Gizli Üye(30-35)1 yılErkeğe ev, araba, mal - mülk olarak bakan kadınlar erkek size. w. h. o. r. e. olarak baktığında kızmayacaksınız. Böyle düşünen kızlara diyorum: erkeğin parasından size ne! Türkiye'de kadınlar cumhuriyet döneminden beri eşit haklara sahip, çalışın kazanın sizin de olsun. Erkeğin karakterinin çalışkan olmasına, iş bilmesine, becerili olmasına bakabilirsiniz, erkek de siz de belli başlı şeylere bakabilir ama bunu çıkar menfaat ilişkisine dönüştürürseniz dolandırıcıdan ne farkınız kalır. şu an yasalar kadını tek bir başvuru ile erkekten boşayabiliyorlar. 100 yıl önceki kanunlar, kurallar artık geçerli değil. Eskiden erkek 3 - 5 kardeşle doğardı ama ailenin malı mülkü sadece erkekler arasında paylaştırılır, ailenin kız çocukları büyüyünce evlenir, onları hayatının sonuna kadar bakmak onlarla evlenen kocalarının sorumluluğu olurdu. Ailenin erkeği de bu mirası malı - mülkü sermaye yaparak işini büyütür veya işini büyütmese dahi ömrü boyunca stabil hayat yaşayacak kadar parası olurdu. 50 dönüm arazisi olan adam işini büyütmese dahi bunu icara verse, rençber tutsa vesaire aç kalır mı? Kalmaz, eskiden de aç kalmazdı. Eskiden boşanma olmazdı, en azından boşanma sadece erkeğin rızasıyla olurdu. Bugün böyle bir şey söz konusu değil. Bugün erkek de kadında boşanma başvurusu yapabiliyor, kadınların boşanma başvuruları daha kolay ve daha kısa sürede sonuçlanıyor. Boşanma hakkı da kadında olduğuna göre bir erkek evliliğin için neden 4,5 - 5 milyon TL edecek bir ev, 1 milyon TL edecek bir araba, 4 milyon TL edecek bir dükkan, 500 bin TL edecek altınlar - takılar ile gelsin? Yarın bir gün ayrılıp kadının bu mala ortak olmayacağının garantisi mi var! Ayrıca düğün masrafları, ev eşyası, gelin tarafına alınan hediyeler hepsi kadının tek taraflı boşanmak istemesi yüzünden çöpe gidiyor. Türkiye'nin böyle bir bol kaynağı var mı da bir evlilikte en az 500 bin TL boşa gitsin, milyonlarca TL'lik mal varlığı el değiştirsin? Kadının boşanma hakkı eski dönemden farklı olarak bu dönemde varsa kadınlarda erkeklerden istediklerini evliliğe getirecek veya her şey ortak alınacak. Öyle erkeğin 5 kuruşsuz bırakıldığı bir durum hiçbir dinde hiçbir kitapta hatta mesnevi olmayan kitaplarda - dinlerde de yok. Bu kadar saçma ve haksız bir düzen Budizm'de yok, Şintoizm'de yok, paganlık döneminde de yok. Sonuç olarak bu bu nedenlerden dolayı erkekler evlenmiyor. En mantıklısı evlenmek değil zaten birlikte yaşamak. şu an Brezilya'dan tutun, Kamboçya'ya kadar, Fransa'ya kadar insanlar evlenmiyor, sadece aynı evde birlikte yaşıyor. Evlilik aşkı öldürür, sakın evlenmeyin.
14 Yorumla- 1 yıl
"eş, t haklara sahip olalım ama yükümlülüklerimiz eşit olmasın" diyorlar
Cevap sahibi1 yıl@noperva1975 Öyle olmaz işte. 8.000.000.000 nüfus içinde Türkiye sadece %1,18'ini oluşturuyor ve bunun yarısı kadın. Kısaca böyle düşünenlerin dünyada etkisi çok düşük ve gelecekte daha da düşük olacak. Bugün dünyanın çoğu ülkesinde insanlar birlikte anlaşabildiğine karar veriyor ve aynı eve çıkıyor. Sonra resmi daireye verecekleri para varsa evleniyor. Çoğu insan bırak düğünü, evi, noterliğe (bazı ülkelerde evlilik noterden onaylanıyor) - evlilik dairesine verdiği paradan kaçınıyor. Bu duruma karşılık iyi bir iş, araba - ev, düğün, gelinin tarafına alınan hediyeler alması istenen Türk erkeğine yapılanlar normal görülmemeli.
- 1 yıl
Biraz fazla iyi niyetlisin. Kadınlara eşit haklara ancak eşit sorumlulukla sahip olabileceklerini yeterince net ve sert şekilde anlatacak yeterince erkek yok.
Bizde bilinçlenme olmadığı sürece konu haklar olunca femşnşst yükümlülük olunca ataerkil kızlara işim doğrusunu anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor olur
Cevap sahibi1 yıl@noperva1975 Anlatmana gerek yok ki, dünya eşit haklara karşı eşit sorumluluklar düşüncesine daha fazla geliyor. Bugün evlenemiyorum diyen varsa gitsin Kamboçya'ya. Düğünsüz- nişansız, yüzüksüz, sadece 10 - 15 kilo pirinç alıp hediyeleşerek evlenebilir. Kadınla 3 aylık aynı evde yaşama sürecinde harcayacağın para en az 1.500 Dolar. O bu süreçte tüm kadınlık görevlerini yapar. Birbirinizden memnun kalırsanız evlenirsiniz, yoksa yollarını ayırır başka adaylara bakarsınız. Vietnam, Laos, Kamboçya'da böyle. Eminim başka diğer pek çok ülkede de böyledir. Brezilya'da da insanlar birlikte yaşayarak evlenmeye karar veriyor ama Brezilya'da yaşam biraz daha pahalı diye oradan örnek vermedim. Cebinde harcayacağı uçak bileti ile beraber 2500 Doları olan böyle yapsın. Türkiye'de yaşayacaksa evleneceği kıza da 500 - 700 Dolar dolaylarında bir uçak bileti alması gerekecek.
En İyi Cevaplar
1 yılGüncellemede "Ne ağlamışsınız yorumlarda, elini taşım altına koyup bişey yapmayan erkekle ben niye evleniyim olayın evlede alakası yok sadece parasını kontrol edemeyen erkekle napim yani" diye yazmışsın.
Bu adamı evi yok diye yargılıyorsun; el alem onun bu durumunu dert etmemeni söylediğinde ise yukarıdaki güncellemeyi yapıp o erkeği arkasından da olsa insanların önünde alenen aşağılamışsın.
Bu erkeği parasını bile kontrol edemeyen biri olarak görüyorsan neden onunla evlenmeyi düşünüyorsun; dahası hiç tanımadığın insanlara kötüleyeceğin kadar saygı duymuyorsan neden ı insanla olur mu olmaz mı diye soruyorsun?
Eğer mevzu sürekli har vurup harman savurup elinde para tutamıyorsa neden en başta adamın kusurunu "evi olmamak" olarak tanımladın da sonra parasını kontrol edemeyen bir erkek oluverdi.
Anlaşıldığı kadarıyla sen bu adamı kafandan da gönlünden de silmişsin. Tamam olabilir ama bunu meşrulaştırmak için hayatındaki insanı buradakilere hırpalatmaya çalışma
30 Yorumla
1 yılHayır, evi olmayan biriyle evlenmek mantıklı bir karar olmayabilir. Evlilik, duygusal bağların yanı sıra maddi ve manevi sorumlulukları da içerir. Sağlam bir temel kurmak için eşlerin ekonomik olarak bir güvenceye sahip olması önemlidir. Bu nedenle, evlenmeden önce maddi konularda daha net bir plan yapmak ve en azından temel ihtiyaçları karşılayacak bir yaşam alanı oluşturmak faydalı olur. Böylece ilişkinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi sağlanır ve gelecekteki zorluklar daha kolay aşılabilir.
