Almanya'ya taşınmak üzereyim ama korkuyorum normal mi?

Merhaba arkadaşlar. Ben 26 yaşındayım şu an ailemle yaşıyorum. Çalıştığım için ve kira, ev masrafı gibi şeylerim de olmadığı için çok güzel para biriktirip rahatça konfor alanında yaşıyorum. Aile evinde de mutluyum açıkçası çok bir şeyime de karışmazlar. Evden gitmek de aklımda yoktu bir kız bulup evlenmeden en azından

Almanya'dan iş teklifi geldi ve ben de kabul ettim büyük ihtimalle birkaç ay içinde taşınmış olacağım ama içten içe çok korkuyorum hiç bir şey bilmiyorum gibi hissediyorum nasıl ev tutarım, nasıl bilmediğim bir yerde kendi kendime yaşarım, nasıl evde bir şey bozulsa tamir ederim, nasıl yemek yaparım, nasıl evi temizlerim vesaire vesaire her şey kafama takılıyor ve sorunları kafamda büyütüyorum. Tüm ailem tüm arkadaşlarım Türkiye'de. Nasıl onları özlemem? Rüyamda bile sık sık ailemi, akrabalarımı görmeye başladım. Ailemle ve kuzenlerimle, akrabalarımla çok yakınım çünkü

Kafam çok karışık arkadaşlar sizce doğru bir karar mı veriyorum yoksa psikolojik olarak çok mu yıpranacağım acaba? En kötü senaryo hiç alışamadım her şeyimi toplar geri gelirim diyorum ama yine de bilmiyorum işte

Almanya'ya taşınmak üzereyim ama korkuyorum normal mi?