Lise son sınıfım. Lisenin ilk gününden beri hep yalnızdım, hâlâ da yalnızım. Kenarda köşede tüm gün tek başına oturan, görülmeyen, varlığı yokluğu bir olan kişiyim. Yaşıtlarım gibi olamadım. Onlara çok özendim ve hâlâ özeniyorum. Ben de diğerleri gibi gençliğimi doya doya yaşamak, rahat rahat eğlenmek, sosyalleşmek istiyorum. Hep kendimi suçluyorum. Şurada lisenin bitmesine 8 ay falan kaldı. İleride çocuklarıma anlatabileceğim bir tane bile lise anım olmadı ve kalan son 8 ayda da olmayacak gibi. Bu durum o kadar canımı sıkıyor ki. Asla diğerleri gibi hissetmedim, onlardanmış gibi hissedemedim. Hiç aralarına dahil olamadım. Ümidim yok ama kalan son 8 ayda bir şeyler yapabilir miyim? Biliyorum herkesle dost olmak iyi değil, iyi bir dost bulmak kolay değil, neredeyse herkes çıkarcı. Ama en azından 1 2 arkadaşım olsaydı, onlarla birkaç anım olsaydı, eğlenebilseydim biraz da olsa. Yıllardır tüm gün sadece oturarak diğerlerinin nasıl eğlendiğini içten içe deli gibi kıskanarak izlemek yordu artık. Anı anlatmayı falan es geçtim. Gençliğimi bir sırada oturarak yitiriyorum. Buna yanıyorum ben. Bir daha bu yaşlara geri dönemeyeceğim, bir daha genç olamayacağım. İleride hayal kırıklığı ve pişmanlık duymak istemiyorum. Geçmişe baktığımda yitip gitmiş bir gençlik görmek istemiyorum.
Yalnız olmamın sebebi seçicilik falan değil. İlk adımı atmaya cesaretim yok. Bunun sebebi de sosyal anksiyete (lütfen dalga geçmeyin, ciddiyim.). Anksiyeteme o kadar öfkeliyim ki. Gençliğimi mahvetti, 4 yılımı aldı benden, almaya da devam ediyor. Lise 1'den beri birilerinin beni görüp benimle arkadaş olmak isteyip yanıma gelmesini bekledim. Ama kimse gelmedi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bence bu bi problem değil her insan ne için yaratıldıysa o şey ona kolaylaştırılır bazı insanların hayatını kurtarmasının tek yolu yalnızlıktan geçiyor olabilir bu senin özelliğin kendini başkalarıyla kıyas yaparsan senin özelliğin kaybolur bende İçe kapanık yalnız biriyim sonradan fark ettim ki bu mükemmel bir özellik hayatımı istediğim gibi yaşıyorum kendi hedef ve isteklerim var Özgürüm kimsenin kazanamıycağı şeyleri kazandım yalnızlık seçilmiş insanların özelliğidir
Yorumun iyi hissettirdi ama kendime ait hedef ve isteklerim bile yok. Kendimi tanımıyorum. Hedef ve istek olmadan ve başta kendimi tanımadan hiçbir ilerleme kaydedemem.
Senin yaşındayken benimde yoktu ama 21 yaşındayken büyük bi dönüşüm geçirdim ve çok büyük farkındalık kazandım zamanla sende bazı olayları yaşıycaksın ve farkındalık kazanıcaksın ve kendini tanıyınca bu hayata gönderiliş amacın ortaya çıkıcak ve o amaca uygun yaşadığında dünyanın en mutlu insanı sen olacaksın unutma mutluluk daima iç huzurdadır dışardaki olaylarda değil
Ders çalış bırak boş ver arjadas falan benim 50 tane vardı da şimdi ne oldu biriyle bile iletişimim yok
Hedef olmadan ders çalışsam neye yarar? Hedef için kendimi tanımam lazım ve kendimi tanımıyorum. Ayrıca ileride iletişimim kesilse bile güzel anılar biriktirmek isterdim.
Hayat liseden ibaret değil. Kendini değiştirip farklı biri olarak üniversiteye başlarsan dert etmezsin bile.
Evet ama lise bir ayrıdır diye düşünüyorum. Kendimi değiştirebilecek miyim bilmiyorum ve en az 2 yıl sonra üniversite sınavına girebileceğim. Çünkü derslerim berbat.
Ben hayatım boyunca sürekli olarak kendini değiştirebilmiş biriyim. Ortaokul kötü, lise ondan daha iyi bir başlangıç ama yine de eh işte diyebileceğim bir final. Üniversite en iyi halim vs. vs. Son 8 ay kala lisede yapabileceğin şeyler var ama büyük ihtimal istediğin gibi olmayacak. Yine de üniversite için tecrübe olmuş olacak. Kendini değiştirmek hiç de görüldüğü gibi imkansız bir şey değil. Çevreyi iyi analiz etmek ve napacağını kestirip cesur davranmak gerekiyor.
Benim gitgide daha kötüye gidiyor. Umarım değiştirebilirim kendimi. Teşekkürler.
"Robert Greene - İktidar", "Robert Greene- İnsan doğasının yasaları" Bu kitapları okumak belki bir şeyleri tetikler. Onun dışında anksiyete için psikolojik destek alabiliyorsan kesinlikle al. Ben yalnız takılmayı seven biriyken bile arada sırada senin gibi hissediyorken yalnız takılmayı sevmeyen ama buna mecbur kalan biri olarak senin işin daha zor. O yüzden ilk adım olarak anksiyete işini çözmen ve hayattan zevk almaya başlaman lazım. Diğerleri sonraki iş.