20 Yorumla
1 yılEşimin ne evi ne arabası vardı evlenirken. Babasını erken yaşta kaybettiği için tüm düğün süreci masraflarını da kendisi karşıladı doğal olarak. Dünyanın en mutlu kadınıyım diyebilirim. İkimiz de çalışıyoruz çok şükür sağlığımız yerinde. Arabamızı aldık. Öyle ahım şahım geliri olan insanlar değiliz. Ama yaşadığımız semtin en güzel sitesinde yaşıyoruz. Evleneli 1.5 sene oldu daha 6 ülke 20 şehir gezmişiz. Sayısız etkinliklere katılmışız. Ev işlerini benden çok eşim yapar. Bekar hayatımda nasılsam evlendiğimde de öyle yaşıyorum diyebilirim. Herşeyi birlikte keyifle yapabildiğim bir eşe sahibim. İşten eve gelmeyi iple çektiğim, huzuru sadece evde bulduğum bir ilişki. Bunların hiçbiri ev araba sahibi olmaktan daha kıymetli değil. Evi olup hizmetçisi olduğum bir evlilikte de olabilirdim. Mutluluğu bu kadar maddi şeylerde aramayın. Tabii ki işi gücü olmayan avare biriyle de evlenin demiyorum ama işi gücü düzgünse ev de olur araba da olur mühim olan huzur. Depremde gördük evi olanları da hepsi gelip geçici. Tek kalıcı şey güzel anılar ve ağız tadıyla yaşayabildiğiniz bir ev. Kendimize ait bir evimiz olsa elbette her şey daha güzel olurdu ama anlatmaya çalıştığım şey sağlık ve huzur varsa inanıyorum ki zamanla ev de mal mülkte olur. Adamın evi var diye evlenirsin ev anne babasının üstünedir hiçbir hak talep bile edemezsin😂
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,5b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenemez
10 Yorumla
1 yılEvi olmayan biriyle evlenilir mi? Ben kız olsam tabiki evlenmezdim. Bi tabir vardır 'Dünya kadar malın olacağına fındık kadar a.. olsun yeter'. Hele ki şu zamanın şartlarında evi olmayan biriyle sağlıklı bir hayat sürdürmek hiç mümkün değil. 2 si birden çalışacak 1 i ev kirası , kalan yarisi ev alışverişi fatura vs. Kalan kısım çocuk için alışveriş. Bebek bezi ya da okul masrafı harçlığı vs. Aklı olan kız evlenmez. Çıksın şöyle bı kafede otursun dolaşsın iki bakış atsın dusmeyecek erkek yok. Baktın saati yok baktın kafeye dolmuşla gelmiş bırak gitsin.
Erkek açısından Zaman yokluk zamanı. Bir ev olmuş 1,5 milyon TL. Takılar 500 bin. Düğün salonu masraflar 250 bin, ev eşyaları ve 250 bin , etti mi sana 2,5 milyon TL. Eee birde evlendin 1 sene sonra boşandın takılardan hiçbir hak talep edemezsin. Diğerleride yarı yarıya ne anladım bundan. 1 ömür biriktir anan ağlasın , bı seks için ömrün heba olsun. Akıl kârı değil.
Simdi bazıları diyeceksiniz ki evlilik seks mi evet seks. Hayatin doğanın kanunu. İlişkinin en temel dayanağı sekstir. Aşk sevgi elbette önemli ama seks yapmadan aşk ne kadar önemli. Ben sana aşığım seks yapmadan bı ömür geçirelim diyen var mı yok. Ama seks olunca ne bitmez denen aşklar sona eriyor.
O yüzden kizlar zengin adam varsa bulursaniz çirkin canım farketmez atlayın en fazla 1 saat dayanacaksiniz. Unutmayin Dünya kadar malın olacağına Fındık kadar a.. n olsun kafii
Erkeklerde bı zevk için malınızı mulkunuzu kazancinizi geleceğinizi daha dün tanidiginiz kadınlara kaptırmayın. gunumuzde evlilik en fazla 5 6 yıl gerisi Faso fiso. ben kadın için geçmişini gelecegini feda etmiş biri olarak yazdım. siz aynı hataya dusmeyin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 965 cevap paylaştı.
1 yılBen evlendim ve eşimin evi de yoktu arabası da yoktu hatta benim ailem maddiyat konusunda eşimin ailesinden bir tık daha ileri seviyedeydi düğün yapmadık çünkü istemedim yüzükler takıldı ardından nikâh bunun yanı sıra eşimin elinde sadece iyi bir işi vardı evlendim işi bırakmak zorunda kaldım çünkü hem ev işi hem dışardaki sorumluluklarla başa çıkamadım eşim de ev işleri konusunda yardımcı olmadı gelen takıları bozdurduk biraz da birikim yaptık tabii ben de bekarken sürdüğüm o rahat hayata veda ettim daha az alışveriş yaptım daha az gezmek durumunda kaldım ki hiç değil ise böyle destek olayım diye düşündüm (baba evi daha kolaydı her bakımdan) sonra gittik peşinat verip eve girdik şimdi ev borcu ödüyoruz 2 3 yıla bitmiş olacak seviyorsan o insanı ama gerçekten seviyorsan zorluklara göğüs gerebiliyorsun içinde en ufak şüphesi olanlar konu maddiyat ise eğer evlenmemeli nihayetinde benim de evim yoktu babamın evlerini saymazsak
41 Yorumla- 1 yıl
en azindan bacim. senin takilar eve gitmis simdi durumlar daha pahali
1 yıl"Ağlamak" ifadesini kullandığına bile sadece bakarsak evlilik bilinci sende oluşmamış daha sevgili gizli pembeli üye:)
Evden önce sen evlilik bilinci oluşup oluşmadığını kendinde gözden geçirmelisin. Ev şu an senin evlilik hususunda müşterek mantığını kavraman yanında fazlaca teferruat bir konu.
İmkanları şükür fazla fazla yerinde olan biri olarak diyebilirimki insanlar hayatın içinden yazmış.
Ağlamamışlar.✌🏻
10 Yorumla
1 yılşu an yaşadığımız ve yaşayacağımız hiçbir şeyin mantikli bir gidişatı yok.
Eskiden evleniliddi. Ev araba yoktu. Kadın çalışmasa bile sırf erkeğin geliriyle ev araba alınıyordu.
Kimisi ise iki kişi çalışıp ev alıyordu.
Kimisi zaten varlığı olan biriyle evleniyordu.
Ve asla bu muhabbetler donmuyordu:Arabası yoksa evlenmem, evi yoksa evlenmem gibi gibi... Sadece kafalar uyuşuyor mu aileler okey mi is bitti.
Şuanda kim hangi yaklaşımla evliliğe yaklaşıyor yargilayamayiz. herkes kendi açısından haklı.
15 Yorumla- 1 yıl
Ben sözümü tutarım aslan. Uyuyordum az önce uyandım yazarsın
- 1 yıl
5dk daha buradayım
- 1 yıl
@anatolianturjo 🤷♀️
- 1 yıl
Ne
- 1 yıl
Yazmıyor musun
1 yılVallahi evlilik benim için aptallık gibi geliyor hani evlilik sap iş insanların yani kadın olsun erkek olsun fark etmiyor parası Yoksa kesinlikle evlilik için uğraşıyordur Zaten parası olan bir erkek ihtiyacını gideriyor ya da parası olan bir kadına ihtiyacını gideriyor sonuç itibariyle evlilik evlilikle ilgili olan bir şey değil ben istemiyorum evlilik falan artık ya çünkü erkeklik oranı tamamen devre dışı hormon kullanıyorum yani bir de kadın denilen lanet varlık ihtiyaç mı sence düşünün söyle yani
10 Yorumla
1 yılSenin evin varsa evlenme...
Ama senin evin yoksa eğer"Evi olmayan biriyle evlenilir mi?"demen kadar saçma bir şey olamaz.
Çünkü sen ilişkine karşı tarafın evi olup olmamasına göre karar veriyorsan eğer karşı tarafında aynı şekilde"Evi olmayan biriyle evlenmem."deme hakkı doğar.549 Yorumla- 1 yıl
Erkek adamın sorumlulukları var
- 1 yıl
Bla bla bla 😒
Erkek adamın sorumlulukları var da kadının yok mu herkesin sorumlulukları var.
