1 yılSadece erkekler değil kadınlar da level leveldir. Her kadın değerlidir demek gerçekten değerli kadınlara yapılabilecek en büyük saygısızlık, haksızlık ve kötülüktür.
Ben insanları ve cinsiyetleri genelleştirmem ama kategorize ederim. Hakkaniyet bunu gerektiriyor Eda.
Kırmızı bayrak kadın vardır, yeşil bayrak kadın vardır. Kimisi bayrak kadınlar arzu yaratır, tıpkı kadınların p. ç erkekleri arzu ettiği gibi. Ama bunlarla sadece kısa ilişki yaşanır. Lakin yeşil bayrak kadınlarla uzun ilişki yaşanır hatta evlenilir, tıpkı kadınların efendi erkeklere uyguladığı tarife gibi.
Kadınların gözünde erkeklerin %80'i güçsüz ve değersizdir. Kadınlar onları ya görmezden gelir, ya kanka olarak görür, ya da 30 yaş sonrası evliliklerde sağlayıcı eş olarak tercih eder.
Erkeklerin gözünde ise kadınların %80'i çıkarcı ve güvenilmezdir. Erkekler, özünde onları sadece cinsel obje ve bedava seks makinası olarak görür. Bu amaca ulaşabilmek için de kendi kendini o kızları kalpten sevdiği ve onlara aşık olduğu yalanına inandırır.
Ben kadınları dış görünüşü, rengi ya da milliyetinden dolayı değil sadece kadın olduğu için severim amaaaa hepsine saygı duymam. Hepsi için yolumu değiştirmem. Yok öyle bir dünya.
Saygı, cinsiyetinizin kadın olmasından ötürü doğuştan kazanılan bir şey değildir. Saygınlık, sonradan kazanılır. Saygı, hakedene gösterilir Eda. Herkese değil.
Benim insana saygı göstermem için önce kendine, sonra da bana ve diğer insanlara saygısı olan bir kadın olduğundan emin olmam gerekiyor.
https://www.youtube.com/embed/1z8NpmCqvZE30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılHayır ya kimse bana teşekkür etsin diye değil benim davranışlarım jestlerim mimiklerim. Hatta birilerinin onayına hiç ihtiyacım yok. Övülmekten hoşlanmam. Önce kendim için ahlakım için inancım için yaparım ne yapıyorsam. İnsana insan gibi davranmanın teşekkürümü olurmuş...
11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kimse sen rahat et diye yolunu değiştirmek zorunda değil ki... Bunu yapan düşüncesinden yapar. Bu adam öyle kimisi tınlamaz kimisi ekstra birde rahatsız eder.
Yani şahsen ben helal olsun diyorum toplu taşımada göz ucuyla bile olsa bir onay isteyene, asansör geldiğinde buyrun siz binin diyene yolda gece olduğunda veya tenhada kendini belli edene. Onlar da gündem yapıp teşvik etmek istiyorlar olumsuz şeyleri yaymaktansa bunu yaymak ve akım yapmak çok daha iyi bence olumlu taraflarından bakalım :)
38 Yorumla- 1 yıl
Yaw ne etkilesimi. Tam tersi siz olan olaylar uzerinden duyar kasiyorsunuz, tum erkekleri ayni kefeye koyuyorsunuz. Ben bir kiz veya grubu gordugumde dahi epey uzaktan giderim, yaklasmam ulan hirsiz mi bu vs arkamdan geliyor demesinler diye. Yanyana gectigim komsu kizina degil selam vermek yuzune dahi bakmadan gecerim. Simdi bu halde hala mi erkekler suclu?
- 1 yıl
Komşu kızına selam vermeyince " Çok mu dürüst" oluyorsun?
Sanmıyorum.. Bana selam vermeden geçene ben kısaca " OKUZ" diyorum
1 yılmaalesef olması gerekeni lütuf olarak görmek üzücü
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBir kadın rahatsız olmasın diye yol değiştirmeleri bir mecburiyet ya da olması gereken değil. Rahatsız oluyorsa kadının bizzat kendisi de karşı yola geçebilir. Bu hassasiyeti gösteren erkekleri takdir ediyorum ben kendi adıma. Ego savaşına girmeye gerek yok. Ya da kalabalık bir toplu taşımada erkekler kadınlara yer vermek zorunda değil. Yer veren kişi tamamen kendi nezaketinden ve centilmenliğinden ötürü teşekkürü hak eder. Bakış açısı önemli..
312 Yorumla- 1 yıl
@BADAKKK Biz toplum olarak nerede ahlaksızlık, kabalık, şiddet ya da kötülük var o konuları ballandıra ballandıra anlatmaya bayılırız. Ama konu nezakete, hoşgörüye, iyiliğe gelince bunları takdir edip konuşmaya dillendirmeye gocunuruz. Nazik davranırsın insanlar bunu senin görevin zanneder ve karşılığında teşekkür bile etmeye gerek duymaz. O kadar çiğ bir bakış açısı hakim ki hoşgörülü insana saygı duyulmaz. Tevazu itibar görmez mesela. Bu nedenle bakış açısı çok önemli birbirini gazlayanlar ve o gaza gelenlere sinirleniyorum bu konularda.
- 1 yıl
Kendinizi cok guzel anlattiniz ve fakat elestirinizi dogrudan bir profille adresler misiniz? Mesela gaza getiren o kisi ben miyim? Veya KS deki kadin bir fenomen mi? Ikimiz miyiz veya ikimiz de degil miyiz? Her turlu elestiriye acigim ve elestiriden beslenen biriyim ki goremedigim noktalari biri gormus diyerekten mutlu olurum, tekrar ozelestiri yaparim.
- 1 yıl
@BADAKKK ben genel bir eleştiri yaptım. Bu konuda kim üstüne alınırsa alınsın. Kişisel bir eleştiri değil bu.
- 1 yıl
@Barbiemiyimneyim Ustume hic alinmadim. Fakat en sevmedigim seyi yaptiniz ve genellediniz. Ulkemizin kaderi mi bu ya? Olmadik ceza kesen biri yuzunden tum trafik polislerini hirsiz ilan etmek, igrenc sekilde istismar gibi seyleri gerceklestiren bir meczup yuzunden tum gorevlilerini sapik ilan etmek, illegal ticari iliskiler kuran birileri yuzunden tum rektorleri hortumcu bilmek vs. Yapmayin lutfen. Sizi temin ederim ki; o cinayetleri isleyen varliklardan igreniyoruz, ailelerinin yasadigi tarif edilmez aciya uzuluyor ve adeta kendi kiz kardeslerimizin basina gelmiscesine kederleniyoruz. Yalnizca vicdani uyarilarimizi yapiyoruz, tercihler yine kadinlarin. Fakat daima yanlis tercihler kadinlarin diyoruz. Esenlikler dilerim.
- 1 yıl
@BADAKKK sizin üzerinize alınacağınız bir şey söylemedim zaten. İyi geceler..
- 1 yıl
@Barbiemiyimneyim tesekkur ederim, iyi geceler, sevgilerden bir demet, saygilardan bir celenk 🙏
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bu tür konuların konuşulması ve tartışılması dahi çok anlamsız. Herkesin özgürce, huzurlu ve güven içinde yaşabileceği bir toplumda bulunmak insanların en temel hakkı olması gerekirken, hala neyin doğru neyin yanlış olduğunu konuşuyor olmak ne kadar derin bir çöküntü içinde olduğumuzu gösteriyor.
23 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yıl22 senede kadın cinayetlerine bir bakın bakalım nereden nereye gelmiş parçalara ayrılıp çöpe atılan kadınlar kafası kesilip surlardan atılan kadınlar sokak ortasında bıçaklanan kadınlar bazı erkeklere daha küçükken hadi oğlum göster pipini teyzene demek yerine edebi hayayı öğretmiş olsaydık bazı şeyleri kendilerinde lütuf olarak gormezlerdi
15 Yorumla- 1 yıl
Verilecek. cevap çok basit hiç bir kadın tarafından tecavüze uğramış kafası. kesilmiş çöpe atılmış kaç erkek var bunu cevaplasınlar sonra bu konuyu tekrar konuşalım
- 1 yıl
Klişe kelimeler
Gizli Üye(25-29)1 yılOlması gereken şey şudur, her insan kendi yoluna gider, ne kadın bundan rahatsız olmalıdır ne de erkek bu durumdan faydalanmaya çalışmalıdır, orası sadece yolundur kimse bunu bir anlama çekmemelidir, yani burada söylemek istediğim sey şu brnim yolum o taraftaysa ve orada tek başına bir kadın yürüyorsa ve ben o rahatsız olur diye yol değiştiriyorsam burada bana teşekkür etmesi gerekir çünkü olması gerekn şey bu değildir, olması gereken sey her iki insanın da cinsiyet fark etmeksizin birbirinden korkmadan, birbirine zarar verme düşüncesi olmadan, taciz gibi iğrenç şeyleri yapmaya çalışmadan yoluna devam etmeleridir. Umuyorum ki anlatmak istediğim şeyi anlamışsınızdır
21 Yorumla
1 yılOlması gereken. Teşekkürü borç beklemeleri bile hata olur.
25 Yorumla- 1 yıl
Bide utanmadan hâlâ başa kakanlar var
- 1 yıl
Saçmalıyorlar. Eskiden çok iyi hatırlarım babam ayıp olmasın diye kadın komşularımızın yüzüne bile bakarak selamlaşmazdı selamlaşırken. Şimdi kültürler ve olması gerekenler unutuldu. İlah gibi davranmamızı bekliyorlar olması gerekenlere.
- 1 yıl
Aynen, yorumlara baksana 😂😂
- 1 yıl
Ah ah ne günlere kaldik😁😅😌
- 1 yıl
Evet 🥹
1 yılYa ben kimseye guleryuz borclu degilim. Birine iyi davraninca o kisiden karsilik beklemek biraz sacma oluyo.. abi birak sana bi guzellik gelcekse baska yerden gelir zaten. Insani siqecekmis gibi... iyilik yapinca karsilik almadan birakmiyolar bazen. Tamamen buyuk bi sacmalik.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kadir diye bir arkadaşımız vardı kadını kurtardı adamı öldürdü diye atılmayan iftira kalmadı ölen kisinin 20 den fazla sabıkası vardı çocuk tutukladılar gecende haberlere başka kadın erkek kavga ediyorlardı adam kızı dayak attı sonra kız yine peşine gitti insanlar bu yüzden sessiz başımıza birsey gelir diye
10 YorumlaHiçbir şeye şaşırmamak lazım. Medeniyetlerin beşiği kabul edilen Paris'te kadın erkekle kavga ettirildi. Başka söze gerek var mı?
15 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılİyide kızlar iyi erkeklerin değerini bilmiyor soru bu
215 Yorumla- 1 yıl
Edoş ben kızlar diyorum sözüm sana hitaben değil yani
- 1 yıl
Yok bee sen meleksin 🤣
- 1 yıl
Ama azrail de bir melek 😅
- 1 yıl
Biliyom kuzuuuum 💜🧚🧚
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
m 1 yılErkekler bizden teşekkür bekelesin diyorum..
Yolda tek başına yürüyüp arkasına takılan erkekler takip ediyor, sonrası hayattan kopartılıyor..
Gerçekleri söylemeye cesaretleri yok diyelim..11 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılHayat mücadelesi
Bazen oldugu gibi davrandi diye de insanlar takdir edilir :)
15 Yorumla- 1 yıl
Eee bu bir ego ya
Yoksa hadi bak ne iyiyim anla demek de bir meydan okuma :)
- 1 yıl
Sence :) takdir edende ya da aaa sagol da ego mu var
Normal sartlar altında davranması gereken bir durumda bundan sebep ilgi takdir bekleyende ego :)
Yok biz anlaşamıyoruz senle kuşak farki ayni dili konuşmuyoruz anladim :)
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılArtık hic bir şekilde hic bir seye üzülecek acınacak durum yok toplumun kendisi böyle istedi böyle oldu yok öyle bahaneler uydurup da yediginiz haltları temiz göstermeye çalışmak arkasıma sığınmaya çalışmak bu toplum yoldan çıktı artık
11 Yorumla- 1 yıl
Neeee?
1 yılValla artık ben yolda gördüğüm zaman kadınlara gerçekten yanlarından geçmeye çekinir oldum. Uzak duruyorum.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 22b cevap paylaştı. Hiç bir kızın arkasından yürümem tedirgin olmasınlar diye
224 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAynı yoldan yürüyememek mi olması gereken?
Kız var diye neden yolumu değiştireyim ki?
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@BADAKKK neden aynı yoldan yürüyemiyoruz mesele bu
1 yılSiz kadınlar size gerektigi gjbi davranan erkeklere değilde tiktokçu, ergen, ve serseri tipleri seçtiğiniz sürece daha çok kızarsınız
19 Yorumla- 1 yıl
Bende bu lafı kullanmayı sevmiyorum ama öyle yalanmı
- 1 yıl
Suçluyu haklı bulmuyorum aksine serseri diyorum farkındaysan genelde yanlış tercihlerin sonuçları da ağır olabiliyor ve kadınlar bu kişileri bile bile seçiyor efendi düzgün erkekleri de seçmiyor neymiş eğlenceli değillermis
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. öyle bekleniyor ama olması gereken zaten iyi davranmasi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 712 cevap paylaştı. Bebeye bak sanki atom parçalamış hala öyleyim diyor🤭🤭🤭
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 941 cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar yozlaştı iyice artık olması gerekene şükreder oldu insanlar
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılolması gerektiği gibi davrananlara hiç teşekkür edilmiyor :) ve bununda reklamı yapılmasına gerek yok
20 Yorumla cahiller baş tacı edilirken ve kimseye saygı kalmazsa sonuç bu.. özgürlük bir lükse dönüştü😔😔😔😔
20 YorumlaKorkmasinlar diye, önüne geçiyorum
20 YorumlaTeşekkür etmek zorunuza gidiyorsa biz napalım
09 YorumlaSiz serefsizlere prim vermeye devam edin.
07 Yorumla- 1 yıl
Ben mi? Ah be abla be. Gunah almayi bilir misin? Neyse ben helal ediyorum yine de hakkimi diger tarafta falan olur ya birsey gelmesin basina, sorun yok. En azindan birsey gelirse de basina benden bilme olur mu? Ama sana tavsiyem günah alma, dinen nötr vs isen agnostiksen saygi duyarim genelleme yapma, baska da ne diyeyim. Yine de yapiyorsan bunu karma gelir bulur seni. Her turlu argumanla cevap verdim sanirim.
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok haklısın knk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadınlar bozdu ülkeyi
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı.
1 yılErkeklerden sogudum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı.
1 yılaynen
10 Yorumla
1 yılAynen 😂
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem