Yani cinsiyetin erkek olması ile %100 finansal yükün kitlenmesinin ne alakası var?
Erkek olmak sponsor olmak mı demek?
Yani cinsiyetin erkek olması ile %100 finansal yükün kitlenmesinin ne alakası var?
Erkek olmak sponsor olmak mı demek?
Cevap
1Cevap
Dinen öyle. Erkek karısını zorla çalıştıramaz. Ve kadın da kendi isteği ile çalışıyor ama kocası çalışmasını istemiyorsa işi bırakmak zorunda.
Kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor zaten..
Ama bir bireyin özellikle de evliliği düşünen bir bireyin kendine yetebiliyor olması lazım. Öyle değil mi?
O zaman birey olmak bunun neresinde?
Daha kendi bakımını bile üstlenemeyen biri nasıl oluyor da
" Hiçbir kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan kendi rızası ile" karar verebiliyor?
Evi geçindirmenin haricindeki çoğu şeyi kadın yaptığı için size de finansal sorumluluk kalıyor.
Ya da tersten sorayım o halde :.
Evi geçindirmek dışındaki çoğu şeyi kadın yapmak zorunda mı? Bu nerde geçiyor?
@Faun_ ben de
@NoluyooFuat günümüzde işler değişti. Erkeğin kadına kadının erkeğe o kadar da ihtiyacı yok.
Açıkçası bir gün karşıma biri çıkarsa ilk söyleyeceğim şey:
" Eşyalarıma dokunma" olurdu.
Denge bunun neresinde çözemedim.
Hem yemeğimi bulaşığımı ben yapacağım hem de onu besleyeceğim öyle mi?
Garip...
@Faun_ çocuk için var ama
@Faun_ hayır değilim
Evet haklısınız.
Çocuk düşünmüyorum.
Zaten kadın hamile iken ya da çocuk okul çağına gelmeden dediklerim mantıksız olurdu.
Ama benim savım şu :
Hayattaki gayesi "sabah kuşağı programlarını seyretmek" olan birisi ile evlenmem açıkçası
Çocuk istemiyorsan herşeyi beraber yapabilirsiniz zaten. Beraber çalışırsınız beraber pişirirsiniz falan filan. Ama çocuk olunca birçok erkek zaten içgüdüsel olarak karısının çocukla ilgilenmesini isteyip kendisi de ailesinin rahatı için çalışmak yönünde güdüleniyor. Bu duygusal ve psikolojik bir şey.
Benim çocukluğum çok ama çok sıkıntılı geçti.
Elalem çocuk sevecek diye hiçbir günahı olmayan o yavruya da aynı sıkıntıyı çektiremem. Gelmesin dünya ya iyi bir yer değil burası 😀
Senin çocukluğunun sıkıntılı geçmesi anne babanın suçu. Sen çocuğuna aynı şeyleri yaşatmazsın olur biter.
Ne için yaşamayı düşünüyorsunuz bu hayatta? Her şey kadına kalıcaksa erkek diye bir varlık neden var? Yiyip içip s*çıp gezmek için mi?
her şey kadına kalsın demedim.
Zaten yemeğini, bulaşığını ütüsünü yapamayan erkek evliliğe uygun değildir ki...
Tüm finansal yük bende olunca bu nasıl bir paylaşım oluyor?
Evet erkek adam çalışır eve bakar
@Faun_ ye isteyen evlenir isteyen evlenmez
@Faun_ yani bunu sormandaki amaç ne
E zaten ben karşıdan bakıyorum
@Faun_ iyi tamam sen evlenmezsin olur biter
@Faun_ biz istemiyoruz erkekler kendi yapıyor yapmak istiyor dediklerimizi
Her erkek değil. Benim "Yapmıyorum" dediğim çok oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Haksız da sayılmazsın! 🧐 Günümüz şartlarında artık ev geçindirme konusu tamamen bir cinsiyete dayandırılmamalı. "Erkek evi geçindirir" düşüncesi geçmişten gelen bir alışkanlık, o kadar. Ama artık kadınlar da erkekler de iş hayatında, eşit şekilde katkı sağlayabilir. Hem finansal yükün paylaşılması, hem de ilişkiyi "biz" olarak yaşamak çok daha sağlıklı. 💪 Ev bir ortaklık sonuçta, herkes gücü yettiğince katkıda bulunmalı. Cinsiyetin bir sponsorluk kuralı olmadığını hatırlat 😊