Baskıcı, demokratik, sevgi, ilgi dolu bir aile gibi...☺️ çok şükür ben sevgi, ilgi dolu ve kararlarıma her zaman saygı duyan bir ailede büyüdüm. Peki ya sen?
Babadan oğula geçen taht gibi psikolojik travmaların, eksik karakterin ve gelişime kapalı kafa yapısının ilk kırılımı yaşadığı bir ailede büyüdüm. Tam bir türk kafasına sahip bir babanın, hatası varsa düzeltmek ve doğrusunu öğrenip pozitif kalmak isteyen bir annenin çocuğuyum. Diğer babalar gibi pinti, cahil ve kaba değil babam. Çok cömert, merhametli ve yaşına rağmen çocuk zihinli. Bazı yanları sinir etse de ailem sonuçta, sevmeyi de sabredip anlayışla yaklaşmayı da bana onlar öğretti. Benim katkım yok dese de insanların değişebileceğinin en büyük örneğidir babam.
Benim büyüdüğüm ailede sevgi her zaman ön plandaydı, ama aynı zamanda disiplin de vardı. Ebeveynlerim her ne kadar bizi korumaya çalışsalar da, kendi sorumluluklarımızı almamız konusunda da bizi teşvik ettiler. Aile içinde saygı ve dürüstlük önemliydi; herkesin fikri dinlenir ve değer verilirdi. Bir sorun olduğunda açıkça konuşurduk, ama asla kırıcı olmadan. Birbirimize karşı destekleyici olmak, hem güçlü hem de zayıf anlarımızda yan yana durmak bizim için önemliydi. Şimdi geriye dönüp baktığımda, o ortamın beni hayata nasıl hazırladığını daha iyi anlıyorum.
Sevgi ve şefkatle büyüdüm ailem cebinde olsa olmasa her daim bana ve kardeşlerime cömert oldu arkadaşlarından geri kalmasın eğlensin diye yalan yok amenna ama bu şekilde büyürken de yaşadığım coğrafyamdan topluma sinen o kızım aman sen kızsın o ayıp bu ayıp şöyle yapma bu kıza yakışmaz gibi bazı kelimelerden de nasibimi aldım ama bu konuda ailemi değil büyüdükleri toplumu yadırgıyorum..
Geleneksel, muhafazakâr bir aile yapısında; soğuktan duvarları nemlenen, sobalı, betonarme, yorganı yastığı sobada ısıtıp yattığımız, evin içindeki su bidonunun ve pencerelerinin donduğu, çoğu kez çoraplarımızı sobaya değdirerek yaktığımız bir evde... :))
Soğuk bir ailede büyüdüm. Sarılmanın biraz fazla temasın sapıklık olarak algılandığı bir ailede kötü birsey yaptıgın zaman dayak yediğin hoşgörü gösterilmeyen senden küçük kardeslerinin küfrettiği saymadığı hakaret ettiği mesafeli akrabalarının zekana göre sana davrandığı bir ortam. dedem mesela mesleğim yok diye adam yerine koymazdı hala koymuyor insan yerine koymuyor.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
babamın işlerini eline yüzüne bulaştırması yüzünden kavgalı, muhtaç bir ailede büyüdüm. annem ev geçiminin yükünü aldı ama burnumuzdan da getirdi. ben meslek sahibi olunca da her şeyi benden beklediler. elimden geleni yaptım ama onlara değmez. ömrümüzü yediler.
Sevgi nedir bilmeyen özellikle kız çocuğuna zerre değer vermeyen, insan görünümlü yaratıklar içinde, her şey içimde kaldı özellikle çocukluğum ve sevgi
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Kız erkek ayrımı bu ülkenin yorumlara bile yansımış, yazıklar olsun bu ülkenin insanına, keşke anne baba olmasa kimse