Erkeğin sorumlulukları olarak nitelendirilen şeyler kadının da sorumlulukları arasında vardır. Kadının sorumlulukları olarak nitelendirilen şeyler de erkeğin sorumlulukları arasında vardır. Yani şu kadının şu erkeğin sorumluluğudur diye bir şey yoktur. Bu tamamen cinsiyet ayrımcılığıdır. - 1 yıl
Yaradılış gereği herkesin görev ve sorumlulukları farklı. Rolleri değişirseniz dengeyi bozarsiniz. Kimse mutlu olamaz.
Erkek erkekliğini bilmeli kadın kadınlığını bilmeli. Ayrıca maddi imkanlar da küçümsenemez mantık olmazsa duygular insanı felakete sürükler.
25 yaşinda bir adamdan ev beklemek pek mantikli olmasa da 35+ yaşinda birinin de bir zahmet evi olmalı. - 1 yıl
Yaratılışımızdan dolayı farklı olan şey vücut özelliklerimiz.
Onun dışında sorumluluklar aynıdır.
Rolleri değişmek gibi bir şey söylemedim ben sana.
Dedim ki kadının sorumlulukları arasında erkeğin yaptığı şeyler de vardır, erkeğin sorumlulukları arasında kadının yaptığı şeyler de vardır yani her sorumluluk herkes de vardır. Şu kadında şu erkekte vardır diye bir şey yoktur demek istedim ben sana.
Sadece 25 yaşındaki erkekten değil, 25 yaşındaki kadından da ev beklemek pek mantıklı değildir
Ama 35 yaşından sonra hem kadının da hem erkeğin de ya ev almış olması ya da ev almaya yönelik birikimi olması gerekir. - 1 yıl
evlilik satın almaya dönüştü dediğimde kızıyorlar. Erkek olarak satın alıyoruz. neyi? malum yeri. Kaça? En az 1 milyon! Değer mi ya? Değmiyor da. Sırf o şeye girip çıkmak için evlenilir mi? Bu kadar masrafa girilir mi? Birey olamamış daha aile nasıl olacaksın? kendine yetemeyen çocuk yetiştiremez ki yedir içir gezdir den çok ötede bir şeyden bahsediyorum. Evlendin birey olmasını sağladın yine zarardasın başkasına gidecektir. Yatsın yatmasın gidecektir. Çünkü içinde kalanları yaşamak isteyecek. Bakın daha paraya gelmedim. Gelecek olursam evlilik öncesi borç olduğu için benim. Onun borcu bitmeden boşanmak vs demeye başlar ayrıca bunlar tamahkar da değildir pahalı gelir onlarla yaşamak. Bir sorun olunca aileler arası kavga çıkar. Aldın birey yaptın bu içindekiler bir yerden sonra onu dürter ömür boyu nafakaya kalırsın Evleneceğim borcu ise üzerine kalmaya devam eder. Peki benim duygularım geleceğim ne oldu?
O yüzden evlenmeyin evin yedek anahtarını verin gelsin kalsın. ters bir durumda anahtarları teslim eder s. olur gider
Soran1 yıl@Bettterböcek Ben de senin gibi düşünüyorum
- 1 yıl
@Ork0045 39 yaşına gelmiş adam böyle düşünüyorsa yazık vallahi yazık diyorum.
Dünya var olduğu günden beri kadın çocuk doğurup evi ile ilgilenir, erkek ise onlara barınak temin eder, yiyecek temin eder ve onları korur.
Haa siz günümüz yumuşak prenses erkekleri bu tür sorumlulukları yüklenmek istemiyorsunuz ama hayat yüklüyor mecbur. Erkek olamiyorsan doğal seleksiyonda elenir gidersin.
39 yaşina kadar hiç mi kenara bişey atmadın be adam? Hep mi kizlarla yedin, hep mi keyfine harcadın? Hiç mi geleceğini düşunmedin? Yoksa zengin kiz mi bekliyorsun? 😂 Neymiş elin kızına evin anahtarini verecekmiş o gelip gidecekmiş 🤣 nah'sıl olacakmiş o iş? Madem öyle siz de anca ortalik mallariyla birlikte olursunuz. Namuslu kizlar sizin neyinize? Ne kadar ekmek o kadar köfte
- 1 yıl
Ben 15 yaşından 26 yaşına kadar kızım olursa diye ona günlük mektuplar yazdım. Her gün. 18 olduğunda veririm diye. Ama anlayan kadın bulamadım. Akıl mantık saygı onur huzur hayata katkı ekseninde kimse olmadı. Farklı bir hayatım vardı çevre ve para sorun değildi. Başıma gelenleri anlatsam ağlarsın. Ben de ağladım gittim tedavi gördüm 12 yıl önce rapor verdiler. Hayatımı yeniden kurdum. O koridora girerken de yalnızdım çıkarken de. Bana hayır diyenler seçtiklerinin para vs şeylerine önem verdiler. Olayın o olmadığını anlayıp geldiler. Umrumda değiller. Ben 12 yıldır o koridorlarda kontrol ediliyorum. Ömrümün sonuna kadar bu sürecek. Hepsinden daha iyi durumdayım. Daha da iyi olacağım. Peki benim duygularım? Giden zaman? Kariyer ve çevre? Bunları gören var mı?
- 1 yıl
@duyguuu7u11 bak canım ergen olduğundan senin kafa basmaz şimdilik. Sen biriyle evlendiğinde illaki ev işi yemek temizlik sana baķar. En vicdanlı erkek bile bunun %10 una yardim eder ve kendini mükemmel koca sanir. Hadi onu geçtim, peki hamile kaldiğinda ne olacak? Bebeğin doğduğunda ne olacak? Bu süreçte nasıl çalışacaksin? Uzun süre mecbur ara vereceksin. Peki evi ve çocuklari kim geçindirecek tek maaşla? Kocan sen de çalış bana ne dedi diyelim , süt bebesini ağlarken bırakıp nereye gideceksin? Hangi şirket seni bu doğurganlik döneminde işe almak ister? Tek çocuk yapmiycaksin haliyle. Sen de çocuğuna birkac yil bakmak isteyeceksin en azindan kreş yaşina kadar. Peki kirayı kim ödeyecek? Yoksa memende sütün akarken, bebeğin anne diye ağlarken sabahın köründe iş aramaya mı gitmek istiyorsun? Kinaniz gecikti diyen, Kiraya zam yapan ya da çikin diyen ev sahibiyle kavga etmek mi istiyorsun?
Hayat kadinlara yeteri kadar yük bindirmişken kendinize yeni yükler yüklemeyin. Bugün size bakmayı kendine yük olarak görenlere ömrünüzü feda ederseniz günün birinde sümüklü mendil gibi sizi köşeye atar.
Haa bu gerçekleri saydim diye beni ev hanımı sanma gayet iyi bir kariyerim var ama hiçbişeyin garantisi olmadiğindan hayatima güçlü ve fadakar bir alfa erkeği aldım çok şükür. Olmamiş erkrkleri oldurmak bizim sorumluluğumuz değil. Dinlemeyenler bildiği yoldan gidebilir
Soran1 yıl@Bettterböcek Mesela şu an hayatımdaki erkeğin annesi 3/4 ay önce evlenince çalışmak zorunda değilsin diyen annesi 3/4 ay sonra annesi ile hayatımdaki çocuk çalışırsın muhabbeti yaptılar yani
Soran1 yıl@Bettterböcek hayatımdaki adam diyor sen çalışmazsan biz nasıl geçinicez yani ben bunu duyunca şok oldm
Soran1 yıl@Bettterböcek çalışırım çalışmasına ama bana güvenmesi filan bana komik geliyor
- 1 yıl
@Ork0045 bana senin laflarinin aynisini biri söylemişti, o halen bekarmiş , ben çoktan evlenip çoluk çocuğa karıştım. Doğa ile kavga etmek , rüzgara karşı tükürmek gibidir. Ne kadar hırsla tükürürsen tükür o tükürük gelip senin suratına yapışır. Mantik lazim 😂
Soran1 yıl@Ork0045 ben mi
- 1 yıl
@soran, bak canım günümüz erkekleri çok bozuk. Elin oğluna güven olmaz. Tabi ki maddi durumunu da göz önünde bulundur evlenirken ama senin de bir mesleğin gelirin yatırımın olsun.
Yoksa bu devirde erkekler boşanirken de çok acımasizlar. Kucağinda bebeyle boşar da süt parası bile vermezler. Nafaka falan yok yani. Komik rakamlar onu da vermezler icra açarsın her seferinde sürünürsün. Adam zenginse kendi isteğiyle protokol yapip iyi nafaka vermeyi teklif ederse neyse.
Demem o ki artik kimseye güvenilmez. Oku ya da okuma , mesleğin olsun. Pastacilik, kuaförlük, vs vs çok çeşitli meslekler var. Kendini garantiye almadan evlenip çocuk yapmak büyük risk - 1 yıl
@Bettterböcek
Yaşım gereği bana ergen diyemezsin. Ergenlik yaşta değil baştadır bunu kafana sok. Bu bir...
Ben senin o tanıdığın ergenlerden değilim, benim yaşadıklarımı 80 yaşına kadar gelmiş insanların çoğu yaşamadı. Bu iki...
Ben biriyle evlendiğimde temizlik işi, yemek işi tamamen bana bakmayacak çünkü ben böyle biriyle asla evlenmeyeceğim. Bu üç...
En vicdanlı erkek ev işlerinin kadının görevi olmadığını ve ortaklaşa yapılması gerektiğini bilir. Bu dört...
Çalışmadığım dönem, hamile kaldığım ve onun ileriki safhaları olacağını bildiğim için ben bu döneme zaten önceden yatırım yapmış olacağım ve eşim de yatırım yapmayı bilen ve bana çocuk emdirirken çalış diyen birisi olmayacağı için bu dönemde hiçbir sıkıntı çekmeyeceğiz. Bu beş...
Hayat kadınlara da erkeklere de farklı ama eşit oranda yükler bindiriyor. Bunun farkında değilsen eğer at gözlüklerini çıkart ve bakış açını biraz genişlet!
Benim dediklerim yeni yükler değil herkesin sahip olması gereken sorumluluklar. Bu altı...
Bana bakmayı yük olarak gören bir insanla zaten evlenmeyeceğim için böyle bir sorunla asla mücadele etmeyeceğim. Bu yedi...
Ev hanımı olmayabilirsin ve gayet iyi bir kariyerin de olabilir ama belli bir zihniyet seviyesine ulaşmadığın çok açık ve net. Bu sekiz...
Benim dediğim şey, olmamış erkekleri oldurmak değil her sorumluluk ve görevin cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkesin eşit derecede yapması gerektiği. Bu da dokuz... - 1 yıl
Sen halen ergensin bu kadar büyük konuşmandan vr ve saçmalamandan belli.
Hiçbir erkek ev işlerini kadın kadar yapamıyor bunu herkes biliyor. Ucundan biraz yapip bırakıyorlar. Haa Kadir Ezildi gibi temizlik hastası biriyle evleneceksen o ayrı 😂 onun bile tek işi temizlik.
Kadınların ve erkeklerin yaradılıştan cinsiyet rolleri vardir ve senin inkar etmen bunları değiştirmez.
Sen de çelişiyorsun. Erkek ile eşit yük yükleneceğiz diyorsun, erkek kadına ve çocuklarina bakmak zorunda değil diyorsun, kadin da devamlı çalışmak zorunda diyorsun. Sonra da benim yatirimim var doyorsun, yatirimi olmayan beni yük görenle evlenmem diyorsun😂 çelişme dediklerinle.
Sahi ne yatirimin var? Bugün hamile kalsan 9 ay hamilelik ve 6 yaş okul çaği, iki ya da üç çocuğun olsa neredeyse 20 yil çocuk büyütmen gerekecek. Hadi bunu 10 yila indirgeyelim. Az ilgilen. Peki hangi şirket seni işe alir bu durumda? Ara vermişsin ve yine ara vereceksin, bazen erken çikacaksin, bazen geç geleceksin, çocuğun hastalanacak, mesailere kalamayacaksin, eee bekar rakiplerin varken, erkek rakiplerin varken seninle niye uğraşsinlar. Mobbing ile seni biktirip yollayacaklar. Kocan da sana çalıs para getirmen lazim diye baskı yapacak. Çocuklarin anne diye ağlayacak. Sen de halen ben kadin erkek eşitliğine inaniyorum ben de para getirmek zorundayim mı diyeceksin? Yemişim çoluğu çocuğu kocama yük olmayayim para getireyim mi diyeceksin? Bak büyük konuşma başina gelir.
Artik bi büyüyün yahu, boş boş konuşmaya ne meraklisiniz - 1 yıl
@duyguuu7u11 Dikkat et de gelecek yakkinda böyle büyük konuşurken hayat sana bu dediklerini yedimesin😂 20 lik ergen kesin konuşuyor
- 1 yıl
@Ork0045 Hee yanlış yerdeyiz 😂 Züğürt adamla evlenip rezillik çekme, evini tek başina geçindirecek gücü olsun, akıllı ol, herkes fragmanda iyidir ama gerçek filmi evlenince izlersin, parasiz ve sorumsuz adama ömrünü heba etme deyince yanlış yerde oluyor muşuz
- 1 yıl
@Ork0045 valla anlatmaktan yoruldum. Siz anlamak istemiyorsunuz, işinize gelmiyor
- 1 yıl
Ben diyorum ki kendini kesfetsin ifade etsin erkekle ilişkisi erkeğin ona sağlayacağı statü vs üzerine oturmasın. Erkeğin ona sağlayacağı şeylere kendi sahip olsun erkek onun hayatında otomatik olarak akıl fikir noktasında var olur. Parası var kendini anlamış ifade etmiş öküz bulma riski az. Öküz buldu mu giderim der gider erkekten yana kaybı olmaz
- 1 yıl
@Ork0045 Sen niye yazilanları okumadan cevap veriyorsun? Sen milleti dinlemiyorsun ama fikir beyan ediyorsun😀
Ben zaten kiza kendini meslek ve iş ile garantiye al demişim yukarda. Sonra evlen ve evlenirken de ailesine tek başina bakabilecek yeterli bir adam bul demişim. Bencil ya da çulsuzlara kendini heba ettirme demişim - 1 yıl
@Ork0045 Benim mesleğim kariyerim kişisel birikimim, kişisel gayrimenkullerimi bilsen gözlerin faltaşı gibi açılır. Kocam da benden daha iyi konumda. Ben erkek olsam ben de evlenilecek maddi yeterlilikte idim. Zor değil yani
- 1 yıl
@Bettterböcek
Madem senin dediğine göre benim konuşmam büyük konuşmak peki senin yaptığın ne senin konuşmalar büyük konuşma değil mi sanıyorsun sen önce bir kendi konuşmalarına bak ondan sonra benim konuşmalarımı eleştir tamam mı?
Erkeklerin ev işlerini kadınlar kadar iyi yapamamasının tek sebebi senin gibi zihniyetteki kadınların sadece kız çocuklarının çalıştırıp erkek çocuklarına hiçbir şey öğretmemesinden dolayıdır ve elinden ev işi gelen birçok erkek vardır (tanıdıklarım da var) Kadınların ve erkeklerin yaratılıştan cinsiyet rolleri vardır olarak dediğin şey tamamen saçmalık. Sadece fiziksel anlamda farklılıklar vardır. Kadın anne olabilir, erkek baba olabilir. Bunun dışında asla bir ayrım söz konusu değildir. Tüm görevler eşit ve herkese yöneliktir. Benim çeliştiği bir durum söz konusu bile olamaz çünkü ben erkek ile eşit yük yükleneceğiz diyorum erkek kadına ve çocuklarına bakmak zorunda değil demiyorum, erkek de çocuklarına ve kadınına bakacak kadın da çocuklarına ve erkeğine bakacak yani demek istediğim maddi ve manevi yükler görevler tamamen eşit olacak. Bunu anlamadıysan önce bir zeka testine girmeni öneririm.
