Selamlar bir yıldır evliyim. Eşim oto yıkamada çalışıyor. Eve geldiğinde sofra kurulmuş olur. Sofrayı ben kaldırırım. Evle ilgili tüm sorumluluk bendedir. Peçete istesem dahi söylene söylene getirir istediğine pişman eder seni. Ben diğer çipler gibi sofrayı birlikte kuralım birlikte kaldıralım ben hastayken bana yardımcı olsun istiyorum ama bu sorumluluk bilinci eşime asla verilmemiş o da öğrenmek istememiş. Annesi yani kayınvalidem istediği her şeyi önüne sunan bir kadınmış ve şu an bunun zorluğunu ben yaşıyorum eşimi değiştirmek istiyorum fikirlerinizi alırım.
Bekar biriyim. Eve girmeden önce annemi/kardeşimi arar bir istekleri ihtiyaçları var mi diye sorarım. Yoksa Bike markete uğrar bakınırım.
Evden çıkarken çöpü alirim. Sevgilimin evinde Bile ne zaman kalsam mutfağa girer çöpü alır cikarim.
Pazar ve mutfak hepsi bende.
Faturalar vs vs.
Bu aileden gelen bir durum..
Umarım eşin kendine güzel örnekler alır.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Size kesinlikle katılıyorum ve sizi takdir ediyorum. Ben zaten eşime kalk bulaşık yıka demiyorum ki sabah uyandığımda copler dökülmüş olsa çok yorulduğum anda işin ucundan tutsa çok mutlu olurum ama bu bilinci aile işlem yeyince sonradan değişmiyor sanırım. kayınvalidem çocukları kocaman olmasına rağmen hala çocuk gibi davranır onlara her istediklerini önüne koyar beğenmediği bir şey varsa hemen değiştirir yenisini yapar eşim de çok alışmış bu anne modeline
Evlilik bu gibi insanlara yarıyor. Resmen kral hayatı. Rahmetli babam da öyleydi. Çalışmazdi bile. El bebek gül bebek... ama biz gül bebek olamadık. Babamın yapması gereken hersey bize kalmıştı. O yüzden hep söylerim insanların çok azı evlenir. Geri kalanlar kendine hizmetçi alır.
İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur. Kimse değişmez. Değiştirmeye çalışınca bir süre değişmiş gibi oluyorlar sonra yine aynı
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle çok haklısınız onun için oğlum olursa onu güzel yetiştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. inşallah evdeki sorumluluk bilinci daha doğrusu evdeki sorumsuzluk halleri oğluma geçmez huy olarak
Bence çok iyi bir anne olursun. Çocuğuna küçükken bir şeyleri öğretirsen sorumluluk bilinci erken yaşta gelişmiş olur. Ne derler bilirsin ağaç yaşken eğilir. Eşine de belki daha tatlı bir dille yaklaşırsan sana yardımcı olur bilemiyorum
Bir insan asla değişmez. Değiştirmeye çalışmayın. Değişmeyecek çünkü sorumluluk da sonradan gelen bir şey değil. Karakterle ilgili
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Değişmeyeceğini biliyorum bu durum bana kendimi çok şanssız hissettiriyor. Bu semtte oturan insanlar genelde eşlerine yardımcı olurlar. Çocukları ile ilgilenirler çöpleri dökerler eşiyle birlikte sofra kurup eşiyle birlikte sofra kaldırırlar. Ben de eşim birazcık bana yardım etsin istiyorum inanın tamamen değil evin temizliği ben de çamaşır ben de bulaşık bende ne bileyim sofra kaldırırken iki tabak koysa mesela tezgaha mutlu olacağım
Ben seni anlıyorum. Bir erkekte en önemli şey sorumluluk sahibi olması. Bu konuda ne desen haklısın. Herşeyi kadının üstüne yükleyen erkek yoruyor. Birde biz kadınlar bazen erkegi atik cesaretli her iş elinden gelen olarak görmek istiuoruz bu bizi etkiliyor
biraz içinde olması lazım. kişiliği bu şekildeyse zor.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet kişiliği bu şekilde. Bizim oturduğumuz semtte genelde çöpleri erkek atar. Evdeki çöpleri dahi ben atıyorum. Haftada bir veya ayda bir kez çöp döker misin desem kavga çıkartıyor. O şeyi söylediğime pişman ediyor.
böyle birini asla değiştiremen ya sen soledigin halde ölse işin çok zor yaa.. bunu nerden buldun sen
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Evet annede görmeyene zor. Tek yapacagın şey eksik bırak biletlerini aksat. Herseyını yaptıkca degerde görmezsin. Kıymetini anlasın
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet kayınvalidem böyle yetistirdigi için bu şekilde olmuş zaten mesela kayınvalidemin evine gidiyoruz bizim için börek yapmış eşim böreği beğenmiyor kadın diyor ki senin için başka börek yapayım halbuki bu çok yanlış beğenmiyorsa yemeyecek sen o kadar uğraşmışsın bizim için emek harcamışsın. Annesi bu şekilde şımartığı için benden de bunları bekliyor
O dış işi yapıyor sen iç işi çalıştığında ortak yapın
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Zaten bu şekilde düşünüyorum eşim çok yoruluyor diyorum fakat diğer erkekler de yoruluyor ve eşlerine her zaman yardımcı oluyorlar. mesela dün ayağım kirlendi peçete uzatır mısın dedim bunun için bir ton laf etti
Bende evliyim seni gayet iyi anliyorum ama degismesi lazim hayat musterek diye dusunuyorum
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Alt kat komşum var. Eşi eve geliyor birlikte sofra kuruyorlar. Sofrayı birlikte kaldırıyorlar. Adam çocuğuyla ilgileniyor çocuğunu yıkıyor çocuğuna yemek yediriyor. Çay kahve ne istiyorsa kalkıp kendisi hazırlıyor eşini yormuyor. Ben de böyle birbirine yardım eden çiftleri görünce çok mutlu oluyorum ve imreniyorum onlara. Eşime tatlı dille söylemek istesem direk kavga çıkartıyor diyor ki bugün copu dökersem yarın evi süpürür kadınlar bugün evi süpürürsem yarın çamaşır astısınız onun için erkekler hiçbir ev işi yapmamalı diyor direk kavga çıkartıyor
Evliliğim genel olarak iyi sayılabilir. Sadece evliliğin başından beri anlaşamadığımız konu sorumluluk bilinci. Eşim asla sorumluluk almayı sevmez ev içinde. Ben normalde öğretmenim iş bulamadığım için çalışamıyorum şu an. çocuğumuz olduğunda kendi işimi yaptigimda daha çok zorlanacağım. çünkü eşim çöp dahi dökmeyi sevmiyor çöp döker misin dediğimde kavga çıkartıyor
Yani erkekler sorumsuzdur bunu söylemek istiyorsunuz değil mi
Cevap sahibi
1 yıl
O isler yani ev işleri erkeğin sorumluluğunda ise evet
Soran
1 yıl
Ben öğretmenim iş bulamadığım için çalışmıyorum yani çalışamıyorum. Evdeki sorumluluklar iki kişinindir. Aileler erkek çocuklarını çok şımarıkları için erkek çocuklar bu şekilde eşlerini üze biliyorlar. Ben zaten eşimden kalk bulaşık yıka çamaşırları as çamaşırları katla gibi şeyler istemiyorum çok küçük yardımlar istiyorum. Atıyorum sofra kurmuşsam önündeki tabağa en azından tezgaha koysun ben o tabağa zaten makinenin içine yerleştiririm