Hristiyanlık bize küçüklüğümüzden beri bende dahil çok kötü bir şeymiş gibi anlatıldı, fakat şunu büyük bir içtenlikle söylüyorum ki.. Hristiyanlık daha hoşgörülü. Siz hiç bir Hristiyan'ın İsa büyüktür deyip, masum insanların kafasını kestiğini gördünüz mü?
4 kutsal dinden birisi. Kendisine iman etmemek ile beraber hak bir din olduğuna inancım her zaman vardı. Lakin incil değiştirildi, hristiyanlık geldiğ haliyle kalmadı. Bu yüzden diğer dinlerle beraber hükmü kalktı. Kendisi hakkında kötü bir düşüncem asla yok ve olamaz da. Lakin islamın daha hoşgörülü olduğunu, bunu yapanların gerçek müslüman olmadığını, insanların kendi görüşlerini savunmak adına karşıt görüşünü yanlış yapanlardan dem vurması bana gülünç geliyor.
Bana göre en mantıklı ve en güzel din ❤ Ve genellikle Müslümanlar Hristiyan'lara çok dışlayıcı yaklaşırken Hristiyanlar daha hoşgörülü. Ayrıca insana taptığımızı söyleyen var, biz insana değil, İsa Mesih'in babasına yani asıl gökteki tanrımıza tapıyoruz. Ama Baba'mız bize "Bana İsa'nın adıyla ulaşın" dediği için ona İsa Mesih'in adı ile sesleniyoruz. Jesus Christ ❤ † † † † † ∞ † † † † †
O nasıl oluyor :D ha doğru annen ya da baban biri türk diğeri ispanyol. İspanyollara hayranım be. Matadorlar :D Ben türküm alanyada yaşıom. İzmirde üniversiteye başlayacam. Sonradan hristiyan oldum. Kiliseye gidecem izmirde. Tevrat zebur incili kuranı okudum. Öyle oldum. Yüzde 50 ispanyol da iyidir :D
Çünkü yobaz Müslümanlar'a karşı korkuyorlar dostum :)) Ama zaman geçtikçe gizlenmekten vazgeçiyorlar çünkü İsa Mesih'in her zaman onunla birlikte olduğunu ve bu sayede korkmaması gerektiğini anlamış oluyorlar ❤ Kutsal Ruh hep sizinle olsun :))
Gaziantepte olan galiba. Evet izledim. İlahi adalet tecelli etti galiba orayada :D ama üzüldüm. İnsanlarımız çok komik. İzmirdeki güzellik hiçbir yerde yok türkiyede. Mezhebin nedir ispanyol kız?
Benden size abi tavsiyesi Bu sitede Hristiyan inancı ile ilgili sorularım var bulusmak istiyorum vs diyen kisilere pek inanmayın amaçları kuzu postuna burunup bizlere yaklaşmak olabilir Emin olun buna bu sitede çok tehlikeli müslümanlar var
Ben direk şu mezhepteyim diyemem. Kiliseyi değil Kutsal Kitap'ı takip ederim, rahiplerin söylediğini değil İsa Mesih'in söylediğini dinlerim :)) Ve bunlara en yakını protestan baptistlik
@Yuhanna_ öyle deme. Hepimiz bir değiliz. Ben sadece Hristiyanlık hakkında bir şeyi merak ediyorum ve onu araştırıyorum. Bir Müslüman olarak söyleyeyim ki amacım kuzu postuna bürünüp size yaklaşmak değil.
Öncelikle ben de bir Hristiyan olduğumu belirtmek istiyorum. Ancak ben kendi irademle değil, Mesih'in bana yaklaşmasıyla Mesih'e kalben iman ettim. Hatta çok özel bir olay yaşayarak bunun farkına vardım; bir gece Mesih, ışıklar içinde yanıma doğru gelerek elini bana uzattı. Ben de Mesih'in o ışığından etkilenerek elini tuttum. Bu olayı aileme anlattığımda, böyle bir olaya inanmadılar ve Mesih'i inkar ettikleri için bana çok baskıcı tavır sergilediler. Müslümanlara göre bizler kafiriz. Ancak gerçekte karanlıkta olan kişiler Müslümanlardır. Bizler müslümanlara göre Cennet'e giremeyeceğiz. Ancak bize göre her insan Cennet'e girebilir. Hristiyanlık bir din değil, bir evrenselliktir. Bize göre Tanrı tek'tir ve İsa Mesih, Tanrı'dan Dünyaya doğru insanoğlunun günahının bedelini ödemek için gelmiş ve Bakire Meryem'den doğmuştur. Bu yüzden biz günahkar olan insanoğullarına Tanrı tarafından İsa Mesih olarak görülmek istenir. Bu yüzden Mesih, havarilerinden tüm ulusların birer öğrenci olarak yetiştirmelerini istemiştir. Biz insanoğulları, ilk insandan beri günahkarız.
Öteki tarafa gittiğinde seni cehenneme atmadan önce sorucaklar kuran degiştirilmemiş kanıtları var ama diger kitaplar değiştirilmiş bunu bildigin halde sen kurana inanmadın o yüzden ebedi cehenneme giriceksin işte o an iş işten geçmiş olacak
Annem Hristiyan olarak büyümüş babamla evlenince Müslüman olmuş. Hristiyanlığın daha hoşgörülü değil de daha sakin ve dünya işlerine çok müdahale etmeyen bir din oldugunu söylüyor.
İslam din dışında bir siyasi ideolojidir. Her şeye karışıyor. Yönetime bile. Cumhuriyeti kuranlar kurana göre cehennemde. Kuranda allahın kanunlarına göre yönetilmeli yazar devlet. Şeriatı istemeyen bir insan cehenneme gider. Bu çok saçma gelecek sana ama öyle. Hristiyanlık çok ruhani bir din. Şekilsel kurallar yok. Kadınlara çok karışmıyor. Dua ederken başörtü takmalarını ve düzgün giyinmelerini istiyor. Avrupada ki kızların hristiyanlıkla alakası yok. Duayı, sevgiyi ve kardeşliği aşılamış bir din. Haçlı seferleri tamamen politik ve ekonomik bir savaş. Zaten katolikler özür diledi müslümanlardan. Kuranı incil tevratı ve zeburu okursan ve sonrada bu dinlerle ilgili siterlerde araştırma yaraprsan gerçeğiş görürsün. Trabzon gibi hristiyanların çok olduğu yerde yaşaman da katkı sağlar sana. Süslü sözlere çok inanma kendin oku. Ben müslümandım eskiden sonra hristiyan oldum. Gizli gizli incil tevrat okudum okuyorum evde :D tüm baskılara rağmen gerçek yol isa da.
Divane adam dini görüşlerine saygı duyarım. Kimse bir şeye inanmak zorunda değil zaten. Sadece türkiyede hristiyanlığı şeytanlık olarak gösterip islamı melek gibi göstermelerine sinir oluyorum. Herkes özgür bırakılsa bir bakalım kim ne oalcak çok merak ediom.
Ona bende sinir oluyorum, çocukluğumdan beri bende dahil herkese hristiyanlık kötü bir şeymiş gibi gösterildi ama bence hristiyanlık daha iyi çünkü taşa taş atarak, taşın etrafında dönerek putperestlik yapmıyorlar.
Avrupalıların, Müslümanların elinde bulunan ve Hıristiyanlarca kutsal sayılan Kudüs ve dolaylarını geri almak için düzenledikleri seferlere Haçlı Seferleri denilmiştir. Adın üstünde "HAÇ"lı Seferleri.
Ben 23 yaşında ve 2 buçuk yil önce dinen hıristiyanlığa geçtim, 2 ayak parmağımdan ameliyat olduğumda sürekli dua ediyordum iyileşmek için ama duama yanıt alamadım. 1 yıl 2 ay sadece 2 deynek ile yürüyordum, 3 ay ise 1 deynek oldu ve zar zor kendime gelebildim. Kiliseye gittiğimde içime benbeyaz bir varlik girdi, saat 09:00'da ayin başladı 11:40 sularında bitmesine yakın bir çok kişi birbirine şöyle söyledi ''Allah kabul etsin'' bu sözden sonra kendime ''Hiç bir din düşmanlığı yoktur. Tanrı tek insan oğlunu yarattı, din'i ve ilim'i yarıştırmak için değil sadece barış olsun'' diye düşündüm o sira anladım ki tum dinlerin sadece 1 yoneticisi varmış. her şey yalan tek doğru olan Allah/ Tanrı/ Gökteki babamız olduğunu anladım. Yazım hatası varsa affedin telefonu sifirlayip geldim ve klavye ayarları nasıl yapılır anlayamadım. Bu gün ayin var ve çok huzurlu bir gün diliyorum...
Hristiyanların tek farkı muhammed'e inanmamaları, birde isa'yı artık tanrı gibi görmeleridir. Hatta isanın (tanrının oğlu olarak.) onun öldürük yerine geçeceğinide savunmaktadırlar. Ve incile inanırlar ve incilin değiştirilidiğini idda edenlere söz tecavüzü de ederler. kuranı redderler.
ışid , amerika ve yahudi uşağıdır... biz kafa kesmeyiz. ama bir ihtimal ki gerekirse keseriz. Olan suriyeli , filistinli arap müslüman masumlara oluyor. Cahil seni...
cahil olan ve masum insanların günahını alıp kötüleyen sensin. bak her insanın kötüsüde iyiside var. araplarda da var. ama bir insan için bütün arapları kötüleme. kucağında bebeği çocuğuyla savaştan kaçan insanların ne suçu var be? aldığınız derin nefes kadar derin düşünebilseydiniz vicdanınız bu kadar oksijensiz kalmazdı...
Aslında tüm dinler ahlak, fazilet, vicdan, merhamet ve Allah korkusu teması üzrinedir.. Ancak Müslümanlar Yahudi köpeği Muaviyenin deyyusluğu yüzünden bir vahşet topluluğuna dönüşmüştür..
İsa büyüktür diye kaç sene insanları yöneten kilise değil miydi panpiş? Ve yaptıkları islam onların sayesinde bu kadar yayıldı Osmanlı da onların sayesinde bu kadar güçlendi çok hoşgörü sahibiydilerde niye alimleri astılar?
Arabistan'da 8 yaşındaki kız çocukları evlendiriliyor, gerçek islam bu değil işid masum insanları öldürüyor, gerçek islam bu değil boko haram masum insanları öldürüyor, gerçek islam bu değil İran hz ömer ve osmana her namazda hakaret ediyor, gerçek islam bu değil Türkiye hiçbir arap devletinde kutlanmayan kandilleri kutluyor, gerçek islam bu değil
Herkesin inancına saygı duyrarim dünyada bir çok din var hepsi de kendi dininin daha iyi doğru olduğunu söylüyor peki hepsi doğruysa yanlış olan hangisi
Hristiyanların inandığı tanrı ile Arapların inandığı allah aynı kişi değil, Hristiyanlar erkek bir tanrıya inanıyor, Müslümanlar ise aseksüel bir tanrıya
Bir Müslüman erkek 4 kadın alabilir ama bir Müslüman kadın 1 erkekle evlenip ona hizmet etmek zorunda. İslam hoşgörü dinidir diyen kadına da selam olsun.
En İyi Cevaplar