Erkekler kadınları gözetirler.* Zira ALLAH herbirine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar, (Tanrı'nın yasasına) boyun eğer ve ALLAH'ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsalar korurlar. İffetlerinden endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın ve nihayet onları çıkarın.** Size itaat ederlerse onlara karşı bir yol aramayın. ALLAH Yücedir, Büyüktür.
Kendisine bakmaktan aciz değil ki kadının parası var istese çalışır da ama sen evlendiysen sen bakacaksın. Senin gibi ev geçindirmekten aciz bir adamla kim evlendi cidden
Benim de param malım var merak etme... Sadece aklımla hareket ediyorum... Sorumun da cevabını aldım teşekkür ederim. Sanırım evlilik bana göre değil... Ben çalışçam o o***sura o***sura uyuycak... Bu bana göre değil
Kadınların evde çok işleri var di eskiden ama son zamanlarda gelişen teknoloji ile ev işleri bebek oyuncağı oldu yinede kadınların evde çocuk varsa annelik yapması daha doğru bence çocuk yetiştimek çok önemli
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şimdi arıyorsun diyanet fetva hattını soruyorsun tamam mı
Gerçekten kusura bakma ama adam değilsin sen bir kadına bakmaktan bile acizsin karına üzüldüm
Kendisine bakmaktan aciz biri ile işim olmaz
Erkekler kadınları gözetirler.* Zira ALLAH herbirine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar, (Tanrı'nın yasasına) boyun eğer ve ALLAH'ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsalar korurlar. İffetlerinden endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın ve nihayet onları çıkarın.** Size itaat ederlerse onlara karşı bir yol aramayın. ALLAH Yücedir, Büyüktür.
Bu ayet ne oluyor peki
Kendisine bakmaktan aciz değil ki kadının parası var istese çalışır da ama sen evlendiysen sen bakacaksın. Senin gibi ev geçindirmekten aciz bir adamla kim evlendi cidden
Benim de param malım var merak etme...
Sadece aklımla hareket ediyorum...
Sorumun da cevabını aldım teşekkür ederim.
Sanırım evlilik bana göre değil...
Ben çalışçam o o***sura o***sura uyuycak... Bu bana göre değil
Evet adam değilsin ve evlenme eğer böyle düşünüyorsan.
Ev işini ben yapıcam, dışarda ben çalışıcam o ne yapacak?
Hani paylaşnaktı evlilik?
Bı yerde yazmasına gerek var mı
Yazmıyor sa bu da nereden çıktı?
Çok eskilere dayanıyor hatta insanoğlunun doğası böyle diyebilirim
Yani örflerle alakalı öyle mi?
Onları takip etmiyorum i
Neden soruyorsun
Kadınlar evin geçimi erkeğe aittir diyip o***sura o**sura uyumayı seçiyor o yüzden
Kadınların evde çok işleri var di eskiden ama son zamanlarda gelişen teknoloji ile ev işleri bebek oyuncağı oldu yinede kadınların evde çocuk varsa annelik yapması daha doğru bence çocuk yetiştimek çok önemli
Ben neredeyse 40 yaşındayım bu saatten sonra çocuk yapmak çok anlamsız...
Baba parka gidelim dese yaş 55 olcak nefes nefese kalırım o yaşta
Yani çocuk yoksa sağlığıda yerindeyse evde psikolojiside bozulur uygun bir iş bulup çalışsa ilerde birlikte emeklide olur sunuz ohmis
Aynen öyle
Kuranla alakası ne.
Kimisi kur anda geçiyor diyor o yüzden sordum