275 binin olacak aylık da 30 bin tl maaş alabileceğin bir mesleğin olacak 21 yaşında bunlara sahip olabildin mi bence olamamışsindir hayal kuruyorsun
05 Yorumla
Soran1 yıloncelikle esyali ev diye bir sey var. ikinci olarak aylik gelirim minimum 95 bin tl. ben sadece aileminde rizasi olsun diye ugrasiyorum. birikimimde soylediginizin kat kat fazlasi. iyi gunler bosuna yormussunuz kendinizi
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun kardeşim
Soran1 yılsanane
- 1 yıl
Tahmin ettim sanırım. Teşekkürler.
Soran1 yılailemle yasiyorum diyorum. ayri eve cikinca kardesimi de goturucem diyorum kafaniz hâlâ fesatliga calisiyor rezilsiniz.
En İyi Cevaplar
Yani düşünceniz ve isteğiniz normal. Ancak çevreyi sizde görüyorsunuz. Ayrıca bir şey olsa tedirgin olacaksınız. Kardeşiniz için bir kat saha endişeleneceksiniz. Makul bir il ve semt olmalı. En azından birkaç tanıdığınız olmalı. Bu kararı almak ve uygulamaya koymak çok kolay olmasada, bunu yaparsanız hayatınızda önemli bir eşiğide geçmiş olacaksınız
00 Yorumla
Bu dediklerine yarın pişman olursun, yalnız yaşamak günümüz Türkiyesinde kolay değil, özellikle de kadınlar için. burada kaç git gibi saçma sapan tavsiyeler verenler var hayat çok acımasız. Yutar hayat insanı ezer geçer pişman olursun ilerde ama dönüşü olmaz. Ailenin sana karışması da seni sevip korumak istediği için ebeveyn olunca anlarsın.
06 Yorumla
Soran1 yılannem calisiyor hayattaki tek vasfim ev islerini yapip kardesime bakmakmis oyle diyorlar. dayanamiyorum artik. 4 yildir evden bile cikmiyorum. kimse sevildigi deger gordugu yeri terk etmek istemez. burada insan yerine bile konmuyorum
- 1 yıl
Dediğin konularda haklısın ailen öyle yapmamalı seni anlasalar daha iyi olur her şey. Fakat yalnız farklı bir şehirde olunca da farklı sorunların olacak bunun farkında ol hep. Aile baskısından üniversite de kaçıp başka şehirde okurken saçma sapan olaylara giren çok kadın tanıyorum. Uzaklaşsan bile bu kafaya girme sana tavsiyem. Umarım istediğin gibi mutlu bir hayatın olur.
Soran1 yılkonusucam tekrar uzaklasicam buralardan
Soran1 yılkoprulerin yakilmasi gerekiyorsa yakicam.
Gizli Üye(18-24)1 yılBu durumda hissettiğin baskıyı ve zor durumu anlıyorum. Ayrı bir eve çıkma isteği, bağımsızlık arzusunun doğal bir parçası. Ailelerinin bu duruma tepkisi ise, kültürel ve toplumsal normlardan kaynaklanıyor olabilir. İşte bu durumda değerlendirebileceğin birkaç adım:
1. Açık İletişim: Ailene hislerini açıkça ifade et. Neden ayrı yaşamak istediğini, bu durumun sana nasıl fayda sağlayacağını ve bunun sorumluluklarını almayı da kapsadığını anlatabilirsin.
2. Araştırma Yap: Gittiğin şehirdeki yaşam koşulları, güvenlik durumu ve öğrenci hayatı hakkında bilgi toplayarak, ailenin endişelerini gidermeye çalışabilirsin. İyi bir hazırlık, onların daha rahatlamasını sağlayabilir.
3. Alternatif Çözümler: Aileni ikna edemezsen, belki yaz tatilinde ya da kısa süreli bir staj ya da eğitim programıyla gitmeyi deneyebilirsin. Bu, onlara bağımsızlığını göstermek için bir adım olabilir.
4. Destek Arama: Güvendiğin arkadaşlar ya da akrabalarla bu durumu paylaşabilirsin. Onların desteği, ailenle olan iletişimini güçlendirebilir.
5. Plan Yap: İleriye dönük planlar yap ve hedeflerini belirle. Ailene, bu hedeflere ulaşmak için adım adım nasıl ilerleyeceğini gösterirsen, onların güvenini kazanabilirsin.
Unutma ki, bu süreç zaman alabilir. Sabırlı ol ve kararlı bir şekilde ilerlemeye çalış. Kendi bağımsızlığını kazanmak için gereken adımları atmak önemli.01 Yorumla- 1 yıl
Chatgpt?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılAilenden birine bir şey olsa hemen gelebilecek misin gadası
01 Yorumla
Soran1 yılgelirim
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılailen ile konuş bence
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKardeşini yanına alarak resmen ona ebeveynlik yapman gerekecek, biliyorsun değil mi? Şu an baksan da farklı bir şehirde anne babanız olmadan şimdiki gibi olmayacak asla.. çocuğun anneye ihtiyacı var.. çok büyük bir yük yani senin için. Bence gideceksen kendin git. İzmir olabilir. Gitmiştim İzmir 'e. Eskişehir, Kocaeli, İstanbul tavsiye etmem. Hava kirliliği ve insan kirliliği var. Yerine olsam Akdeniz ya da Ege bölgesindeki şehirleri düşünürdüm 😊
11 Yorumla
Soran1 yılannem kardesimin dogdugundan beri calisiyor kardesime annemden cok ben baktim zaten zorlanmam. sadece resmi olarak ikametini ve okul kaydini alma konusunda endiselerim var
1 yılbir kizim var henuz 15 aylik ben onun ayri yerde yasamasina izin vermem ilerde. Onceden olsa istedigini yapabilir derdim ama normal bir zamanda yasamiyoruz n. Etraf psiko dolu. Adamin birinin takintili olup zarar vermeyecegi ne malum. Artik kimseye guvenemez olduk. Bence ailen hakli.
14 Yorumla
Soran1 yılelinde sonunda gidecek cocugunuz sizin sayenizde dunyaya gelmis ama cocugunuza dunyayi dar edemezsiniz
- 1 yıl
Evet de şu an ülkede böyle vakalar çok arttı. Senin görüşünü gölgeleyecek kadar.
- 1 yıl
Ben cocuguma dunyayi dar edecek biri degilim hanimefendi. Anne ben ayri oturmak istiyorum derse destek olurum ama benim sokagimda gozumun gordugu yerde olacak. Kizim soz konusuyla kimseye guvenmem. Onu dunyaya ben getirdim soylediginiz gibi dolasiyla guvenliginden ben sorumluyum. Henuz 20li yaslarin basinda hata yapmaya musaitken hadi kizim git baska sehire diyemem. Annesi olarak yol gostermek mecburiyetindeyim. Sizde anne oldugunuz zaman bu fikrinizin degisecegini dusunuyorum. Şu an ergenligin verdigi bir ozgurluk aski var icinizde belli ama dilerim basiniza kotu birsey gelmez.
Soran1 yılicine dogdugun ev seni sarip sarmalamayinca hicte dediginiz gibi olmuyor işte
Gizli Üye(18-24)1 yılİlla bir bağımsız olma isteği var içinizde sanki çok mu büyüksün 21 yaş ne biraz mantıklı düşünün okadar kadın cinayet oluyor aile tabikide düşünücek yarın öbür gün olurda yanlış bişey olsa niye ailen küçük duruma düşsün artık anlayın hiç bir şey eskisi gibi değil 21yas nedir ya kendinize gelin biraz da siz o kınadığınız ailenizin yerine geçip de düşünün
21 Yorumla
Soran1 yılkes sesini k@smer
Gizli Üye(18-24)1 yılDinle şimdi, ailenle konuş,
Gideceğin yer, hayatın bir koşu.
Duygularını aç, hislerini söyle,
Bağımsızlık, bir kadın için değerli bir hediye.
Sorumluluk al, plan yap elinle,
Yeni şehirde bul, geleceğini seninle.
Örnekler göster, başka kadınlar gibi,
Hayat senin, senin için bu bir seçim gibi.
Zaman tanı, acele etme,
Aileni anla, sevgi dolu bir söze.
Sabırla ilerle, hedefe ulaş,
Kendi hayatın, seninle bir savaşş.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen tek yaşıyorum ama mecburi iş için geldim ve keşke ailemle yaşasam tek yaşadığımı olabildiğince duyurmamaya çalışıyorum. Apartmanda tek yaşadığımı bilen iki kişi bana yürüyüp kandırmaya da çalıştı. Kolay bi şey değil. Bende göndermekte zorlanır ve korkardım aileni çok iyi anlıyorum.
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAma senide anlıyorum tek yaşamanın iyi yönleri de var
- 1 yıl
Eskiden böyle değildi ya. Büyük abiler ablalar farklı farklı şehirlerden okumaya gelip yurtta, evde kalırdı. Oranin halkı onlara destek olurdu. Şimdi çıkarcılık dizboyu olmuss
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğuda hangi şehirdesin? Maddi imkanın varsa ailenden izin almak zorunda değilsin artık kendi düzenini kurabilirsin bencede ailene artık evden gidiyorum de ve ayrıl başta bozulabilirler ama zamanla alışıp durumu kabullenirler 12 yaşında kardeşim var okul kaydını aldırabilir miyim demişsin kardeşinin yasal velisi sen isen kolay aldırırsın diğer türlü aile izni gerekebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu yaşta bu olgunluğa ve maddi güce eriştiğin için tebrik ederim, ben 24 olucam hâlâ aile evindeyim, ben de çıkmak istiyorum ama maddi olarak zorlanacağımdan çıkamıyorum buna cesaret edemiyorum, yapamadı döndü dedirtmek de istemiyorum, kiralar her geçen gün artıyor, daha bunun kendini geçindirmesi vs var, ama bunlara rağmen tek yaşamak kendi düzenini kurmak bence mükemmel bir şey, yine de çok dikkatli ol, sağlam bi işin gelirin varsa çık bence ne iş yapıyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl21 yaşında ne iş yapıyorsun da 95 bin lira kazanıyorsun? Gerçekten merak ettim. Çünkü insanlar zorda, ekonomi kötü. Bu maasi kazanıyorsan helal olsun diyeceğim. Ama mesleğini yazarsan çok mutlu olurum. Sagolun.
Ailene gelince, onlari ikna edemezsin. Aileler parazit gibi genel olarak.
00 YorumlaNedenlerini açıkça nazik vir dille anlat. Ama bir yönden haklılar ortam toplum artık bozuldu. Her gğn duyduğumuz haberler aileni korkutuyor endişeye sokuyor hepimize olduğu gibi.
20 Yorumla
1 yılBelirli bir gelir ve iş elde etmeden tek basina yaşamak gerçekten zor. Özellikle de bir bayan olarak daha da zor. İşin içinde aile faktörü de olunca çok keskin kararlar alman lazım
02 Yorumla
Soran1 yılevden calisiyorum zaten e ticaretle ugrasiyorum bunu bilmelerine ragmen beni surekli caresiz birakiyorlar
- 1 yıl
Aileyi ikna etmek çok zordur. Keskin bir kararla çıkıp gitmen gerekiyor. Anadolu kültürü ile yetişen ailelerde ikna etmek çok zor
nasıl ikna edersin bilmiyorum ama tek başına 12 yaşında çocugun sorumluluğunu alma derim evde bakmakla ayrı yerde bakmak bir olmaz allah korusun bişey olur hiç gerek yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHaklısın demek isterdim de TC Kızı da şehir dışına çıkınca çıplak olmayı ya da sürekli manita yapmayı bi şey zannediyor be...
Doğudakiler haklı amwq, şu batıdaki bazı kızlarımız kevgirden farksız...
02 Yorumla
Soran1 yılamacim bu olsa kardesimi de kendimle goturur muyum sence?
Cevap sahibi1 yılo zaman tamam, diyecek bir şeyim yok
1 yılEvden çalışarak 95 bin. tl. gelir nasıl elde edilebiliyor. Bilgi verirseniz.. ilgilendiğiniz branşa yönelmek isteyen arkadaşlarda faydalanmış olurlar.
04 Yorumla
Soran1 yılarastirsinlar banane onlarla mi ugrascam
- 1 yıl
Onlarla uğraş denedim. Şuraya iki cümle yazabilirsin. O kadar uzun paragraf yazmissinda.. destek.. fikir istemek için.. insanlara mesleğin ile ilgili bilgi verip destek olabilmek için de.. destek istemek için yazdığin paraftafin yarısı kadar da yazarsın herhalde. Herkes işimi görsün. Destek olup bana ihtiyacim olan konu ile ilgili yorum yazsın. Ama ben kimseyle uğrasamayayim.. ugrasamam. O zaman kimsede senle ugrasmasin. Zaman ayırmasın. Derdinden insanlara ne.. deseler haklilar.
.
Soran1 yılugrasmak istemeyen ugrasmasin hadi by
- 1 yıl
Bye canım
Gizli Üye(25-29)1 yılBas git kanunen hiçbir şey yapamazlar çünkü reşitsin. Çok sıkıntı yaparlarsa şehrini bile söyleme gerekiyorsa zamanla alışırlar.
Katı aileleri zorunda bırakmazsan gram ilerleme kaydetmezler. Bende de vardı o türden maalesef deneyim konuşuyor.02 Yorumla
Soran1 yılsen kurtulabildin mi peki?
Cevap sahibi1 yılEvet onları eğittim. Şimdi istediğimi yapıyorum. Ciddi sorunlu olan gruptan değillerse alıştıracaksın. Kendi kendilerine veya bir gecede düzelmeyecekler sonuçta ama zorlayacaksın değişime. Yoksa evlenene kadar yakandan düşmezler hatta zorla evrendirirler maazallah.
1 yılYapacak bir şey yok ekonomik özgürlüğünü alınca vurup kapıyı gidersin neticede ailen illa ki affeder anlar seni
02 Yorumla
Soran1 yılekonomik ozgurlugum var zaten
- 1 yıl
O zaman gerisi senin seçimine kalmış
İzin vermiyorlarsa yapacak pek bir şeyin de kalmıyor. Nasıl çıkıp gideceksin ki? Bunun tek yolu izin alabilmek. Uzak bir şehirde iyi bir iş bulursan belki ikna olabilirler.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. Seni sevip sana değer verdikleri için ve şu an dışarıdaki ortama güvenmedikleri için seni bırakmıyorlar
018 Yorumla
Soran1 yılsevmiyorlarki. annem calisiyor evin islerini ben yapiyorum kardeslerime ben bakiyorum diye hizmetçileri gibiyim diye izin vermiyorlar. kendileri de soyledi zaten sen gidersen işleri kim yapicak diye.
Soran1 yılbenim hayatim olamayacak mi tek vasfim evi isi yapip doğurdukları cocuklarla ilgilenmek mi
Soran1 yıldefalarca anlattim ciddiye bile almadilar neyse boş ver
Soran1 yılo kadar tuhaflarki yasadigimiz sehirde bir akraba bile yok yine de ne kendileri tasiniyor ne bana izin veriyorlar koy gibi bir yerdeyiz zaten
Soran1 yılhayir ya annem kendisi soyledi zaten sen gidersen ev islerini kim yapicak kardesini okula gönderip gelince kim ilgilenicek diye. beni sadece kole olarak goruyorlar kolelerinin gitmesini istemiyorlar. beni dusunduklerinden degil
Soran1 yıl21
Soran1 yıldelirttiler beni. defalarca intihari dusundum. ama bu savasi kaybetmek oldugu icin yapmadim. o kadar caresiz hissediyorumki. bakmam gereken bi kardesim olmasaydi her sey daha farkli olurdu. onun icin endislenmekten kendimi mahvettim
Soran1 yılen cokta buna uzuluyorum annem kendi tercihiyle bi cocuk dunyaya getirdi ben tercih etmeden zaten dogdugundan beri ona annelik yapmak zorunda birakildim. bunun agirligini tasiyamiyorum
Soran1 yıltesekkurler
Niye istemiyolar ki? Sonucta kücük degilsin artik özgürsün ve istedigini de yapabilirsin izin vermemeleri cok sacma
10 Yorumlaevli olan buyugun yok mu onun yanina gec sonra kiz kankalarinla beraber eve cik
20 YorumlaOkulun bittiyi ve ekonomik özgürlüğünü eline almışsan bir engel yok ama yaşadığın yerde önemli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
1 yılAldırırsın niye alsırmayasın. Kardeşin erkek mi? Kız mı?
01 Yorumla
Soran1 yılkız
Kendi kararlarını verebilecek yaştasın artık ailenin dedikleri senin için sadece bir öneri olmali asıl kararı sen kendin vermelisin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılNeden gitmek istiyorsun ailenden memnun değil misin?
05 Yorumla
Soran1 yılailem beni hizmetci gibi kullaniyor
- 1 yıl
Üniversite okuma bahanesiyle mi gitmek istiyorsun onlara ne dedin
Soran1 yılhayir direkt tek yasamak istiyorum dedim universiteye gitmek istemiyorum artik gitmek istedigim zamanda izin vermediler baska sehire gitmiyim diye
- 1 yıl
Baban sizinle beraber mi yaşıyor annen kardeşlerin ve sen mi yaşıyorsunuz
Soran1 yılbizimle evet
Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. senin o kadar paran varsa cek git parayi nerden buluyorsun ailenden isteyeceksen izin vermezler tabi
02 Yorumla
Soran1 yılailemden istedigimi kim soyledi evden calisip biriktirdim
biraz daha ailenle kal bence, sonra bu günlerini özleye bilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAyrı eve çıkınca, çalışman gerekecek.. Çalışma hayatı ise çok zor. Bilgin olsun.. Evlenene kadar ailenle yaşa bence...💚
12 Yorumla
Soran1 yılevden calisip online satis yapiyorum zaten ama asla rahat birakmiyorlar surekli bir seyler istiyorlar
Cevap sahibi1 yılÜniversite okuyor musun? Henüz okumuyorsan uzakta bir yeri tercih et. Yurtta kal.
- Aile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı.
1 yılTek yasayan kızlara neden tuhaf bakıyorlar?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılHayatını idame edebileceğim bir mesleğin bir kazancım varsa neden olmasın
00 Yorumla
1 yılİzin vermeselerde git bence aile evi çekilecek dert değil
00 Yorumla
1 yılAçıklamayı okudum, kardeşinin kaydını yanına alabilirsin evet.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 486 cevap paylaştı.
1 yılaile ile mücadele yöntemleri diye kitap yazacağım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılParalı bir erkek bul çık bence. Hayatini yaşa
14 Yorumla
Soran1 yılbanane erkeklerden
Cevap sahibi1 yılNasıl yani başka türlü zorluk çekersin
Soran1 yılo dedigini k@$@rlar yapiyor
Cevap sahibi1 yılSen bilirisin
Bir mesleğin falan var mı? Çıktın diyelim masrafların olacak kira giderler gibi bunları karşılayabilecek misin?
01 Yorumla
Soran1 yılbunlari dusundum herhalde. param var
Canım ayrı eve çıkmak istemen çok normal bende bu sene 18'imi doldurdum ayrı eve çıkmak istedim ama benim de ailem izin vermiyor meslek sahibi ol nereye gidersen git diyorlar.
01 Yorumla
Soran1 yılbenim bi meslegim birikimim var zaten
Gizli Üye(25-29)1 yılİkametgah alırsın bir şey yok ailen izin verirse
00 Yorumla
1 yılBence gitme güvenli değil artık tek yasamak heleki kızsan
00 Yorumla
1 yılBir mardinli olarak Mersin e gidebilirsin zaten ekonomik durumun çok iyi
00 YorumlaHala bu konuda çok ciddiyse bence hiç yanlarindan ayrılma
00 Yorumla
1 yılBöyle bisye kalkışma pişman olursun
02 Yorumla
Soran1 yılolmam merak etme
- 1 yıl
Peki
1 yılGuzelcene anlat derim
01 Yorumla
Soran1 yılyorumlardaanlattim
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAilenin yanında rahatsan niye ayrı ev?
02 Yorumla
Soran1 yılrahat oldugumu kim soyledi? annem calisiyor yillardir ev isleriyle kardeslerimle ben ilgileniyorum. sirf bu sorumluluklar yuzunden universiteye bile gidemedim. ama artik dayanamiyorum
Soran1 yılev islerinden kardeslerime bakmaktan işe de gidemiyorum
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. 18 yaşıni geçtin cocuk degilsin artık
01 Yorumla
Soran1 yılanlamiyorlarki
1 yılAyrı eve çıkınca neler yapmayı planlıyorsun?
013 Yorumla
Soran1 yılcalisicam
- 1 yıl
Ailenin yanındayken çalışamıyor musun?
Soran1 yılhayir
- 1 yıl
Ne iş yapacan ki ailen yanındayken çalışamıyorsun?
Soran1 yılsanane
- 1 yıl
Neden öfkelenmeye başladın. Cevabı zor sorular mı soruyorum?
Soran1 yılhayir cevabi zor sorular degil. cevap vermek istemedigim sorular :)
- 1 yıl
Tamam ben noktayı koyayım. İstediğin kişiyle istediğin gibi seks yapma özgürlüğünü elde etmek istiyorsun. İş bahane.
Soran1 yıltamam dayı sus
- 1 yıl
Hem gizlisin hem dolaylı cümleler kuruyorsun. Kimse seni bulamaz rahat ol ve açıkça yaz.
Soran1 yılkes
- 1 yıl
Ben de senin arzuladığın özgürlüğümü kullanıyorum ;)
Soran1 yılkullan banane
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşın küçük henüz hem kız çocuğusun haklılar tabii ki
07 Yorumla
Soran1 yıl21 yasinda cocuk mu olur?
Cevap sahibi1 yılAilen izin vermediğine göre çocuksun hala
Soran1 yılailem köylü kafasinda insanlar oldugu icin izin vermiyor 40 yasinda da olsan durum ayni olur. senin gibi cahiller işte
Cevap sahibi1 yılaynen cahilmiş ailen seni yetiştirememiş köylüler
Soran1 yıltamam velet sensin ok
Cevap sahibi1 yılvelet mi 😂 bunu bana diyen tek eve çıkamayan küçük bir kız çocuğu 😅😅
Soran1 yılben ailemi silmek istemiyorum onlarinda rizasi olsun istiyorum yoksa ayri eve cikmak zor degil aksine simdi yasadigim hayatin 1000 kat iyisini yasayacagimi bile bile ailem için katlandim. senin gibi kafasizlar anlamaz hadi bye
Ailenden izin alma o zaman
10 YorumlaZor ikna etmen bol şans sana
00 Yorumla
1 yılRwşitsin izin alma dicem de öyle olmuyor işte..
00 YorumlaBu konu baya uzun , tkp et anlatırım hepsini
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. sen orada kal onlar başka şehre taşınsın
00 Yorumla
1 yılBen de izin vermezdim haklılar
00 YorumlaAyrı eve neden çıkmak istiyorsun ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Konuşulması gereken bir durum bu orta yol bulunur
00 Yorumla
1 yılhıı kanın kaynıyo yanı
02 Yorumla- 1 yıl
@allybrok yalnız neden yasamak ıster
Gizli Üye(36-45)1 yılBir şekilde ikna edersin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılTutucu bir yerde yaşaman çok zor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. evlensene
017 Yorumla
Soran1 yılkardesime bakmam lazim. ayri eve cikinca onu da goturucem
Soran1 yılne kadar zekisin ben dusunemedim sanki bunu
Soran1 yıl21
Soran1 yılyaziyor zaten soruda
Soran1 yılideal
Soran1 yılvar
Soran1 yılsoruda cevaplari yaziyor zaten ya
Soran1 yılsanane
Soran1 yılfazla merak iyi degildir diye ogretmediler mi sana dayi
1 yılEvlensene kardeş
02 Yorumla
Soran1 yılkardesim var ona bakmam lazim
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun kardeşim
- Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
1 yılAilen haklı
03 Yorumla
Soran1 yılne konuda
- 1 yıl
İzin vermemeliler sana , devir kötü bir yer
Soran1 yıldevirden banane
- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026