Ben şu an bir yatırım olduğunu söylemedim evleneceğimde ve çocuk yapacağım da zaten bir yatırımım olmuş olacağını söyledim. Ayrıca hamilelik ve emzirme süreci sonrasında çocuk bakımına senin dediğin kadar zaman ayırmayacağım yani çocuk doğurmak ve bakım sürecim 3-4 yıl olacak.
Ayrıca bir şirkette çalışacağımı kim söyledi? Hangi mesleği icra edeceğimi söylediğimi hatırlamıyorum. Bu yüzden ara vermem sorun olmayacak, kocam bana çalış para getir diyerek baskı yapan biri olmayacağı için böyle bir durumla da karşı karşıya gelmeyeceğim ve çocuklarım bu yüzden anne diye ağlamayacak. Kocama yük olmayacağım diye bir şey yok. Herkes kazanç elde edecek o bana, ben de ona yük olmayacağım, kazançlarımızı birleştiricez ve bütçemiz ortak olacak. - 1 yıl
@Bettterböcek
Ayrıca benim büyüyüp büyümediğim ve boş boş konuşup konuşmadığım konusunda, daha kadın-erkek eşitliğini bile bilmeyen bir insanın yorum yapma hakkı yoktur ve bu kişinin önce kendi benliğine bakıp bazı şeyler farkına varıp kendi zihniyetini büyütmesi gerekir. - 1 yıl
@Bettterböcek
40'lık ergen benim gelecekteki yaşamım hakkında kesin konuşuyor. 😅 - 1 yıl
Ergen saçmalıkları dinledik halen kendi ile çelişiyor 😂 hem diyor ki erkek karisina çocuklarina bakacak , karisina para getir demeyecek diyorsun, hem de eşit olacaz ikimiz de çalışıp para getirecez diyorsun 🤣 hem benim ilerde yatirimim olacak kocamin ilerde yatirimu olacak maddi sikinti cekmeyecez diyorsun ama ortada bir meslek bile yok, ne iş yapiyorsun okuyor musun onu bile söyleyemiyorsun. Nerden belli ilerde yatiriminin olacaği? Nereden belli kocanin ilerde yatiriminin olacaği? Söylesene? 😂 bir dediğin ötekini tutmuyor. Madem öyle sen çalış kocan çocuğa baksin cinsiyet rolleri yok ya, sen gece mesaiye kal kocan yemek yapsin ütü yapsin, kaç yaşinda ev almayı planliyorsun? Hangi meslekle hangi işle?
- 1 yıl
@Bettterböcek
Sen bana sadece kendini meslek ve iş ile garantiye al sonra evlen ve evlenirken de ailesine tek başina bakabilecek yeterli bir adam bul bencil ya da çulsuzlara kendini heba ettirme demedin ek olarak sen yat erkek sana baksın dedin. Ayrıca ben kendimi iş olarak garantiye alacağım ve ondan sonra evleneceğim ve aynı şeyi yapmayan bir insanla bir evlilik yoluna girmeyeceğim yani hayatımı çulsuzlarla heba etmem gibi bir durum asla söz konusu bile olamaz. - 1 yıl
@duyguuu7u11 konuştu yine ergen 😂 nerede demişim sen yat erkek sana baksin diye? Sana ve ailesine bakmaya gönüllü olan , tek başina ailesini geçindirebilecek maddi yeterliliği olan erkek bul dedim. Seni yük olarak gören, mecbur çalışacaksin hayat müşterek diyen erkekten koca olmaz dedim. Bir tarafindan uydurma.
Sen ne okuyorsun bakayim mesleğin ne? Olacak olacak derken var mı elinde somut bişey yoksa boş konuşmaya bayilanlardan misin? 😂 - 1 yıl
@Bettterböcek
Kendimle çeliştiğim bir durum yok, kendimle çeliştiğimi düşünen sensin.
Karısına para getir demeyecek. Çünkü zaten bir kadının ekonomik özgürlüğünü elinde tutması için çalışması gerekir yani bunu diyeceği bir durum söz konusu olmayacak ve bunu diyecek zihniyette bir insanla evlenmeyeceğim.
Yatırım yapıp öyle evleneceğim eşim de yatırım yapıp evlenmeyi düşünen biri olacak.
Şu an okuyorum.
Çalışıp kazanacağım ve yatırım yapacağım diyorum sana senin anlama kıtlığın mı var? Yatırım yapan bir insanla evleneceğim diyorum.
Sen gerçekten cinsiyet eşitliğinin ne olduğunu bile bilmiyorsun ya. Ben çalışayım kocam baksın çocuğa demiyorum. İkimiz de çalışalım, ikimiz de çocuğa bakalım, ikimiz de ev işleri yapalım diyorum bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Anlayamadığına göre demek ki IQ seviyen o kadar düşük.
Benim kaç yaşında ev alıp almayacağım seni ilgilendirmez. Ayrıca ev alabilecek kadar maddi kazanç sağlamak üzere mesleğimde kendimi geliştireceğim için ev almam çok uzun bir süre almayacak. - 1 yıl
@Bettterböcek
Daha kendi dediğinin nereye çıktığını bile bilmiyorsun.
"Çocuk bakman 20 yıl hadi o kadar sürmesin 10 yıl."diyen sensin ve bu süreçte çalışmayacağımı söyleyen de sensin yani sen çocuğa bak erkekte sana baksın diyorsun. İkimiz de tek başına ailesini geçindirebilecek maddi yeterliliği olan bireyler olacağız ve bu iki birey evlenecek diyorum sana ama hala anlamıyorsun.
Beni yük olarak görmeyecek çünkü zaten ben kendi ayakları üstünde durabilen bir insan olacağım. Mecbur çalışacaksın, hayat müşterek diyen bir erkekle evlenmeyeceğim demiştim dimi daha önce. Hatırlamayacak kadar hafızan küçükse orasını bilemem tabii ki.
Benim mesleğimin ne olacağı seni asla ama asla ilgilendirmez. Kazancı yüksek bir mesleğim olacak ayrıca olacak dediğim şeylerin hepsi benim kafamda planlı ve programlı olan şeyler. Bu planlarımı gerçekleştirmek için her şeyi yapacağım ve başaracağım.
Boş konuşmaya bayılan biri varsa o da sensin ama bunun farkında bile değilsin. - 1 yıl
Olacak olacak diyo ama mesleğini söyleyemiyo 😂 ergenler hep böyle, sonra sürünüyorlar
- 1 yıl
Mesleğimi söyleyemiyor değilim. Seni ilgilendiremediği için söylemiyorum. Ayrıca genelleme yapıp kendilerini bir şey zanneden ve bir şey bildiklerini zanneden insanlar da aynen senin gibi...
- 1 yıl
Ayrıca cevap verdiğin tek yer orası olduğuna göre başka yere takacak bir kulp bulamadın ve dediklerimin doğru olduğunu kabullendin demektir ama bunu kendine bile söyleyemiyorsun
- 1 yıl
Kabullenemiyorsun
- 1 yıl
@Bettterböcek parasız ayrı, sorumsuz adam ayrı.
- 1 yıl
🤣🤣🤣 olacak olacak 🤣 mesleği bile söyleyemiyo ama hepsi olacakmış
- 1 yıl
@Ork0045 😂 kızin herşeyi olacakmış 🤣 kocasinin da herşeyi olacakmış🤣 o öyle karar vermiş
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. olaya bakıs acın güzel. bi şeyi beceren. para yönetimini yapan erkek olarak alt mesajı ben söylemeden almıştım zaten. ama tabi bunu alamayanlar vay paragöz kız demiştir ki dogal bu da. ama bu devirde ev almak asırı zor artık bence bu düsünceni güncelle. yok yani. bu arada evi olup bekar bir sürü de arkadasım var
09 Yorumla
Soran1 yılEvi olmasa bile arsa vb. Şeylerle yatırım yapabilir. Kimseye gökten yağmıyor akıllı olucak erkek
Soran1 yılAnnesinin ağızını dinliyor biraz
Soran1 yılNasıl kapıcM
Soran1 yılKapıcam
Soran1 yılYok biraz aileci yemiyor bu tarz şeyleri hdhdjsjsjns
1 yılBu milletteki ev araba takntisi nede yaw 🤦🏻♀️ karşı tarafn iyilig içn siz evlenmeyn bi zahmet
126 Yorumla- 1 yıl
evlilik satın almaya dönüştü dediğimde kızıyorlar. Erkek olarak satın alıyoruz. neyi? malum yeri. Kaça? En az 1 milyon! Değer mi ya? Değmiyor da. Sırf o şeye girip çıkmak için evlenilir mi? Bu kadar masrafa girilir mi? Birey olamamış daha aile nasıl olacaksın? kendine yetemeyen çocuk yetiştiremez ki yedir içir gezdir den çok ötede bir şeyden bahsediyorum. Evlendin birey olmasını sağladın yine zarardasın başkasına gidecektir. Yatsın yatmasın gidecektir. Çünkü içinde kalanları yaşamak isteyecek. Bakın daha paraya gelmedim. Gelecek olursam evlilik öncesi borç olduğu için benim. Onun borcu bitmeden boşanmak vs demeye başlar ayrıca bunlar tamahkar da değildir pahalı gelir onlarla yaşamak. Bir sorun olunca aileler arası kavga çıkar. Aldın birey yaptın bu içindekiler bir yerden sonra onu dürter ömür boyu nafakaya kalırsın Evleneceğim borcu ise üzerine kalmaya devam eder. Peki benim duygularım geleceğim ne oldu?
O yüzden evlenmeyin evin yedek anahtarını verin gelsin kalsın. ters bir durumda anahtarları teslim eder s. olur gider - 1 yıl
@Ork0045 çok doğru söylüyorsun üstad. Afedersin 1 avuç a... İçin 10 20 dk zevk icin ömrünü feda ediyorsun. Sonra ben boşanmak istiyorum. Neden.. senden soğudum. sevgim kalmadı , aşkım bitti, seni sevmiyorum. Parayı malı mülkü yerken iyiydi. Adam sabahtan akşama kadar g.. yirtsin çalışsın. Eve gelince hali kalmasın. ustinede Kadin başım ağrıyor günümde değilim keyfim yok vs vs.. hadi ordan bee ne evliligi
- 1 yıl
@Ork0045 ben yukarda giridm. Ona girilmeden olur mu
- 1 yıl
@Ork0045 başka yorumda o konuyada girdim demek istedim
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evlenilir neden evlenilmesin
Annem babam evlendiklerinde hicbiseyleri yoktu derme çatma bi yuva kurdular
Ama şimdi evleride var herşeyleride
Yaşadığımız ülkede bi insanın ev alması öyle pek kolayda degil
Asgari ücretin 17.002 TL olduğu bi çağda karşınızdaki insana paranin kontrolünü bilmiyorsun sen dersen komik duruma düşersin
Ha trilyonlar kazanıyoda elinde avucunda birlşeyi olmayana sözünüz geçer
Peki siz paranızı kontrol edebiliyomusunuz ?
01 Yorumla- 1 yıl
Asagida yorumlarda dünello var millet 😀
1 yılEvlenmek gündeminde olduğuna göre ve bu konuda şüphen olduğuna göre senin evin var demektir. O zaman da sorun yok senin evinde oturursunuz o da çalışır kendi evini o da alır.
Yok eğer evin olmadığı halde evi olmayan biriyle evlenme konusunda tereddüt ediyorsan o vakit sana da sormak lazım evleneceğin adam da evin olmadığı için senle evlenmek için tereddüt etse haklı mıdır diye
00 Yorumla
1 yılİyi bir kazancı varsa çiftlerin neden olmasın ama aksi durumda girilecek mevzu değil. Şahsen yapanları da cesur buluyorum. Ama unutmayın hayatın her günü böyle dinç ve sağlıklı olmayacaksınız. Geleceği de düşünmek gerek. Bu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey varsa zamana paralel olarak her şey bir gelişim içerisindedir. Elbette bu bizim hayatlarımız için aleyhte bir durum. Bu da diğer ülkelere göre bizim on yıl sonrasının da hesabını yapmamızı zorunlu kılıyor.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hayat müşterek
kadın ve erkek eşittir diyen zihniyetinize ne oldu
Erkeğin Evi Arabası İyi maaşlı bir işi ve evlenecek iyi parası olması lazım
Madem işinize gelince eşitiz
Kadının Evi Arabası İyi maaşlı bir işi ve evlenecek iyi parası olması lazım
Sende hiç bir bk yok erkekde su olsun bu olsun
Erkekle kadın eşit olsun
2 de yanına çay olsun mu01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl2 güzel ev biri yazlık biri kışlık bir araba bir kaç motor biri scooter artı bir kaç arsa heralde 6-7 milyon arası eder…. Hepsi var ama kadınlarla hiç bir şekilde uyuşamıyorum ve aman aman bir tipim de yok o yüzden varlık içinde evlenemiyorum…Ben böyle olduğuma göre tersi de mümkündür…
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSevgi saygı aşk bir yere kadar idare ediyor insanı ama evi olmaması büyük sorun
en kötü ev kirası olmuş 30 bin
illa seviyorsan İstanbul dışına tasının , orada kiralar daha uygun , ikinizde oradan iş bulun.
baska türlü zor maalesef21 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılErkeğin yaşına bağlı.
20 li yaşlarda bir erkeğin evinin olmaması son derece normal.
30 lu yaşlarda ise evi olmasa bile buna sahip olmak için birikimi, girişimi olması gerekir
40 lı yaşlarda hala bir evi , başka bir birikim veya mal varlığı hala yoksa evlilik açısından risk teşkil eder.
Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.
10 Yorumla
1 yılEvet önemli olan mal mülk ya da nerede olduğun değil ama para şart yoksa beraber yaşamak hatta aile geçindirmek mümkün değil maalesef bu devirde her şey çok pahalı
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılErkeğin sırtına yüklenen çok ağır yaptırımlar var maalesef bu ülkede eğer maddi durumun iyi değilse bir hiçsin eğer Zengin ve varlıklı isen başka hiçbir şey olmana gerek yok ister hükümlü ol, ister kör cahil ol, ister yaşlı moruk ol her türlü bir alıcın kapında sürekli olur
10 Yorumla
1 yılBu cok sacma birini tanımadan evin var mı diyorsun ya da asık oldum ya evi yoksa ben eve asık olurum mu diyorsun maalesef bu ülke insanları değişiyor ve bu cok üzücü karakterle evlenin sizi sevenle ev araba para bunu dusunmeyin
20 YorumlaBence ne kadar sevsende evlenmemelisin. Bende denedim daha once olmadi. Arkadaslari ayni evde kalliyordu ve rahatsiz oldum. Kavga etmeye basladik zaten. Bence her zaman maddi gucu olan daha iyidir. Ama onun parasini yemek icindegil.
02 Yorumla
Soran1 yılMaddi güçlü olmadı önemli bence de
Soran1 yılOlması*
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Tapularına mı bakıcam evlenirken? Kötü alışkanlığı olmadığı sürece evin rızkını başkasına yedirmediği sürece sıkıntı yok.
31 Yorumla- 1 yıl
Sonunda mantıklı bir cevap gelmiş. 👌🏻
Gizli Üye(30-35)1 yılBabanızın finansörü müyüz. Allah tarafından yaradılış gereği erkek ev alacak diye bir zorunluluk mu var? Biz o zaman niye evi olmayan kadınla evlenilir mi diyelim? Sen bu maddiyat hırsınla çok yaşamazsın. Doğal seleksiyonla kendi kendini yok edersin
111 Yorumla- 1 yıl
Sen öyle san, en çok rahat edip mutlu olanlar bunlar
Cevap sahibi1 yılMerak etme böyleleri arka planda haberleri olmadan aldatılıyorlar. Bi erkek, evlendiği kadının para için onunla birlikte olduğunu anladığı an pusuya yatar usulca durur ama kadının ruhu duymadan aldatır. Kadın, para için yanaşmazsa bunların hiçbiri yaşanmaz
- 1 yıl
Hee hee niyeyse gerçek hayatta tam tersi oluyor 😂 palavrayı birak. Akilli olan hep kazanir
Cevap sahibi1 yılBen akıllıyım. Evlenmiyorum düşünmüyorum da. Hiçbir kadının maddi manevi sorumluluğunu alamam. Bekarlık sultanlık boşuna dememişler. Yalnız hayatım mis gibi. Kendi düzenim kendi hayatım karışan dırdır yapan yok. Bir gün evlenirsem de sözleşmesiz asla evlenmem
- 1 yıl
Çünkü gücün yok, alfa olamadin, doğal seleksiyon gereği doğa seni eledi. Sadece en iyiler üreyebiliyor ve bir kadina bir aileye sahip olabiliyor
Cevap sahibi1 yılGücüm mü yok 😂 ne alfası ya. Kendi hayatıma kişisel gelişimime odaklıyım. Bi kadına düzenli vakit ayıramam çünkü kişisel önceliklerim var. Ben kendime odaklıyken kalkıp biri bana doğa seni eledi ya da evi yok gibi cümleler kurursa popo*mla gülerim, ki gülüyorum😂😂
Soran1 yıl@Bettterböcek O kadar haklısın ki
- 1 yıl
Istediğin kadar gül gerçekleri gülerek değiştiremezsin. Ağlayabilirsin ama yine değiştiremezsin.
Cevap sahibi1 yılCidden asalaksınız. Kendi hedeflerim varken onlara odaklıyken başka bir kadını hayatıma alıp mutsuz bir şekilde yaşamak üremek mi başarı? Cidden adam olmazsınız. Hayatınız birilerinin üstüne kapak atmakla, maddi olarak kullanmak ve üremekle geçiyor. Çok farklı teldeyiz. Ben hiçbir zaman sizin gibi kapak atma niyetinde olmadım olamam
Cevap sahibi1 yılElimi taşın altına kendim için koyuyorum ve maddi olarak para kazanma, yönetme gibi yeteneklerim oldukça iyi. Sırf kazandığımı sahip olduklarımı “paracı bir kadına” yedirmediğim ve yine o paracı kadının sorumluluğunu almadığım için çıldırıyorsunuz. Çıldırmaya devam edin🤣 başarı tanımını üreme, aile kurma, ev alma olarak gören birilerine laf anlatıp vaktimi ayıramam. Çüzzzz
- 1 yıl
Çünkü yeterli değilsin. Paralarına sarıl uyu, yuva kurmak aile olmak senin neyine?
Gören de "Ceo" olacak sanir, astronot mu olacaksin? Hedefmiş, gelmiş 35 yaşina daha hedef diyo. Saçin ağarmış aynaya bak 🤣
1 yılİstanbul'da yaşama bence şehir değiştirin. Ne var bu İstanbula millet zamk gibi yapışıyor. Diğer illerde de iş var..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAciklama kismina katiliyorum. Bu zamanda cok zor. Durmadan mesai yapacak bu seferde bir birinizi gormuyeceksiniz. E ne anladim ben bu evlilikten
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeyin Ben evi olmayan bir kadınla evlendim 10 senelik kiralardan sürünüyorum
32 Yorumla- 1 yıl
Amin Amin kardeşim Allah cümlemizden razı olsun🤣🤣🤣🤣
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evi yoktur imkanlar el vermemisse normal yadırgamam. Ama varsa da savuruyorsa düşündürür insanı..
10 Yorumla
1 yılEvli olmayan biri ile ile evlenilirmi diye okudum. Bu nasil soru lan demeye gelmistim. Yanlis okumusum. Gidiyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 587 cevap paylaştı. herkes doğuştan ev sahibi olmuyor. zorlukları göze alamıyorsan hiç bulaşma
18 Yorumla
Soran1 yılKiralar 25/30 k olmus kira yüzdeliği kalktı adam %100 zam yapsa diğer sene ne b*k yiceZ ben bunu düşünüyorum. Erkek adam biraz ailesi bize destek olucak diye güveniyor ben de kafam karısık
Soran1 yılYani annemden gördüm ben böyle annem sürekli çalıştı cocuklarına valit ayıramadı ben böyle olmaj istemiyorum
Soran1 yılOlmak*
Soran1 yılYa gene çalışırım ama çocuğumlada ilgilenmek istiyorum
Soran1 yılYa ben kimse evi benim üstüme yapsın falan kafasında değilim ev onun olsun önemli değil ama ev istiyorum açıkcası
Soran1 yılHa beraber alırsak yarısı benim tabi ora ayrı
yani zor bu donemde kirayı karsılarsa sıkıntı olmaz
16 Yorumla
Soran1 yılKiralar 25/30 k olmus kira yüzdeliği kalktı adam %100 zam yapsa diğer sene ne b*k yicez
Soran1 yılYa Allah daha cok versin abim. Allah uğrasana veriyor bir sekilde aklını kullanana
Aq Türkiyesinde her şey erkekten bekliyorlar birde erkeğe sallıyorlar kaşarlar
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBu ekonomik şartlarda Evlilik düşünen erkek kaldı mı?
20 Yorumla
1 yılYa ben safmışım ya siz çok akıllısınız. Maddi soruları görünce gerçekten canım sıkılıyor
20 YorumlaNe değişik canlılarsınız evsiz olunca suç, evli olunca suç, bi net olun ya
20 YorumlaYaşa bağlı bu bence.
Ha ama evlenmeyi düşünen biri en azından düzgün bir evde kirada oturabilmeli.00 Yorumla
1 yılHerkesin evi arabası olmak zorunda mı dünya malı kadar saçma bir şey yok saygı sevgi karakteri önemli onlar zaman ile olur
01 Yorumla- 1 yıl
Sizin gibi hanımlar kaldı mı dünyada🥺
Evlenilir bir işi varsa seninde bir işin varsa birlikte çalışır bir ev alırsınız yeter ki aklı başında biri olsun
05 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel söylediniz ama yok ki boyle biri bulsam kacirmayacagim
- 1 yıl
Belkide buldunuz ama evlenmek zor. Nikahtan dugunsuz kabul ederseniz tanışalım 😅😂
- 1 yıl
Orası öyle her biri ayrı bir olay ancak tanışmaktan zarar gelmez en zararsız olanı bı kahve 😅
Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Senin evin var mı?
Karşı taraftan ev bekliyorsan sen adama ne sunacaksın?
016 Yorumla- 1 yıl
Kadin çocuk doğurunca erkek ne doğuracak? Kadın yıllarca çocuk emzirip bakınca erkek kimi emzirecek? Kadın yemek temizlik çocuk bakimi ile ilgilenince erkek ne yapacak?
- 1 yıl
- 1 yıl
@Bettterböcek dünyada 3.5 milyar kadın var doğurma kapasitesi olan.
Bunların bazıları aşırı güzel, bazıları zengin, bazıları sadık, bazıları aşırı eğitimli vs
Senin neyini seçsin evi olan erkek? - 1 yıl
Güncellemeye istinaden yazıyorum.
Erkek parasını tutmalı vs demişsin. Sen neden tutmuyorsun, neden kazanamıyorsun? Yapamadığın şeyleri erkekten bekliyorsan sen ne sunacaksın adama?
Sonra da kadın erkek eşittir diye ağlarsınız. Git kumda oyna
Not: 42 yaşındayım 2 tane evim var. Finansal piyasalarda da ciddi seviyede yatırımım var. Olmadığı için ağlamıyorum senin söylediğin gibi. Benim konumuma uygun bir hatun olursa eyvallah yoksa senin gibi gözü aç kervanları 2 yemek sonrası yatağa atar eğlenir geçerim
Soran1 yılBen zaten çalışıyorum benim maaşım gayet iyi evimde var zaten uza
Soran1 yıl:)
- 1 yıl
Namus, dürüstlük, karakter, güzellik, eğitim, zeka ve para diyeyim 😂 emimim hiçbiri sende yok
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
1 yılEvi olsa sanane olmasa sanane. Kaldıki evi sanamı verecek. Kimse kimseye malını vermez
01 Yorumla
Soran1 yılYa ben kimse evi benim üstüme yapsın falan kafasında değilim ev onun olsun önemli değil Bana ev versin mi dedim aptal aptal konuşuyorsunuz
Ben evlenmek istesem bile babamlar izin vermez bize denk olmalı diye şart koştular çünkü
02 Yorumla
Soran1 yılBenim durumum iyi aile evinde zorluk yaşamıyorum
Neden evlenilmesin anlayamadım evi için malı için mi evleniyosun adamla
10 YorumlaEvin yoksa marşı taraftan isteyemezsin o yüzden evlenilir.
10 Yorumla
1 yılKiraya çıkıp evlenen çok kişi var neden olmasın önemli olan anlaşabilmek
11 Yorumla- 1 yıl
Nerde öyle kişi bı bulsam vallahi başımın üstünde taşıyacağım
1 yılBen düz düşünemiyorum bana göre değil basit bahaneler
00 Yorumla
1 yılZenginin ektiği fakirin ziktigi tutar derler yine de sen bilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. Neden evlenilmesin ki senin evde kalırsınız beraber
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl25-29 yaş arasindasin, elini taşın altına koymaktan felan bahsetmişsin, Muhtemelen evde oturup tüm gün müge anlı izliyondur🤣 Evi, arabasi veya meslegi guzel olan kişilerin sana gelmesi için bu hayatta bir tane başarın var mı?
00 Yorumla
1 yılEvim olmazsa benimle evlenmeyecek kızla neden evleneyim? Bir de konuya bu açıdan bak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evlenmem. O yüzden evi arabası olmayan kadınlar mesaj atmasın 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek evliliğin sorumluluğunu bilmeli ve evin arabam olsun kafasında olmalı
Ama Kız da Maddıyatın boş olduğunu unutmayıp, bunlarla karar vermemeli…
yani mentalite önemli
00 Yorumla
1 yılYok 🙄 olmaz evli biri olması şart kuma gitmek güzeldir 🙄
07 Yorumla- 1 yıl
Evi olan. Diyor jsjsj
- 1 yıl
🤦🤦🤦 Allah'ım iki göz daha ver bunlar yetmiyor 🤦
Soru sahibinden de özür dilerim ama yine de evlenilir sıkıntı yok ya 🤦 - 1 yıl
Soruyu yanlış okudun be guzelim
- 1 yıl
Ne yanlışı bir kere olur o
- 1 yıl
Pardon yorumunu görmedim ☺️ özür dilerim. Evlenilir mi dedin inanmıyorum. Senin gibi bir hanımefendi kaçmaz sana talibim 😅
- 1 yıl
🤦🤦🤦
- 1 yıl
😅😅😅
1 yılBenim evim var sorun olmaz da iç güveysiliği yedirebilir mi bilmiyorum.
03 Yorumla- 1 yıl
Ben kabulum seve seve hatta iç iç guveysi bile kabul. Dede nene anne baba hep beraber yasayabbiliriz 😅
- 1 yıl
Kabul eden 10 kolordu insan bulurum biliyorum
- 1 yıl
Hem bilmiyorum demişsin simdi de biliyorum bence karar ver 😂😅😂
1 yılEvlenilmez. En azından ev alacak isteği hırsı maddiyatı olmalı
00 Yorumla
1 yılEvlenilmez bacım kimse bu gidişle evlenemicek zenginler harem kurar artık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSevdikten sonra evi beraber de alırız bir şekilde bu ekonomi de zor ama cabalariz
24 Yorumla- 1 yıl
@Bettterböcek ne biliyorsun ne anlatıyorsun. Uzayda yaşamıyoruz evett paran varsa etrafında kız çok olur. Hepsi yeme derdinde. 1 ine güvendik 1 yıl oldu yapmadığım kalmadı o düzlüğe girdi ben çamura saplandim. ... Olup gitti. Neyden bahsediyorsun.
- 1 yıl
@Âdemmİnsanoğlu Onu düzlüğe çıkaracak ne yaptin?
- 1 yıl
@Bettterböcek bir şey yapmamış olsam yapmadin bir şey diyeceksin çok şey yapmış olsam ahmaksin diyecekisn. sen kendi kafanda kurduğunu yasiyorsun
- 1 yıl
@Âdemmİnsanoğlu Söyle madem
Gizli Üye(25-29)1 yılElini taşın altına koymak mı? Bu ekonomi de çalması lazım hırsız olması yani illegal işlere girmesi lazım böyle birini ister misin?
00 YorumlaBen de bu fikre sahip olan kadını zaten eş diye almam neden dersen malıma mülküme evleniyor benle bedavadan benim kazandığım paraya ortak olacak Sana demedim yanlış anlama lütfen genel konuştum şahsi fikrimi söyledim
01 Yorumla- 1 yıl
El taşın altına koyulur da bu devirde en ucuz ev 2 milyondan başlıyor Dünyaya 1 kez daha gelinmeli ev almak için normal çalışan birinden kast ettim İstanbul filan onları saymadım ev fiyatlarını benim maaşım Ortalamanın üzerinde ama alamıyorum ilerde belki Oda zor burada bahsettiğim nokta ev almak çok zor hayal neredeyse senin okuyup doktor olman lazım dicem oda 40 ından sonra alırsın ancak ev ailen baban zengin olmalı
Gizli Üye(30-35)1 yılKira ödeyecek gücü varsa evlenilir. Örneğin 80 bin tl maaş alan adama 20 bin tl kira dokunmaz
018 Yorumla
Soran1 yılİşte 1 maas kiraya 1 maaslada geçincez ki kiralar cok yüksek maaslada olucak gibi değil maasıda geçiyor
Cevap sahibi1 yılMaaştan maaşa göre değişir o.
Önemli olan maaşının kaç tl olduğu.
Bir eve 2 maaş girer ama toplamı 50 bindir.
Adam tek maaşla geçinir ama 80 bin tl'dir.
Soran1 yılİşte biz 2 kişi 50 k
Soran1 yılOlan tarafız
Cevap sahibi1 yılValla bu devirde zor ya. Ucuz ev bulmanız lazım. 12 bin 15 bin felan
Soran1 yılO evler it bağlasan durmicsk evler ailesi biz destek olucaz diyorlar nereye kadar destek olucaklat
Cevap sahibi1 yılHangi şehir?
Soran1 yılİstanbul
Cevap sahibi1 yılİstanbul pahalı ya. Ama işte yapacakta bir şey yok.
Soran1 yılValla herkes iyi düşün diyor
Cevap sahibi1 yılİyi de evlenmeyecen de terk mi edeceksin?
Bir de evi ve maaşı iyi olan birini mi bekleyeceksin?
Soran1 yılEvi ve maaşından ziyade parayı nasıl kullandığına yatırım yapıp yapmadığına çevresine bakmak da gerek
Soran1 yılS*l*k gelmiş / s*l@k gidecek adam
Cevap sahibi1 yıl20 bine ev kiralarsanız. 30 binle geçinirsiniz.
Soran1 yıl20 k ya yok kira yani onlarda çok kötü eski evler
Soran1 yılBen de eski evde oturmak istemşyorum ki oda oturmak istemşyor bide o kendi semtinden gitmek istemiyor hiçbir sekilde onun istediği semtteki normal oturabilir evler 25/30 k
Cevap sahibi1 yılBen Ankara 'dayım burada var 2+1 güzel daireler, temiz.
Fakat İstanbul sıkıntı ya.
Cevap sahibi1 yıl25-30 kiraya vermek çok koyar adama.
Gizli Üye(36-45)1 yılEv kriter olmamalı. İçinde mutlu olmadıktan sonra istersen villada yaşa.
00 YorumlaEvlenilir niye evlenilmesin şart değil evi arabası olması beraber çalışıp yapılır bunlar
20 YorumlaEvlenebilirsin o sana altından kalamayacağın bir şey istese seninle evlenmek için sen kabul edermisin
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat