Kadın erkek eşitliği adı altında kadınlarla ekreklerin birbiriyle yarışmasını ne kadar etik buluyorsunuz?

Şu eşit olma ve birbirimize benzeme çabaları ne zaman son bulacak merak ediyorum. Özellikle eşlerin birbirleriyle yarış ve rekabet içerisine girmesini hiç anlayamıyorum. Fıtratlarını unutmuş gibiler. Aynı kulvarda değiliz ki. Fiziksel ve zihinsel becerilerimize kadar her konuda farklıyken neden birbirimize bu kadar benzeme ve eşit olma çabasına giriyoruz? Eşit değiliz. Farklı konularda birbirimize karşı üstünlüklerimiz var. Kesinlikle eşit değiliz ve olamayız da. Bakış açılarımız bile farklı. Özellikle kadınlar çok yarışa giriyor bu konuda ve yanlış yapıyorlar. Şimdi linçleyecekler beni ama kabul etmek istemedikleri bir gerçekten bahsetmek istiyorum. Bir kadın kendisini daha üstün veya eşit gördüğü bir erkeğe saygı duymaz. Ki bence boşanmaların bu kadar artma sebebi de bu eşitlik algısı. Kim ne derse desin bir kadın egemenliğini kabul ettiği erkeklere daha çok saygı duyarlar ve sever. Bunu altta kalmak olarak yorumlayamazsınız. Bu insan doğasıdır. Aynı şekilde erkekler de kendisinden üstte gordugu kadınlardan uzak dururlar. Her şeyin bir dengesi ve cinsiyet faktörü var çünkü. Herkese biçilmiş cinsiyet özellikleri vardır. Örneğin erkekler koruyup kollamak ister, kadınlar korunup kollanmak ister. Bunun tersini düşünebiliyor musunuz? Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Bence herkes kendinin farkına varmalı ve bu yarışı bırakmalı.

Kadın erkek eşitliği adı altında kadınlarla ekreklerin birbiriyle yarışmasını ne kadar etik buluyorsunuz?