Hristiyan bir ulkede dogdum ve Şu an yine Hristiyan bi ulkedeyim. Arada 30 yil kadar bi Turkiye var. O yuzden iki tarafi da gören yaşayan biri olarak şunu cok buyuk bir rahatlikla, ayni zmnda da uzuntuyle soylemeliyim ki; bizim kul hakkiyla, insan degerliyle falan uzaktan yakindan alakamiz yok 😪😪
"Yaradilani sev, Yaradadandan ötürü" diye cok guzel bir soz vardir..
Biz ne yazik hicbir seyin kiymetini bilmiyorum, dahasi saygi da gostermiyoruz... ne insana.. ne hayvana... ne cevreye... ne dogaya cicege böcege...
Hic ama hicbirseyi gozumuz gormuyor. Kendi burnumuzun ucundan otesi yok bizde 😡😡
Ben tutup nasil diyim simdi, Hristiyanlik kötüdür, barbar dinidir diye😏
En barbar en kötü din islamdır müslümanlar türkleri kılıç zoruyla müslüman yapmıştır erkekler öldürüldü kadınlara te*avüz edildi çocuklara alı konuldu islam barbarlık ve ilkelliktir yaşasın isa yaşasın hristiyanlık yaşamasın tay*ip.
İslam sahte Hz Muhammede kuranı kerimi şeytan yazdırdı kanıtıda kuranı kerimde çok kötü şeyler var müslümanlığı yaymak için adam öldürmek çok normal hristiyablarda öyleydi ama artık öyle değil müslümanlık barbarlık ve kuranı kerimde kadınlara tecavüz çok normal sayılıyor cariyelere falan ve istekleri yokken islam=barbarlık.
@LYCANvsWAMPIRE hey dur ne oluyor!! Ben senin kafada diilim. Ben de Müslümanim elhamdülillah ve biliyorum ki dinimiz gercekten guzeldir🩵😇, ama biz onu hakkiyla yasamiyoruz!! Cunku herkes artik gunumuzde dini kendine gore yontmus durumda.. her seyden once bir kere onumuzdeki ornekler kotu. Bastaki siyasetciler bile din, Allah, peygamber deyip oy toplamanin pesinde.😡😡 halk da cahil, nereye cekersen oraya gidiyor 😕🫤
@wkertenkele sen şaka mısın veya Tekfirci mi oldun. Mesih İsa'yı senin gibi Radikal İslamcılar Yahudler gibi çarmıha gerer. Ağzından çıkanı kulağınız duysun.
@wkertenkele Afrika'daki Arap ülkeleri aslında Arap değildir asimilasyondur. Arap Yarımadası üstündekilerde Arap değildir asimilasyondur. Rub-ul Khali'den göç eden Bedevi vahşiler medeniyetlerimizi yok ettiler dillerimizi yok ettiler eserlerimizi yok ettiler bize sadece çöl ve topraktan başka hiçbir iş kazandırmadılar. Bize ait olmayan Ahlaksız bir kültür hemde kılıç zoru ile insanlık dışı namus düşmanı bir din = İslam (hemde 21. yüzyıla ait olmayan bir din)
@wkertenkele En az İslam Fetihleri bile Sömürgecilik gibi vahşi barbardır. Bunu mutlaka unutmayın İslam birçok kez Farkhunda Malikzade gibi boş yere hiç uğruna Tekfir'den kaç kişi öldü hatta İmparatorluklar mezarının en önde gideni (Kalapsoloji oldu veya Medeniyetin Sona erişi)
Batıl ile beraber olmadıkları sürece herkese hoşgörülü davranırım. Çünkü herkes aynı dinde olmak zorunda değildir. Fakat bir yerde zulüm olup oranın halkı (hangi dinden olursa olsun) bu zulme ses çıkarmıyor ise o zaman savaşımız başlar. İşte o zaman aralar bozulur.
İsa Mesih'in ikinci gelişi olmadan önce Mesih Karşıtı'nın dünyada egemen olacağı belirtilir. Doğal Afetler Kıtlıklar Salgınlar bunlar doğum sancılarının belirtileri olarak kabul edilir. (İsa Mesih göğe yükseldiği gibi birgün mutlaka geleceğine yemin etmiştir.) Ancak tam olarak ikinci gelişinin hangi sene olduğu bilinmemektedir. Tahminlere Sabırlı olmak Sadık Kalmak ve Şahitlik Etmek. Mahşerin Dört Atlısı = Savaşlar artması birden Armageddon / Salgın / İkinci Geliş / Kıtlık
İnsanlar tarafından tahrip edildiği için hak kılavuzu olma özelliğini kaybetmiş olan ilahi bir kılavuzdur. Ama dediğim gibi insanlar değiştirdiği için artık Allah'ın yolladığı kılavuz olma özelliğini kaybetmiştir. Bunun üzerine de arada belki başka peygamberler olmuştur ama son olarak kitap (kılavuz) vahiy edilen son peygamber Hz Muhammed ve kılavuz da Kur'an-ı Kerim olmuştur
Hz Muhammed in aklına şeytan girmiştir ve kuranı kerimi şeytan yazdırmıştır kanıtıda kuranı kerimde çok kötü şeyler var sırf başkalarını müslüman yapmak için adam öldürmek serbest islamı adam öldürerek yayıyorlar tanrı böyle bir şey istermi inanmazsa bile istemez o kendisinin günahı ve kuranı kerimde kadınlara tecavüz çok normal bir şey cariyeler falan ve bunları kendileri istemiyor isteksiz tüm herşeyin cevabı kuranı kerim de var yani kuranı kerime inanma ben islamı sevmem ama bunu o yüzden demiyorum islama hakaret etmiyorum gerçek bu adam akıllı kuranı kerimi okuyan herkes bilir ama ön yargısız ve dindar olmayan herkes.
Ne benim yazımı ne de Kur'an-ı Kerim'i okumadığın ne kadar belli. İlah (Allah) tarafından vahiy edilmiş olan kitaplar din kitabı değildir. Tamamıyla bir hayat kılavuzudur. Ne yiyip ne yememen gerektiği, temizliğe dikkat etmen gerektiğini, neler yaparsan başına nelerin geleceğini yazar. Örneğin Fil suresinde der ki:
1. Rabbinin, fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi?
2. Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
3,4,5. Üzerlerine balçıktan pişirilmiş taşlar atan sürü sürü kuşlar gönderdi. Nihayet onları yenilmiş ekin yaprakları hâline getirdi.
Gördüğün gibi azgınlık yaparsan taşkınlık yaparsan başına gelecek felaketi de anlatır ayrıca En' * suresinde de hayvanlardan nasıl yararlanılır onu anlatıyor :
119. Allah, yemek zorunda kaldıklarınız dışında size neleri haram kıldığını tek tek açıklamışken, üzerine adının anıldığı hayvanları yememenizin sebebi nedir.(24) Gerçekten birçokları nefislerinin arzularına uyarak bilmeden (halkı) saptırıyorlar. Şüphesiz senin Rabbin, haddi aşanları çok iyi bilir.
Birini öldürmek de aynı şekilde açıklanıyor ve cariye ile ne şekilde cinsel münasebet sağlanabiliyor hepsi detaylı olarak yazıyor. Evet Kur'an-ı Kerim'de insan öldürmek var ama şartları da var. Keyfe keder değil veya illaki müslüman olması için değil. Cariyeler ile cinsellik hakkında da detaylı bilgi var ve bu tecavüz değil. İyice bi araştır oku. Sonra gel bana savunma yap. Zaten Allah'ın ilk emri de "Oku"
Türkiye'de bu kadar inançlar konusunda cehalet olmasının esas sebebi ise tamamen politikadır. Özellikle insanların cahil kalması politikası uygulanır. Çünkü bu şekilde kandırmak oy almak kolaydır.
Dindar bir hristiyanin ahlaki olarak muslumanlardan bir farki olmaz. Muslumanliga en yakin inanis oldugunu dusunuyorum. Kiz arkadaslarim cogunlukla hristiyandi, aralarinda babasi papaz olani da vardi. Pek cok ulkede zaten bizdeki gibi dinin gerektirdikleri sozde kalmis. Halkin incilden dinden pek bir haberi yok. Hatta ben soylemeye cekinirken pek cogu bana incil degistirilmis diyor. Sasirtici...
Hıristiyanlar da'da mezhep var. Bir kısmı İsa'nın tanrının oğlu olduğuna inanırken, diğer kısmı ise İsa'yı tanrının kendisi olarak görüyor. Diğer kesimin görüşü bana mantıksız gelse de saygı duyuyorum. Noel dedikleri şey Nardugan'dan araklama zaten. Bir kez birisi eski dönemde kilise papazının bunu pagan adeti olarak hıristiyanları uyardığına dair bir paylaşım yapmıştı.
İyi şeyler. Hristiyanlık güzel dindir, kilise babalarını okursanız kesinlikle seversiniz, mistisizminin bizim tasavvuftan hiç aşağı kalır yanı olmadığını görürsünüz.
(Türklük açısından Hristiyanlığın kitlesel propagandasına karşıyım.)
Hristiyanlığın Fatiha'sı diyebileceğimiz "Rabbin Duası"nın Hz. İsa'nın anadili olan Aramice okunduğu bir link bırakayım 🙏😇
@Kemwal004 Yani tabi nihayetinde boş inançlara dayanıyor. İnancın merkezinde gülünç iddialar var. Benim överken kastettiğim şey ortaya çıkardığı 2000 yıllık din geleneği.
Olumlu düşünüyorum diğer semavi dinlere göre ilahileri güzel ayrıca Hristiyan arkadaşlarım olmuştu çok samimi geliyorlar sempatikler bir kötülüğünü görmedim.
Ortadoğu kaynaklı tüm dinler gibi zırva... Meryem Ana bakire olarak gebe kalmış... Hahahaaaa İsa'yı kim koymuş acaba Meryem'in rahmine? Yani Meryem'i kim s.. kmiş? 🤣🤣🤣
İnancımıza göre bi zamanlar hak din olmakla birlikte İslam`ın gelmesiyle gerçekliğini yitirdi. Ancak hala inanan insanlar olduğundan saygı duymak gerekli herkes kendi hayatını yaşamakla mesul