Şu eşit olma ve birbirimize benzeme çabaları ne zaman son bulacak merak ediyorum. Özellikle eşlerin birbirleriyle yarış ve rekabet içerisine girmesini hiç anlayamıyorum. Fıtratlarını unutmuş gibiler. Aynı kulvarda değiliz ki. Fiziksel ve zihinsel becerilerimize kadar her konuda farklıyken neden birbirimize bu kadar benzeme ve eşit olma çabasına giriyoruz? Eşit değiliz. Farklı konularda birbirimize karşı üstünlüklerimiz var. Kesinlikle eşit değiliz ve olamayız da. Bakış açılarımız bile farklı. Özellikle kadınlar çok yarışa giriyor bu konuda ve yanlış yapıyorlar. Şimdi linçleyecekler beni ama kabul etmek istemedikleri bir gerçekten bahsetmek istiyorum. Bir kadın kendisini daha üstün veya eşit gördüğü bir erkeğe saygı duymaz. Ki bence boşanmaların bu kadar artma sebebi de bu eşitlik algısı. Kim ne derse desin bir kadın egemenliğini kabul ettiği erkeklere daha çok saygı duyarlar ve sever. Bunu altta kalmak olarak yorumlayamazsınız. Bu insan doğasıdır. Aynı şekilde erkekler de kendisinden üstte gordugu kadınlardan uzak dururlar. Her şeyin bir dengesi ve cinsiyet faktörü var çünkü. Herkese biçilmiş cinsiyet özellikleri vardır. Örneğin erkekler koruyup kollamak ister, kadınlar korunup kollanmak ister. Bunun tersini düşünebiliyor musunuz? Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Bence herkes kendinin farkına varmalı ve bu yarışı bırakmalı.
1 yılİyi de bu eşitlik kavramını erkekler değil, bizzat kadınlar kullanıyorlardı; ama işlerine gelmeyen şeyleri yapmamaya başladılar.
Bir de demişsiniz ki "Bir kadın kendisini daha üstün veya eşit gördüğü bir erkeğe saygı duymaz." Askine kadın kendinden üstün birisini ve alfa erkeklerini tercih etmek ister. Ne eşit birini ne de alt sınıftan birisini ister. Kadın lider olmak istemez, liderle beraber olmak ister. İçgüdüleri hep böyledir. Alfa aslında normalde erkeğin orijinâlidir; betalık, günümüz romantizminden çıkmış bir şeydir. Erkekler, enfoze edilmiş bir şeydir. Kadınların içgüdüleri, alfadaki karakteristik özelliklere ilgi duyacak şekilde tarihsel süreçte kodlanmıştır.
Şimdi bir alfa erkek ve bir alfa kadın sıfatını eklersek ya da cümleyi şöyle özetlemek gerekirse iki lider olursa evlilikte veya ilişkide mutlaka çatışmaya başlarlar. Özetle kısa süren ilişki meselesi de aşırı uçlara savrulmadan meydana gelmek üzeredir; ya katmerli betanın betası ya da tam tersi hardcore alfa olma yüzünden olur. Kadın hem arzu duyacağı hem de aynı zamanda güvence verecek erkeği ister.
Buradaki olaysa şudur. Kadınlar hipergamik canlılardır. Eşit veya alt seviyedeki kesinlikle erkeğe olan saygıları, beraberinde arzularını kaybederler. İçsel olarak soğur ve rahatsızlık duyarlar. Bunu seçmeler veya bu durumdan dolayı suçlu değillerdir; yapılanmaları böyledir. Bu durumda ilişkiyi kavga ve didişmeler takip edecektir. Erkek durumu bildiği için bu durum böyle olacaktır.
Kadınların erkeklere duyduğu alfa yüksek arzusu sağlar; fakat katıksız alfa olursa hiç güvence vermemiş olur. Bir noktada kadın cayar. Tam tersi katmerli beta olursan da arzu sıfır olur. Belki kadın kendini o adama güvenceye alır; fakat sevdiği adam olmazsın, sadece sömürüldüğünle kalırsın. İlk alfa çıkar çıkmaz karşısına kadın ona yönelecektir. Harcadığın emekle rezil olursun; aldığı güvence kadar beraber olur ki, enayilik yapıp parayla elde tutmak bu olur. İdeal denge ise %70 alfa, %30 beta dengesinde durmaktır. O zaman hem sever hem de ilişkin uzun sürer. İki taraf da alıyor sonuçta.
Son olarak, günümüz romantizminin erkeklere verdiği önerme, "Kadını elde etmek istiyorsan, kadına %100 şekilde yatırım yap" şeklindedir. Bu, büyük oranda yanlıştır. Kadını elde etmenin yolu, kadına değil, kendine yatırım yapmaktan geçer.
Şimdi kadınların çoğu bana diyecektir ki "Erkekler kendi alt sınıfından birini seçerse, kullanır ve o da ona ilgi duymaz; tehdit eder ve kendini tanrı zanneder" falan diyenler olacak. Alakası bile yok.
Bu gösterilen veriler ışığında sunulan argümanlık çarpıtılması, algıda seçicilik manipülasyonlarına maruz kalmalarından kaynaklanıyor. Bunun temelinde zaten bu yüzden eşitlik palavrası yatmakta. Yani, günümüzde bu algı ve görünüşleri aynı, geri kalan her şeyi aynı yanılgısını doğurduğundan eskiden kadınlar birbirini rakip olarak görüp kıyaslarken, şimdi erkekleri rakip olarak konumlamalarına sebep olmuş. Bu da kavga, didişme ve üstünlük mücadelesinin başlamasına; kadın ve erkek ilişkilerinin bozulmasına neden olmuştur.
Ayrıca, yıllarca erkeklere "hanımcılık" gibi şeyler pompalanmış, kadınlara ise "erkek gibi olmak" pompalanmıştır. Cinsiyetlerin algıda saptırılması ile toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya çalışıp, her iki cinsin birbirine düşman olmasını hedeflemişlerdir. Kendi cinsiyet algılarını yitirip, eşcinselliğe yatkın toplumlar oluşturulması hedeflenmiştir. Bu sayede anormal derecede artan insan nüfusunu azaltmak, önüne geçmek hedeflenmektedir. Maalesef çok az sorgulayan bir toplum oluşumuz, kolaylıkla manipüle edilmemize sebep olmaktadır.313 Yorumla- 1 yıl
Yazdığım şeyi yanlış anlamışsınız. Kadın kendisini daha üstün görürse yani erkeği daha aşağıda görürse ona saygı duymaz dedim zaten. İtiraz ettiğin şeyi söylerken benim söylediğimle aynı şeyi söylüyorsun
- 1 yıl
Bu arada evet sorgulayın. Redpill izleyip copy past yapmayın lütfen
- 1 yıl
Tamam o zaman.
- 1 yıl
%70 alfa, %30 beta falan bunlar ezbere cümleler. Hangisi ne kadar yüzdede öyle bişey yok. Olması gereken şey denge. Doğru yerde ve doğru zamanda nasil davrandığınız önemli. Saçma sapan istatistiksel yüzdeleri bırakın. Ezbere giderseniz robot gibi yaşarsınız. Sadece taktik ve rol yapma gayretinde olursunuz ve bu samimiyetsizlikle baştan kaybedersiniz. Bende söylemesi
- 1 yıl
Yooo doğru ki yazdıklarım Redpill ile alakası yok
- 1 yıl
Benden* söylemesi
- 1 yıl
Alfa ve beta söylediğim kısımlar alt sınıf ve üst sınıf olarak ikiye ayırdım Redpill ile alakası yok yazdıklarımın
- 1 yıl
Dediğim gibi yüzdeleri bırakın. % şu kadar şöyle davranayım, % bu kadar böyle davranayım diye taktikle rol keserseniz zerre samimiyetiniz olmaz. Samimi olmayan yerde de hiçbir kadını tutamazsınız. Anlarız çünkü. Başkalarının sözlerinden etkilenip ya da toplum algısına göre şekillenmeye çalışmak yerine fıtratınızı dinleyip kendi doganiza uygun davransanız zaten sorun yaşamayacaksınız
- 1 yıl
Yooo ben burada kadınlar alt sınıfındaki erkeği seviyor mu sevmiyor mu ondan bahsettim. Üstte sevmediğini ve lider ruhlu yani alfa yani üst sınıf modeline giriş yapan bir erkeği istediğinden bahsettim. Nasıl lider ruhlu olması gerektiğinden de bahsettim. Yazdıklarımın hiçbirinde taktik barınmıyor. O saydığım yüzdeler dengeyi korumasıyla alakalıydı. Adam eğer kendine değer biçmeyi ve kendine yatırım yapmayı seviyorsa ilişki açısından nasıl davranacağını bilir zaten. Çünkü kadınlar o tarz erkekleri daha çok çekici buluyor.
- 1 yıl
Tamam buna bişey demedim. Kısaca özgüven. Ozguveni olmayanı insan sevmez
- 1 yıl
E tamam özgüvenli olmak da alfalıktır yani aynı şey zaten. Nasıl taktik oluyor bu?
Kendinize ait bir yatırımınız olsun. Kızlara fazla bağlı kalmayın. Önceliğiniz kendiniz olsun, özgüveniniz yerinizde olsun ve kadınların gözünde muhtaç konumuna düşmeyin demek taktik mi oluyor? - 1 yıl
Ben yüzdelik için yorum yaptım. Diğerleri için degil
- 1 yıl
İşte o yüzdelik kısım da ideal denge oluyor yani %50 alfa, %50 beta olursa kadınların erkekleri eşit olarak görmek zorunda kalması demektir bu. İşte sen de eşit değiliz diyorsun. E bu denge de o zaman %70 alfa ve %30 beta olması gerektiğini söyledim.
Yukarıda zaten bahsettim ve senin de anlattığın gibi işte eşit gördüğü ya da kendini üstün gördüğü erkekleri sevmez ve saygı duymaz. Bunu sen de söylüyorsun; ben de erkeklerin o verdiğim yüzdeler üzerinde durması gerektiğini söylüyorum.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle söylediklerinde çok haklısın ama bunu herkes anlayamıyor maalesef ALLAH her iki cinsiyeti de farklı fıtratlarda yaratmış Kadın ve erkek eşit değil, birbirini tamamlayan iki varlık olarak yaratılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de de bu fıtri farklılıklar açıkça belirtiliyor zaten Örneğin, "Kadınlar sizin örtünüz, siz de onların örtüsüsünüz" ayeti, bu dengeyi ve karşılıklı tamamlayıcılığı çok güzel ifade ediyor Yani, bir yarış içinde olmaktan ziyade, her iki cinsin kendi görevlerini ve sorumluluklarını bilerek birbirine destek olması gerekiyor. Fıtratımızı kabul ederek ve ona uygun bir yaşam sürdürerek, hem dünyada hem ahirette huzur buluruz inşallah.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yazdıklarına katılıyorum. Bunlar bize kapitalist sistemin aileyi yok etme çabalarının kitlemeleri hep. Kadını sen özgürsün istediğin gibi takılabilirsin kendi paranı kazan sen köle değilsin gibi süslü cümlelerle kandırıyor erkeği de her konuda ona mahkum ediyor ve aile yapısı diye bir şey kalmıyor. Bugün erkek karısına en ufak bir itirazda bulunsun kendini sokakta buluyor. Kanunlar da buna çanak tutuyor maalesef.
13 Yorumla- 1 yıl
Evet maalesef haklısınız
- 1 yıl
Keşke
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Eşitlik bence zırvalık adalet olmalı diye düşünüyorum kadınların bu kadar eşitlik meraklısı olmasının sebeblerinden biri erkekler olarak biziz bence ama ben benle yarışan değil beni kadın olarak tamamlayan birini isterim herkes herşeyi yapamaz doğanın da fıtratında bize çizdiği roller var
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılDoğru değil bence
10 Yorumla Erkekler ve kadınlar elbette fizyolojik ve psikolojik olarak eşit değildir, eşit haklara sahiptir. Aile içerisinde birinin egemenliğinden bahsetmek doğru değil, ne demiş peygamber (sav) kızı Hz Fatma validemizi Hz Ali (ra) verirken "ya Ali sana bir cariye veriyorum senin de ona halayık (köle) olman şartıyla." Hasılı aile içinde egemenlik olmaz, karşılık saygı ve istişare olur.
133 Yorumla- 1 yıl
Egemenlikten kastım karar verici olmak. Tabiki eşler istişare ile birbirinin fikrini alarak ortak karar vermeli ama her zaman her konuda ortak karar olamıyor. Bu durumlarda anlaşmazlığa düşüldüğü zaman seçilen bir karar mercii var. O da erkek oluyor
- 1 yıl
Sonuçta karar verilemiyorsa karar verici bir kişinin seçilmesi gerekiyor. Allah da erkeği seçmiş bu konuda. Kompleks yapmaya gerek yok sonuçta bazı şeyleri kabullenmek gerekiyor
- 1 yıl
En basitinden her kurumun düzeninin sağlanması için sözü geçen bir yönetici olması gerekiyor. Olmalı ki düzen sağlansın. Yeri gelir aile içi düzen de böyledir
- 1 yıl
Kültürel olarak öyle tabi, ama bilirsin kültür her daim doğru değildir. Her zaman olmaz tabi ama önemli kararlarda uzlaşmazlık varsa bir aile büyüğünü hakem tayin etmek şart. Yoksa ben dedim oldu ile evlilik yürümez.
- 1 yıl
Ben kültür bazında değil inanç bazında bakıyorum. Yoksa kültürler çok da umrumda değil açıkçası
- 1 yıl
Dini olarak aile reisi erkektir evet, ama işte burada kadının da erkeğin de uzalaşı kültürüne sahip bir olgunluğa ermiş olması lazım. Uzlaşının olmadığı durumlarda açık olarak dine aykırı bir durım yoksa erkek dayatmada bulunamaz. Hakeme başvurmak uygundur böyle durumlarda.
- 1 yıl
Ben az önce ne dedim? Öncelikle ortak karar alınmalı zaten. Karar verilemezse hakem erkek diyorum.
- 1 yıl
Ayrıca ne hakemi aile içine dışarıdan başkalarının müdahale etmesi kadar yanlış bişey yok. Aile içindeki meseleler aile içinde çözülür
- 1 yıl
Önemli meselelerde anlaşmazlık varsa aile büyüklerinden hakemlik talep edilir, zira burada bir dayatma evililikte çatırdama meydana getirecektir.
- 1 yıl
Erkek evet aile reisidir ama kadının fikrini yok sayamaz. Amca, dayı, bana vs. herhangi biri ya da birkaçı hakem olur kararı onlar verir.
- 1 yıl
Ben kadının fikri yok sayılsın dedim mi yaa okumuyor musun 5. kez söylüyorum öncelikle kadının da fikri alınarak ortak karar verilir. Ortak karar verilemiyorsa karar verici olan erkektir. Bu bu kadar net. Ayet var: Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması ve mallarından mehir ve her türlü harcamada bulunması sebebiyle erkekler, kadınlar üzerine yönetici ve koruyucudurlar (Nisa 34)
Hakem makem sallama yani ayeti inkar edemezsin - 1 yıl
Gerçi boşversene, Allah Resulü halife atayip şeri yönetim olmalı derken laikliği savunan adama laf anlatmaya çalışıyorum burada
- 1 yıl
Eğer karı-kocanın arasının açılmasından endişe ederseniz, erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden bir hakem gönderin. İki taraf (arayı) düzeltmek isterlerse, Allah da onları uzlaştırır. Şüphesiz Allah, hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdardır. (Nisa 35)
- 1 yıl
Senin kadar din bilgim var elhamdülillah.
- 1 yıl
O ayette arası açılırsa diyor. Her konuda katar veremediğiniz diye dışarıdan hakem çağırın demiyor. Okuduğunuz ayetleri doğru anlayın
- 1 yıl
Ben zaten önemli kararlarda uzaşmazlık halinde diye belirttim iki defa yukarıda. Bir dayatma durumda evlilik çatırdar karı koca arası açılır bu sebeple ÖNEMLİ kararlarda uzlaşmak şart aksi takdirde hakem gerekir dedim.
- 1 yıl
Ayette kararda uzlaşamazsaniz hakem çağırın demiyor. Araları açılırsa diyor. Tekrar söylüyorum ayeti iyi okuyup anla
- 1 yıl
Kararda uzlaşmak şart falan değil bunu sen soyluyorsun
- 1 yıl
kuran.diyanet.gov.tr/.../35-ayet-tefsiri
İlgili ayetin tefsiri - 1 yıl
Olay yine benim dediğime geliyor
- 1 yıl
Valla mealini de attım tefsirini de ikisinde de senin dediğin gibi araları açılınca değil aralarının açılmasından korkarsanız diyor. Yani bir anlaşmazlık sebebiyle aile birliğinin çatırdamasından endişe ederseniz diyor. Ayet gayet açık net. Sen istediğin şekilde yorumla.
- 1 yıl
Sırf aile için bir karar verilemedi diye aile birliği çatırdamaz korkma sen
- 1 yıl
Evet bu konu üzerine uzun uzadıya araştırma yaptım, görüşümü geri çekiyorum. Sen haklısın, dediklerin doğru.
- 1 yıl
Sonunda. Teşekkürler
- 1 yıl
Emin ol bilmediğim bir konuda bu kadar ısrarcı davranmam zaten.
- 1 yıl
Rica etsem şu laiklik konusunu da araştırır misin?
- 1 yıl
Şeriat sistemini uygulayacak yetkin din alimleri ve yöneticiler olduğuna güvensem laiklik yanlısı olmam. Görüşsel bir karşıtlığım yok şeriata haddim değil zaten.
- 1 yıl
Ben bunu söylediğimde laikliğin daha doğru bir yönetim şekli olduğunu savunmuştun. O yüzden söyledim
- 1 yıl
Ama işte ben dört halife sonrası şeriati uygulayacak devlet yöneticisi olduğunu düşünmüyorum, günümüzde din düşmanları çeşitli ülkelerdeki şeriat uygulamalarını (elbette hiçbiri gerçek şeriat değil) örnek göstererek dini kötülemek için var güçleriyle uğraşıyorlar, kul ihtiraslarını din üzerine mâl etmeye çalışıyorlar. Bu sebeple dini bir yönetime karşıyım ben. Din benim çok kutsal, en temel dayanağım. Birinin yanlış uygulamalarının din düşmanlarına fırsat vermesini istemiyorum. Hiçbir ülkede gerçek şeriat yok, maalesef Türkiye'de de olacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi benim için o defter 4 halife devrinin son bulması ile son buldu. Ondan sebep şu an laikliği destekliyorum.
- 1 yıl
Şu an hiçbir ülkenin şeriat ile yönetilmediği konusunda haklısın. Dinin bir çok kesim tarafından kullanılmaya çalışıldığı konusunda da haklısın. Ama bu dini düzgün bir şekilde bilip şeriatı ona göre doğru uygulanabilecek insanlar da illa ki var. Sadece günümüz dünya düzeni gereği ve tam bağımsız olmayışımız bu konuda bir sorun. Çünkü dış güçlerin müdahalelerine tamamen engel olamıyoruz maalesef. Bu koşullarda şeriat yönetimi adı altında bir yönetim sıkıntılı olabilir ama bir gün tam bağımsız olursak eğer (ki bence bir gün olacağız) o zaman şeriat doğru bir şekilde uygulanabilir diye düşünüyorum
- 1 yıl
Din ve devlet işlerinin birbirinden tamamen ayrı olması İslam'a uygun değil. Dolayısıyla her ne olursa olsun bir Müslüman'ın İslam'a ters bir şeyi savunmaması gerekiyor.
- 1 yıl
Ne diyim, inşallah ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam aleminde gerçek şeriatı uygulayacak gerçek alim ve yöneticiler görürüz.
- 1 yıl
Amin
Gizli Üye(30-35)1 yılSana helal olsun popüler kultürün kadın erkek eşittir algısına kapılmamışsın, kadın erkek sadece kanunlar önünde eşittir arkadaş, onun dışında erkek üstün taraf olmalidir ki karar verebilsin, kontrol edebilsin, ev gecindirebilsin. Zaten kadınlarda tam tersi erkekleri ya arkadaşı olarak görür ya da uzak durur.
24 Yorumla- 1 yıl
Öyle zaten. Hiçbir kadın kendisinden daha zayıf gördüğü bir erkeğin yakınında durmak istemez
Cevap sahibi1 yılEvet ama feminizm adı altında bizi kadınlarla aynı kefeye koymaya calisiyolar ve ne yazikki buna kanan bir cok hecinsim var, ozguvenli erkeği modern olmamakla sucluyolar. Populer kulturde utangaç erkeği kadinların sevdigi erkek olarak gosteriyolar halbuki kadinların gözünde utangac erkek ozgüvensiz erkektir. Burdan hemcinslerime sesleniyorum kadinlara yaranmak icin yaptiginiz feminen hareketlerden kaçının bu iyi bisey değil
- 1 yıl
Bu arada düzeltme yapayım. Erkekler yaratılış bakımından üstün. Her konuda değil. Bizim daha üstün olduğumuz yerler var. Konudan konuya üstünlük değişir
Cevap sahibi1 yıl👍👍👍
Ya bak şimdi eşitlik olur, olur ama ölçüsü olmalı herşeyin çalışmak okumak meslek sahibi olmak kariyer vs. olarak bu yönde eşitlik olmalı şuanda parasız hiçbir şey olmuyor meslek olmalı kadın erkek herkesin elinde mesleği olmalı veyada kendi parasını kazanmalı evlilikte tek kişinin çalışması boşanmaya sebep oluyor iki kişide elinde işi olmalı bence iki tarafta birbirine laf etmez sorun etmez hatta birlikte yaparlar yapacakları şeyi bu evlilikle ilgiliydi ama genel anlamda erkekle kadın farklı fıtratta yaratıldığı için eşit değiliz ama bu kadını ezmek anlamına gelmiyor kötüye kullanmamak gerekiyor..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Kadın erkek eşitliği diye bir şey olsaydı cinsiyetler tek olurdu ve tabi ki kadınların da erkeklerin de birbirinden üstün meziyetleri vardır yani insanları bu şekilde sorumluluk yarışına sokmak saçmalık ötesi
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Sen çok akıllı, bilgili ve düzgün itikatlı bir hanım ablaya benziyorsun yorumuna a'dan , z'ye katılıyorum ve bunu hep dile getiriyorum ancak bi kadından bunları duymak beni memnun etti
142 Yorumla- 1 yıl
Hani abla mı 😂 kardeşim de bari 😂 teşekkür ederim abim sağ olun
- 1 yıl
Evet yani?
- 1 yıl
Sende 22 yazıyor
- 1 yıl
Ha tamam benden kucukmuşsun pardon
- 1 yıl
Ama abla de o zaman 😂
- 1 yıl
Hanım abla ne 😂
- 1 yıl
Muhafazakar değilim inançlıyım ama olsun :)
- 1 yıl
Tesettürlüyüm o ayrı konu. Bu din ve inanç ile alakalı ama. Muhafazakarlık bir kültürdür benim için. Inanç farklı bişey. Ben kültürel yaşamıyorum
- 1 yıl
En büyük kültür aracı dindir , eğer bir şey dine tersse zaten kültürümüzden çıkarıyoruz ayrıca dini kültürleştirmek demek aynı zamanda içselleştirmek ve özümsemek demektir yani kötü bir şey değildir hadi bunları da geçtim kelime anlamı olarak muhafaza eden demek yani dinini muhafaza eden koruyan kişiye denir bazen kavramları kullanırken altına doldurulan anlamla değil de kelime anlamıyla düz kullanırız ben de o şekilde kullandım ama iki türlü de doğru bir tabir...
Din hayatın her alanında , o yüzden din bizim yaşam tarzımız olmalı , kültürümüz olmalı , normal yaşantımız olmalı yani sadece itikatta değil uygulamada da dinini yansıtana muhafazakar deriz...
İyi günler... - 1 yıl
Hayır. Şu an muhafazakar kültürde din ile alakası olmayan çok gereksiz uygulamalar var. Yani senin dediğin gibi dine uymuyorsa çıkarıyoruz diye bişey yok. Çikarmiyorsunuz. Çünkü kültür bu. Atadan gelme örf ve adetleri degistirmiyorsunuz. Hatta o kadar ki din ile alakası olmayan kültürleri sanki dinde varmış zannederek uyguluyorsunuz. O yüzden muhafazakar kültürü desteklemiyorum. Ben dini yaşarım. İnancımı yaşarım. Buna ters olan veya dinin beni kısıtlamadigi noktalarda muhafazakar kültur beni kısıtlamaya çalışıyorsa umrumda olmaz. Direkt yok sayarım. Çoğunuz uyguladığınız bir çok muhafazakar alışkanlıkların dinde yeri var zannediyorsunuz. Zaten muhafazakarlık ile dindarlığı aynı "zannetmenizin" sebebi bu
- 1 yıl
Burada muhafazakarlığın kelime manasını konuşmuyoruz. Muhafazakarligin toplumda nasıl uygulandığını konuşuyoruz. Konumuz bu olduğuna göre bu kültür içerisinde dinde yeri olmayan bir çok şeyin kabul gördüğü gerçeğini de söylemem gerekiyor.
- 1 yıl
Anlaşılmadığını düşündüğüm için örnek vereceğim. İslam bana dışarı çıkma konusunda saat sınırlaması koymuyorsa muhafazakar kültüre sahip biri beni akşam dışarı çıkamazsın diyerek kısıtlayamaz. Muhafazakarlar istemez ya bunu hani. Kadınlar evde oturmalı çünkü onlara göre. İslam'da böyle bir kural yok ama mesela. Ya da muhafazakar kültürde her iş kadından beklenir. Kadın her şeyi erkeğin ayağına getirsin kafası. Neden? Çünkü kadın varken erkek elini bir işe süremez. Muhafazakar kültürün mantığı budur. Ama İslam böyle emretmiyor. Ya da başka bir örnek vereyim; muhafazakar kültüre göre namus kavramı sadece kadına aittir. Erkek her haltı yiyebilir sonra vay koçum be diyip pohpohlanır ama kadın yapınca namussuz olur. İslam'a göre kadın namusuyla erkeğin namusu arasında bir fark yok ama. Bunun gibi bin tane örnek sayarım burada.
- 1 yıl
Ben onu kast etmedim senin muhafazakar algın öyle oluşmuş arkadaşım, milyonları barındıran bir ülkede yaşıyoruz ve milyonlarca kişinin aynı din ve muhafazakarlık , dindarlık algısına sahip olması beklenemez zaten ama anladığım kadarıyla sen şunu ifade ediyorsun;"Ben dinimi araştırarak öğrendim, anne-baba'dan kültür olarak almadım" demek istiyorsun anlıyorum ben de öyleyim benim de dindarlığım kendi gayretimle oluştu ama küçüklükten beri ailem, benim din eğitimi almamı desteklediler, hiç engel olmadılar, hatta bu sebeple okulu birakacağımı söyledigimde kabul ettiler , yıllar sonra okula tekrar başlayacağımı söylediğimde yine destek oldular her ne kadar dini konularda bilgisiz ve cahil olsalarda destek oldular o yüzden kendimi muhafazakar olarak tanımlanaktan gurur duyuyorum ailem, çevrem milletim din bilgisi ve yaşayısı konusunda cahil olsalarda beni hep desteklediler o yüzden ben kendimi onlardan soyutlayıp ben araştırarak öğrendim onlarsa kültürcü din algısına sahip yobazlar diyerek dışlayamam vicdanım el vermez bende bu toplumun bir parçasıyım , her ne kadar cahil olsalarda dine verdikleri değerden ötürü halkıma saygı duyuyorum...
- 1 yıl
Benim saygı duymadığım halk değil. Bu kültürün kendisi.
- 1 yıl
Bir insan eğer bir kültürün inancına ne kadar uygun olup olmadığını bilmeli. Ha bilmiyorsa eger olabilir bilmeyebilir. O zaman biliyormuş gibi dayatmalarda bulunmayacaklar. Ben bundan bahsediyorum. Evet benim inancım da yaşam tarzım da benim kendi seçimim. Ben bu yaştan sonra saçımı açıp gece hayatına da girsem ailemin yapacağı bir şey yok. İslam'a uygun bir yaşantıyı ben seçtim. Sınırlarımın da inancımın çizdiği sınırlardır. Başka sınırlama kabul etmem. Allah'ın özgür bıraktığı hiçbir konuda da özgürlüğümden taviz vermiyorum hiçbir kültür için. Buna muhafazakar kültür de dahil başka kültürler de dahil. Doğru bulduğum kültürü uygularım, yanlış bulduğumu yok sayarım. Benim muhafazakarligim İslam'ın koyduğu sınıra kadardır. Geri kalan kısmı umrumda değil açıkçası
- 1 yıl
Senin kız kardeşin her gün dışarı çıkmak istese, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istese ailen sınır koymaz mı elalem ne der her gün disarida ne işin var demez mi dürüst ol lütfen
- 1 yıl
Bizim aile'de kimse kimseye karışmıyor bunu olumlu bir şey olarak söylemiyorum karışması gerekiyor, İslam'da bir kız evlenene kadar babasının sorumluluğunda ve babası kızının ne yaptığını bilmemli ama mesela benim kardeşim geçenlerde başını açti ama bir şey diyemedim çünki babam bir şey demedi abilerim annnem ablam vesair...
Bizim evde kimse kimseye karışmıyor dolayısıyla bana da bir şeyler dayatılmıyor o yüzden ailemin yaşantısından dolayı onlara düşmanlık besleyemem zaten İslam'da da kin beslemek doğru değil kişinin yaptığı işe buğz edilir o yüzden Allah hidayet versin der geçerim... - 1 yıl
Olması gereken o zaten. Demek ki senin ailen o kadar da muhafazakar değil. En azından katı muhafazakarlardan değil verdiğim örneklerden gibi değiller
- 1 yıl
Bu toplumda sırf kız çocuğu olduğu için okuyacagi okul uzakta kalıyor diye göndermeyen aileler var. Okul çıkış saati biraz geç oluyor diye okula yollamayanlar, evde otursun diyen aileler var ve bu aileler kendilerini muhafazakar olarak tanımlıyorlar. O yüzden sevmiyorum
- 1 yıl
Benim ailem dine uzak insanlar değil ama çok dindar değillerdi. Sonradan daha yakın oldular benimle birlikte. Ben kısıtlanarak büyümedim. Ben başımı örtmeye karar verdiğimde babam bana kızım emin misin iyi karar ver dedi. Başımı örtünce de mutlu oldu o ayrı konu ama zorlanmadım hiçbir şey için. Baskı olsaydı eğer her şey çok başka olabilirdi şu an. Bu hayatta her şey güzellikle olur. Hiçbir şey engel koymayla, kisitlamalarla başarılı olmaz. Ve bir insan bir şeyi kafasına koyduysa eğer aile ne yaparsa yapsın engel olamaz. Engel koyan ailenin ruhu duymadan kişi yapacağını yine yapar.
- 1 yıl
İşte bu yüzden de çocuklarını kısıtlayan ailelerin çoğu muhafazakar aileler oldukları için onlara karşı ön yargılıyım. Herkes öyle değildir illa ki ama öyle olan gerçekten çok fazla aile var. Azımsanmayacak kadar fazla sayıdalar hem de
- 1 yıl
Tamam ben anladım seni
- 1 yıl
Sorun yok
- 1 yıl
Ben hem medrese usulü eğitim almış, dinin özünü ve kıymetini bilen aynı zamanda üniversite okuyan, bir şeyler yazan , gündemi bilen ve takip eden, tarih'e meraklı, zamanın konjönktürüne göre hareket etmesini bilen aynı zamanda yeri geldiğinde de herkesin içinde değerlerimi savunabilen kültürlü biriyim, bana bunları anlatmana gerek yok...
İyi günler... - 1 yıl
Tamam anladım en bilge en kültürlü sensin. Bi daha anlatmam sana. İyi günler
- 1 yıl
Ok. Güle gule
- 1 yıl
Ok
- 1 yıl
Kardeşim iyi misin sen yaa Allah Allah uzatma. İnsan gibi bişey anlatıyorum gelmişsin yok anlatma ben biliyorum şöyleyim böyleyim diye ego kasıyorsan sana yapacağım muamele bu. Adamına göre muamele. Herkese hak ettiği gibi davranıyorum yani okey?
- 1 yıl
Ergenlerle uğraşacak vaktim yok
- 1 yıl
Güle güle
dişil ve eril enerji kaybedilmemeli. Fıtrat bozulmamalı. kadın kadınlığını erkek erkekliğini bilsin.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılHaklar yönünden eşitiz. Yoksa elbette farklılıklar var. Ancak farklılıklar bizim zenginliğimiz olacaktır.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Etik değil zaten kadın ve erkek doğası gereği bile eşit yaratılmamıştır
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Bence kapitalist sistemin getirisi bu. her insan üzerinden para kazanmaya çalışarak uydurulmuş "eşitlik" sloganı.
10 Yorumla
1 yılEşit olduğunu düşünmüyorum. Kadınlar insandır, Biz insanoğlu.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEn büyük problem ne biliyor musun kadınlar bile eşitliğe inanmıyor ezilmek istiyorlar ve istemeyen kadınları da ezip ayipliyorlar. Seni bir erkekten aşağıda yapan şey ne ki o bir şeyi yapabilirsen sen yapamayasın? Gerçekten insanları dinden sizin gibi kadınlar soğutuyor emin ol
05 Yorumla- 1 yıl
Yok tatlım senin soğuma sebebin o degil. Senin soğuma sebebin kendine bahane bulmak ve okuduğunu bile anlayamıyor. Olmak. Bak açıklamaya ne yazmışım? "Farklı konularda birbirimize karşı üstünlüklerimiz var" yazmışım demi? Yani diyorum ki kadınların da üstün olduğu konular var erkeklerin de ustun olduğu konular var. Bu cümleyi algılayabiliyor musun yoksa daha da mı detaylandırmam gerekiyor?
- 1 yıl
Hayır kadınların üstün olduğu konular ne mesela neredeyse hiçbir şey ve herkes kadın erkek eşit değildir dediğiniz için dinden çıkıyor bu bana özgü bir şey değil ayrıca kendi inanışını başka insanlara dikte edemezsiniz. Erkekler ve kadınlar tamamen aynıdır cahiliye devrinde yaşamıyoruz eskiden de siyahiler daha altta diyorlardı gerçekten beyninize yazık
Umarım ileride evlenip kocana köle olunca eşitliği anlarsın - 1 yıl
Bu dediğin şeyi normal sosyal hayatında da söyle de nasıl bir insan olduğunu anlasınlar. Size bı kaç sosyal medya trollleri dışında kimse hak vermiyor veren de söylemiyor ayiplamasinlar diye. Çünkü bu düşünce kesinlikle ayıp bir şey.
- 1 yıl
Erkeklerin, hanımları üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da kocaları üzerinde hakları vardır. Ancak erkeklerin, kadınlar üzerindeki hakları bir derece fazladır. Allah her işinde mutlak galip olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. (Bakara 228)
Allah'ın ayetinde yazıyor bu. Bunu bilmeyecek kadar cahilsen neye dayanarak yorum yapıyorsun? Kuran ayeti bu. Beğenmiyorsan, yok ben bu ayeti kabul etmiyorum diyorsan zaten Müslüman olamazsın. Bu kadar basit. - 1 yıl
Evet kadınla erkek eşit falan değil. İslam'a göre erkeğin hakları fazla olduğu gibi sorumlulukları da daha fazla. Eşitlik adalet değildir. Adalet dediğin şey verdiği kadar onun karşılığını alır. Ne kadar hak, o kadar sorumluluk. Adalet böyle sağlanır. Olan da bu. Eşitlik masallarını bırakın. Fiziksel güç olarak, düşünsel bakış açısı olarak bile eşit değiliz neyin eşitliğinden bahsediyorsunuz? Papağan gibi aynı şeyleri ötmeyi bırakın. Çoklu düşünebilme kabiliyeti olarak kadın üstündür. Fiziksel güç bakımından erkek üstündür. Duygusal açıdan kadın üstündür. İkna kabiliyeti olarak kadın beyni üstündür. Olayları düz mantıkla çözme becerisi olarak erkek üstündür. Ulan beynimizin içi bile aynı değil gelmiş burada eşitlikten bahsediyorsunuz. Bırakın artık şu içi boş ezbere cümleleri. Kapitalist sistemin ezbere algısına kapılmışsınız. Boş boş konuşuyorsunuz
Olayı çok iyi özetlemişsin.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılcinsiyet tartışmalarını gereksiz buluyorum, iki tarafta kendi cinsini ön plana çıkartmaya çalışıyormuş gibime geliyor ilgilenmiyorum pek:D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılHerkes kendi alaninda iyi olsa fena olmaz
10 Yorumla
1 yılHiç etik bulmuyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Doğru değil
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer