Annem babam ayrilar 8senedir anlasamiyordular saçma bir aileydik zaten sonra üvey baba geldi ondan da ayrıldı saçma travmalarim oldu
Şimdi sıkıntı şu annem yalnız ve bizi çok yönetiyor küçükken de böyleydi arkadaslarimi kotuleyip beni yanlizlastirdi 1 sevgilim oldu o da geçen sene ve 1 ay sürdü bana layık biri bile değildi annemin iyi çocuk seni üzmez gaziyla hareket ettim oysa duygum yoktu ve terkedilip aldatildim neyse
Kısaca bu şeyler sosyal hayatımı hala etkiliyor ne yapmam lazım artık hayattan biktiriyor bu şeyler 1 tane kız arkadaşım bile yok erkek olanlar da öylesine sadece merhaba nasılsın tarzı
Uni 3. Sinifim yaşım 21
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Travmalar alsinda korkulardir istersen bu korkularla basa cikmani saglaya bilirim?
Nasıl?
Ben psikologa gittim sonuç şu oldu:
Ailenden uzak dur kendi paranı kaxan
Djdjdj eger bir psikolog sana tavsiye veriyorsa o bir psikolog degildir psikologun maksadi cikis yolunu senin bulmana yardimci olmasi yani senin "psikolog" online egitim almis biri
Travmalar sonradan ogrenilmis reflekslerdir insanoglu doguldugunda 2-3 seyden korkar sadece bunlarda yuksek ses yukseklik korkusu ; ani değişim gibi seylerdir , sonradan ogrenilen korkularaysa travma denilir.
Bilmiyorum ki kanka
Psikologla konuşuyorduk tamam mı sonra bu şeyler iyileşiyor bianda tekrar başa sarıyordu o da ben artık yardımcı olamıyorum ilaçla devam edelim dedi sonra yine diyelim bi telefon alıyprum bu sefer her şey düzeldi ve mutluyum o zaman ilaca gerek yok diyor filan falan sonra yine olaylar eskisinden de kötğ oldu o da işte soruyor bu sana nasıl hisettiriyor vs vs gibi sonra da kendi paranı kazanırsan bu sıkıntı gider demişti olay parayla alakalıydı biraz da sanırım öyle hatırlıyorum ve araya sınır koymamı konuşmakarı mümkün olduğunca azaktmamı söylemişti yani
Ilaclami? Amaci seni uyusturucuya bağlı yapmakmi? Anti depresanlar seni daha kötü hale getirir.
Anti depresanlar çok ise yararlar ama seni çok bagimlisi yapar ve bu ilaclardan sonra hayatin kötü olur sana tavsiyem psikologunu degistirmen ayrica dedigim gibi para kazanmani soylemek bir terapi degil
Biliyorum benim sıkıntım ailaçla çözülmez çok küçüktüm 12 yaşımda bi sakinleştirici kullandım sonra 15 16 filan ve geçen sene kullandım artık bıraktım annem buna da karışıyordu bu ilacı alcaz ama tam kullancan yoksa almıyorum dşyordu biryandan haklı ben 1 ile en fazla 3 ay kullanıp bırakıyorum çünkü uyuşturuyor ama bu daha zararlı yaptığım neyse işte çözüm lazım ilaç değil
Bir insani en çok rahatlatan seylerden biri kendini tanimasidir. Sana seni anlatmami istermisin?
Psikolog için para yok şu an ben 2 sene önce gitmiştim
Ondan önceki daha kötüydü i%tihar etmem gerektiğini düşündürtmüştü bana bu iyi en azından 2 sene içinde böyle bir şey düşünmedim hiç
Erkek olmali
Hshahhaha o ne demek be öyle
Terapistin erkek olmali iri yari sjsj
Allahım...
Dhxhdhdh noldu
Ciddi bir konuyla dalga geçtin ne deyim sana iyi geceler
Ki o da sen olmazsın
Kimseye ihtiyacin olduğunu düşünmüyorum. Sen kendin güçlü ol. Gerisi gelir zaten. Ama demesi kolay tabiki🥲
Yani napim ben simdi
Ailen ile sosyal hayatının farkı olmalı. Aile hayatin sosyal hayatina etki etmemeli. En azindan kaçış yerin olmalı.
Iste yook
Olur illaki kasma bence
Olmuyor sizin için kolay ama böyle geçmişe sahip birisi yapamıyor
Ben bisey anlatmadim o yüzden benim adima yorum yapma
Beni anlamadığını söyledim sana bişey demedim burada
Anlıyorum maalesef
Boş oturmakla o sosyallik olmuyor
Ben de bunun için nasıl yapsam diye bi yardım istedim
Ve
Psikolojik terapi aldım bi dönem sonucu şu oldu ailenden uzak dur ve kendi paranı kazan kendi hayatını kur:(
Üniversite 3. Sınıfsın en azindan bi arkadaş ortami kurmayı denemelisin. Okurken kendi parani kazanman zor. Arkadaslarindan annenin haberi olmasin. Veya sevgili yap. Biraz sabretmek lazim. Okulu bitirip kacman lazim
İşte üniversitede arkadaş edinmek istiyorum yapamıyorum :((
Hayattan bıktım benim gibi böyle ezikce yaşayan insanlar çok mu az mı sence
Bende su anda aynı durumdayim. Ama memnunum. Hayattan bikmak normal. Ama önünde insallah uzun bir hayat var. Bunlarin hepsinin gececegini düşünüyorum
Ben geçeceğini düşünmüyorum eğer bişey yaparsam evet bu değişir ve yaptığım şey de kaliteli olmalı
Canim benim aile sorunlari çoğu kişinin olabilir. Biraz iç dünyan kendi dünyan olsun. Birazcik umutlu bak dünyaya dene en azindan
Denemekten kaçan hatta deneme şansı verilmediği için beyinde bu fonksiyon bu seçenek bende yok
Aklıma bile gelmez o kadar körelmiş
Sıkıntım da bu ya
Aileler çocuklarına en zalimce şeyi yapıyorlar aslında
Bende o dediklerinin hic biri yok maalesef yorum yapamicam o konuda
Anladım tamam :/
Ne anladin bilmiyorum da sorun yok 🤣 üzme kendini benden sana abi nasihati olsun canim. Hayat bu belli olmaz.
Anlattığım şeyler sende yok demişsin bu yüzden verdiğin tavsiye ne kadar işe yarar
Bu yüzden üzüldüm yani
1. dereceden akraba ve aile icin dedim.
Tamam işte ailende bu şekil kısıtlanmamışsın ve beyninde o şeyler eksik değil be tavsiyen bu yüzden bende işe yaramaz diyorum
Napayim senin icin yardim için çözemedim valla 😅 pes ediyorum okey
Teşekkürler sadece İşte demek istediğim şunu yap filan random klasik şeyler söylenmesi daha kötü çünkü bunu ciddiye alıp yaparım ve olmaz ki myle de oldu boşa 1 2 senemi kaybederim gerçekten işe yaramayacak şeyleri söylememek lazım birisi için çok şnemli bu ama fikri olan için değil 5dksını alır sadece söylemek
Gerek var mı
Tabiki?
Aqtalca
Sosyal olmak aptallık mı kardeşim nasıl mantık bu
Sevgili arkadaşlık zorunda olmak sosyallik olmuyor canım kardeşim
Ne oluyor?
Sosyal çevrenin olması bir sosyallik sen ne olarak algılıyorsun sosyalliği
Sen arayışına devam et
Sen de soruma cebap ver
İlişki 2 kişi arasında geçer dolasıyla 3. cü kişiye müsaade etmemelisin buna engel olamıyorsan kalbinle hareket etmelisin
Arkadaşım tek mi olmalı yani?
En iyi arkadaşım tabi olabilir ama tek istemem ben
3. cü kişi başkasıyla arandaki ilişkiye müdahale etmesin diyorummmm
Annemi kastediyorsan onunla artık konuşmama dikat ediyorum
Herkes olabilir bu
Kimseye ilişkimde araya girmesine izin vermiyomki ben zaten
Ki ilişkim sadece sevgilim oldu o da yara bandı olarak kullandı ve terketti aldattı
Kız arkadaşlarım olmuyor nedense ya benim istediğim tarzda depiller çok düşük seviyedeker yda normaller de beni sevmiyor sanırım
İletişiminde problem vardır belki
Bilmiyorum belki de öyle ama nedense türkçen çok iyi diyorlar hep bana
Çok saçmalamıyor musun sence de
Hayır?
Sen neden beni eziklemeye çalışıyorsun ki
Belki de sensindir saçmalayan
Türkçenin iyi olması ne alaka eziklemeye çalışmıyorum ne söylersem genel düşünmeden bir şeye bağlıyorsun
Ben kendim saçmayım zaten sdfadf
O zaman sen kendini ifade edemiyorsun baksana söylediğin herley yanlış anlaşılıyor
Sakin sakin anlat acele etme burdayım
Bol şanslar
Evet bi sıkıntı sende de var umarım sendeki de geçer iyi geceler