28 Yaşındayım. Ortada hiç bir sebep yokken babam yaşın geldi geçiyor madem evlenmek istemiyorsun nasılsa paran var, maaşın var abin evlendi gitti sende ayrı eve çık artık dedi, annemde babamı destekledi olgun bir kadınsın, kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin yok yalnız yapamam diyorsan evlen git dedi, nedenini sorduğumda öyle olması gerekiyor, yetişkinsin, çocuk değilsin, ölene kadar bizimle mi yaşayacaksın diyorlar. Aileme yük oluyorum desem aksine hem maddi, hem manevi maaşımın bir kısmı ile her ay eve destek olmaya çalışıyorum. Sürekli kavga eden, huzursuz bir ailede asla değiliz. Bu durum yüzünden canım baya sıkıldı, şu an ev bakıyorum ama neden böyle bir şey dediler onu asla anlamıyorum.. Normal mi bu durum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılAilenin yanından ayrılıp ayrı eve çıkmak bazı faydalar getirebilir sana ama tabii İstanbul 'da kiralar da yüksek, kolay bir karar değil.
Avantaj olarak bence, kendi kararlarını verip, kendi hayatını yönlendirip, günlük işlerle ilgilenip sorumlulukları üstlenerek bağımsızlık duygunu geliştirebilirsin.
Kendi başına yaşamanın getirdiği zorluklarla başa çıkma, bütçeni planlama becerini de geliştirebilir, olgunlaşabilirsin (ayağı yorgana göre uzatma bilinç seviyesi).
Kendi evinde istediğin gibi yaşama özgürlüğüne kavuşursun, kendi istediğin şekilde evde düzenlemeler yapabilirsin. Ev senin karakterini yansıtır. Daha rahat giyinebilirsin, ya da çıplaklıktan çekinmezsin. Perdelerini ört diye uyaran olmaz.
Daha özgürce sosyal ilişkilerini yönetebilir, kendi arkadaş ortamlarını oluşturabilirsin, karışan yönlendiren de olmaz.
Yalnız yaşarken kendi alışkanlıklarını, tercihlerini daha iyi tanıyabilirsin, kişisel gelişimin için zaman ayırabilirsin. İstediğinde de p*rn izleyebilir ve kendini rahat ettirebilirsin, yakalanma korkun olmaz.Bu avantajlar yaşam tarzına, kişisel tercihlere ve ailenle olan ilişkine göre de değişebilir tabii.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim ailem bu yaşıma kadar evlenmeme siyasi görüşüme giyimime herşeyime karıştılar evdeki açılıp kapanan perdeye bile karışıyorlardı. Babam 180 derece değişti kendi ayaklarının üstüne dur dedi bizi aramayacağına göre annemi aldı gitti bu yaşıma kadar biz neredeysek sen oradasın asla gezemezsin asla bi kararımı tek başına veremeyeceğimi diyen babam hayatımın her alanına karıştı gitti belli bir yaştan sonra yalnız kalmak isteyeceklerse niye hayatıma karıştı evlenmeme izin vermediler sosyalleşmene hele hiç. Yani ben senin ailen için bence artık yalnız kalmak istediklerini düşünüyorum. Mesele senin evlenmen de değil bi arkadaşım senin yaşadığını yaşıyordu delirdi kuş babası sorumsuz biriydi üstelik bence bi kuş istersen evlensin ister evlenmesin isterse dul kalsın her zaman ki yanı bankasının yanı olmalı kadın cinayetlerinin arttığı bu devirde gerçekten çok zor tek başına olmak maddi güç ayrı bir boyut ama manevi açıdan çok zor senin yerinde olsam istenmediğim yerde olmam bu dünyaya tek geliyoruz tek gitcez madem seni istemiyorlar desteğini çek geri. İletişim numaralarını da değiştir böyle aile olmaz olsun bir toplumu en güzel var eden şey aile başabaş kalmak için diyorlar buna değer mi sen onların kozlarının onların annelik babalık duygularını oksadın onların yaptığına bak büyüdün de değerin mi düştü
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBöyle ben de çocuklarla ömür boyu yaşmak istemem diyenlere cevabım da şu olacak çocukları hiç olmasaydı cocukları bebekken ölselerdi aynı şeyi diyebilecek miydi cidden
Cevap sahibi1 yılİyi misin canım?
Gizli Üye(36-45)1 yılHaklılar, düşündükçe bende çocuklarla sonsuza kadar yaşayacağımı buhran geliyor, insan yalnız kalmak istiyor ya da kafasını dinlemek. Bende oğlumu evden bile kovdum Cesaret etsin diye, bunu şöyle düşün, kendi başına git diyorsun gitmiyor kuşlar yavrusunu uçması için anlatır gösterir ama Yavru kuş yine de cesaret edemez ta ki anne baba kuş onu iter aşağıya uçsun diye böyle düşün. Ne dersem dedim bir türlü cesaret edip gitmedi bende kovdum yavru kuş misali ama gitti yine beceremedi hemde birçok şart mümkün olduğu halde geri geldi ama bende diyorum ki ben onunla sonsuza kadar mı yaşayacağım bu fikir beni boğuyor evlilik de ne ben tavsiye ediyorum ne o düşünüyor bu durumda sanırım bir gün ben gideceğim madem o gitmiyor, nasıl yaparım bakacağım birkaç yıl sonra
00 Yorumla
Galiba evliliğe karşı olduğunu düşünüyorlar ve bu durum onları ürkütüyor olabilir. Sırf bu sebepten bunu istiyorlar gibime geldi. Yoksa neden istemesiyle seni. Hem eve maddi desteğin de var. Kimse durduk yere çeşmenin suyu kesilsin istemez. Anlasana seni biseylere katlanmaya ve evliliği düşünmeye sevk ediyorlar. Güçlü biri olduğunu bilmeseler bunu yapmazlar zaten
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılOlaylara tek taraflı bakma lütfen. Burada da aileni suçlayanlar olmuş. Ama ailen seni bu yaşa getirmiş, büyütmüş, beslemiş, meslek sahibi yapmış. Belirli maddi imkanlara da sahibim diyorsun. Yani 28 yaşında evden ayrılmadın peki ailenle aranda uyumsuzluk varken 38 yaşında mı evden ayrılacaksın? Bence 28 - 30 yaş arası maddi, manevi hazırlığını yapıp kendi evine çıkman daha doğru bir şey. Annen - babanın arasında da belki sorunlar var, belki uyumsuzluklar var. Bunları da düşün lütfen. Belki sen evdesin diye kendilerinin ikinci baharını yaşayamadılar. Sen de 50 - 55 yaşına gelince onların düşüncelerine gelirsin. Sev evdesin ve romantiklik yaşayamıyorlar, belki romantik bir film açıp birbirilerine sarılarak izleyecekler, sen evdesin bunu yapamıyorlar. Cinsellikle ilgili evin tüm odalarını kullanmak istiyorlar ama sen evdesin diye bu mümkün olmuyor. Sen kendi ayakları üstünde durabilecek şartları hazırlamışsın anladığım kadarıyla, sen hazır olmasan eve çık demezlerdi zaten. Yine de sana şöyle bir 6 ay - 1 yıl vermeleri iyi olur. Tek taraflı olarak anneni - babanı suçlayanlara kızdım biraz. İşsiz olsan zaten seni yollamazlar. Veya kendini koruyamayacak, zeka problemi olan bir birey olsan zaten seni evden göndermezler. Umarım hayırlısı olur.
10 Yorumlaevlilik baskısı bu teklifin altında ki temel nedendir sana uyguladıkları ters psikoloji yani evlenipte te gitsen bir şey değişmez senin artık bu evi terk etme zamanın geldi diyorlar ama bunu demelerinin sebebi evlilik baskısını gizlemek seni manipüle ederek evlilik yoluna sokmak istiyorlar
10 Yorumla
1 yılEvlen baskısının bir başka modeli gibi geldi bana. Bahse varım "madem beni istemiyorsunuz bende kiralık ev buldum şurası nasıl?" diye göstersen bir kaç yeri hemen ciddi olmadıklarını anlayacaksın. Diğer türlü düşünüyorlarsa da zaten senin orada kalman gerekli değil gerçekten.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı. Gayet normal bence kendilerinden ziyade sanırım biraz da seni düşünüyorlar artık farklı bir yaşantıyı yaşamı görmeni istiyorlar çoğu aile bu konuda büyük hata yapar 30 yaşındaki bireye 10 yaşında gibi davranıp eve geç kalma şu saatde burada ol vs. Gibi bu senin yaşamın için de iyi olmasını sağlar yaşamına çok şey katar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 797 cevap paylaştı.
u 1 yılYa bir baba nasıl böyle bir şey der aklım almıyor benim babam benim ömrüm yettikce size bakmakla sorumluyum der hep
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılZor bi durum
Bazen bende ayrı
bi ev psikolojisi tasıyorum
Evlilik bu devirde gercekten zor
Güzel yanlarıda var tabii ama evliler hep şikayetci bekarların ailelerinden dertleri var Ne pohh yiyecez bilmiyom😅
00 Yorumla
1 yılAilen kaç yaşında? Birde bu iyi bir şey sanki ya? Tek başına bir birey olarak devam ediyor edeceksin yani her şeyi gönlünce yapacaksın
07 Yorumla
Soran1 yıl55 Yaşındalar. Aile evinde de her şeyi gönlümce yapıyordum, ailem katı kuralcı olabiliyor bazen ama öyle çok baskıcı bir ailede değiller.
- 1 yıl
Yani daha özgür olursan aradığın daha çabuk bulursun diye düşünüyor olabilirler
- 1 yıl
Tek çocuk musun?
Soran1 yılHayır, abim var bir tane ama evli o da
- 1 yıl
Çok garip ya erkek çocuğu olsan hani anlarım bunu ama kız çocuğunu şu devirde bireysel bir yaşama yönlendirmek garip
Soran1 yılİşte keşke söyleseler gerçek nedeni de yok yani
- 1 yıl
Neyse iyi yönden bak birazcık polyannacılık yapmalısın
Çok üzüldüm senin adına ama Ailen yaşlandığında senden yardım istiycek ne kadar kötü zamandayız ya ne analar hayırlı nede evlatlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Caydırma politikası uyguluyor. Ya evlenirsin ya da kendi hayatına bakarsın diyor. Kısacası evlenmen için yaptıkları bir aksiyon.
00 Yorumla
1 yılsenin birey olarak yaşamına devam etmeni istiyo4lar bence en sagliklisi bu
01 Yorumla
Soran1 yılKeşke benim açımdan da böyle olsa..
1 yılDurduk yere Bi ana baba diyorsa işin içinde bişey vardır
10 Yorumlaanne baba yanlız kalmak istiyor artık kardeş gelebilir demedi deme :D
00 YorumlaBelki de rahat rahat cilveleşmek istiyorlar kişisel algılayacak bir durum yok bence
00 Yorumla
1 yılBende gelsem olur mu kajahssh beraber tutalım ama yaşım 19 ve asgeri ücret olur mu?
00 YorumlaAyaklarinin üstünde durasin diye demişlerdir, yarin birgün kimseye muhtaç oma diye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. normal değil cok sacama kadın başına neden ayrilmani isterler ki eviniz cok mu kalabalik
16 Yorumla
Soran1 yılAsla normal değil zaten, ayrıca kalabalık bir aile de değiliz. Ben, annem ve babam üçümüz birlikte yaşıyoruz.
Soran1 yılİstanbul
Soran1 yılKazanıyorum ama saçma bir sebep yinede o parayı sadece kendim yemiyorum ki, içim rahat olmadığı için eve destek bile çıkıyorum zorundayım da zaten
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aslında birikim yapmaya devam edersin ailen sorun yapmasa
00 Yorumla
1 yılBen 34 yaşındayım ve babam sürekli sorun çıkarıp kavga ediyor ama ben hiç umursamıyorum. Hatta küfürler yağdırıyor yine umursamıyorum. Evde misler gibi yaşıyorum. 😄
14 Yorumla
Soran1 yılBenimkiler katı kuralcı biraz yani istesem de, istemesem de gitmek zorunda kalacağım..
- 1 yıl
Anne ve Babalara evlendirme aşkı nereden geliyor anlamıyorum. Bu devirde nasıl evlenelim. Maddi imkanlar yetersiz. Her şey çok pahalı insalar anlayışsız. Yani evlenipte başımızı belaya mı sokalım. Haksız mıyım?
Soran1 yılYani maddi problem herkeste var ayrıca bende her önüme gelene güvenmediğim için evlenmedim bu yaşa kadar ama onlarda mutlu olalım, çocuğumuz falan olsun onunla ilgilenelim istiyorlar galiba bilemiyorum
- 1 yıl
Onların istemesi ile olmuyor bu işler. Birini tanımak, evlenip aile kurmak gerçekten çok zor bir süreçtir. Bu sürecin ne kadar zor olduğunu anlamaları gerekir. Yani üzerimizde gereksiz ve yersiz baskı kurmalrının hiç bir anlamı yok.
Gizli Üye(25-29)1 yılTürkiyede aileler genelde evlenene kadar çocuklarını yanında tutar ailen garip geldi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılne güzel işte aynı yaştayız evden gidicem diye akılları çıkıyor
00 Yorumla
1 yılSana çaktırmadan kendi ayakların üzerinde durasın daha sağlam basasın diye yapmış olabilirler mi? Ya da evlenmek için adaylara daha iyi kanalize ol diye vs olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılNe güzel işte evlenmedin diye ya da evlenisin diye yapıyolardır
00 Yorumla
1 yılbi kız babası olarak hayatta kulanmayacağım bi cümle. ev mi dar geliyor gider evi değiştiririm kızım için
11 Yorumla- 1 yıl
kısacası anormal bi durum gibi
1 yılNormal ya da değil diyemem belki iyi niyetle senin kendi evini çekip çevirmeni görmek istiyorlardır
00 Yorumla
1 yılhıc normal deıll baska sebepler dıcem ama zaten calısıyosun
10 YorumlaEvlenmeni istiyor olabilirler git bencede 28 yaş ne
00 Yorumla
1 yılAyrı eve çıkman için değil senide evlendirmek istiyolar galiba ondan öyle demiş olabilirler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılŞahsen ayrı bir eve çıkmayı isterdim.
20 Yorumla
1 yılKarımla baş başa bırak beni diyor 😂😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılDeğil insan evladını başından atar mı ya
00 Yorumla
1 yılKeşke ailemde bana ayrı eve çık dese ne güzel olur
00 YorumlaBalayı yaşamak istiyorlar 😜
00 Yorumla
1 yılHaklı olabilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılGayet normal bir durum bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvlen sende. Tek başına ne kadar yaşayacaksın? Yaşın da geçiyor
00 Yorumla
1 yıleee çık o zaman , evlenip elin adamını çekeceğine
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeni evlendirsinler diye böyle vie plan kurmuşlar
12 Yorumla
Soran1 yılBeni üzerek mi?
Cevap sahibi1 yılBence öyle baktılar evlenmicen git diyelim belki evlenir düşüncesindeler gidiceğine inanmıyordurlar belki
Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bu konuşma sonrası o evde durman hata olur bence
14 Yorumla
Soran1 yılİstesem de duramam zaten
Soran1 yılAilenin böyle bir şey demesi canını çok sıkıyor, kovuyorlar seni bildiğin nasıl üzülmez ki insan
Gizli Üye(36-45)1 yılÖzgurce başka şeyler yaşamak istiyolardır belki.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO değilde fotodaki kız ne kadar güzel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKim inanir buna trollee
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe iş yapiyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDirek kovulmuşsun yalnız
00 Yorumla
1 yılSen evde iken rahat sevişemiyorlar demek ki
12 Yorumla
Soran1 yılNe alakası var ya? Kaç yaşında insanlar
- 1 yıl
Olabilir yaşlı da olsalar
1 yılDaha ne istiyorsun
01 Yorumla
Soran1 yılAilemi seviyorum, benim açımdan gerek yoktu
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılSeni evlendirmenin başka yolunu bulmuşlar
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 696 cevap paylaştı.
1 yılsana kıyamam ben ya
00 Yorumla
1 yılBaşindan savmak istiyorlar artık işte seni
00 YorumlaÇok mantıksız bir yaklaşım bence
00 Yorumla
1 yılnormal degil
00 Yorumla
1 yıldogru degil bu
00 YorumlaNormal değil
00 YorumlaEvlenmeni istiyorlar demek kii
00 YorumlaTuhaf
00 Yorumla
1 yılEvlen kurtul
00 YorumlaAnormal
00 YorumlaAnormal bir durum
00 Yorumla
1 yılHangi ildesn
00 YorumlaAnormal olmus biraz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGel evlenelim bence
01 Yorumla
Soran1 yılEvlenmek istesem şu zamana kadar evlenmiştim zaten
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ailem durduk yere ayrı eve çıkmamı söyledi. Normal mi böyle söylemeleri?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım