Dansöz izler misiniz? İzlemeyenler neden izlemez? Sizce dansöz izlemek ayıp birşey mi?
Cevabın nedir?
+1 yılHahah çok güldüm soruyu görünce ya nedend kıskanatım dansöze gelene kadar sokaktaki karı kıza bakmalarına kızsın bir şu kızlar önce. Dansöz benim için gerçek olmayan bir barbie bebek gibi geliyo ve zaten ona ulaşamıycakki hani televizyondan falan seyrediyo ki pavyonda bile olsa onca ağa paşa mayfa babası doluyken o adam o dansözü sahiplenemez e onun elde edemiyeceği sahip olamıcağı bir şeyi neden kıskanayım? İzlemekde ayıp değil bende izliyom yani ne olmuş kötü bişey değilki bu. Bence kızan kızlar varsa yani o zaman erkeğini mutlu etsinler adamda dansöz izlemesin. Kızlar dansöz elbisesi alıp giyseler bile o adamın nasıl içi erir tahmin edebiliyomusunuz 😂.
011 Yorumla- +1 yıl
bir defa sizli konuşmayı kes en sevmediğim şey 😁 Benim kocam ya da sevgilim mafya babası olamaz öyle biriyle ne işim var ayrıca tamam hadi düşünelim mafya babası bir defa benden gerçekten hoşlanıyo ya da beni gerçekten seviyoki o adam BENİM. Yani zaten o tarz bir adamın çapkın olcağı etrafında karı kızlarında çok olucağı malum yani baştan bunu kabul ederek onun olmuşumdur olmuşsam. Bide ben şu görüşü desteklerim hep ben buldum Vermiyosan verene mani olma ses etme. Sonuçta kendin demekki adamı mutlu edemiyosun oda başka kapıları tırmanıyo. bir erkeği mutlu etmek kadının elindedir ve bu onun görevidir bu yüzden başkalarına gidip gitmemesini kendi belirler sonuç olarak kendi mutlu edemiyosa başkalarına laf etmiycek
- +1 yıl
Zaten insanın benim gibi eşi olcak 😍 😂😂😂😂
- +1 yıl
Ekilendin sanırım 😏😏😏 😂😂😂
- +1 yıl
Bende dansöz izlemeyi kötü bişey sanan birine kıyamam ya heheh 😍
- +1 yıl
Yok yani hani kötü bişey değil bu sende soruyosun iyi niyetini gösterir bu.
- +1 yıl
Hepsine kızıyoruz canım merak etme
En İyi Cevaplar
İzleyebilir sonuçta göz hakkı diye bir şey var. kötü durumlara kaymadıkça olabilir ne olmuş ki sanki kızlar yolda yuruken asla kafalarını yerden aldırıp bır erkeğe bakmıyor değil mi? Yemeyın kendinizi kasdıkça kastınız yedınız bıtırınız kendınızı ıyı göstermek için. herkes ister istemez her seyı izleyip bakıyor haksızsam haksız desin çok temiz gözlü olanlar
13 Yorumla- +1 yıl
Yani gider izler. Durustce izliyorum diyen adama kizilmaz ben olsam kizmam beni bilen biliyor. Izleyipte karsimda iyilik melegi rolunu ustelenen p**evenk olmasindan iyidir. Ici disi bir derim oper basima koyarim. En azindan ne yaptigini bilirim. Kizlarda ne halt yiyor soyluyor mu? Cok sadiklar cok. Hic sevdigi erkegin arkdasina gonlu kaymadi sanki hic kiskandirmak icin baska erkege sarilmadi yine seviyorsa delikanlica Erkek seviyor bee bir kizim ama erkek sevdi mi dunyasi o kizdam baskasi degil. Kizlar baska erkegin ilgisinden sonra beden sunup evlenebilir ama erkek sevdi mi o istemedikce asla kimse evlendiremez. Keske erkek olsaydim.
Kültür & Sanat konusunda 605 cevap paylaştı. Dansöz görüntüsü ve eğlendirmesi sebebiyle izleyici hangi cinsiyet olursa olsun izleten bir oyuncudur. Dansöz izlemek erotik olmak zorunda değildir.. Erotik izleyenlerde vardır ama. Bayanlardan çok dansöz izlemeyi seven gördüm ve tanıdım. Zevkli bir eğlencedir aslında. Eşimin izletmesini isterdim açıkcası.
22 Yorumla
+1 yıltürkiye ortalamasına göre iyi , ama kiminin dişinin kavuğunu doldurmaz orası ayrı
14 Yorumla- +1 yıl
yanlış yere geldi :/
- +1 yıl
Çok doğru bir karar verdin , bu eig seçimiyle ,
Önce tebrik , sonrada teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
253
Cevap
13Cevap
Kültür & Sanat konusunda 2,1b cevap paylaştı. tabikide ayıp. istemem. ayıp değilse karısını oynatsın bakalım götü yiyorsa o beylerin. ya da erkek dansçlıarın olduğu yere götürsünler karılarını madem normalse
203 Yorumlahayır tabi ki de. izleyebilir yani izleyelim diye dansöz çıkıyor.:D hele ki bir mekandaysak gidip onunla oynaması bile makara olur gülerim yani :D hatta ondan önce gider ben para yapıştırırım. eğlenmeyi çok sevdiğim için o an çok sevgilimi sallamam eğlenceme bakarım :D
01 Yorumlahayır izleyemez. İzleyebir diyenler de eminim dansöz kocasının masasına yaklaşsa kudurur. Neden eşim özellikle başka bir kadını dans ederken baksın neden özellikle izlemeye gitsin eğlenmek için de gayette daha güzel eğlenilecek aktivite var. güvenip güvenmeme meselesi değil ne kadar güvenirsem güveneyim izkemedini istemem kıskanırım. örneğin denize gidildiğinde bikini giyiyoruz kadınlar olarak orada kıskanmam şuna baktin buna baktın triplerine girmem ama dansöz olayı gercekten farklı bence kimse boşuna modern olmaya çalışmasın.
40 YorumlaDansöz kıyafetleri erkeklerin algılarını harekete geçirebilecek bir şekilde tasarlanmıştır. O kıyafet ile kapanan yer açık olsa daha az dikkat çekerdi yani. Bu yüzden yarı çıplak değil, direl çıplak bir şahsı , eşimin izlemesi ki bu hareketler bile bana doğru gelmez. Yanlıştır bana göre.
41 Yorumlabn kızarım... o zaman bnde her bulduğum adamı seyredip iç geçireyim cık cık olmaz!
kendine yapılmasını hoşlanmadığın bişeyi insan karşısındakine yapmamalı.53 Yorumla
+1 yılEğer dansöz izlemek isterse
ben onu öyle bir kıvırırım ki dansözlükte nirvanaya ulaşır.
Sonra tekrardan böyle bişey istediğinde aynaya bakması yeterli olur. d.62 YorumlaSevgilimin bana başkasına striptiz yapmama izin vermesi nasıl bişeyse onunda dansöz izlemesini izin vermem öyle bişeydir benim gözümde. Allah Allah izleyecek şey mi kalmadı kalksın maç izlesin dansöz nedir arkadaş. Gerekirse ben dans ederim ona :D
54 Yorumla- +1 yıl
iyi tamam sen öyle düşün. benim kocam sevgilim başka bir kadını helede orası burası açık o dansöz kıyafetiyle dans eden bir kadını izleyemez. Çok dansa merakı varsa otursun başka dans dallarını izlesin. Dansöz mansöz izleyemez efendim. Ben sevdiğimi kıskanırım. Çünkü aşk sevgi bunu gerektirir.
Bırakın bu kıskançlığı izlesinler ne olmuş.. sadece sen mi varsın kız dünyada.. Seni Sevsin Yeter bu artar da.. Bu devirde Erkeklerin Sevmesi yeter bence.. Onun dışında kıskançlıklar kızların sorumlulugndadır sokaklar mezbaa gibi..
01 Yorumla
+1 yılYa ayıpmıdır yani belki yetişme tarzına baplıdır ama kim bilir bakmayla kalıp aklından neler geçirip ne senaryolar yazıyodur o... Ben şahsen dansöz yaklaştırmıyorum masaya gelir gelmez parasını verir yollarım arkadaş yaklamasın kardeşime bile :D
22 Yorumla- +1 yıl
Yok ne biliyim düğünlerde falan işte genelde masada büyük olunca bakdım yaklaşıyo peder para ver veriyo bende gidip verip oturuyorum biyerlerini oynatmıyoyanımdaki erkeklere en azından :D
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin sadece mahremlerini kapatarak (!) vucutlarini salladigi bir yere beni goturecekse ve bundan rahatsiz olmayacaksa bende dansoz izlemesinden rahatsiz olmam. Onun disinda yok oyle bir dunya.
58 Yorumla- +1 yıl
Ya ne dansi salliyorlar iste baska bir sey degil :D
- +1 yıl
Yahu kadin kafami alttan yandan sikistirdigi memesine sokuyor bu mu edepli :D
- +1 yıl
Ben soylerim valla hiiiic cekinmem :D
- +1 yıl
Her zaman :D
+1 yılniye kızayım ki ne var bunda gayet normal birşey bence ama ne bileyim para vermek amaçlı orasını burasını elleyemez kardeşim doya doya baksın ama ellemesin :)) :)
02 Yorumla- +1 yıl
tamam o zaman sıkıntı yok :))
+1 yılyoo izleyebilir. yanımda ayak yapıp kaçıcak delik arayacağına beraber izleriz. ayıp da değil ayrıca. dans olarak görüyorum dansözle striptizci aynı şey değil.
01 Yorumlabende kiskanirim , ama illaki gözü disardaysa kizmamin bir faydasi olmaz. yeterki beni aldatmasin.
o uyuz dansöz karilardan pek hoslanmam onlarda olan bizde yok mu bende dans ederim onlar gibi.32 Yorumla
+1 yılErkeklerin gözü genelde dısarda oldugi icin dansozu izlemese bile yoldan gecen kari kizi izler ;) bizim kizip kizmamiz bir ise yaramaz ki icinden geliyosa gizli gizli de izler
02 Yorumla- +1 yıl
Ahh şu insanoglu :) herseyi isine geldigi gibi anliyo dansmis :D
@__alice__ "gözlerini oyar eline veririm" demiş
Ben yüzüne bakmam
Diğer söylediklerine katılıyorum
Haram kalbi soğutur32 YorumlaHayır tabikide nasıl olsa gördükleri o dansözlerin bedenlerine sahip olamayacaklar yine bize kalacaklar :D
12 YorumlaBen dansözle oynayıp para takarken o değil bakmak resmimi cekmek oturup anca pasta yemişti yaa 😥😧😟
11 Yorumlao her şeyde özgür, tabi ben de. yani kızarım, kıskanırım ama içimde. o izlesin. sonuçta benim de hakkım oluyor. ve o zaman bana bir şey demeye hakkı olmayacak öyle değil mi? sıkıyorsa laf söylesin.
03 Yorumla
+1 yılAyıp değil ama kıskanırdm.. neden izleyemez beni izlesin elalemin karisini niye izliyor! Ay birden olmayan sevgilimi kiskandim :D
34 Yorumla- +1 yıl
Tıp değil kişilik lazım biliyor musun
para yapıştırmadığı sürece sıkıntı yok desem de inanmayınnn , kızmak ne kelime çok öfkelenirdim , kıskanırdım. zira erkek ortamı içkiler kıvırtmalar , yemez abi oyarım onu.
21 YorumlaKültür & Sanat konusunda 708 cevap paylaştı. Biz hayran olduğumuz bir erkeğin dizi filminden bile kıskanıyo bu erkekler kalkmış ne soruyor izlesin canım banane hatta başka kızlarlada çıksın falan filan anlayış gerek dimi
11 Yorumla
+1 yılİzlemeyecekse o kadınlar nerden para kazanacak değil mi yani izlesin hatta beraber izleyelim sanata katkı :)
01 Yorumla
+1 yılTabiki ayıp yani sonuçta oda bir kadın ona güzel çekici gelebilir zaten her yeri bide açıksa gözünü alamazsa falan kalkarım o yerden 😄
01 YorumlaEşim ya da sevgilim kızı yiyecekmis gibi bakmiyorsa sadece dans eden herhangi birini izliyorsa neden kiziyim ki
01 YorumlaCook kskanc biri olarak kesinlkle karsym arada seytan var sncta frkli amacla bakarlar yoook yoook olmz
22 YorumlaNeden kızayım ya izlese ne olur, ben yokken izlediğini bilmiyorum sanki daha neler neler izliyordur ona mı kızacağım. s
03 YorumlaYanimda tv deyse sikinti yok ama meyhanelerde asla olmaz :) para takamadiktan sonra dansoz izlemiş ne fayda dimi :)
01 Yorumlaben sevgilime aç şu klibi izle diyodum eglence yani boş iş ne olcak sanki ama alşkanlık haline getrmemeli
011 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen EŞİME isterse kucak dansı öğrenir yaparım. Yeter ki bakmasın başkasına >,< zaten bakıyosa vardır onda bir şey -_-
51 YorumlaAyıp+günah. Gözlerini oyar eline veririm eşimin gözü kaysa.
33 Yorumla
+1 yılRahatlikla izliyebilir izlesin ki benden daha güzel dans edemedegini görüp degerimi anlasin :))))
13 Yorumla- +1 yıl
yani buna turkcede özgüven deniliyor
Beraber Miss... yarışmaya gittik. Yakından gelen geçen mayolu kızları beraber izledik.
01 Yorumlatabiki kızarım benden başka kıza izlemek ne demek gözünün ucuyla bakamaz
11 YorumlaYok dansöz güzelse baksın güzelse bende bakarım. ;)
01 YorumlaIzlesin ne var. Bende oynarim dansozle o ayar olur :D
09 Yorumla
+1 yılDansöz kılıgına girerim beni izlesin başkalarında b*k (kaka) işi yok :DD
21 Yorumla
+1 yılBen çok severim birlikte izleyebiliriz sorun yok korkusundan bakamaz zaten 😃
04 Yorumla- +1 yıl
O hatayı bir kere yaptı yedi kafasına yumruğu. Ben bir erkeğin yanında başımı kaldırmıyorsam o da kaldı ki benim yanımda hiç bakamaz
- +1 yıl
Öyle bir şakam yok kendisiyle
+1 yılKızarım gerekirse çok istiyorsa ben oynarım beni izlesin :))
24 Yorumla- +1 yıl
Medeni halinin fotokopisini alnina yapistiririm ne diyorsun :)) her dansı yaparim isterse başkasina bakmasin yeterim ona ben adam olsun
- +1 yıl
Seven kıskanır :))
+1 yılOturup sevgilimle VS Show bile izliyorum, bence sorun değil
02 Yorumla- +1 yıl
Victoria's Secret
TABİKİ ERKEK ARKADAŞIM DANSÖZ IZLEYEBILIR AMA İZLEDİĞİ SON ŞEY OLUR :) SONRASINDA OYARIM O GÜZEL GÖZLERİNİ :):)
03 YorumlaTabiki kabul ederim ne var bunda bende bayılıyorum hatta beraber dans bile edebiliriz
01 Yorumla
+1 yılNiyet önemli. Kimi yiyecek gibi bakar kimi oynarken alkış tutar. Binlerce dansöz var :D
05 Yorumla- +1 yıl
Aman ya dansöz alt tarafı. Ne var yani görsem bende izlerim :D
- +1 yıl
izle ne var :D sonuçta benimsin elin dansözünden banane :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılAman birak izlesin ne olucak sanki beni birakip dansozu mi alicak :D
Yazin denizde binlerce hatun var bikini ozamanda sevgilimin gozunu mi kapatayim :)01 YorumlaHele bir izlesin izlerken hele bir yakalıyım parçalarım
11 Yorumla
+1 yılBen de erkek dansçı çıktığında izlerim, çok estetik oluyorlar...
11 Yorumla
+1 yılTabi kızarım ne halt etmeye izlicek. Denesinde görim
22 Yorumla- +1 yıl
Sakinim :) ama hayatta olmaz *_*
Asla kabul edemem sonuçta kostümü açık hayatta olmaz.
23 Yorumlatabikide izlettirmem !
yiyosa karısı oynasın başka adamlar izlesin11 Yorumla
+1 yılAhahah bundan haberim olursa onu bir kiviririm ben sonrasinda yay gibi kivrik kivrik gezer ortada dansoz ne be katil mi etceksiniz adami
35 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah kardesim ama yaparim espri degil :))
- +1 yıl
Beni ilgilendirmez konu acilmadan kapanmistir nokta:)
Cok. cok. ozel. gunlerde belki. Oda gidecegi yerde haberi olmazsa boyle bisey olacagindan. Ya da yasasin hayatini ya. Kizmam heralde :D
11 YorumlaBen de kabul edemem, acilen ilişkimi sonlandırırım.
25 Yorumlabence kadın kendısı raks etmeli.. neyse uzun mevzular aklımız karısmasın sımdı gece gece:)
03 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılöküz gıbı bakmadıkca bana göndermelerde bulunmadıkca sorun olmaz
01 Yorumla
+1 yılTelevizyondan izleyebilir sadece. Biz esimle bikini mankenlerini izleyip puan veriyoduk =))
013 Yorumla- +1 yıl
Televizyondan izlesn ona lafm yok ama ayni ortamda haa bide ben yokken. Para falan da takar o kadar da degl. Digerinde yannda ben oldugum icin skinti yok =))
- +1 yıl
Aslinda esimin kotu dusunecegini sanmiyorm. İzlesn ya. d amaan. d
- +1 yıl
Aslinda evde acarm bir mezdeke ben oynarm daha mantikli =))
- +1 yıl
Evet ya kiskandim. Ama beni izlemesi daha cok houma gider, =) aa yapiyim birgun ben bunuu =))
- +1 yıl
Biliyorm oynamasini. d. d
- +1 yıl
Ablam ogretmisti, =)) saolsnn. Dans ile ugrasiyodu da
- +1 yıl
=))
+1 yılNiye kiziyim? Oda benim sadece bir sortla spor yapan erkek izlememe kizmadiktan sonra 😉
011 Yorumla- +1 yıl
Bence ayni sey :) o size ilgi cekici gelebilir ve kiyafeti sadece mehrem bolgelr kapali. buda bize cekici gelebilir, yine aynn mahrem bolgeler kapali :)
- +1 yıl
tamam da dansçı kadınla neden dansçı erkeği değil de sporcu erkeği karşılaştırdın. elma ile elma karşılaştırılır. armut ile armut. dansta müzik var, göbek hareketleri var sporda sadece gösteriş var. birinde arkana yaslayıp izler, neşelenirsin yemeğini yersin diyeğinde pis çorap kokusu ve ter koklarsın aynı şey kesinlikle değil
- +1 yıl
Cunku dans eden bir erkek her bayanin ilgisini cekmeye bilir ( sahsen ben hoslanmam cunku erkesi gelmez) ama spor yapan bir erkek bence erkeksi ve hos gorulur. dans eden bir kadinda erkekler icin ilgi cekicidir. senin yaptigin elma ile elmada biri digeri kadar ilgi goren birsey degil ki. ben imgilerin esit olacagi bir denklem kurdum... ama herkesin kendi fikri
- +1 yıl
Evet olabilirler ama istisnalar kaideyi bozmaz diye dusunuyorum...:)
- +1 yıl
Size ters dustum yaptigim kiyaslamayla, dalga geciyorsunuz galiba ama benim dusuncelerim bu yonde :(
- +1 yıl
O zaman tebrik ederim. iyi geceler :)
+1 yılOhaaa yok bide oturup onla izleyelim mi yaniiii ! :)
04 Yorumla- +1 yıl
Ama erkegin izlemesyle ayni sey degil bir kadin bir kadina bise hissedemezzz...
- +1 yıl
al istee yaaa hissedemez arkadas benim sevdgim erkekkk keyif falan hisstmesin onu izleyip !
normal dans edene bakınca belki derim ama dansöze bakarsa oyarım ki o gözleri :/
01 Yorumla
+1 yılİlla dansoz izlemek isterse ben ona dansozluk de yaparim baska yere gitmesine gerek yok
11 YorumlaNeden elalemin kıçına başına bakmasına izin vereyim?
22 Yorumlacok kizarim hemde. kim bilir bakip bakip neler dusunuyodur :@
11 Yorumla- Devamını Gör (206)
Devamını Gör(251)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Kızlar sevgilinizin veya eşinizin dansöz izlemesine kızar mısınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler