21 yaşındayım. Yaşıma yakın erkekler evlilik düşünmüyor. Yaşlarının erken olduğunu düşünüyor bir çoğu. Bende haliyle uzak duruyorum çünkü sevgililiği fazla uzatmadan evlenme taraftarıyım. Bu yüzden yaşça büyük erkeklerle konuşuyorum haksız mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılGenç erkekler, evliliğe sıcak bakmama konusunda genellikle birkaç sebep öne sürebilir. Öncelikle, çoğu erkek genç yaşlarda kariyerine ve kişisel gelişimine odaklanmak ister. Evlilik, onlara bu özgürlüğü ve hareket alanını kısıtlayacak bir yük gibi gelebilir.
Maddi kaygılar da önemli bir faktör. Genç erkekler, evlenmeden önce finansal olarak daha güvenli bir durumda olmayı tercih edebilirler. Ayrıca, evlilik sorumluluğunu almak bazılarına ağır gelebilir; çünkü bu, birine sürekli bağlı olmayı ve belirli sorumluluklar taşımayı gerektirir.
Bir diğer nokta ise, sosyal çevre. Genç erkekler, arkadaşlarıyla eğlenme, gezme ve özgür bir hayat sürme arzusunda olabilirler. Evlilik ise bu tarz sosyal aktivitelerin kısıtlanacağı düşüncesi yaratabilir.
Sonuç olarak, evlilik büyük bir adım ve birçok genç erkek, hayatlarındaki diğer hedeflere ulaşmadan bu adımı atmak istemeyebilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Haksız değilsin. Evlilikle ilgili beklentilerin netse, bu konuda seninle aynı düşüncede olan insanlarla vakit geçirmen mantıklı. Yaşça büyük kişiler genellikle daha hazır olabilir. Ama henüz 21 yaşındasın, elbet kaderin önüne çıkar. Bence acele etmemelisin, başına bu yüzden bir şey gelebilir, canın yanabilir. Bunu kendine yapma lütfen.
00 Yorumla
Haklısın. Genç erkek çabuk bıkar, henüz bazı şeylere doymamıştır ve toydur. Erkekler 30-35 yaş arası olgunlaşmaya başlarlar.
00 Yorumla
1 yılAklı sıra hayatını yaşamak istiyorlar vur patlasın çal oynasın ama belli bir yaşa gelince de sıcak bir yuva hayal ediyorlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
64Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 1 yılparaları olmadığı için olabilir
00 Yorumla
1 yılEğer zorluklara tahammül edebileceksen lüks takılmayacaksan öyle evlilik için tüm masraflar karşılansın demeyeceksen kısacası erkeği masrafa sokmayacaksan ve evliliği gerçekten karşındaki erkeği sevdiğin için yapmak istiyorsan erkek neden istemesin ki evliliği? Örneğin ben 24 yaşındayım evliliği istiyorum ama kadınların birçok şeyi hazır istediklerini bildiğim için mecbur öncelikle geleceğimi garantiye alacak bir meslekte gelişip para toplamam gerektiğini düşünüyorum. Oysaki ülkemiz kızları bu kadar aç gözlü olmasa her şeyi hazırdan beklemeseydi zina ya da yaklaşmayıp erkenden evlenebiliyor olacaklardı. Anlayın artık işlenen tüm günahlar siz kızlardan doğuyor aslında. Bana minimum masrafla evlenmeyi kabul edecek zorluklarla birlikte başa çıkacağız diyip evlenmeyi isteyen bir kız gösterebilir misin mesela? Gösterebilsen de çok nadir. Çünkü erkekler de artık ülkemiz kızlarının ve ailelerinin açgözlü olduklarını biliyorlar ve bundan dolayı kabullenmiş bu durumu. Toplumca kabullenmişiz kadinlarin açgözlü olduğunu ve bu sebeple de bir kızla 25 ten önce evlilik olacağına hiçbir şekilde inanmıyoruz en baştan.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı. Ysi a yakin butun erkekler evlilige girenez bu zamanda o 40 yil onceydi , lise den mezun olunca 17000 tl maaşla nasil evlenecek 10 yil hic yemeden içmeden çalışması gerekiyor evlenme masrafları icin. Askerlik te 2 sene öteliyor etti mi 12 sene erkekler 32-34 yasindan önce evlenmesi ancak ailesi saglam destekliyorsa, destek demek kaynana demek. kaynana demek dividivisividi dir dir dir, ben bıktım kendi evimize tasinalim da , kirada surunmek. Erkek kendisi evini almadiysa o zaman da güç yok demek aileden kalan ev demek yaş üstüne taş koyamıyorsun. O zaman geçindiremezssin. Ben 23 yasimda ev aldım , demek ki becermişim. Ama denizciydim 15000 km uzaga gitmeyi tercih ettim. Ana kuzusu şimdi. Bulursun oykesini ama illegal paradan zengin olmuştur, kolay kazaniyordur, zengin evladıdır.
00 Yorumla
1 yılEe çok normal bunun bı çok sebebi var. Birincisi erkekler geç olgunlaşıyor. Ee ikincisi o yaştaki erkeklerin büyük cogunlugu daha okullu neyine güvenip evlenecek. Ya da sen neyine guvenceksin. Hadi diyelim ki oldu okulu bitirmiş bitirmekle oluyo mu iş bulmak kolaymi. Kii okulu bitirip illa atanmak zorunda olma psikolojisi çoğu toplum baskısı ve yanlış eğitim müfredatı sebebiyle sırf okul bitirmeye ve atanmaya calsitigi için bir zanaat sahibi de olamıyor çünkü ogrenmemis oluyor. Eee yeterli mi daha sayım mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılValla 30luk kadinlari kinayip duruyorsunuz ama benim hala taliplerim var... halada istekli erkekler bana karsi. Mesela yakinda evlensem cok guzel olur. Hem daha sizin yasinizda hayatinizi yasayip yeni tecrubeler edinip dunyayi gorup acilmaniz sosyallesmeniz gerekiyor. Arkadaslar edin gez onlarla. Kendinden buyuk koca bulup hayatini kuculteceksin. Simdiden kadinlik yapicaksin. Ne kaybedeceginin farkinda degilsin bence. Mesela ben cok guzel bi genclik gecirdim, konserlere gittim, partilere, okul universite, bir suru degisik arkadaslarim oldu. Tatillere ciktim, yeni bir dil ogrendim, dans ettim, vs. Simdide daha eglenceli birisiyim.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYani bekar olanlari demek istedim. Yani bana gore 25 ustu ideal evlenmek icin ve belki 35 e kadar yolu var ama. Yinede bence yani telaş gerek yok. Bence senin bi derdin var evliligi kacis yolu olarak goruyorsun. Kusura bakmada ailenin sana veremedigini elin adami da oek iyi veremez
Soran1 yılAilemin bana veremediği tek şey özgürlük. Adam akıllı evden çıkartmıyorlar gençliğimi evde çürütüyorum tabiki evlilik düşünmeliyim hemen
- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
1 yıl21 yaşında evliliğe hazır olunmuyor henüz. Mevcut evlenme yaşının erkeklerde 28, kadınlarda 26 olmasının ve her yıl bu ortalamanın yükselmesinin bir sebebi var.
Aceleye de getirme zaten, pazardan meyve almıyorsun. Seni seçecek kişiyi değil, sana layık olduğu için senin seçeceğin kişiyi bulmaya bak.
Ayrıca kimlerle sevgili olduğun da seni ilgilendirir. Tercihini meşrulaştırmaya çalışmana gerek yok.10 Yorumla Aynı durumdayım fakat sevgililiği uzatmadan evlenmek nir tık sıkıntılı bir şey, karşı kişiyi iyi tanımalısın, annesine, ablasına nasıl davranıyor? Şekli durumu, çevresi onun hakkında ne düşünüyor bilmelisin,
6 ay içerisinde hemen hop evleneceğimi sanmıyorum.
Neden sıcak bakmıyoruz? Nafaka avcısı, sadakat, sadık yok. Evliliğin masradlaeınaşır, bir ömür borçlardan dolayı kambur kalıyoruz.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü evlilikler mantık üzerine kurulu. Bir kişi beni çıkarı için seveceğine bir hayvanın sevgisini tercih ederim. Evlilik masraf oluşturup beni borca sokacak. Sonuçta eşime mi bakayım ebeveynlerime mi bakayım? Evlilik ekstradan yük demektir. Evlilik insanı adam etmiyor veya bir mertebeye getirmiyor. Hatta evli olanlar bile bekar kalmam konusunda ısrarcılar.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılaranda 4 5 yaş olması iyidir eşinle benim annem babamın arasında 11-12 yas var baya fazla ama babam da minyon tipli kız güzeli bi adam o yüzden uyumsuz durmuyolar aralarındaki yaş farkından dolayı iki tarafta uyumu sağlıyabiliyolar yaşlar yakın olunca erkekle kadın genelde anlaşamıyor tabi 10 yaşta olması çok iyi bişey değil sen anladın ne dediğimi
00 Yorumla
1 yıl500 bine yakin masraf yapiyolar kadin 1 sene durmuyo bi de nafaka var bende olsam sıcak bakmam haklisiniz gencler Allah yardimciniz olsun
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Paraları yok ve neden baksın zaten. 21 yaş evliliği hata olma olasılığı yüksek. Her iki tarafta 26-27 yaşından sonra evlense daha sağlıklı olur.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılYavrum senin yasindakileri bırak benim yaşımda erkekler bile evlilik düşünmüyor onları çok yadirgama bence
23 Yorumla- 1 yıl
Yok 50 ideal
1 yılYOO BEN SICAK BAKARIM ÇÜNKÜ AİLE HER ŞEYDİR. maddi olsun manevi olsun her şeyim fazlasiyla var ama kalbim boş yani beni gerçekten seven biri olmalı, paralı asker 14 adet paralı bayan arkadaşım var Ama ben gerçekten beni sevebilen birini arıyorum, bu sol yanımdaki kolumdaki içi boş olan dövmeyide gerçek sevene ayirdim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Haklısınız çünkü bunlar evliği sadece sekten ibaret gördükleri için evlenmeden de şu an günümüzde çok yapan var senin dediği doğru herşeyi sevgiliyide aşkıda evliyken görmek normali de budur zaten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHaksizsin bu yaşta evlenilmez çünkü yaşıtların bırak iş bulmayı bu yaşta üniversite okuyor çoğu nasıl evlensinler
10 Yorumla
1 yılAşkım senin için de çok erken. Ne evliliyi?
Zamanı gelince bunun derdine düşersin keyfine bak kendine odaklan şimdilik10 Yorumla
1 yılEvlilik düşünmüyor değil düşünemiyor hadi aile yardım etti bir şekilde evlendiniz sonrası geçim nasıl olacak derdinde
32 Yorumla- 1 yıl
En aklı başında yorum 😀
Soran1 yılDurumu olanda istemiyor
Senin yaşındaki kızlarda sıcak bakmıyor aslinda. Yaşımı yaşamam gerekirken bi de evlenip o kadar sorumluluğu alamam açıkçası
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. para olmayinca kim nasil evlensin 21 yasinda olsam evlenirdim zengin olsam. simdi bu yasta zengin olsam bile evlenmem. genclik gitti
00 Yorumla
1 yılBaba parası yiyen nasıl evlensin ev geçindirmeye var mı kazançları yok uzak durmasında ne yapsın 😀
00 Yorumla
1 yılHaklısın en güzeli bebe belikle uğraşılmaz olgunluk yok kişilik daha oturmamış aklı beş karış havada onların büyümesine daha çok var.
00 YorumlaGünümüzde evlilik yaşı baya bir ötelenmiş durumda. O nedenle 20li yaşların başı evlilik için baya erken gibi duruyor.
00 YorumlaErken yaşta neden evlensinler kii.. Hayatlarını yaşasınlar ilk önce
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik için evet haklısın ama bu seferde senden büyük kızların da kısmetlerini kapatiyorsun 😂
10 Yorumla
1 yıl21 yaş tam eğlence yaşı bakmazlar o yüzden 30 a kadar öyle devam eder
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.
1 yılAbla evlenmek çok masraf ve aynı zamanda çok sorumluluk o yükün altına girmek istemiyoruz
10 Yorumla
1 yılErkenden evlenip başlarına dert mi alsınlar beybi 😀
10 Yorumla
1 yılŞu an evlenmek için çok para gerekiyorda ondan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaşı büyük olanlarda evliliği düşünmüyor ki 🤣🤣 yaşa aldanma hiç adam 45 yaşına gelmiş hala karı kız peşinde 30 yaşına gelmiş hala karı kız peşinde 7 den 70 e aynı
18 Yorumla- 1 yıl
Ben öyle değilim ama
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler need4read
Cevap sahibi1 yılMehmet sen öyle olmayabilirsin ama çoğu erkek öyle içlerinden sağlam 1000 de 1 çıkıyor kusura bakma yani
Cevap sahibi1 yılNe bini on binde bir çıkıyor
- 1 yıl
Olsun yinede kurunun yanında yaş yanmaz
Cevap sahibi1 yılHe heeee
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. haklısın şu an 25 in altinda kimse evlenmek istemiyor istesede maddi imkansizliklar bu yaşlarda zorlar
04 Yorumla
Soran1 yıl25 bile değil 35 e çıktı hepsi
Soran1 yılSende 30 da başlamışsın 😂
Büyük erkek evlenecek diye bir şey yok. bir çoğu evli bile olabilir haberin olsun.
00 YorumlaGel ben ciddi istiyorum evlenmek istiyorsan tanışalım
00 Yorumla
1 yıl21 yaşında biri neden evlenmek istesin daha kim olduğunu bile bilmezken
00 Yorumla
1 yılİş yok güç yok norca giricek cesaret yok hayatını yaşamak istiyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. bakamıyorlar çünkü. evlilik giderlerini hesaplayan hiç kimse evliliğe sıcak bakmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Maddi olarak evliliği kaldıramayacaklarından dolayı istemiyorlar.
00 YorumlaHepsi fakir. Hepsinin zengin olma hayali ve gelecek icin hic bir dusunceleri yok. Ml gibi yasayip gidiyolar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sevgili olarak herşeyi yaşayıp tüketebiliyorlar neden sorumluluk alsınlar ki…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 700 cevap paylaştı.
1 yılMaddi nedenlerle evlenmek istemiyorlar, erken diyolar evlilik için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılZaten doğrusu o canım. Siz kadınlar biz erkeklere nazaran hem ruhen hem bedenen daha erken olgunlaşıyorsunuz. Bu yüzden bile kendinden en az6-7 yaz büyük biri ile evlenmeni tavsiye ederim.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAşko bencede daha iyi yapıyon sevgili olucaksın senle eğlencek atıcak şimdiki gençler böyle en azından çoğu en iyisi evlilik
10 Yorumlagözlemlerime göre söylüyorum;maddi güç, asosyallik, bide şu her gördüğü kötü kızı türkiyededeki bütün kızlara mâl etmeleri ayar oluyom böyle erkeklere ha bide şu tipler var ayağıma gelsin ilişki diyenler.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla tam benim kafada kız, gel o ıvır zıvır işleri kısa tutalım yürüyelim dünya evine 😃
010 Yorumla
Soran1 yılHahaha aynenn
Cevap sahibi1 yılBence bi deneyelim ne kaybedicez ruh eşiyizdir belki 😃
Soran1 yılOf dalga geçme benimle🤣
Cevap sahibi1 yılYok be ciddiyim. Evleneceğim kişinin hiç beklemediğim yerde ve zamanda karşıma çıkacağını düşünüyodum. Tarife uyuyosun 😄 Neden o sen olmayasın
Soran1 yılYok ben sosyal medyadan bulupta evlenmem. 10 parçaya bölünmekten korkuyorum😂
Soran1 yılBu ülkenin işeyaramaz düzeni yüzünden gölgemizden korkar olduk
Cevap sahibi1 yılO mantıkla sende sosyal medyadasın şu an sende beni 10 parçaya bölebilirsin 😄 Mesajlaşmakla kimse 10 parçaya bölünmedi bu zamana kadar merak etme
Soran1 yılHahahah bahsettiğim kadın cinayeti
Soran1 yılMesajla değil evlenince diyorum
Cevap sahibi1 yılNerden tanıştığınla alakalı değil kişilerle alakalı ama o. En son ki cinayet haberlerini görüyoruz hepsi reelde tanışmışlar. Sen içini ferah tut benden zarar gelmez 😃
Gizli Üye(18-24)1 yılKızım git hayatını yaşa özgür ol bu yaşta ne evlenmesi
10 YorumlaGenel de buna aile etken olur arkadaş çevresi vs fark ediyor ben evlenmeye mutlu huzurlu bir yuva kurmak istiyorum saygı Sevgi dölü yuvaya ama biris yok işte
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYok ben 25 yaşındayım evlenmeye gayette sıcak bakıyorum ben de kız bulamıyorum
10 YorumlaO yaşta cükünün yerini bilmiyorlar evlilik sorumluluğu oyuncak mı
10 Yorumla
1 yılŞahsen ben bakıyorum nedeni sorumluluğa ihtiyacım var bu devirde iş ve ev evinle ilgili sorumluluk almak istiyorum ama tam tersi sorumluluk istemeyen çok insan var
00 YorumlaCinsel devrim olmuş ve olup gideceğiz ve kadin o kadar da değerli birsey değil niye evlensin ki erkek
01 Yorumla
Soran1 yılKadın değerli değil ne demek yorum yapmak icin yorum yapmayın
1 yıl21 çok erken zaten. Varoş gibi o yaşlarda evlenilmez. Her açıdan ergensin 21 yaşında.
03 Yorumla
Soran1 yılEvlenmenin varoşlukla alakası ne yok artık
- 1 yıl
21 de evlenen 16 da da evlenir aynı kafa
Soran1 yılDaha neler😂😂😂
1 yılBende gay erkeğim 35 yaşındayım asla ve asla düşünmüyorum
07 Yorumla- 1 yıl
Ne alakası var şimdi
- 1 yıl
Sensin iyy
- 1 yıl
Keşke şu iyy dediğin lafı sapık abazalara desen kendi halinde işinde gücünde cinsel yönelimi gay olan yakışıklı biriyim seni ilgilendirmez
- 1 yıl
Fikir özgürlüğümü kullandım insanı insan olduğu için sevebilseniz keşke herkes hetero değil evlenmeyi düşünmüyorum dedim ne var bunda
Sıcak bakmak zorunda mıyım? Daha yaşımız kaçta dayı durele yaa dkcmfmd
00 YorumlaOrtada o kadar ilişkiye aç kişiler var ki evlenme gereği duymuyorlar
00 Yorumla
1 yılMoney yok abla
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı.
1 yılemeklı ögretmen bul evlen sende
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBakire ve dürüst efendi iyi aile kızı yok
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı. Para yok onlarda o yüzden
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 659 cevap paylaştı. bence doğrusunu yapıyorsun
00 YorumlaBen hiç sıcak bakmadım. Yaş 26, düşünmüyorum da.
00 Yorumla
1 yılEğitim ve yaşama biçimi etkiliyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (36)
Devamını Gör(81)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri