22 yaşındayım. Okulum yeni bitti. Tek çocuğum. Annem ve babam ayrı ikiside başkasıyla evli. Bursalıyım. Sevgilim Edirneli. Çoğu zaman Edirneye onun yanına gidiyorum otelde kalıyoruz ama artık bu durumdan sıkıldım edirneye temelli yerleşip sevgilimle aynı evde yaşamak istiyorum. Geçen akşam yemeğinde sevgilimin ailesiyle tanıştım. Sevgilim onlara ayrı eve çıkacağımızı söyledi. Babası karşı çıktı. Bizim aile yapımız bunu kaldırmaz dedi. Sevgilim ise baba ben 26 yaşındayım dedi. Bende bu devirde böyle şeyler mi kaldı artık herkes evlenmeden birlikte yaşıyor dedim. Sevgilimin babası evlenmeden olmaz hem ya ayrılırsanız bizimki erkek bir şey demezler ama senin adın çıkar kızım dedi. Bu durum bizim aile için aşırı normal bir durum ben anneme sevgilimle özelimi bile anlatıyorum ama bunlar öyle değil. Ne yapacağım?
Gizli Üye(30-35)1 yılAteş ile barut hikayesi işte. Yan yana durmaz. Ne kadar ben çok medeniyim , benim ailem de medeni desen de yaşanılan şeyler sonucu evlenmeden bir çocuğunuz olacak olsa bizim ailelerimiz buna hoş bakmaz ya da içinde bulunduğumuz çevremiz hoş bakmaz. İyi düşünülüp karar verilmeli. Kaldı ki zaten evli hayatı yaşanılacak. O yüzden de sen erken arkadaşınla evlenmek istesen bile onun seninle evlenmek istemem ihtimalini de göz önünde bulundurman lazım. Bu karar seni istemediği için de değil oysa. Tamamen şunun için: zaten aynı evin içinde evli hayatı yaşıyoruz, ne gerek var evliliğe mantığından.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğer bu anlattıkların gerçekse ve samimi bir şekilde objektif bir cevap istiyorsan..
Benim fikrim şöyle ki..
Verdiğin detaylarda sevgilinin seni görmeye Bursa'ya gelip gelmediğini, Bursa'da otelde kalıp kalmadığınızdan bahsetmemişsin.
Yani aynı özveriyi o da senin için yaptı mı?
Diğer konuya gelirsek..
Onu ziyarete gittiğinde otelde kalmış olmanız zaten maddi bir külfet.
Tabii ki bu durumda sadece uyumak için kullandığınız bir otel değilse.
Yani bugünkü koşullarda farklı bir şehre gidip konaklamalı masraf yapmak sanırım olurda çıkarsanız, ödeyeceğiniz ev kirasının aylık yarısına ya da üçte birine denk gelir diye düşünüyorum.
Yani bu açıdan bakarsak birlikte eve çıkmanız bence daha doğru olabilir.
Fakat ben senin yerinde olsam, -ki fikrimi sormuş oluyorsun bu durumda, ayrı eve çıkmaktansa.. 1 1 eşyalı bir ev bulup kiralayıp sadece onu ziyaret ettiğim dönemlerde otel yerine orada kalmayı tercih ederdim.
En azından bunu 6-7 ay boyunca denerdim.
Sen yokken sevgilinin evde konaklama düzeni olumlu olumsuz deneyimleri, ilişkinizin gidişatını bir şekilde etkileyeceğini deneyimlemek adına daha doğru bir süreç yaşatabilir.
Ek olarak ailesinin yaşamış olduğunuz ve sizinle paylaştığı fikirlerine karşı dengede kalmış olmanızı sağlar.
Yine de hayat sizin.
Geleceği göremezsiniz.
Ama nispeten yönlendirebilirsiniz.10 Yorumla
18 yaşındayım aynı istek bende bile var yani çok normal. Ama işte AİLEMİ bırakmak istemiyorum çünkü aynı evde kalmak bazı kavgalara, sorunlara, ya da birbirinizden soğumaya sebep olabilir🤕Bence ayrı evlerde ve uzun süre görüşmeyerek buluşmak en iyisi hem özlem oluyor🌸
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Benim bildiğim medeniyet gelişmişlik ile alakalıdır. Sorumluluk olmayacak bir ilişki medeni sayılmaz bence. Aynı evde yaşayıp ahireti yakmak bana göre aptallık. İlerde pişman olmak yerine evlenip eve geçmek daha mantıklı.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılSizin kararınızdır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani onları ikna edemezsin. ya rest çekçen. ama sen su anda sadece kendi dünyanı biliyorsun. oysa dünya cok geniş. erkek tarafı seni düşünmüş ki hiç cıkarları yokken. bi düşün. sen örümcek kafalı diyorsundur onlara. bak soyle diyim gizli üye. yasın daha genc. 23 odlugunda 22 yasında ne canım lan ben dicen. 24 te 23e sovcen. bi kere hadi bana da kız. ama bi sözüm var yazayım istiyorum yinede. "bir kız koca ile sevgili arasındaki farkı bilmeli" net bi cümle aslında. koca ile sevişilir. o c baskanlıgı makamı gibi en süt. sevgililik bakanlık gibi alt kademe. sevgilinle de gezersin eğlenirsin. erkekler döner bak bi kız cıkar aklını alıverir hiç belli olmaz. herkes ilk mi bilmiyorum ama senin ilk sevgiliyle evlenmiyor. ya da 2 3. ha yeni nesil sallamıyordur ama bence bi kızın kocasına büyük bi jestidir bu kendisini koruması. aynı eve girip seks olmazda zırvalık yani onu da deme yani. bi de hamile kalırsan sıctın. her erkekten cocuk yapılmaz olgun erkekten yapılır. tasısın aileyi seni. korusun. doner popon bırakıverir ergense zor gelir:D neyse cok hayatin gerceklerini anlattım. bildiğin gibi yapcan nasılsa.
bu elemanlada geleceğin olsa yine bu ana baba senin kayınların olcak. yine onlarla saglıklı ilişki geliştirmen gerekcek rest cekersen bu kötü baslangıc olur. bi de bu var. hiçbir erkek ki sende hak verirsin ki oo ayse daha once ahmetle aynı evde kalmıs ya ayy ne güzel ohhh ohh mis demez yani. kıy nikahı madem. agızlarını tıka.
22 Yorumla- 1 yıl
Kızın geçmişi neden önemli?
1 yılAslında babası toplum bakış açısıyla haklı söylemde bulunmuş. Fakat sizde artık kendinizi bilen yaşlardasınız. Her şey imza değil devir değişti siz de bu konuda haklısınız. Evlenip ayrılmakta o zaman kullanılmışlık ve ad çıkması olmalı toplum kafasına baksak. Eğer uzun bir ilişkiyse kalınabilir. Fakat olabiliyorsa kalmamak daha iyi. Çünkü limitler her anlamda hızlı tükeniyor. Arkadaşlarımdan biliyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHiçbir ahlâk kanunu ve kuralı olmayanlar, zehirli ve bulaşıcı bir hastalık gibidir, sirayet ettiği her insanı bozar ve onların da kendisini taklid etmesini ister. Bu zehirli katiller için her şey mübahtır hiçbir sınırları yoktur, zîrâ onların fıtratı bozulmuştur onların nazarında idrarın şeftali suyundan hiç bir farkı yoktur. Çünki böylesi ideolijiye sahip olanlar idrar içmekten dahi lezzet alırlar, sonra onu da normal görürler ve orada kalmazlar, başkalarına da tavsiye ederler ve başkalarını da ona alıştırlar, aynı masada oturup şerefe diyerek içerler. Sonra onunla da yetinmezler bu defa topluma da onu güzel göstererek empoze etmeyiyi hırslı bir meslek haline getirirler.
İnsan, insan olmazsa eğer, şeytan hayvana inkilab eder.
50 YorumlaBu birlikteliğin sonu şimdiden ayrılık çanları çalar. Haram iliskiler genelde kısa sürer ve acısı ise uzin sürer.
Herkesin bir şeyleri yaptığı doğru yaptığı anlamına gelmez.
İtalya'nın pompei şehrinde de herkes bir şeyleri yapmayı normal görmeye başladı ama bu insan fıtratına ve ahlakına göre hiçte normal değildi. Arz bunu kaldıramadı ve bir yanar dağdan haykırdı.
Sonuç, tüm şehir kül oldu.
Peki olmak ile kurtuldular mı, HAYIR!
Asıl cezayı ahiret hayatında girecekler.
Helal yok varken harama gerek yok.
Hem haram da huzur arıyanlara huzur da haram olur. Çok örneklerle sabittir.
Benden demesi66 Yorumla- 1 yıl
Reshd_b çok doğru yazmışsın
- 1 yıl
Aferin imanli kardesim ne guzel demissin
Yaş 22 bu kadar nasıl güvenebiliyorsunuz, gerçekten bravo.
En bitmez denilen aşklar ilişkiler bile bitiyor 15-20 yıllık ilişkiler bitiyor.
Tabi bu sizin hayatınız istediğinizi yaşayın.
Fakat babası aile yapımıza ters demişse ileride sıkıntı yaşacağınızı öngörmen lazım.50 YorumlaAile & Toplum konusunda 936 cevap paylaştı. Sevgilinin babası seni düşündüğü için böyle bir şey söylemiş. Adam haklı ama sen ve sevgilin bunu anlayacak mezhepte değilsiniz. Aynı evde yaşamak kime göre normâl neye göre normâl? Amerikalı veya avrupalı değilsiniz, üstelik 22 yaşındasın ve büyüdüğünü her şeyi görüp farkında olduğunu zannediyorsan yanılıyorsun. Çok fazla güveniyorsun ama hayatın tokadını o çocuktan öğrenirsin.
47 Yorumla- 1 yıl
Amerikalı ya da Avrupalı olmakla ne alakası var?
- 1 yıl
Çünkü onlarda son 40 yıldır türemiş olan bir şey. Gelenek görenek yok, evliliğe verilen önem yok. Çocuklarını 18 yaşında saldım çayıra mevlam kayıra bırakıyorlar. Bu insanların bizim gibi değerleri yok. Ve toplumumuzda son 10 yıldır her şekilde avrupaya adapte etmiş bir gençlik var. Gidin bir Japonya'ya bakın, adamlar hem gelişmiş bir toplum hem de geleneklerine, aile kavramına, büyüklerine hâlâ daha önem veren bir yapıyı korumaya çalışıyorlar.
- 1 yıl
Ben de gelenekleri takip etmiyorum. Çünkü neden böyle dediğimde kimse cevap veremedi
- 1 yıl
Emin ol gelenekler insanları birbirine daha bağlı kılar. Örneğin Türklerin misafirperver olması bir gelenektir. Evimize gelen misafiri ya da bir yabancıyı ağırlamak konusunda bir numarayız. Bize gelen insanın rahatını düşünmek onları iyi ağırlamak bir noktada gelenekleşmiş bir olay. Bu dünya üzerinde de diğer milletlerle karşılaştırıldığında çok daha iyi, nazik görünmemizi sağlayan önemli bir etken.
Sence birkaçı hariç çoğu geleneklerimizin bizlere ve gelecek nesillere ne zararı olabilir ki? Özümüzü kaybetmeden yaşamamızın ne gibi bir negatif etkisi olabilir? - 1 yıl
Negatif etkisi var demedim ancak neden? Diye sorduğumda kimse açıklayamıyor
- 1 yıl
Gelenek neden mi var? Zamanında insanların beklentilerine, isteklerine bazen de ne bileyim ihtiyaçlarına göre şekillenerek ortaya çıkmış olan bir olgudur gelenek. Bu da yüzyıllardan beri süregelerek yaşatılmıştır. Örneğin evlenenlere takı takmak bir gelenektir. O da yeni evlilere destek olmak amaçlı ortaya çıkmış bir düşünceden gelmiştir.
Emin ol bütün toplumların kendine ait gelenekleri var. Fakat o topluluklar asimile olurlarsa değerlerini kaybederler. - 1 yıl
O takı muhabbetine birbirimize girdik eski sevgilimin ailesi ile
1 yılBen de 22 yaşindayim ama eenmeden ayni evde yasşamam hadi sevgilime guveniyorum ama babasi baştan demis bizim aile yapimiza ters diye gelinim gozuyle de bakmaz bakamaz o adam evlenin hem hukuki olarak da ilerde herhangi bi olumsuzluk karsisinda haklarin olur sonucta kimseye guven yok. Ne guzel okulun bitmis bence evlenin ama sen bilirsin hayat senin hayatin
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 526 cevap paylaştı. Kayınpeder gelini düşünüyor gelin bunu ters görüyor garip zaten çocuk varlıklı sanırım yoksa babaya guvenmeden bir cacık yapamaz özellikle bu zamanda kira nin Edirne de bile 10-15bin olduğu yerde öyle ayrı evde yasiycaz demek kolay olmuyor maalesef
31 Yorumla- 1 yıl
Ben 26 yaşındayım ayrı eve çıkıyorum diyorsa bi zahmet kirayı da ödeyiversin...
“Kızlar dış görünüşe bakmaz, karaktere bakar” demek, gerçekten komik bir şaka. Çünkü herkes biliyor ki, tip, boy ve para onlar için önemsizmiş gibi görünse de aslında bu tam bir yalan. Eğer gerçekten karakter ön planda olsaydı, uzun boylu, yakışıklı ama ruhsuz tiplerin peşinden koşmazlardı. Gerçek sevgi ya da bağlılık arayan kimseyi pek de göremiyoruz, çünkü çoğu zaman gösterişe, statüye ve dış görünüşe tapıyorlar.
11 Yorumla- 1 yıl
23 yıldır gördüğüm şey dış görünüşe bakmıyor oldukları gerçeği. Yaşın belli ki küçük Max 17 yaşında birinin kuracağı bir cümle kurmuşsun. O yaşta tamamen dış görünüşe bakıyorlar zaten ya tas kafa ya da çok absürt yakışıklı olmak gerekiyor. Benim yaşıtlarım genel olarak benim bile yaklaşmak istemediğim tiplerle çıkıyor bana yakışıklı olduğum söylenmesine rağmen kimse yaklaşmadı mesela
1 yılBen seni prenses ler gibi yaşatırım, annemi babamı yeni kaybettim ve evin tek oğlu olarak ben olduğum için bütün miras da bana kaldı çalışmıyorumda geziyorum tatil yapıyorum, ve artık bir ailem olmasını istiyorum eğer sende benim gibi düşünüyorsan çocuğunuza al gel aile olalım, şükür olsun her şeyim var çalismuyorum, yaş 41, ümraniye çarşı da evim var Sultanbeyli nede yerim var Üsküdar'a yerim var kiraların alıyorum ve para min faizlerini alıyorum banka dan daha ne çalışacağım, neyse sende benim gibi düşünüyorsan. sıfırbeşyüzotuzbir. altıyüzkirkbir. kirkbeş. otuz
01 Yorumla- 1 yıl
Ya pardon da mal varlığını sayıp evlen benimle diye birini çağırmak abest değil mi?
Onların ailesi normal senin ailen ve aile yapın anormal... kimse safsata yapmasın evlenmeden her haltı yiyip sonra da tükendik, bittik, anlaşamıyoruz diyorsunuz evlilik diye bir kavram kalmadı sayenizde.
32 Yorumla- 1 yıl
evlenince bitmiyor sanki evlenip başına iş mi alsın
Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. Kayınpeder haklı günün birinde ayrıldınz ne olacak geri mi döneceksin hem aynı eve girince işler değişir evlenmeden öncede birçok şey yaşanacağı için evliliğe bişi kalmayacak bence tadı kaçıyor tükeniyor her şey
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 951 cevap paylaştı.
1 yılÇocuğun ailesi seni düşünerek güzel bir şey söylemiş. Elestirecegine onların düşündüğü gibi davran...
60 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
1 yılBabası doğru söylemiş. Evlenmeden yaşamayın aynı evde. Yarın bir gün ayrılacak olursanız olan sana olur. İlla yaşamak istiyorsanız evlenin öyle yaşayın.
Ayrıca sen niye düzenini bozup oraya gidiyorsun, çok istiyorsa o kalkıp gelsin.20 Yorumla
1 yılHer şey iyi hoşta bi nikah kıyıp öyle aynı eve çıkmak çok mu zor 5 dklık iş. Kendinize değer verin biraz sen kendine değer vermezsen herkesin yanında değersiz olursun.
39 Yorumla- 1 yıl
evlenince değer falan mı yüklendiğini sanıyorsunuz
- 1 yıl
Bak okumuşsun ama algılayamamışsın. Aynı eve girince aralarında cinsellik illa ki olacak kız hamile kalsa çocuk bunu terk etse bebek kimin üzerine olacak yazık değil mi? ya da bebek olmadan terk etti arada nikah yok kız kendi haklarını nasıl koruyacak? Daha bir sürü şey olabilir tam da bu yüzden nikah resmiyet çok önemli kadının hakları adına. Kadının haklarını savunabilmesi için nikah olmak zorunda değerden kastım da bu. Yoksa s*kilip atılırsın kimsenin umrunda olmaz yapmasaydın fahıse der geçerler. Türkiye’de yaşadığımızı unutmayın.
- 1 yıl
e aldırırlar kaldı ki bir sürü korunma yöntemi var
- 1 yıl
valla siz kendinizi buna layık görürseniz ezende çok olur kendinizi savunmasını öğrenin erkekte pür pak olmuyor ji. golo olur o zaman
- 1 yıl
kendinizi eşya mal gibi görürseniz başkası da öyle davranır kendi değerini başkası değil sadece sen belirlersin
- 1 yıl
Aynen böyle şeyler çok kolay arada hem fiziken hem ruhen kadının yıpranmasını psikolojisinin bozulmasını hiç hesaba katmıyorsun. Laf olsun diye konuşmayın. Sen git nikahsız yaşa sonrada hamile kalıp aldır o zaman hayatın gerçekleri var hiç bi şey öyle yapar böyle yapar deyip geçmek gibi kolay olmuyor.
- 1 yıl
Tamam abla sen bildiğin gibi yapmaya devam et iyi günler
- 1 yıl
ben yapıyorum zaten insanları kim taksın ayrıca evlenip boşanınca psikolojisi maffolmayacak mı kadınların yüzde 60ı evli olduğu erkek tarafından öldürülüyor mesela iyi bişi mi evlilik
- 1 yıl
sizde değerinizi düşürmeye devam edin ve başkası tarafından size değer biçilmeye
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir insanı tanımanın en iyi yolu bence aynı evde yaşamak ama örf, adet aliskanliklar bunu yapmayı zorlastirir. Turkiye şartlarında zor tanımak avantaj ama ilişki yipranabilir, aynı evin içine girince büyü de bozulabilir.
13 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ohoo sen hâlâ onun seni sevdiğini mi düşünüyorsun seni cinsellik için seviyor haberin bile yok, seven aşık insan evlenene kadar bekler
40 Yorumla
1 yılBeraber yaşamak ne ara bu kadar popüler oldu aklım almıyor. Ben doğru bulmuyorum ve yaşamak istemem sevgilimle o zaman evlenin daha iyi çünkü yaşanan şey evlilik hayatı eski kafalı değil ama bu benim düşüncem.
00 Yorumla
1 yılYanlış yaparsın ablacım bu tarz ilişkiler her türlü şeyin yaşanması sonrası tüketilecek bir şey kalmayıp zamanla bitiş noktasına geliyor hayatının ziyanı oluyor hani ne gerek var buna genceciksin değer mi bu yaşta yorulmaya
00 Yorumla
1 yılBen doğma buyume Edirne merkezliyim. Edirne ailesi aslında kız erkek fark etmez böyle tepki vermez. Belki oğulları açısından sakınca görmüş olabilirler. Sonuçta aynı ev. Sevgili de olsanız ateşle barut. Hamilelik riski vs. her şeyi düşünerek, seni daha çok düşünerek demislerdir. Edirne mize gel. Hoş gelirsin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Adam doğrusunu söylemiş. Sizin tercihiniz bu ancak ben seninde birlikte yaşamda partnerine saygı duyacağını düşünmüyorum. Herşeyin bir kuralı bir nizami var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Benim ilk annem karşı çıkardı terbiyesizlik yapma diye bana😀
30 Yorumla
1 yılEvlenin evlilik öcü değil sonuçta neden insanlar evlilikten bu kadar korkuyor anlamıyorum
312 Yorumla- 1 yıl
Sanane
- 1 yıl
Tamam niye kızıyorsun sordum sadece hayırda diye bilirsin
- 1 yıl
Evliliğin sorumluluklarından korkuyorlar boş beleş yasiyolar işte böyle
- 1 yıl
İşin kötü tarafı ev parasını da babasına ödetecek oğlan ev masraflarını alışverişi herşeyi iki gün sonra zaten oğlan bunu kapıya atacak
- 1 yıl
Boş işte bunlar
- 1 yıl
İsak daha okuduğunu anlamaktan konunun ne olduğunu anlamaktan acizsin sana açıklama yapmayacağım yorumumdan gidermişim
- 1 yıl
Benim bunlara karnım tok hiç bir kadın özü sözü bir erkek ile evlenmez bu devir kadınlar değiştire bileçeği erkek
- 1 yıl
İsak sen ne Dion ya ne atlion
- 1 yıl
Kene gibi yapıştı yoruma yorumlarını sildiğim halde gitmiyo
- 1 yıl
Ne kene gibi yapılacağım siz burada erkeler için abusubuk konuşamazsınız hayırdır önce bir kendinize bakım kaçınız ananız gibisiniz şimdi kendim giderim bb
- 1 yıl
Boş konuşuyor
- 1 yıl
Okuduğunu anlamaktan aciz insan bizim erkeklere bir şey dediğimiz yok sizin kaçınız babanız gibisiniz acaba defol git
1 yılAdam haklı ama sen kendi kıymetini bilmiyorsun
30 Yorumla
1 yılBabası senin namusunu senden daha çok düşünmüş. Suçlu, ölmeli…
30 Yorumla
1 yılYa arkadaş işte kıy bir nikah hayırlı ile olsun ne gereği var günaha girmenin
30 Yorumla
1 yılSiz bilirsiniz film kopmuş zaten otellerde buluşup. Evlilik ihtimali size küsmüş çoktan. Aynı evde yaşayın otel masraflı olur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılÇocuğun babası doğru söylemiş ona göre adım atarsın. Sonradan pişman olacağın şeyler yapma. Yarın öbür gün ortada kalabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGençler bu olayı normalleştiriyor ama hiç normal bişey değil birinin kapatması olmak hiç mi gururunuza dokunmuyor veya dokunmayacak kendinize saygınız olsun
Yarın evlendiğinizde çocuğunuz nasıl tanıştınız dediğiniz de ben babanın metresi gibi kapatması olarak yıllarca aynı evde yaşadım baban evlenmeye karar verince evlendik mi diyeceksiniz
Veya onunla olmadı başka biriyle evlendin onunda mı kapatması olacaksın yazık kendinize değer verin20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılEvlenmeden aynı evde yaşarsan evlilik işi zor. Onu hesaba kat mutlaka
20 Yorumla Yani söylediğin cümlelere göre babası haklı bence..
20 YorumlaSenlik durum yoksa çıkın o erkek ayrılsanizda birsey olmaz aman be hayat sizin istediğiniz gibi takılın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu Edirne Bursa trafiği soru level 3. Bakalım arkası yarın nasıl olacak, gelecek seviye soruyu 4 gözle bekliyoruz KS ailesi olarak🤣
30 YorumlaHelal olsun o babaya, kendi oğlundan çok seni düşünmüş. Taktir ettim adamı
11 Yorumla- 1 yıl
Oyle tabi
Gizli Üye(36-45)1 yılSeni istemez onun ailesi haberin olsun
Zaten yatmissiniz belli40 Yorumlaevlenmeden bende aynı evde kalamazdım normal bir durum olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik dışı normal değil maalesef. Sadece kendimizi kandırıyoruz. Vebali de büyük
00 Yorumla
1 yılIki yetiskin aldiginiz karara herkesin saygi duymasi gerekir yeterli paraniz varsa yapin bence
00 Yorumla
1 yılay kafa yapısına bak ya babasına bak oğlunu al bu da aynı modele döner
01 Yorumla- 1 yıl
@ŞİRİLa kadınların yüzde 60ı evli olduğu kişi tarafından öldürülüyor
engelleyince haklı falan olmuyorsun ena. yi
Gizli Üye(25-29)1 yılBu ülkenin bir anda Avrupa kadar gelişmiş bir yapıya zihniyete sahip olmasını beklemeyin arkadaşlar sonu üzüyor. Türk olmasa güven git derdim de anca farklı işlerin peşinde koşuyorlar. Yıllarca bana aşık taklidi yapıp kullanan bir adam vardı. Bu da kulagına küpe olsum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGünah kardeşim sevgili ile yaşamak ne Allah aşkına. Lütfen günahına tövbe et ve helal işlere yönel.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYorumlar beni şok etti normalde burada herkes çok herkes özgür bir birey vs deniyordu djndjd
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSevgilim edirneli demişsin tetiklendim. Sana güvenirim ama sevgiline güvenmiyorum. Edirne insanı bursalılar gibi değil, gözü dışarda…
11 Yorumla- 1 yıl
Bunu genelleyemezsin.
Gizli Üye(18-24)1 yılEvlenmeden doğru değil. Evliliğin ne anlamı kaldı o zaman
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılMantıklı bence otelde s.. ktirecegine evde s.. iktirirsin hemm
20 YorumlaMideniz copluk olmuş çoktan nikah yok bişi yok aynı evde kalalım vaay bee
50 YorumlaSevgilinin ailesi çok iyi ama senin ailen için aynı şeyi söyleyemem ve o çocuğun seni sevdiğini düşünme o sadece seni yatakta kullanmak için istiyo böyle bişey yapma
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSonra kadınlar öldürülüyor diye senin içinde yürüyüş yaparlar
10 Yorumla
1 yılValla kızım dikkat et ortalığı görüyorsunuz herşeyi geçtim seni iki kullanır yapar yapar bırakır bilmem anlatabıldım mi erkek bunlar güvenme
20 Yorumla
1 yılÜniversite öğrencisi olursun veya ikimizde memleketten uzakta olursunuz anlarım ama birisi için şehir değiştirip düzen kurmak çok saçma iki gün sonra ayrılınca ne olacak? Babası çok haklı.
00 YorumlaHaklı adam seni düşünüyor
50 YorumlaNe edep kaldı ne haya ne değer kaldı ne ahlak, sizin hayatınızı seveyim ben.
30 Yorumla
1 yılBabaya saygım arttı 🌱
60 YorumlaO çocuk senden ayrılırsa işin bitti zaten adın da çıkar 40 in dan sonra kedi annesi olursun akıllı ol kendini kullandırma
00 Yorumla
1 yılEvlen işte alt tarafı bi imza. Modern olacağım diye iyice şaşırttınız
10 YorumlaSevgilinin babası haklı. Evlenin bence.
40 YorumlaSiz bence evlenin. Aynı evde ateş barut bekar olmaz. desinler onlar evli bişey diyemezler
00 Yorumla
1 yılBende sevgilimle beraber yaşıyorum ben 26 yaşındayım erkek arkadaşım 56
08 Yorumla- 1 yıl
Yok artık
- 1 yıl
Neden şaşırdın
- 1 yıl
Baban yaşında ki adama sevgilin demek komik geldi ayrıca adam sadece zengindir
- 1 yıl
Maaşı iyi sadece 150 bin tl
- 1 yıl
Duygusal hissin var mı?
- 1 yıl
Evet bar ama çok alkolık hergün 10 bira içiyor çoğunlukla stresli bir ilişki var parada bazen etken değil
- 1 yıl
Bence baskasını bul yazık ediyorsun kendine ailen bişey demiyor mu
- 1 yıl
Hiç onaylamıyor çünkü o kişi ile geleceğim olmadığını söyledi
- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeden haramdır zinaya yaklaşmayın
30 Yorumla - Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne